Sydsvenskan > Kultur

Thursday, 03 December, 17:41

Sydsvenskan - 01 jul 15 kl. 15:17

Dans-kaos med Kumbia QueersOm det är någon som trott att ett queer-tropipunk-cumbiaband skulle vara en smal företeelse, bevisade Kumbia Queers motsatsen med tisdagens turnépremiär på Pildammsteatern. Från det att de sex bandmedlemmarna plockar upp instrumenten och börjar spela sin version av "Misirlou" (även känd som "Pulp Fiction-låten") tills de sista syntslingorna ebbar ut har de den, till och med för Sommarscen, väldigt blandade publiken i sina händer.Kumbia Queers uppstod 2007 när medlemmar ur de båda punkrockbanden She Devils (Argentina) och Las Ultrasónicas (Mexiko) beslutade sig för att starta ett gemensamt projekt. Istället för att ta den mest givna vägen och starta ett nytt band i samma genre valde de den vanligtvis mansdominerade musikformen cumbia, som har afrikanska influenseroch r
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Kumbia Queers, Pildammsteatern, Misirlou, Pulp Fiction, Sommarscen, Queers, She Devils, Las Ultrasónicas, Colombia, Juana Chang, The Knife, El Veraneo, Black Sabbath, Chica, Metal, Iron Man, Canta, Sola

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dans-kaosmed , Kumbia, Queers
Expressen - 01 jun 15 kl. 01:39

Turkisk valdag slutade i kaos i Stockholm

I går kunde röstberättigade i det turkiska valet för första gången rösta i Sverige. Valdagen firades med dans och god mat – men slutade i kaos där polisen blev tvungna att avvisa ett 20-tal personer. – Jag fick panik, säger en kvinna som blev slagen intill valurnorna..

Nyheter 24 - 25 apr 11 kl. 17:22

Kaos i Södertälje - tinnitus som kommer eka länge


Södertälje, solen och den lediga måndagen bjöd upp till dans för publiken på Södertäljes Fotbollsarena. Men ett tio-tal tillresta AIK-supportrar valde istället att demolera det fansen byggt upp så här långt under säsongen 2011. SÖDERTÄLJE.

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 13 kl. 15:28

Modern dans varvar storm och lugn

? Det är som ett modernt konstverk i dansformmed mycket möjligheter för egen tolkning. Jag vill skildra hur vi lever våra liv i dag och hur vår värld ser ut inne i oss själva.

HBL - 26 okt 13 kl. 19:15

Mammalådans overall värmer barn i Karelen

Den förra insamlingen av babykassar överträffade de vildaste förhoppningarna ? Vaaka fick in 25 500 kassar. Det var år 2004.

Västerbottens Folkblad - 20 jun 14 kl. 15:14

Midsommarfirare trotsade regnet med sång och dans

Kallt och regnigt. Men många midsommarfirande trotsade regnet för att fira traditionsenligt på Gammlia. - Några tappra krigare har tagit sig hit, konstaterade Maria Norén som sålde fika för Västerbottens museums eget kafé.

YA - 20 feb 17 kl. 03:00

Bendz (M) och Johnsson (M) bjuder upp SD till dans

Moderaternas besked för någon vecka sedan att man nu var beredd att samtala och samarbeta med Sverigedemokraterna i syfte att fälla regeringen skapade kaos och turbulens inom hela alliansen. De andra partierna var inte alls på samma våglängd, utan slog bakut, och så stod moderaterna ensamma med sina nya kamrater..

Aftonbladet - 22 maj 20 kl. 13:31

Vårdpersonalens klockrena dans gör succé: ”Trots allt kaos så kan vi ändå ha kul på arbetet”

▸ Vid lördagens skiftbyte på Gävle sjukhus hittade sjuksköterskorna på något annorlunda..

Uppsalanyheter.se - 10 sep 15 kl. 08:37

Alla människors lika värde – tema för årets kulturnatt

På lördag är det dags för den 27:e KulturNatten i Uppsala, Sveriges största kulturnatt. Programmet innehåller över 680 programpunkter och omkring 150 000 besökare förväntas delta. Årets tema är Alla människor lika värde, något som kommer att genomsyra hela evenemanget, bland annat hålls en tyst minut för alla omkomna i flyktingkatastrofen på initiativ av Samarbetsorganisationen för invandrarföreningar i Uppsala (SiU).

BT - 11 sep 13 kl. 15:43

Queer karneval på Hisingen

En hyllning till queers, homosexuella och trassexuella. I går förvandlades Esperantoplatsen i Göteborg till en queer offentlig klubb med rörelseperformance och tal. Exclude me in, en karneval med lesbiska referenser och queerfeministiska perspektiv, lockade ett hundratal personer till dans och fest.

Sydsvenskan - 02 nov 11 kl. 06:30

Mitt i dansen

Wim Wenders dansfilm "Pina" i 3D spräcker myten om att modern dans skulle vara svår, skriver Malena Forsare.
Under en period, osäker på hur länge, dansade jag tango. Jag pendlade runt Öresund i ett slags febrigt tillstånd.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.