Dalarnas tidningar > Nyheter

Wednesday, 20 February, 21:45

Liknande nyheter

Taggar: Ska du turistai , Greklandta med extra , kontanter
Expressen - 04 jul 15 kl. 17:07

Svenskarna fortsätter att turista i Grekland

Svenskarna fortsätter turista i Grekland - trots krisen. Men UD varnar nu för kontantbrist i landet och uppmanar alla att ta med sig olika former av betalmedel. – Vi har sett väldigt långa bankomatköer, säger Kristina Hellström, 53, från Alö..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

"Ta med kontanter till Grekland"

Den ekonomiska krisen i Grekland har lett till en stor osäkerhet när det gäller både de grekiska bankerna och huruvida landet kan stanna kvar inom eurosamarbetet. En följd är att det tycks bli svårare att betala med kort i Grekland, och turister uppmanas nu att ta med sig kontanter i sommar, rapporterar SR Ekot. - Vårt råd är att man ska följa händelseutvecklingen, hålla sig uppdaterad med vad som händer.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Ta med extra kontanter till Grekland

I juni går grekerna till val, och sedan riskerar Greklandskrisen att förvärras. I värsta fall kanske landet lämnar euron. För den som ska resa dit i sommar är det därför bra att hålla sig uppdaterad ?

BT - 29 maj 12 kl. 13:11

TUI: Ta med mer cash till Grekland

Fritidsresors systerbolag i Tyskland rekommenderar tyska kunder att ta med sig mer kontanter till Grekland i sommar, om landet skulle lämna eurosamarbetet.
- Turister på all inclusive-resor har ingen anledning att oroa sig, men andra bör ta med sig mer kontanter i euro i fall tillgången på drakma inte ännu skulle vara helt garanterad i hela Grekland, säger produktchefen Markus Bruchmueller i en intervju på researrangörens hemsida, enligt Reuters.
TUI Tyskland får många frågor från kunder om vad som händer om Grekland skulle återgå till sin tidigare valuta, drakman.

YLE - 02 jul 15 kl. 11:36

Ingåbo bunkrar upp i krisens Grekland

Britta Lindblom berättar om tomma och vandaliserade bankautomater. Kontanterna är slut och själv hamstrar hon för säkerhets skull mat. Britta Lindblom från Ingå är mitt i den grekiska bankkrisen.

Vagabond - 30 nov 99 kl. 00:00

Ta med kontanter på resan till Grekland

Oron för vad som händer efter det grekiska nyvalet 17 juni gör att kontanter kan vara på väg att bli hårdvaluta. Planera för att ta med mer kontanter till Grekland i sommar än vad du i vanliga fall skulle göra..

YLE - 28 jun 15 kl. 11:05

Semester i Grekland – kom ihåg kontanter

Bankerna och resebyråerna uppmanar finländare som är ska på semester till Grekland att ta med sig kontanter. En heltäckande reseförsäkring rekommenderas också. Att ta med kontanter kan vara bra i händelse av att sedlarna tar slut i bankautomaterna eller bankerna är stängda.

UNT - 04 jul 15 kl. 16:04

Färre turister till Grekland

I spåren av den ekonomiska krisen i Grekland väljer färre att turista i landet - antalet hotellbokningar har minskat kraftigt..

Sydsvenskan - 24 feb 16 kl. 04:00

Ett delat Grekland

I en färsk undersökning svarar 0 procent av grekerna att det går bra för Grekland medan 65 procent svarar att det går uselt. På frågan om vilket ord som bäst sammanfattar vad man tycker om situationen i landet svarar 63,9 procent ”vrede” och 49,3 procent skam – många måste ha angett båda dessa ord – medan 2,7 procent svarar ”stolthet”. Enligt samma undersökning sympatiserar närmare hälften av grekerna med böndernas aktioner att blockera Atens centrum och landets motorvägar med traktorer, som en protest mot ytterligare skattehöjningar och pensionssänkningar.

E24 - 26 aug 11 kl. 11:19

Finland behöver inte grekiska kontanter

Finland har övergett den tidigare utformningen av överenskommelsen med Grekland om kontanter som säkerhet för Finlands del av nödlånen till Grekland..

Fler nyheter från Dalarnas tidningar

Dalarnas tidningar - 14 dec 17 kl. 15:25

Leif Lindström förnekar att han ifrågasatt eller kritiserat Frida Holmgren

Kommunalrådet Leif Lindström (V) i Borlänge är en av de två män som pekas ut för att ha ifrågasatt och kritiserat Frida Holmgren. Han förnekar allt. – Det stämmer inte alls.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 08:58

Varannan svensk köper julklappar sista veckan före julafton – en procent klara med inköpen före midsommar

Nu är julruschen igång på allvar. Försäkringsbolaget If:s undersökning visar att varannan svensk fixar julklappsköpen under den sista veckan..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:32

Snabbare akutvård med ny screening: "Välkomnas"

Äldre, sköra patienter som söker akutvård har ofta en komplex sjukdomsbild. Med ett nytt screeningverktyg ska de upptäckas och få vård snabbare. Nu ska metoden utvärderas på bland annat Falu lasarett..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:45

Kommunens sista miljöpris delas ut till länets enda Viltjour

Dalarnas enda rehabiliteringsanläggning för vilda djur finns i Rättvik och drivs av Emma och Lars-Christer Billbäck. Nu får de ta emot Rättviks kommuns eget miljöpris. – Vi är jätteglada över det här priset, säger Emma Billbäck.

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 06:41

En person förd med ambulans till sjukhus efter att ha voltat med personbil

På fredagsmorgonen fick en person föras med ambulans till sjukhus efter en trafikolycka i Hedemora kommun..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Lions skänker julgåvor för 56 000 kronor till familjer i Leksand

Tillsammans med Coop i Leksand överlämnade Lions 88 presentkort till socialförvaltningen som kommer fördela dem till behövande inför julen. – Det är tänkt som en guldkant för de som har det tufft, säger presidenten i Lions Leksand Sture Alfredsson..

Dalarnas tidningar - 15 dec 17 kl. 07:30

Hon bryter mansdominansen – Här är kyrkans nya makthavare i Rättvik

För första gången leds kyrkofullmäktige i Rättvik av en kvinna. Ordförandeklubban tas nämligen över av Joanna Stridh (C), som också har flera tunga kommunalpolitiska uppdrag. – För mig är kyrkan en mycket viktig del av samhällslivet, säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.