Sydsvenskan > Kultur

Friday, 22 June, 04:00

Sydsvenskan - 25 jun 15 kl. 04:00

Intressant räcker inteFörfattare med erfarenhet från flera kulturer skapar inte sällan nyskapande litteratur. Xiaolu Guo är född i Kina, men bor sedan tio år i London och har av tidningen Granta utsetts till en av Storbritanniens främsta unga romanförfattare, en lista som görs en gång per decennium. Därför var det med höga förväntningar jag tog mig an hennes roman ”Jag är Kina”, som utgörs av en brevväxling mellan ett ungt kinesiskt par, där han befinner sig i exil i Europa, och hon mestadels är kvar i Kina.Den unga Londonkvinnan Iona får i uppdrag av sitt förlag att översätta denna brevväxling från kinesiska till engelska. Breven har överlämnats på en litteraturfestival i Kina, till en utländsk förläggare, som anar att innehållet är laddat.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Guo, Kina, London, Granta, Storbritanniens, Jag, Europa, Londonkvinnan Iona, Jians, Kinas, Jian, Xiaolu Guos, Guos

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Intressant, räckerinte
Ekonomistas - 08 dec 16 kl. 15:26

Böcker till jul

Eftersom julen nu närmar sig och kanske någon då får tid över att läsa så är det läge att rekommendera några böcker för Ekonomistas läsekrets. Förslag på andra intressanta böcker uppskattas! EU knakar i fogarna och även om Sverige inte är med i euro-samarbetet är det svårt att bortse från hur centralt detta är för EU:s framtid.

YLE - 23 okt 14 kl. 20:59

Sista chansen för politikerböcker?

Lipponen, Viinanen, Väyrynen, Tuomioja, Elisabeth Rehn. Det är många politikveteraner på höstens bokpärmar. Men vill någon längre läsa dem?

YLE - 21 jul 17 kl. 10:15

Treåringen Freja upptäcker naturen i ny miniserie

Miniserien ”Freja upptäcker” spelas in under sommaren i Raseborg. Knappt tre år gamla Freja Colérus äventyr kan ses år 2018 i BUU-klubben. Serien spelas in i Västnyland och den görs av västnylänningar.

Cornucopia - 30 sep 16 kl. 09:45

Temadag på bloggen: Böcker

Idag blir det temadag på bloggen, för att avverka högen av recensionsexemplar jag fått skickat till mig spontant av olika aktörer på marknaden, samt en del böcker jag faktiskt köpt själv. Det kommer några recensioner under dagen.De senaste månadernas skörd.

YLE - 17 feb 16 kl. 18:22

Fantasy med flyt - Maria Turtschaninoffs böcker vinner brett gehör

Författaren Maria Turtschaninoff har bråda dagar. Hon skriver men hinner också med att berätta om sina böcker, men balansen är svår. - Jag håller på och reder ut vart min arbetstid går.

Cornucopia - 09 mar 17 kl. 15:07

"Räcker inte att förlita sig på militärt försvar"

Försvarshögskolans dr Peter Matsson menar att med den moderna ryska assymetriska krigföringen (aka "hybridkrig") räcker det inte att förlita sig på ett militärt försvar. Vi behöver ha ett robust samhälle, som motstår de assymetriska angreppen. Detta inkluderar det man kan kalla ett totalförsvar, men överlag robusta samhällsintitutioner, såväl privata som offentliga.

Magazin24 - 25 jul 14 kl. 09:58

Inför Åbergs/Extra V75: ”Mina förhoppningar sträcker sig långt”

Lottningen till Hugo Åbergs Memorial gjorde ett intressant lopp, ännu mer intressant. Den som drog vinstlotten var Lars I Nilsson, vars Truculent får starta från innerspåret bakom bilen.
- Det var fantastiskt.

YLE - 24 maj 16 kl. 14:29

Små förlag ger fler böcker - men är de bra?

Det senaste tillskottet i den finlandssvenska förlagsbranchen heter Vilda Förlag och tillsammans med femton mindre förlag och en handfull egenutgivare kan man gott säga att det finns mångfald inom den finlandssvenska litteraturen. Men räcker det? Kan de små förlagen också förse oss med bra böcker?

YLE - 24 maj 16 kl. 14:29

Kulturdebatt: små förlag ger fler böcker - men är de bra?

Det senaste tillskottet i den finlandssvenska förlagsbranchen heter Vilda Förlag och tillsammans med femton mindre förlag och en handfull egenutgivare kan man gott säga att det finns mångfald inom den finlandssvenska litteraturen. Men räcker det? Kan de små förlagen också förse oss med bra böcker?

Cornucopia - 10 maj 15 kl. 13:31

Intressant exempel på rysk psyopsoperatör

Trots gårdagens inlägg om Ryssland dök det inte upp en enda psyopkommentar under Ockupationsdagen igår (antagligen söp man för mycket och hade faktiskt fått ledigt). Men idag förmiddag kom vad som kan misstänkas är en betald psyopsoperatör in och kommenterade, vilket är en intressant studie i hur den ryska psyopen fungerar.

Det var förstås ingen slump att jag skrev ett anti-Putininlägg igår - det var ett medvetet test för att se om psyopsaktiviteten skulle vara lägre på denna ryska nationalistiska helgdag.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Senaste prognosen för midsommar: Kalla vindar och åska

Det vankas klassiskt svenskt midsommarväder..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Tjugotal datorer stals från skola

"Datorerna var mer eller mindre obrukbara", säger rektorn..

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Man åtalas för 300 000 tabletter Tramadol i bilen

En 41-årig man riskerar fängelsestraff på mellan två och sju år..

Sydsvenskan - 16 timmar sedan

500-årigt skepp hittat i Køge

Ett 500 år gammalt skepp har hittats vid utgrävningar i Køge i Danmark. Fyndet är ett av de största skeppsvrak av den här typen som hittats i Danmark. – Kanske får vi bara en gång i livet vara med om att gräva fram ett sådant skepp, säger museidirektör.

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Ungern röstar igenom kritiserat lagförslag

Lagen gör det straffbart att hjälpa illegala flyktingar och röstades igenom med stor majoritet..

Sydsvenskan - 20 timmar sedan

Algeriet tar itu med provfusk – släcker nätet

När 700 000 unga algerier i år tar studenten tar myndigheterna till radikala grepp för att förhindra fusk på slutproven. Såväl det mobila som det fasta internet stängdes helt sonika ner under två timmar på onsdagen, i samband med de första två separata.

Sydsvenskan - 20 timmar sedan

Fler larm om sexövergrepp mot barn på nätet

Organisationen Ecpat, som arbetar mot all form av sexuell exploatering av barn, får in allt fler tips om barn som utsätts för sexuella övergrepp på nätet, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. – Det vi såg förra året var att vi fick in fler tips än tidigar.

Sydsvenskan - 20 timmar sedan

Ljusglimt för korallrev i Stilla havet

Korallreven utanför Franska Polynesien verkar vara på väg att återhämta sig efter blekning och andra hot, rapporterar Vetenskapsradion. Amerikanska och brittiska forskare har vid flera tillfällen studerat samma rev i Moorea utanför Franska Polynesien, o.

Sydsvenskan - 20 timmar sedan

Fler bärplockare till Sverige i sommar

Närmare 5 000 personer från länder utanför EU har beviljats arbetstillstånd för att plocka bär i Sverige i år, rapporterar Västerbottens-Kuriren. – Vi har totalt beviljat 4 990 ansökningar om arbetstillstånd, säger Lisa Danling på Migrationsverkets pres.

Sydsvenskan - 22 timmar sedan

Ny domstol ger sin syn på Breiviks behandling

Anders Behring Breivik har stämt den norska staten eftersom han anser att hans mänskliga rättigheter kränks i fängelset. Den terrordömde massmördaren har förlorat, överklagat – och klockan 10 publicerar Europadomstolen sitt beslut i frågan. Han mördade.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.