Sydsvenskan > Kultur

Wednesday, 22 November, 22:59

Sydsvenskan - 25 jun 15 kl. 04:00

Intressant räcker inteFörfattare med erfarenhet från flera kulturer skapar inte sällan nyskapande litteratur. Xiaolu Guo är född i Kina, men bor sedan tio år i London och har av tidningen Granta utsetts till en av Storbritanniens främsta unga romanförfattare, en lista som görs en gång per decennium. Därför var det med höga förväntningar jag tog mig an hennes roman ”Jag är Kina”, som utgörs av en brevväxling mellan ett ungt kinesiskt par, där han befinner sig i exil i Europa, och hon mestadels är kvar i Kina.Den unga Londonkvinnan Iona får i uppdrag av sitt förlag att översätta denna brevväxling från kinesiska till engelska. Breven har överlämnats på en litteraturfestival i Kina, till en utländsk förläggare, som anar att innehållet är laddat.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Guo, Kina, London, Granta, Storbritanniens, Jag, Europa, Londonkvinnan Iona, Jians, Kinas, Jian, Xiaolu Guos, Guos

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Intressant, räckerinte
Ekonomistas - 08 dec 16 kl. 15:26

Böcker till jul

Eftersom julen nu närmar sig och kanske någon då får tid över att läsa så är det läge att rekommendera några böcker för Ekonomistas läsekrets. Förslag på andra intressanta böcker uppskattas! EU knakar i fogarna och även om Sverige inte är med i euro-samarbetet är det svårt att bortse från hur centralt detta är för EU:s framtid.

YLE - 23 okt 14 kl. 20:59

Sista chansen för politikerböcker?

Lipponen, Viinanen, Väyrynen, Tuomioja, Elisabeth Rehn. Det är många politikveteraner på höstens bokpärmar. Men vill någon längre läsa dem?

YLE - 21 jul 17 kl. 10:15

Treåringen Freja upptäcker naturen i ny miniserie

Miniserien ”Freja upptäcker” spelas in under sommaren i Raseborg. Knappt tre år gamla Freja Colérus äventyr kan ses år 2018 i BUU-klubben. Serien spelas in i Västnyland och den görs av västnylänningar.

Cornucopia - 30 sep 16 kl. 09:45

Temadag på bloggen: Böcker

Idag blir det temadag på bloggen, för att avverka högen av recensionsexemplar jag fått skickat till mig spontant av olika aktörer på marknaden, samt en del böcker jag faktiskt köpt själv. Det kommer några recensioner under dagen.De senaste månadernas skörd.

YLE - 17 feb 16 kl. 18:22

Fantasy med flyt - Maria Turtschaninoffs böcker vinner brett gehör

Författaren Maria Turtschaninoff har bråda dagar. Hon skriver men hinner också med att berätta om sina böcker, men balansen är svår. - Jag håller på och reder ut vart min arbetstid går.

Cornucopia - 09 mar 17 kl. 15:07

"Räcker inte att förlita sig på militärt försvar"

Försvarshögskolans dr Peter Matsson menar att med den moderna ryska assymetriska krigföringen (aka "hybridkrig") räcker det inte att förlita sig på ett militärt försvar. Vi behöver ha ett robust samhälle, som motstår de assymetriska angreppen. Detta inkluderar det man kan kalla ett totalförsvar, men överlag robusta samhällsintitutioner, såväl privata som offentliga.

Magazin24 - 25 jul 14 kl. 09:58

Inför Åbergs/Extra V75: ”Mina förhoppningar sträcker sig långt”

Lottningen till Hugo Åbergs Memorial gjorde ett intressant lopp, ännu mer intressant. Den som drog vinstlotten var Lars I Nilsson, vars Truculent får starta från innerspåret bakom bilen.
- Det var fantastiskt.

YLE - 24 maj 16 kl. 14:29

Små förlag ger fler böcker - men är de bra?

Det senaste tillskottet i den finlandssvenska förlagsbranchen heter Vilda Förlag och tillsammans med femton mindre förlag och en handfull egenutgivare kan man gott säga att det finns mångfald inom den finlandssvenska litteraturen. Men räcker det? Kan de små förlagen också förse oss med bra böcker?

YLE - 24 maj 16 kl. 14:29

Kulturdebatt: små förlag ger fler böcker - men är de bra?

Det senaste tillskottet i den finlandssvenska förlagsbranchen heter Vilda Förlag och tillsammans med femton mindre förlag och en handfull egenutgivare kan man gott säga att det finns mångfald inom den finlandssvenska litteraturen. Men räcker det? Kan de små förlagen också förse oss med bra böcker?

Cornucopia - 10 maj 15 kl. 13:31

Intressant exempel på rysk psyopsoperatör

Trots gårdagens inlägg om Ryssland dök det inte upp en enda psyopkommentar under Ockupationsdagen igår (antagligen söp man för mycket och hade faktiskt fått ledigt). Men idag förmiddag kom vad som kan misstänkas är en betald psyopsoperatör in och kommenterade, vilket är en intressant studie i hur den ryska psyopen fungerar.

Det var förstås ingen slump att jag skrev ett anti-Putininlägg igår - det var ett medvetet test för att se om psyopsaktiviteten skulle vara lägre på denna ryska nationalistiska helgdag.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Zlatan på plan när United jagar seger

Zlatan Ibrahimovic gör sin första Champions League-match för United..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ni måste se till att bussdörrarna inte öppnar sig så att passagerare faller av

Föraren körde vidare när en person flög ur bussen – krav på att något görs..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Rättsexperter dömer ut hanteringen av Fallet Anna: "Ingen verkar bry sig om mänskliga rättigheter"

Så ska Anna äntligen få träffa sin son igen..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Nya vägarbeten ger längre bussträckor – och gör handlarna oroliga

Korsningen Bredgatan/Sankt Petri kyrkogata stängs på fredag. Så här stannar bussarna..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Dmitri Hvorostovsky har avlidit

Han var internationellt hyllad baryton..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

33-åring häktas efter skottlossning i bil

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till mord och grovt vapenbrott..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Nordkorea: USA:s beslut en provokation

USA:s beslut att återinföra Nordkorea på listan över länder som främjar statsterrorism är en "allvarlig provokation och våldsam överträdelse", anser företrädare för den slutna diktaturen. Via den statskontrollerade nyhetsbyrån KCNA hävdas det att Nordko.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

LO-basen: Vill minnas Östling för det goda

Leif Östling lämnar ordförandeposten i Svenskt Näringsliv efter sina uppmärksammade uttalanden i samband med den så kallade paradisläckan. LO-basen tycker det är bra, men kommer minnas honom som en duktig industrialist. Leif Östlings motpart, LO:s ordfö.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Lundin Petroleum kammade noll

Det fanns ingen olja där Lundin Petroleum har provborrat i södra Barents hav. Borrningens huvudsakliga mål var att påvisa olja i sandstensreservoarer. I stället resulterade den primära borrningen i en icke-kommersiell gasfyndighet medan sidospårsborring.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Minnesord om May Cronholm

Frälsningsofficeren, fru brigadör May Cronholm, Malmö, har avlidit i en ålder av 98 år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.