Sydsvenskan > Kultur

Thursday, 22 February, 03:48

Sydsvenskan - 25 jun 15 kl. 04:00

Intressant räcker inteFörfattare med erfarenhet från flera kulturer skapar inte sällan nyskapande litteratur. Xiaolu Guo är född i Kina, men bor sedan tio år i London och har av tidningen Granta utsetts till en av Storbritanniens främsta unga romanförfattare, en lista som görs en gång per decennium. Därför var det med höga förväntningar jag tog mig an hennes roman ”Jag är Kina”, som utgörs av en brevväxling mellan ett ungt kinesiskt par, där han befinner sig i exil i Europa, och hon mestadels är kvar i Kina.Den unga Londonkvinnan Iona får i uppdrag av sitt förlag att översätta denna brevväxling från kinesiska till engelska. Breven har överlämnats på en litteraturfestival i Kina, till en utländsk förläggare, som anar att innehållet är laddat.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Guo, Kina, London, Granta, Storbritanniens, Jag, Europa, Londonkvinnan Iona, Jians, Kinas, Jian, Xiaolu Guos, Guos

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Intressant, räckerinte
Ekonomistas - 08 dec 16 kl. 15:26

Böcker till jul

Eftersom julen nu närmar sig och kanske någon då får tid över att läsa så är det läge att rekommendera några böcker för Ekonomistas läsekrets. Förslag på andra intressanta böcker uppskattas! EU knakar i fogarna och även om Sverige inte är med i euro-samarbetet är det svårt att bortse från hur centralt detta är för EU:s framtid.

YLE - 23 okt 14 kl. 20:59

Sista chansen för politikerböcker?

Lipponen, Viinanen, Väyrynen, Tuomioja, Elisabeth Rehn. Det är många politikveteraner på höstens bokpärmar. Men vill någon längre läsa dem?

YLE - 21 jul 17 kl. 10:15

Treåringen Freja upptäcker naturen i ny miniserie

Miniserien ”Freja upptäcker” spelas in under sommaren i Raseborg. Knappt tre år gamla Freja Colérus äventyr kan ses år 2018 i BUU-klubben. Serien spelas in i Västnyland och den görs av västnylänningar.

Cornucopia - 30 sep 16 kl. 09:45

Temadag på bloggen: Böcker

Idag blir det temadag på bloggen, för att avverka högen av recensionsexemplar jag fått skickat till mig spontant av olika aktörer på marknaden, samt en del böcker jag faktiskt köpt själv. Det kommer några recensioner under dagen.De senaste månadernas skörd.

YLE - 17 feb 16 kl. 18:22

Fantasy med flyt - Maria Turtschaninoffs böcker vinner brett gehör

Författaren Maria Turtschaninoff har bråda dagar. Hon skriver men hinner också med att berätta om sina böcker, men balansen är svår. - Jag håller på och reder ut vart min arbetstid går.

Cornucopia - 09 mar 17 kl. 15:07

"Räcker inte att förlita sig på militärt försvar"

Försvarshögskolans dr Peter Matsson menar att med den moderna ryska assymetriska krigföringen (aka "hybridkrig") räcker det inte att förlita sig på ett militärt försvar. Vi behöver ha ett robust samhälle, som motstår de assymetriska angreppen. Detta inkluderar det man kan kalla ett totalförsvar, men överlag robusta samhällsintitutioner, såväl privata som offentliga.

Magazin24 - 25 jul 14 kl. 09:58

Inför Åbergs/Extra V75: ”Mina förhoppningar sträcker sig långt”

Lottningen till Hugo Åbergs Memorial gjorde ett intressant lopp, ännu mer intressant. Den som drog vinstlotten var Lars I Nilsson, vars Truculent får starta från innerspåret bakom bilen.
- Det var fantastiskt.

YLE - 24 maj 16 kl. 14:29

Små förlag ger fler böcker - men är de bra?

Det senaste tillskottet i den finlandssvenska förlagsbranchen heter Vilda Förlag och tillsammans med femton mindre förlag och en handfull egenutgivare kan man gott säga att det finns mångfald inom den finlandssvenska litteraturen. Men räcker det? Kan de små förlagen också förse oss med bra böcker?

YLE - 24 maj 16 kl. 14:29

Kulturdebatt: små förlag ger fler böcker - men är de bra?

Det senaste tillskottet i den finlandssvenska förlagsbranchen heter Vilda Förlag och tillsammans med femton mindre förlag och en handfull egenutgivare kan man gott säga att det finns mångfald inom den finlandssvenska litteraturen. Men räcker det? Kan de små förlagen också förse oss med bra böcker?

Cornucopia - 10 maj 15 kl. 13:31

Intressant exempel på rysk psyopsoperatör

Trots gårdagens inlägg om Ryssland dök det inte upp en enda psyopkommentar under Ockupationsdagen igår (antagligen söp man för mycket och hade faktiskt fått ledigt). Men idag förmiddag kom vad som kan misstänkas är en betald psyopsoperatör in och kommenterade, vilket är en intressant studie i hur den ryska psyopen fungerar.

Det var förstås ingen slump att jag skrev ett anti-Putininlägg igår - det var ett medvetet test för att se om psyopsaktiviteten skulle vara lägre på denna ryska nationalistiska helgdag.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Polis jagade förare med bilar och helikopter

Föraren hoppade till slut ut ur bilen och flydde in i ett trapphus..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Peter Nielsen: När ett olympiskt silver känns lite "hmm"

Svensk skidåkning på damsidan är nu på en nivå när ett olympiskt silver inte känns helt toppen..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

BoIS-anhängare: "Urban Jansson är vår ordförande"

"Ett stort missnöje i hur klubben styrts." Medlemmar i föreningen lanserar egna kandidater..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Ausonius får livstid för 26 år gammalt mord

John Ausonius, också känd som lasermannen, döms till livstid för det 26 år gamla mordet på den då 68-åriga Blanka Zmigod i Frankfurt, rapporterar tyska medier. Domen meddelades i dag i Landgericht i Frankfurt i Tyskland. Rättegången startade före jul oc.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Avspärrning efter misstänkt fynd i Stockholm

En del av Sergelarkaden och tunnelbanans biljetthall vid Sergels torg i centrala Stockholm har spärrats av sedan polisen fått larm om ett misstänkt föremål i en papperskorg i Sergelarkaden. – Även butiker som har fönster mot Sergels torg har utrymts, sä.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Coop Forum på Burlöv Center lägger ner

Ingress..

Sydsvenskan - 19 timmar sedan

Offrens advokater ska förhöra Akilov

De drabbades advokater får i dag för första gången ställa frågor till Rakhmat Akilov, mannen som misstänkts för terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. Gårdagen blev tuff för de målsägande som följde rättegången på plats eller via videolänk. Förhören.

Sydsvenskan - 19 timmar sedan

Rymdtrollen attackerar

Mats Söderlunds första fantasyroman imponerar inte på Petter Larsson..

Sydsvenskan - 19 timmar sedan

Innergård invaderad av råttor: ”De springer på bänkarna och klättrar upp på bordet”

De boende vill inte längre använda grillplatsen eller låta sina barn leka ute på gården..

Sydsvenskan - 21 timmar sedan

Nattens nyheter – detta hände när du sov

Snabbkoll: Detta hände när du sov..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.