Sydsvenskan > Kultur

Monday, 18 June, 01:59

Sydsvenskan - 21 jun 15 kl. 07:00

Utgivning? Var god och betalaVarje år får de svenska förlagen tusentals manus skickade till sig. De flesta refuseras och hamnar i skrivbords-lådorna hos besvikna upphovspersoner. Några ges ut i alla fall, av envisa författare som bestämt sig för att bli sin egen förläggare.I det här landskapet har de så kallade hybridförlagen sedan ett par år tillbaka mutat in ett hörn. Det är företag som säger sig jobba som traditionella förlag i den meningen att de tar emot manus och gör en bedömning om det håller för utgivning, men sedan tar betalt av författaren för att ge ut boken – många gånger över 100 000 kronor för en upplaga på mellan 2 000 till 3 000 böcker.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Helsingborgsförlaget Hoi, Sverige, Hoi, Anne Liljeroth, Bara, Vanliga, Dennis Karlsson, Mar, Rambe, Hamrelius, Malmö, Lava, Idus, Daniel Wångsten, Oavsett, Sölve Dahlgren, Författarförbundet, Susanne Steneros, Lars Rambe

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: UtgivningVar , godoch , betala
E24 - 27 jan 12 kl. 10:51

Vill du ha cash? Var god betala!

Inom ett par år har vi förmodligen avgifter på kontantuttag. De fyra storbankerna har helt enkelt för mycket att tjäna på en avgift för att de ska kunna låta bli, skriver Joel Dahlberg..

Helsingborgs Dagblad - 21 jun 15 kl. 07:00

Utgivning? Var god och betala

Varje år får de svenska förlagen tusentals manus skickade till sig. De flesta refuseras och hamnar i skrivbords-lådorna hos besvikna upphovspersoner. Några ges ut i alla fall, av envisa författare som bestämt sig för att bli sin egen förläggare.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Bo-Åke gjorde en god SD-affär

Bo-Åke Erikssons utgivning av Wasaposten i fjol blev en god affär. Hans bolag fick 150 000 kronor från Sverigedemokraterna trots att han enligt Sverigedemokraternas ordförande Marie Edenhager lovat att det skulle bli gratisannonser.
?

BT - 23 dec 13 kl. 08:34

Köp en kopp kaffe, betala för två

För en tid sen hörde jag talas om ett intressant fenomen. På vissa caféer i Italien erbjuds kunder som köpt en kopp kaffe att betala för två. Det låter ju inte som någon särskilt bra deal för kunden, men tydligen är det ändå populärt.

SVT Debatt - 19 sep 13 kl. 16:51

Låt de rika betala mer av barnomsorgen

FÖRSKOLAN Att som Socialdemokraterna vilja göra förskolan helt avgiftsfri är en både ohållbar och osolidarisk politik. Centerpartiet bör i stället visa på en hållbar väg framåt. Vi vill inte se några höjda avgifter för föräldrar med låga inkomster ?

YLE - 05 aug 15 kl. 04:12

"Vi får tacka, ta emot och betala"

Det är inte bara kvinnorna som lyser med sin frånvaro då regeringens så kallade samhällsfördrag diskuteras. Inte heller lantbrukarna, pensionärerna och de studerande deltar i förhandlingarna. Reaktionen i de här grupperna är den samma.

Skånskan - 12 jun 16 kl. 06:00

Tvingas betala chockavgifter för vattnet

Södra Rörum – Vi känner oss omyndigförklarade, lurade och överkörda!
Känslorna svallar bland byborna i Södra Rörum. Mittskåne Vatten vill tvångsansluta ett 20-tal fastigheter i byn till det kommunala dricksvattennätet.

YLE - 14 mar 14 kl. 15:27

Bärplockare: Skulderna tar flera år att betala

Många av de thailändska bärplockarna som inte fick ordentligt betalt för sitt jobb i Finland förra året vill komma tillbaka för ett nytt försök. Under vintern har de thailändska bärplockarna haft det extra kärvt eftersom vädret i Thailand har varit för torrt för en god skörd. - Det är dåligt med jobb här hemma i år, det har varit torrt och det finns inget vatten att vattna fälten med, säger Praisanti och Suchat i mun på varandra.

Kristianstadsbladet - 18 jun 14 kl. 01:29

Kommun dömd betala för dålig god man


Kvinnan hade fått en god man utsedd av överförmyndarnämnden i Karlshamns kommun. Men nämnden kontrollerade inte att den utsedde skötte sitt uppdrag. Den gode mannen lurade kvinnan på pengar, skriver Blekinge Läns Tidning.

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 14 kl. 01:34

Kommun dömd betala för dålig god man

Kvinnan hade fått en god man utsedd av överförmyndarnämnden i Karlshamns kommun. Men nämnden kontrollerade inte att den utsedde skötte sitt uppdrag. Den gode mannen lurade kvinnan på pengar, skriver Blekinge Läns Tidning.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Matchhjälten: "Spelade utan nervositet"

Världsmästarna har fallit – åtminstone tillfälligt. Mexiko skrällde rejält med 1–0 mot Tyskland i fotbolls-VM. – Vi har jobbat länge för det här, säger matchhjälten Hirving Lozano till Fifa.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Bil voltade på väg 11 utanför Veberöd – vägen avstängd

På söndagen skedde en singelolycka på väg 11 mellan Sjöbo och Veberöd..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Kolarov knorrade segern till Serbien

I fotbolls-VM för fyra år sedan gjordes endast tre frisparksmål. Årets världsmästerskap har redan gett lika många, och det senaste betydde tre poäng till Serbien i premiären mot Costa Rica. Serbisk segerhjälte blev Aleksandar Kolarov.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Rädda kritiken – klicka på en recension!

Engagemang krävs för att dagskritiken ska ha en framtid, skriver Ann Lingebrandt..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Släpp cynismen – grip tillfället

... går det egentligen till Sydkoreas president Moon Jae-In, skriver Paul O'Shea..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Brand i tennishall i Malmö

Räddningstjänsten är på plats vid tennishallen på Erikslustvägen efter att ha larmats om en eventuell brand i byggnaden..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Bråk mellan bosättare och polis

Israeliska bosättare och israelisk polis har drabbat samman i ett bosättningsområde i norra Västbanken. Israeliska myndigheter hade beslutat att bosättningen skulle överges efter att landets högsta domstol i februari förra året slog fast att den låg på.

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Andersson Wij drar på "semester"

Tomas Andersson Wij är på väg ut på en stor turné, med fyra gitarrer och ett par badbrallor i bakluckan. – Att turnera på sommaren är som att ha semester, säger han. 1998 släppte Tomas Andersson Wij debutalbumet "Ebeneser".

Sydsvenskan - 20 timmar sedan

Fler flyktingar flygs från australiskt läger

Ytterligare 21 människor har fått lämna ett starkt kritiserat australiskt flyktingläger i önationen Nauru och flugits till USA, uppger en aktivistgrupp för den australiska nyhetsbyrån AAP. USA har nu tagit emot 186 flyktingar som en del av en uppgörelse.

Sydsvenskan - 21 timmar sedan

Regionen, vem bryr sig? Alla borde.

För viktig för att bara slentrianmässigt rösta på samma parti till riksdag och region..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.