Sydsvenskan > Kultur

Sunday, 19 August, 12:06

Sydsvenskan - 21 jun 15 kl. 07:00

Utgivning? Var god och betalaVarje år får de svenska förlagen tusentals manus skickade till sig. De flesta refuseras och hamnar i skrivbords-lådorna hos besvikna upphovspersoner. Några ges ut i alla fall, av envisa författare som bestämt sig för att bli sin egen förläggare.I det här landskapet har de så kallade hybridförlagen sedan ett par år tillbaka mutat in ett hörn. Det är företag som säger sig jobba som traditionella förlag i den meningen att de tar emot manus och gör en bedömning om det håller för utgivning, men sedan tar betalt av författaren för att ge ut boken – många gånger över 100 000 kronor för en upplaga på mellan 2 000 till 3 000 böcker.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Helsingborgsförlaget Hoi, Sverige, Hoi, Anne Liljeroth, Bara, Vanliga, Dennis Karlsson, Mar, Rambe, Hamrelius, Malmö, Lava, Idus, Daniel Wångsten, Oavsett, Sölve Dahlgren, Författarförbundet, Susanne Steneros, Lars Rambe

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: UtgivningVar , godoch , betala
E24 - 27 jan 12 kl. 10:51

Vill du ha cash? Var god betala!

Inom ett par år har vi förmodligen avgifter på kontantuttag. De fyra storbankerna har helt enkelt för mycket att tjäna på en avgift för att de ska kunna låta bli, skriver Joel Dahlberg..

Helsingborgs Dagblad - 21 jun 15 kl. 07:00

Utgivning? Var god och betala

Varje år får de svenska förlagen tusentals manus skickade till sig. De flesta refuseras och hamnar i skrivbords-lådorna hos besvikna upphovspersoner. Några ges ut i alla fall, av envisa författare som bestämt sig för att bli sin egen förläggare.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Bo-Åke gjorde en god SD-affär

Bo-Åke Erikssons utgivning av Wasaposten i fjol blev en god affär. Hans bolag fick 150 000 kronor från Sverigedemokraterna trots att han enligt Sverigedemokraternas ordförande Marie Edenhager lovat att det skulle bli gratisannonser.
?

BT - 23 dec 13 kl. 08:34

Köp en kopp kaffe, betala för två

För en tid sen hörde jag talas om ett intressant fenomen. På vissa caféer i Italien erbjuds kunder som köpt en kopp kaffe att betala för två. Det låter ju inte som någon särskilt bra deal för kunden, men tydligen är det ändå populärt.

SVT Debatt - 19 sep 13 kl. 16:51

Låt de rika betala mer av barnomsorgen

FÖRSKOLAN Att som Socialdemokraterna vilja göra förskolan helt avgiftsfri är en både ohållbar och osolidarisk politik. Centerpartiet bör i stället visa på en hållbar väg framåt. Vi vill inte se några höjda avgifter för föräldrar med låga inkomster ?

YLE - 05 aug 15 kl. 04:12

"Vi får tacka, ta emot och betala"

Det är inte bara kvinnorna som lyser med sin frånvaro då regeringens så kallade samhällsfördrag diskuteras. Inte heller lantbrukarna, pensionärerna och de studerande deltar i förhandlingarna. Reaktionen i de här grupperna är den samma.

Skånskan - 12 jun 16 kl. 06:00

Tvingas betala chockavgifter för vattnet

Södra Rörum – Vi känner oss omyndigförklarade, lurade och överkörda!
Känslorna svallar bland byborna i Södra Rörum. Mittskåne Vatten vill tvångsansluta ett 20-tal fastigheter i byn till det kommunala dricksvattennätet.

YLE - 14 mar 14 kl. 15:27

Bärplockare: Skulderna tar flera år att betala

Många av de thailändska bärplockarna som inte fick ordentligt betalt för sitt jobb i Finland förra året vill komma tillbaka för ett nytt försök. Under vintern har de thailändska bärplockarna haft det extra kärvt eftersom vädret i Thailand har varit för torrt för en god skörd. - Det är dåligt med jobb här hemma i år, det har varit torrt och det finns inget vatten att vattna fälten med, säger Praisanti och Suchat i mun på varandra.

Kristianstadsbladet - 18 jun 14 kl. 01:29

Kommun dömd betala för dålig god man


Kvinnan hade fått en god man utsedd av överförmyndarnämnden i Karlshamns kommun. Men nämnden kontrollerade inte att den utsedde skötte sitt uppdrag. Den gode mannen lurade kvinnan på pengar, skriver Blekinge Läns Tidning.

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 14 kl. 01:34

Kommun dömd betala för dålig god man

Kvinnan hade fått en god man utsedd av överförmyndarnämnden i Karlshamns kommun. Men nämnden kontrollerade inte att den utsedde skötte sitt uppdrag. Den gode mannen lurade kvinnan på pengar, skriver Blekinge Läns Tidning.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Så får du ordning på kaoset inför hösten

Suckar du över prylar i varenda vrå och fullproppade garderober? Vill du få ordning på tillvaron inför hösten? Förvaringsbloggaren och ordningsexperten Paulina Draganja ger sina bästa tips på hur du styr upp hemmet.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Jordskalv på 8,2 i Stilla havet

Ett gigantiskt jordskalv har skakat ett havsområde nära Fiji och Tonga, meddelar USA:s övervakande myndighet USGS. Magnituden anges till 8,2. Det hade kunnat resultera i katastrofala skador, om inte skalvets centrum legat så djupt.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

En man gripen för mordförsök – två personer knivskurna

Två personer har blivit knivskurna i Trelleborg. En misstänkt man har gripits för mordförsök..

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Tom kajak hittad i vattnet – stor sökinsats

En stor sökinsats inleddes i vattnet utanför Luleå efter att en tom kajak hittats vid Kälkholmen..

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Brödernas tuffa match i matchen – sedan väntade bröllop

Franz Brorsson kände sig som dubbel vinnare. ”Han gjorde ju inte mål.”.

Sydsvenskan - Igår: 09:58

Putin möter Merkel i Tyskland

Rysslands president Vladimir Putin besöker på lördagen den tyske förbundskanslern Angela Merkel för samtal om Ukraina, Syrien och den omstridda gasledningen Nord Stream 2. Tidigare på dagen ska Putin delta i Österrikes utrikesminister Karin Kneissls brö.

Sydsvenskan - Igår: 00:59

Så fixar du studietekniken inför skolstarten

Många har svårt att komma i gång med plugget igen efter ett skönt sommarlov. Men experten Ingmar Andersson har tips på hur du klarar skolan och hittar motivationen med en bra studieteknik. Skolstarten är precis runt hörnet.

Sydsvenskan - Igår: 08:36

Stöldvåg i avokadobristens spår

Två år av dåliga skördar har gjort att priset på avokado har skjutit i höjden i Nya Zeeland. Och nu slår odlare larm om att stölderna blir allt fler. De slår till i skydd av natten – och i fullt dagsljus.

Sydsvenskan - Igår: 07:11

Krisen i Akademien – detta har hänt

Efter höstens anklagelser mot den så kallade kulturprofilen uppstod en kris inom Svenska Akademien, och våren präglades av bråk och flera avhopp. Här är en sammanfattning av vad som hänt: I november 2017 vittnar 18 kvinnor i tidningen Dagens Nyheter om.

Sydsvenskan - Igår: 07:11

Skottlossning mot nattklubb på Stortorget

En skottlossning har inträffat mot en nattklubb på Stortorget i Malmö..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.