Sydsvenskan > Kultur

Wednesday, 23 January, 23:01

Sydsvenskan - 21 jun 15 kl. 07:00

Utgivning? Var god och betalaVarje år får de svenska förlagen tusentals manus skickade till sig. De flesta refuseras och hamnar i skrivbords-lådorna hos besvikna upphovspersoner. Några ges ut i alla fall, av envisa författare som bestämt sig för att bli sin egen förläggare.I det här landskapet har de så kallade hybridförlagen sedan ett par år tillbaka mutat in ett hörn. Det är företag som säger sig jobba som traditionella förlag i den meningen att de tar emot manus och gör en bedömning om det håller för utgivning, men sedan tar betalt av författaren för att ge ut boken – många gånger över 100 000 kronor för en upplaga på mellan 2 000 till 3 000 böcker.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Helsingborgsförlaget Hoi, Sverige, Hoi, Anne Liljeroth, Bara, Vanliga, Dennis Karlsson, Mar, Rambe, Hamrelius, Malmö, Lava, Idus, Daniel Wångsten, Oavsett, Sölve Dahlgren, Författarförbundet, Susanne Steneros, Lars Rambe

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: UtgivningVar , godoch , betala
E24 - 27 jan 12 kl. 10:51

Vill du ha cash? Var god betala!

Inom ett par år har vi förmodligen avgifter på kontantuttag. De fyra storbankerna har helt enkelt för mycket att tjäna på en avgift för att de ska kunna låta bli, skriver Joel Dahlberg..

Helsingborgs Dagblad - 21 jun 15 kl. 07:00

Utgivning? Var god och betala

Varje år får de svenska förlagen tusentals manus skickade till sig. De flesta refuseras och hamnar i skrivbords-lådorna hos besvikna upphovspersoner. Några ges ut i alla fall, av envisa författare som bestämt sig för att bli sin egen förläggare.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Bo-Åke gjorde en god SD-affär

Bo-Åke Erikssons utgivning av Wasaposten i fjol blev en god affär. Hans bolag fick 150 000 kronor från Sverigedemokraterna trots att han enligt Sverigedemokraternas ordförande Marie Edenhager lovat att det skulle bli gratisannonser.
?

BT - 23 dec 13 kl. 08:34

Köp en kopp kaffe, betala för två

För en tid sen hörde jag talas om ett intressant fenomen. På vissa caféer i Italien erbjuds kunder som köpt en kopp kaffe att betala för två. Det låter ju inte som någon särskilt bra deal för kunden, men tydligen är det ändå populärt.

SVT Debatt - 19 sep 13 kl. 16:51

Låt de rika betala mer av barnomsorgen

FÖRSKOLAN Att som Socialdemokraterna vilja göra förskolan helt avgiftsfri är en både ohållbar och osolidarisk politik. Centerpartiet bör i stället visa på en hållbar väg framåt. Vi vill inte se några höjda avgifter för föräldrar med låga inkomster ?

Skånskan - 18 timmar sedan

Måste betala parfymvite

MALMÖ Miljönämndens beslut om att ett företag som tillverkat och blandat egna parfymer ska betala ett vite på 10 000 kronor står fast.
Mark- och miljödomstolen har kommit till samma slutsats om den olagliga parfymtillverkningen i Malmö.Företaget har trots förbud fortsatt att tillverka och sälja parfymer i sin lokal.

YLE - 05 aug 15 kl. 04:12

"Vi får tacka, ta emot och betala"

Det är inte bara kvinnorna som lyser med sin frånvaro då regeringens så kallade samhällsfördrag diskuteras. Inte heller lantbrukarna, pensionärerna och de studerande deltar i förhandlingarna. Reaktionen i de här grupperna är den samma.

Skånskan - 12 jun 16 kl. 06:00

Tvingas betala chockavgifter för vattnet

Södra Rörum – Vi känner oss omyndigförklarade, lurade och överkörda!
Känslorna svallar bland byborna i Södra Rörum. Mittskåne Vatten vill tvångsansluta ett 20-tal fastigheter i byn till det kommunala dricksvattennätet.

YLE - 14 mar 14 kl. 15:27

Bärplockare: Skulderna tar flera år att betala

Många av de thailändska bärplockarna som inte fick ordentligt betalt för sitt jobb i Finland förra året vill komma tillbaka för ett nytt försök. Under vintern har de thailändska bärplockarna haft det extra kärvt eftersom vädret i Thailand har varit för torrt för en god skörd. - Det är dåligt med jobb här hemma i år, det har varit torrt och det finns inget vatten att vattna fälten med, säger Praisanti och Suchat i mun på varandra.

Kristianstadsbladet - 18 jun 14 kl. 01:29

Kommun dömd betala för dålig god man


Kvinnan hade fått en god man utsedd av överförmyndarnämnden i Karlshamns kommun. Men nämnden kontrollerade inte att den utsedde skötte sitt uppdrag. Den gode mannen lurade kvinnan på pengar, skriver Blekinge Läns Tidning.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Expert: Början på slutet för Maduro

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó utropade sig på onsdagen till landets tillfällige president, och erkändes snabbt av en rad länder, inklusive USA. – Jag tror inte att Maduro kommer behålla makten året ut, säger Latinamerikaexperten Edme Domingue.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Fler rektorer borde ha med sig den gamla tidens värderingar

Kerstin Irehjelm minns en skolledare som ställde sig bakom sina lärare..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Karvinen avgjorde för Luleå

I oktober fick SDHL-mötet mellan Djurgården och Luleå avbrytas efter en period sedan isen i Hovet gått sönder. Nu ställdes klubbarna mot varandra igen – och den här gången höll isen. Michelle Karvinen avgjorde för gästerna, då hon satte 3–2 på straff ef.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Nybörjare på hal is i Folkets park

Kvicksilvret sjunker i Malmö. Då åker skridskorna på i Folkets park..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Guide: Vad står det på etiketten egentligen?

Vi reder ut begreppen..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ny generation tror på Lund som musikstad

Lundabandet Between The Lines: ”Det finns många små band och ställen att hänga på.”.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Kustpilen har kolliderat med bil

Ett persontåg har kolliderat med en bil vid en obevakad järnvägsövergång mellan Falerum och Överum, rapporterar Corren.se. Skadeläget för inblandade personer är oklart, liksom hur många som färdades i personbilen.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Gasellföretag slås samman med holländskt börsnoterat bolag

Additude stärker sin position på den internationella marknaden..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Volvo återkallar 219 000 dieselbilar

Biltillverkaren Volvo Cars, helägt av kinesiska Zhejiang Geely Holding Group, återkallar 219 000 dieselbilar tillverkade 2015–2016, rapporterar Reuters med hänvisning till ett uttalande av Volvo Cars. Återkallelsen görs för att åtgärda risken för bränsl.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Oväntat svag julhandel för Burberry

Försäljningen av det brittiska lyxmärket Burberrys kläder, känt för sin klassiska trenchcoat, nådde inte upp till förväntningarna under julhandeln. Under det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår, som avslutades den 29 december, sjönk försäljn.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.