DI > Ekonomi

Saturday, 20 July, 23:54

DI - 11 jun 15 kl. 09:25

Systemair börsvinnare på rapporten



Den klara vinnaren i torsdagens börsöppning är Systemair, vars aktie stiger med drygt 10 procent. Marknaden gör tummen upp för ventilationsbolagets starka rapport..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Systemair

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Systemair, börsvinnare, rapporten
PrivataAffärer - 05 dec 18 kl. 13:09

Systemair: Bra drag i PA:s nya köpråd

Läs även: Bättre på alla punkter för Systemair Systemair är ett relativt okänt mid cap-företag med knappt 5 miljarder i börsvärde. Men bolaget har funnits sedan 1974 och med fläktar som bas har bolaget vuxit med en produktflora som täcker det mesta inom ventilation som till exempel luftkonditionering och värmeprodukter. Bolaget är globalt med verksamhet i inte mindre än 50 länder och med 5 500

PrivataAffärer - 11 jun 19 kl. 09:10

Rapportrusning i Systemair

Systemair redovisar ett rörelseresultat om 114 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018/2019 (5,2). Väntat var enligt Infront Datas prognossammanställning 66,1 miljoner kronor, inklusive engångsposter om nästan 7 miljoner kronor. Nettoomsättningen var 2.

DI - 15 mar 18 kl. 11:41

Ulf Petersson: Vinstvändningen dröjer i Systemair

Ventilationsföretaget Systemair fortsätter att komma med svaga resultatrapporter. Torsdagens niomånadersrapport var den fjärde rapporten i rad som Systemair inte var i närheten av att nå upp till marknadens förväntningar. Börsreaktionen blev riktigt kraftig.

BT - 25 aug 11 kl. 13:13

Systemair minskar vinsten

Ventilationsföretaget Systemair redovisar en vinst före skatt på 79,2 miljoner kronor för perioden maj-juli, det första kvartalet i företagets brutna räkenskapsår. Motsvarande period 2010 gjorde bolaget en vinst på 89,3 miljoner kronor.
Omsättningen uppgick till 904,8 miljoner kronor, jämfört med 817,0 miljoner kronor ett år tidigare.

PrivataAffärer - 13 mar 19 kl. 08:22

Klart sämre än väntat för Systemair

Systemairs rörelseresultat kom in klart lägre än vad analytiker hade räknat med. Bolagets vd Roland Kasper väljer att fokusera på tillväxten under kvartalet i rapportens vd-ord. ”Under det tredje kvartalet uppgick tillväxten till 13,8 procent, varav 6,2 procent organiskt.

PrivataAffärer - 03 maj 19 kl. 11:23

Hernhag: Tre högutdelare att köpa efter börsfesten

Caroline: Hej! Tips på tre aktier att köpa i dagsläget, gärna högutdelare som fortfarande är okej värderade efter vårens börsfest? Trevlig helg, Caroline
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 13 sep 18 kl. 06:47

Två heta köptips

Analysen av Systemair blev känd under onsdagsförmiddagen genom Affärsvärldens nya koncept Analys+. Systemair har inte rosat aktiemarknaden de senaste åren, men det finns flera skäl till muntrare miner efter senaste rapporten, enligt Affärsvärlden som anser att kurspressen har skapat ett attraktivt ingångsläge i aktien. ”Affärsvärldens bedömning är att Systemair nu är i början av en turnaround och att aktien är attraktivt värderad.

VA - 07 mar 11 kl. 08:56

Sex köpvärda aktier

7 mars Etrions rapport den 8 mars blir en viktig indikator på stabiliteten i bolagets resultatgenerering. Etrions egen prognos är att från och med andra kvartalet ha intäkter på 376 miljoner kronor i årstakt och ett ebitda-resutlat på 322 miljoner kronor. Utifrån detta handlas Etrion till drygt 3 gånger ebitda-resultatet.

Dagens PS - 26 mar 18 kl. 07:11

Börsveckan: Ta rygg på New Waves storägare

Börsveckan rekommenderar köp av New Wave i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för MQ, Fagerhult, Lindab, Systemair och Karo Pharma. Klädbolaget MQ:s andra kvartal var en katastrof försäljnings- och lönsamhetsmässigt.

Dagens PS - 23 apr 18 kl. 10:35

JUST NU: Rapportrally på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen handlas vid måttliga uppgångar på veckans första handelsdag, i motsats till Europabörserna som noteras strax under nollan. Flera bolag har rapporterat positivt under morgonen och stiger i förmiddagshandeln, däribland Beijer Ref, MTG och Tele2. Strax innan klockan 10.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Succéskådisen om nya rollen i filmen Quick: ”Hittepå-figur”

Dramatenskådespelaren Jonas Karlsson spelar framlidne Hannes Råstam, vars grävande journalistik ledde till Thomas Quicks frikännande, i den nya långfilmen Quick.   Därefter står Godot, en musikalfilm och regidebut på tur..

DI - 2 timmar sedan

Elbolag kritiseras för dålig prisinformation

Konsumentverket har granskat 13 elbolags hemsidor. Samtliga kritiseras för otydlig prisinformation – och nu kräver myndigheten åtgärder, skriver Dagens Nyheter..

DI - 3 timmar sedan

Swedish Open-basen om fasan i Norge

Veckans resenär är Christer Hult, turneringschef för Swedish Open.  .

DI - 3 timmar sedan

Fed-chef går emot marknaden – vill inte sänka räntan

Den amerikanska centralbanken väntas sänka styrräntan i slutet av juli. Men beslutsfattarna är inte överens. Bostons Fed-chef Eric Rosengren vill avvakta..

DI - 3 timmar sedan

Barnen ratar rymdjobb – vill hellre bli youtuber

I helgen är det 50 år sedan månlandningen. Men dagens barn drömmer inte om att bli astronauter i första hand. Fler vill hellre bli youtubers, enligt en undersökning som Lego gjort..

DI - 4 timmar sedan

Han besvarade Neil Armstrongs anrop från månen 1969

Lördagen 20 juli är det 50 år sedan den första månlandningen. En prestation som har blivit en symbol för mänsklighetens styrka, framgång och nyskapande.  Men varför har ingen återvänt sedan 1972?

DI - 5 timmar sedan

Kafékedjan växer med vinstlöfte – utmanar jättarna

Gasellföretaget Mocca Deli i Eskilstuna siktar på att växa till 20–25 restauranger i Sverige. Det ska ske genom att två tre nya franchisetagare per år garanteras en nettovinstmarginal på 15 procent..

DI - 6 timmar sedan

Protester mot våld och för Kina i Hongkong

Tusentals demonstranter samlades på lördagen i Hongkong till stöd för polisen och den kommunistiska fastlandsregeringen. Det var övervägande äldre deltagare som, tillsammans med familjer, viftade med kinesiska flaggor och höll upp röda paraplyer och banderoller..

DI - 7 timmar sedan

Magplask för sommarland – en fjärdedel av besökarna borta

Den blöta inledningen på juli blev ett magplask för landets nöjesparker och vattenland. Värst går det för Skara sommarland som tappat en fjärdedel av sina besökare jämfört med i fjol..

DI - 7 timmar sedan

Volvo Cars återkallar en halv miljon bilar

Volvo återkallar drygt en halv miljon bilar globalt, varav 86.000 i Sverige. Orsaken är en felaktig motorkomponent som i värsta fall kan leda till att bilen börjar brinna..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.