Uppsalanyheter.se > Nyheter

Monday, 20 November, 23:35

Uppsalanyheter.se - 09 jun 15 kl. 02:11

"This is all" Sommarens utställning i Bror Hjorths HusAssa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap. Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap.   Årets sommarutställning på Bror Hjorths Hus är This is All med Assa Kauppi. Människan står i centrum i Assa Kauppis konst. Hennes olika förutsättningar, utsatthet, tillkortakommanden och bakgrund.
Läs mer på Uppsalanyheter.se
Läs mer om:
Sommarens, Bror Hjorths Hus, Kauppi, Stockholm, This, All, Assa Kauppi, Assa Kauppis, Uppsala Kommuns Kulturnämnds, Mattias Enström, Bror Hjoths Hus, Is All, The Race Is Over, Vows, Silence, In Search, Winner, Kungliga Konsthögskolan

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Thisis , all, Sommarens, utställningi , Bror, Hjorths, Hus
LV - 05 jun 15 kl. 08:37

Utvandrarna i sommarens utställning

I sommarens utställning på Stadsmuseet Näktergalen speglas utvandringen till Amerika.
– Vi har försökt belysa historier och berättelser och visa på orsakerna till varför så många lämnade allt här hemma – och hur det kunde bli i det nya hemlandet, säger museiföreståndare Gunilla Gustafsson..

LV - 16 jun 15 kl. 08:56

I dag öppnar sommarens utställning

Barnfilmbyhuset i Mariannelund öppnar i dag sin utställning för sommaren. Vänner av animation ges guldkorn av information kring hur en animerad film blir till. Den animerade Emil och Ida i Lönneberga samt Pelle Svanslös lyfts särskilt fram..

SmålandsPosten - 14 sep 13 kl. 08:56

Succéutställning drar vidare

Sommarens utställning om könsrockaren Errol Norstedt/Eddie Meduza sjunger på sista versen. Efter helgen återvänder den till Tidaholm. Vem som är hans arvtagare är svårt att säga, tycker Hanna Eklöf, museiintendent i Tidaholm.

Kristianstadsbladet - 19 maj 13 kl. 20:55

Utställning med lycka, kor och tystnad

Foto: Peter Åklundh
"Lycka. Kor. Tystnad.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:30

Wanås tar över utställning

Foto: Weng Cho Jui Ray
Wanås kommer att visa Helene Billgrens utställning som var planerad för Grafikens Hus, som förstördes av en storbrand i mars månad.
När Grafikens Hus i Mariefred förstördes i en brand i mitten av mars försvann tusentals konstverk, utrustning och flera projekt fick ställas in. Ett av de projekt som ställdes in var Helene Billgrens utställning "For Good and for Bad", tänkt att invigas dagarna efter den förödande branden.

Barometern - 31 mar 14 kl. 09:28

Sollidens paviljong byggs om inför utställning

Ljuset får åter flöda in genom fönstren i lanterninen på taket till paviljongen på Sollidens slott. Det är en av de förändringar som görs nu när paviljongen byggs om inför sommarens utställning. – Permanentutställningen har fått namnet I kungliga kök – en exposé genom hundra år, säger hon, och vi producerar den i samarbete med intendent Kerstin Hagsgård på Kungliga husgerådskammaren i Stockholm, berättar Anna Schibli som är verksamhetsansvarig.

SmålandsPosten - 31 mar 14 kl. 13:55

Sollidens paviljong byggs om inför utställning

Ljuset får åter flöda in genom fönstren i lanterninen på taket till paviljongen på Sollidens slott. Det är en av de förändringar som görs nu när paviljongen byggs om inför sommarens utställning. – Permanentutställningen har fått namnet I kungliga kök – en exposé genom hundra år, säger hon, och vi producerar den i samarbete med intendent Kerstin Hagsgård på Kungliga husgerådskammaren i Stockholm, berättar Anna Schibli som är verksamhetsansvarig.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 15:53

Årets utställning invigs

FALSTERBO Efter flera månaders förberedelser är det på söndag dags att inviga sommarens utställning på Falsterbo museum. Den handlar om byggnadskonst på Falsterbonäset och är en stor satsning.
Utställningen skildrar de olika framträdande byggnadsstilarna från det senaste seklet.

LV - 25 apr 15 kl. 06:06

Mona Sahlin inviger utställning på Näs

Mona Sahlin inviger sommarens utställning ”Hela världen brinner!” på Astrid Lindgrens Näs. Hedersgäster är också läsrörelsen PRAESA från Sydafrika, som får årets ALMA-pris..

Dalarnas tidningar - 07 jun 15 kl. 19:38

Djungeltrumman gick och bruden fick en utställning

På nationaldagen invigdes Älska Älvdalen-veckan. Landshövdingen Maria Norrfalk talade och sommarens utställning öppnade på hembygdsgården Rots skans..

Fler nyheter från Uppsalanyheter.se

Uppsalanyheter.se - 23 timmar sedan

Sirius avancerar i SSL efter seger mot Karlstad

Superligan: Sirius stod för en av säsongens bästa insatser när man i en jämn match besegrade Karlstad med 3-2. Segern innebär att man avancerar till tabellens sjunde plats inför VM-uppehållet.Sirius stod för en av säsongens bästa insatser när man i en jämn match besegrade Karlstad med 3-2.

Uppsalanyheter.se - Igår: 23:05

Storvreta fortsatt obesegrade

Superligan: Storvreta är alltjämnt obesegrade i Superligan efter den elfte omgången då man besegrade Mullsjö med 7-3.Storvreta är alltjämnt obesegrade i Superligan efter den elfte omgången då man besegrade Mullsjö med 7-3.   Storvreta är det enda laget som inte förlorat någon match hittills den här säsongen i Superligan efter ordinarie tid.

Uppsalanyheter.se - Igår: 01:55

Hagunda kvar i topp trots förlust

Allsvenskan: Hagunda förlorade sin andra match i allsvenskan när man i nionde omgången ställdes mot Salem på bortaplan. Slutresultatet skrevs till 5-4 sedan båda lagen vänt varsitt tvåmålsunderläge.Hagunda förlorade sin andra match i allsvenskan när man i nionde omgången ställdes mot Salem på bortaplan.

Uppsalanyheter.se - I förrgår: 01:06

Efterlängtad första seger för Sirius i arosderbyt

Elitserien: Sirius vann säsongens första seger när man mötte TB Västerås under fredagen och vann med 7-2.Sirius vann säsongens första seger när man mötte TB Västerås under fredagen och vann med 7-2.   Det skulle dröja ända tills den sjunde omgången innan den första seger kom för Sirius.

Uppsalanyheter.se - 16 nov 17 kl. 01:37

Bortaseger för Storvreta efter förlängning

Superligan: Storvreta tog med sig två poäng från Linköping sedan man vunnit onsdagens superligamöte mot Linköping med 5-6 efter förlängning.Storvreta tog med sig två poäng från Linköping sedan man vunnit onsdagens superligamöte mot Linköping med 5-6 efter förlängning.   Henrik Stenberg blev Storvretas matchvinnare två minuter in i förlängningen mot Linköping när han gjorde 5-6.

Uppsalanyheter.se - 16 nov 17 kl. 01:12

Ny storförlust för formsvagt Sirius

Superligan: Det blev en ny storförlust i Superligan för Sirius när man på onsdagen mötte Mullsjö. Efter två perioder ledde hemmalaget med 5-0 och vann till slut med 8.2.

Uppsalanyheter.se - 14 nov 17 kl. 02:22

Recension: Mårten Jansson - Chantage - James Davey - Classical Pop Ups

Recension: Uppsalatonsättaren Mårten Janssons körverk "Classical Pop Ups" har nyligen släppts på CD och Uppsalanyheters skribent Eva Cederholm har lyssnat på verket och sammanfattar "Samarbetet är en alldeles särskild konstart full av liv och rörelse". Uppsalatonsättaren Mårten Janssons körverk "Classical Pop Ups" har nyligen släppts på CD och Uppsalanyheters skribent Eva Cederholm har lyssnat på verket och sammanfattar "Samarbetet är en alldeles särskild konstart full av liv och rörelse"    Omslaget på skivan innehåller kala klippor och en röd stuga där en badstege skymtar i framkant. Det känns som en typisk västkustbild skapad av Daniel Schoenen.

Uppsalanyheter.se - 13 nov 17 kl. 02:29

Sirius magiska vändning i tredje perioden

Superligan: Sirius damer stod för en magisk vändning från tremålsunderläge genom att göra fyra i slutperioden och vinna med 3-4 mot Linköping.Sirius damer stod för en magisk vändning från tremålsunderläge genom att göra fyra i slutperioden och vinna med 3-4 mot Linköping.   Linköping såg ut att gå mot seger i söndagens superligamöte mot Sirius efter att man haft ledningen med 3-0 inför den tredje perioden.

Uppsalanyheter.se - 13 nov 17 kl. 01:25

Sirius tappade allt mot Linköping

Superligan: Sirius ledde med 4-1 mot Linköping efter halva matchen, men ett självmål blev starten på ett bottennapp av sällan skådat slag som slutade med förlust 4-11.Sirius ledde med 4-1 mot Linköping efter halva matchen, men ett självmål blev starten på ett bottennapp av sällan skådat slag som slutade med förlust 4-11.   Skillnaden mellan succé och fiasko kan vara fin ibland, när Sirius gjorde 4-1 mot Linköping i den åttonde minuten av andra perioden var blåsvart på väg mot succé.

Uppsalanyheter.se - 13 nov 17 kl. 00:30

Svärdrånare härjar i Uppsala - stor polisinsats pågår

Två personer beväpnade med ett svärdliknande föremål eftersöks av polisen efter bland annat ett rån mot en restaurang samt försök att tilltvinga sig två bilar.Två personer beväpnade med ett svärdliknande föremål eftersöks av polisen efter bland annat ett rån mot en restaurang samt försök att tilltvinga sig två bilar.   Två personer på en moped, alternativt motorcykel eftersöks av en massiv polisinsats efter att man har rånat Restaurang och Pizzerian Leoparden på Ritargatan i stadsdelen Sala Backe i Uppsala.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.