Uppsalanyheter.se > Nyheter

Tuesday, 23 January, 03:05

Uppsalanyheter.se - 09 jun 15 kl. 02:11

"This is all" Sommarens utställning i Bror Hjorths HusAssa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap. Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap.   Årets sommarutställning på Bror Hjorths Hus är This is All med Assa Kauppi. Människan står i centrum i Assa Kauppis konst. Hennes olika förutsättningar, utsatthet, tillkortakommanden och bakgrund.
Läs mer på Uppsalanyheter.se
Läs mer om:
Sommarens, Bror Hjorths Hus, Kauppi, Stockholm, This, All, Assa Kauppi, Assa Kauppis, Uppsala Kommuns Kulturnämnds, Mattias Enström, Bror Hjoths Hus, Is All, The Race Is Over, Vows, Silence, In Search, Winner, Kungliga Konsthögskolan

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Thisis , all, Sommarens, utställningi , Bror, Hjorths, Hus
LV - 05 jun 15 kl. 08:37

Utvandrarna i sommarens utställning

I sommarens utställning på Stadsmuseet Näktergalen speglas utvandringen till Amerika.
– Vi har försökt belysa historier och berättelser och visa på orsakerna till varför så många lämnade allt här hemma – och hur det kunde bli i det nya hemlandet, säger museiföreståndare Gunilla Gustafsson..

LV - 16 jun 15 kl. 08:56

I dag öppnar sommarens utställning

Barnfilmbyhuset i Mariannelund öppnar i dag sin utställning för sommaren. Vänner av animation ges guldkorn av information kring hur en animerad film blir till. Den animerade Emil och Ida i Lönneberga samt Pelle Svanslös lyfts särskilt fram..

SmålandsPosten - 14 sep 13 kl. 08:56

Succéutställning drar vidare

Sommarens utställning om könsrockaren Errol Norstedt/Eddie Meduza sjunger på sista versen. Efter helgen återvänder den till Tidaholm. Vem som är hans arvtagare är svårt att säga, tycker Hanna Eklöf, museiintendent i Tidaholm.

Kristianstadsbladet - 19 maj 13 kl. 20:55

Utställning med lycka, kor och tystnad

Foto: Peter Åklundh
"Lycka. Kor. Tystnad.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:30

Wanås tar över utställning

Foto: Weng Cho Jui Ray
Wanås kommer att visa Helene Billgrens utställning som var planerad för Grafikens Hus, som förstördes av en storbrand i mars månad.
När Grafikens Hus i Mariefred förstördes i en brand i mitten av mars försvann tusentals konstverk, utrustning och flera projekt fick ställas in. Ett av de projekt som ställdes in var Helene Billgrens utställning "For Good and for Bad", tänkt att invigas dagarna efter den förödande branden.

Barometern - 31 mar 14 kl. 09:28

Sollidens paviljong byggs om inför utställning

Ljuset får åter flöda in genom fönstren i lanterninen på taket till paviljongen på Sollidens slott. Det är en av de förändringar som görs nu när paviljongen byggs om inför sommarens utställning. – Permanentutställningen har fått namnet I kungliga kök – en exposé genom hundra år, säger hon, och vi producerar den i samarbete med intendent Kerstin Hagsgård på Kungliga husgerådskammaren i Stockholm, berättar Anna Schibli som är verksamhetsansvarig.

SmålandsPosten - 31 mar 14 kl. 13:55

Sollidens paviljong byggs om inför utställning

Ljuset får åter flöda in genom fönstren i lanterninen på taket till paviljongen på Sollidens slott. Det är en av de förändringar som görs nu när paviljongen byggs om inför sommarens utställning. – Permanentutställningen har fått namnet I kungliga kök – en exposé genom hundra år, säger hon, och vi producerar den i samarbete med intendent Kerstin Hagsgård på Kungliga husgerådskammaren i Stockholm, berättar Anna Schibli som är verksamhetsansvarig.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 15:53

Årets utställning invigs

FALSTERBO Efter flera månaders förberedelser är det på söndag dags att inviga sommarens utställning på Falsterbo museum. Den handlar om byggnadskonst på Falsterbonäset och är en stor satsning.
Utställningen skildrar de olika framträdande byggnadsstilarna från det senaste seklet.

LV - 25 apr 15 kl. 06:06

Mona Sahlin inviger utställning på Näs

Mona Sahlin inviger sommarens utställning ”Hela världen brinner!” på Astrid Lindgrens Näs. Hedersgäster är också läsrörelsen PRAESA från Sydafrika, som får årets ALMA-pris..

Dalarnas tidningar - 07 jun 15 kl. 19:38

Djungeltrumman gick och bruden fick en utställning

På nationaldagen invigdes Älska Älvdalen-veckan. Landshövdingen Maria Norrfalk talade och sommarens utställning öppnade på hembygdsgården Rots skans..

Fler nyheter från Uppsalanyheter.se

Uppsalanyheter.se - Igår: 02:46

Dubbla förluster för UNIK i helgen

Allsvenskan: UNIK förlorade båda de allsvenska matcherna som spelades hemma i Relitahallen i helgen. På lördagen föll man mot Frillesås med 4-6 och söndagen mot Åby/Tjureda med 4-6.UNIK förlorade båda de allsvenska matcherna som spelades hemma i Relitahallen i helgen.

Uppsalanyheter.se - Igår: 01:32

Flera rekord vid Storvretas storseger mot AIK

Superligan: När Storvreta på söndagen körde över AIK och vann med 15-5 var det inte bara den största segern mellan lagen, det sattes även några säsongsrekord.När Storvreta på söndagen körde över AIK och vann med 15-5 var det inte bara den största segern mellan lagen, det sattes även några säsongsrekord.   Storvreta satte rekordfart när man mötte AIK på söndagen och gjorde 1-0 redan efter 9 sekunders spel, efter 1:55 ledde "Vreta" med 3-0 och AIK gjorde ett "rekordtidigt målvaktsbyte" på grund av Albin Engholms dåliga start.

Uppsalanyheter.se - Igår: 00:50

Nytt datum för Rod Melancons spelning på Katalin/Klubb Uffe

Efter flera olika turer kring datum för spelningen med amerikanska musikern Rod Melancon, har man nu kommit fram till ett datum då spelningen kommer att genomföras, nytt datum blir den 30 januari. Efter flera olika turer kring datum för spelningen med amerikanska musikern Rod Melancon, har man nu kommit fram till ett datum då spelningen kommer att genomföras, nytt datum blir den 30 januari.   Rootsy Music och Katalin meddelar att konserten med den amerikanska artisten Rod Melancon har fått ett nytt datum, tisdagen den 30 januari.

Uppsalanyheter.se - Igår: 22:50

Storvreta körde över AIK

Superligan: Storvreta körde över ett blekt AIK i söndagens superligamöte och vann med förkrossande 15-5, ett historiskt resultat då det är största segern i lagens interna möten.Storvreta körde över ett blekt AIK i söndagens superligamöte och vann med förkrossande 15-5, ett historiskt resultat då det är största segern i lagens interna möten.   Storvreta krossade ärkerivalen AIK i söndagens superligamöte hemma i IFU Arena.

Uppsalanyheter.se - Igår: 03:16

Kylslaget Sirius i säsongspremiär

Träning: Sirius fotbollsherrar gjorde säsongspremiär hemma på Lötens IP under lördagen mot GIF Sundsvall. Matchen spelades i ett par minusgrader och det var även ett kylslaget Sirius vi fick se.Sirius fotbollsherrar gjorde säsongspremiär hemma på Lötens IP under lördagen mot GIF Sundsvall.

Uppsalanyheter.se - I förrgår: 02:06

Siriusförlust trots stort bollinnehav

Superligan: Sirius innebandydamer förlorade "streckmatchen" mot Malmö hemma i IFU Arena på lördagen med knappa 2-3 trots ett stort bollinnehav.Sirius innebandydamer förlorade "streckmatchen" mot Malmö hemma i IFU Arena på lördagen med knappa 2-3 trots ett stort bollinnehav.   Matchen mellan de två 17-poängslagen på rätt sida om slutspelstrecket går inte till historien som en "klang och jubelföreställning".

Uppsalanyheter.se - 20 jan 18 kl. 01:58

Uppsalaförlust i Umeå

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket.

Uppsalanyheter.se - 19 jan 18 kl. 01:39

Drews bakom Siriusseger mot tabelljumbon

Superligan: Sirius vann det viktiga mötet mot tabelljumbon Thorengruppen på torsdagen, men det satt långt inne. Jakob Drews sköt in slutresultatet 5-4 med åtta minuter kvar.Sirius vann det viktiga mötet mot tabelljumbon Thorengruppen på torsdagen, men det satt långt inne.

Uppsalanyheter.se - 18 jan 18 kl. 05:00

Rod Melancon på väg till Uppsala

Den 29-årige amerikanska musikern, Rod Melancon, som ursprungligen kommer från Louisiana är på väg till Sverige och Norge för sin första turné utanför USA. Den 29-årige amerikanska musikern, Rod Melancon, som ursprungligen kommer från Louisiana är på väg till Sverige och Norge för sin första turné utanför USA.   Uppsala Nyheters musikskribent Pär Dahlerus fick en pratstund med honom häromdagen från Melancons nya hem i Austin, Texas.

Uppsalanyheter.se - 18 jan 18 kl. 02:45

Hagunda befäster serieledningen efter seger mot Täby

Allsvenskan: Hagunda tog sin fjärde raka seger och den tolfte totalt när man besegrade Täby på bortaplan under onsdagskvällen med 7-3.Hagunda tog sin fjärde raka seger och den tolfte totalt när man besegrade Täby på bortaplan under onsdagskvällen med 7-3.   Hagunda tog revansch på Täby för den överraskande förlusten med 6-7 när lagen möttes i IFU Arena tidigare den här säsongen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.