YLE > Finland

Sunday, 15 September, 20:00

YLE - 28 maj 15 kl. 13:52

Soininvaara: Regeringens bostadspolitik leder till segregeringHelsingforspolitikern Osmo Soininvaara (Gröna) tror att regeringens linje att inkomstgränserna för dem som bor i ARA-bostäder ska ses över kan leda till segregering i Helsingfors. Regeringen kommer med fem års mellanrum att se över inkomstgränserna för dem som bor i ARA-bostäder. I praktiken ska invånarnas inkomster granskas i samband med bostadsbyte eller att hyresavtalet förnyas. Det här slås fast i regeringsprogrammet som presenterades i onsdags. Om man tänker sig att inkomstgränsen är så låg att de som tar emot ett jobb förlorar sin bostad så leder det till att i vissa områden bor enbart arbetslösa.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Osmo Soininvaara, ARA, Helsingfors, Soininvaara, Helsingforspolitikern, Yle Huvudstadsregionen, Heka, Närö, Yle Helsinki

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Soininvaara, Regeringens, bostadspolitik, ledertill , segregering
Expressen - 18 sep 15 kl. 15:34

Regeringens politik leder till utanförskap

Regeringens förändring av a-kassan förra veckan gör det mindre lönsamt att arbeta och leder till ökad arbetslöshet. Dessutom riskerar förslaget om att ta bort den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen leda till att sjuktalen tar fart ytterligare. Det är en skadlig och oansvarig politik, skriver Elisabeth Svantesson..

SVT Debatt - 08 apr 14 kl. 11:48

Regeringens arbete leder till färre vräkningar

HEMLÖSHET Utvecklingen går åt rätt håll när antalet barn som berörs av vräkningar minskar. I de kommuner som regeringens hemlöshetsamordnare har besökt är minskningen ännu större. Barn som vräks.

BT - 18 okt 12 kl. 14:18

Regeringens otrygghetslinje leder fel

Det ska bli billigare att avskeda folk utan giltigt skäl, arbetsgivaren ska inte behöva betala någon lön under den tid avskedet prövas och ska inte heller behöva leta efter möjligheter till omplacering, om förslagen går igenom, skriver Mattias Josefsson. Sverige har högre arbetslöshet än flera jämförbara länder, såsom Tyskland, Norge, Österrike och Nederländerna. Ungdomsarbetslösheten är bland de högsta i Europa.

BT - 17 jun 13 kl. 13:02

Regeringens bidragslinje leder åt fel håll

Samtidigt som den borgerliga regeringen vräker ut miljarder som inte långsiktigt stärker ekonomin fortsätter arbetslösheten att öka i Sverige. Sverige är ett bra land på många sätt. Men det finns tecken på att Sverige är på väg åt fel håll.

YLE - 04 mar 13 kl. 07:13

Oppositionen planerar interpellation om bostadspolitik

Oppositionen planerar en gemensam interpellation om regeringens bostadspolitik. Förslaget om en interpellation görs av ordföranden för Centerns riksdagsgrupp, Kimmo Tiilikainen, i en kolumn i tidningen Suomenmaa. Den sannfinländska riksdagsgruppens ordförande Pirkko Ruohonen-Lerner berkäftar för Yle nyheter att partierna har diskuterat en gemensam interpellation, och att man är i färd med att utforma texten.

SR - 22 aug 16 kl. 17:00

Socialdemokraterna i Skåne kräver ny bostadspolitik

Socialdemokraterna i Skåne underkänner regeringens bostadspolitik. För att Sverige ska bygga bort bostadsbristen krävs en mycket stor satsning med statliga pengar, menar partiets största distrikt och föreslår en statlig fond som krona för krona skjuter till lika mycket som andra aktörer satsar på nyproduktion och upprustning..

E24 - 22 aug 16 kl. 18:42

Skåne kritisk till S bostadspolitik

Socialdemokraterna i Skåne, partiets största distrikt, ger tummen ner till regeringens bostadspolitik. Enligt dem byggs det för lite och distriktet vill att en statlig fond upprättas som kan vara med och finansiera fler bostadsbyggen framöver, rapporterar Ekot..

UNT - 22 aug 16 kl. 18:37

Skåne kritisk till S bostadspolitik

Socialdemokraterna i Skåne, partiets största distrikt, ger tummen ner till regeringens bostadspolitik..

Sydöstran - 22 aug 16 kl. 18:37

Skåne kritisk till S bostadspolitik

Socialdemokraterna i Skåne, partiets största distrikt, ger tummen ner till regeringens bostadspolitik. Enligt dem byggs det för lite och distriktet vill att en statlig fond upprättas som kan vara med och finansiera fler bostadsbyggen framöver, rapporterar Ekot. - Det räcker inte.

Helsingborgs Dagblad - 22 aug 16 kl. 18:38

Skåne kritisk till S bostadspolitik

Socialdemokraterna i Skåne, partiets största distrikt, ger tummen ner till regeringens bostadspolitik. Enligt dem byggs det för lite och distriktet vill att en statlig fond upprättas som kan vara med och finansiera fler bostadsbyggen framöver, rapporterar Ekot..

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

Postens problem med datatrafiken är över - felet berodde på en störning hos dataleveratören

Posten hade problem med datatrafiken i dag vilket påverkade kundservicen och skjöt upp utdelningen av tidningar, berättar Posten. Problemen berodde på en störning hos dataleverantören Tieto som uppkom i samband med en systemuppdatering..

YLE - 5 timmar sedan

Raseborg äger tusentals hektar skog - jämför plus och minus med att övergå till kalhyggesfritt

Med kalhyggesfritt skogsbruk binder skogarna bättre kol och miljön blir också trevligare att röra sig i. Det blir också billigare än att kalhugga. Miljöinspektör Aapo Ahola listar flera fördelar med att frångå kalhygge, men även några nackdelar..

YLE - 5 timmar sedan

Polisen letar fortfarande efter misstänkt för skottlossningen i Träskända

Polisen letar fortfarande efter personen som misstänks för skottlossningen i Träskända på lördagkvällen. Fallet utreds som skjutvapenbrott och försök till grov misshandel. Polisen misstänker att händelsen var en uppgörelse mellan två personer..

YLE - 6 timmar sedan

Spelberoende vanligt bland fångar - fängelsepersonal vet inte hur man vårdar beroendet

Pengaspelsberoende är vanligare hos fångar än bland den övriga befolkningen, visar en preliminär studie av Institutet för hälsa och välfärd THL. Många fångar uppger också att de gärna vill ha hjälp med sitt beroende, men inom fångvården finns det få som har kunskaper i hur man vårdar spelberoende..

YLE - 6 timmar sedan

Svenska Yle live: Dykstädning av Aura å i Åbo

Yle Åboland var med när frivilliga dykare städade Aura å. Under Åbodagen lyfte dykarna upp allt möjligt skrot som kastats i ån..

YLE - 8 timmar sedan

Skyhöga halter av plast i barns kroppar, visar tysk studie

En undersökning beställd av det tyska miljöministeriet visar att nästan alla barn har spår av plast i sina kroppar i form av kemikalier. Vissa av kemikalierna kan vara direkt skadliga för barnens hälsa och utveckling. Mest plastkemikalier fanns i de yngsta barnen..

YLE - 9 timmar sedan

Postens har problem med datatrafiken i dag - nätsidan fungerar inte och alla morgontidningar har inte delats ut

Posten har problem med datatrafiken i dag som påverkar kundservicen och skjuter upp utdelningen av tidningar, berättar Posten..

YLE - 11 timmar sedan

Klimatförändringen gör att nya fjärilsarter dyker upp i skärgården

I den åboländska skärgården har det observerats nästan 50 nya arter under de senaste 25 åren, bland dem också skadeinsekter. I stället har äldre, traditionella arter minskat eller helt försvunnit..

YLE - 12 timmar sedan

Den eviga frågan: Ska katter få gå fritt ute? Djurskyddslagen ger inget entydigt svar

En katt kan vistas ute om den är i en trygg omgivning, säger kattägaren Bjarne Wikström som själv har innekatter. Djurskyddslagen säger ändå inget om hur stor tryggheten ska vara och ett fall med utekatter avgörs som bäst i domstol..

YLE - 12 timmar sedan

IS: Finsk man en av de 34 offren som omkom i Kaliforniens båtbrand

En finsk man omkom i båtbranden i Kalifornien förra veckan, skriver Ilta-Sanomat. 34 människor dog när en båt som transporterade dykare brann..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.