YLE > Finland

Friday, 05 March, 14:48

YLE - 26 maj 15 kl. 08:07

”Det behövs en egen miljöminister”Miljöorganisationerna applåderar efter måndagens besked från regeringsförhandlarna om att miljöministeriet ska få finnas kvar. Alternativet hade varit en rysk variant, där naturen offras på industrins altare. Miljöministerposten är ännu inte säkrad. Det har tidigare funnits signaler om att miljöministeriet skulle ersättas av ett naturresursministerium. Måndagens beslut från regeringsförhandlingarna innebär ändå att miljöministeriet fortlever.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finlands Naturskyddsförbund, Natur, Miljö, Bernt Nordman, Finland, Nordman, Ryssland, Det, Juha Sipilä, EU, Bryssel, Om

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det behövsen , egen, miljöminister
YLE - 27 sep 13 kl. 16:23

Miljöminister hoppfull trots dyster klimatrapport

Om växthusgaserna fortsätter att öka med nuvarande takt kan den globala medeltemperaturen stiga med mellan tre och fem grader fram till år 2100 jämfört med de senaste decennierna. Det visar delrapporten som FN:s klimatpanel IPCC publicerade i dag. Miljöminister Ville Niinistö från de Gröna är oroad.

Skånskan - 12 aug 18 kl. 16:42

Karolina Skog – miljöminister u p a

Vad säger hon? blir min reaktion när jag läser en intervju med miljöminister Karolina Skog i Kvällposten/Expressen. För det är verkligen märkliga och smått sensationella uttalanden landets främste miljöpolitiker gör.

Cornucopia - 26 aug 20 kl. 11:06

Vice statsminister och miljöminister Isabella Lövin (MP) meddelar att hon avgår i september 2021

Vice statsminister och miljöminister Isabella Lövin (MP), tillika det krisande Miljöpartiets ena partiledare, meddelar att hon avgår på partikongressen om ett drygt år. Hon uppger att hon helt ska lämna politiken, antagligen nöjd med den statsrådspension hon kan dia resten av sitt vuxna liv på skattebetalarnas beskostnad.Miljö.

YLE - 12 jul 17 kl. 21:20

Miljöminister Tiilikainen lovar inga subventioner för elbilar

Bostads-, energi- och miljöminister Kimmo Tiilikainen (C) menar att det är osannolikt att Finland skulle gå in för en liknande modell som Norge har med kraftiga subventioner för elbilar. Enligt regeringens energi- och klimatstrategi ska Finland minska utsläppen med 6 ton fram till år 2030. En del av målet är att det senast då ska finnas 250 000 elbilar och 50 000 gasdrivna bilar.

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 19 kl. 09:44

Japansk miljöminister vill skrota kärnkraften

Japans nya miljöminister Shinjiro Koizumi vill att landet ska stänga sina kärnkraftsreaktorer för att undvika nya katastrofer, som härdsmältan i Fukushima 2011. – Jag vill utreda hur vi ska skrota dem, inte hur vi kan behålla dem, säger han vid sin förs.

Affärsvärlden - 28 feb 18 kl. 09:27

Tysk miljöminister tror inte på dieselförbud

Trots tisdagens domstolsbeslut som ger tyska städer rätt att införa lokala dieselförbud tror den tyska miljöministern Barbara Hendricks inte att dessa blir nödvändiga. "Förbud kommer absolut inte att införas över en natt. Mitt mål är, och har alltid varit, att förbud inte behövs eftersom vi kan rena luften på andra sätt", säger hon..

Supermiljöbloggen - 28 jun 14 kl. 14:07

De bästa miljöeventen i Almedalen 2014

Snart är det dags för årets Almedalsvecka i Visby. Det är en djungel av mingel och event som annonseras just nu. Här listar vi de som vi tycker är de mest intressanta!

Supermiljöbloggen - 24 feb 15 kl. 17:52

Miljöskadliga metaller och grön teknik

Frågan om den miljöskadliga brytningen av sällsynta jordartsmetaller som bland annat används i grön teknik har uppmärksammats i flera reportage i Sveriges Radio. Det är intressant, viktigt och lite svårt, så Supermiljöbloggen bestämde sig för att titta närmare på brytningen.  Sveriges Radios program Kaliber sände i slutet av januari ett reportage där de besökte gruvdistriktet Baotaou i norra Kina där sällsynta jordartsmetaller förädlas.

HBL - 15 nov 13 kl. 20:32

Riskerna för miljön ökar

Staten tänker inte ensam rädda Talvivaara, säger näringsminister Jan Vapaavuori. Enligt miljöminister Ville Niinistö kan bolaget inte hantera sina miljöproblem på egen hand.– Talvivaaras situation är mycket allvarlig och mycket kritisk.

Supermiljöbloggen - 22 nov 17 kl. 15:04

Franska regeringens miljöstjärnskott: ”Vi borde bli mer som Sverige”

Brune Poirson tillträdde i somras som biträdande miljöminister i president Macrons regering. SMB tog ett snack med henne om Trump, Frankrikes no food waste-policy, och hur en bättre värld skulle se ut. Som en del i president Macrons nya ministergäng är Brune Poirson en av världens miljömäktigaste personer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.