YLE > Finland

Sunday, 20 January, 06:31

YLE - 20 maj 15 kl. 14:57

Niinistö: ”Ekonomin styrs av geopolitiken”Det är geopolitiken som styr ekonomin och inte tvärtom, säger president Sauli Niinistö. President Niinistö talade vid Finlands näringsliv EK:s vårseminarium i dag på onsdag och konstaterade att man ännu för 20 år sedan trodde att globaliseringen skulle främja freden och föra länder närmare varandra. Så gick det ändå inte. Enligt presidenten är vi nu i ett läge där geopolitiken är tillbaka. Han inledde sitt tal med att säga att man ändå nu i regeringsförhandlingarna tagit tjuren ordentligt vid hornen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sauli Niinistö, Niinistö, Finlands, EK, Sydeuropa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Niinistö, Ekonomin, styrsav , geopolitiken
YLE - 16 sep 15 kl. 20:38

President Niinistö: Flyktingfrågorna måste fås under kontroll

President Sauli Niinistö träffade i dag ordförandena för riksdagspartierna. Enligt presidenten låg två frågor på agendan; den globala geopolitiken och flyktingkrisen. Enligt Niinistö har flyktingkrisen överrumplat såväl hela Europa som Finland.

YLE - 01 jan 15 kl. 11:16

Niinistös nyårstal: Ryssland vet att Finland är en del av väst

I presidentens traditionella nyårstal tog president Sauli Niinistö upp de stora frågor som sysselsätter finländarna: säkerhetsfrågor, Rysslands agerande i Ukraina, ekonomin och miljön. - Det gångna året har gett oss många goda minnen, men också minnen som inte ens tiden nödvändigtvis förgyller, sa presidenten. Europa är inte fridens hemvist Enligt presidenten har konflikten i Ukraina, och Rysslands agerande i landet, visat att Europa trots allt inte är fridens hemvist.

YLE - 05 apr 16 kl. 13:40

Ville Niinistö: Regeringen gör det lättare att skattefuska

De grönas ordförande Ville Niinistö ger en känga åt den sittande regeringen angående skatteflykt. Enligt honom har man försökt göra det enklare att skattefuska. –Tyvärr har Sipiläs regering varit bland de sämsta i Finland på länge då det gäller den grå ekonomin.

YLE - 07 maj 17 kl. 23:12

”Valet av Macron bra för Europa” - Soini, Sipilä och Niinistö gratulerade Frankrikes nya president

Finlands politiska ledning har gratulerat Frankrikes nya president Emmanuel Macron. Utrikesminister Timo Soini säger att Macrons seger innebär förutsägbarhet både för Frankrikes fortsatta Europapolitik och för relationerna mellan Tyskland och Frankrike. - På så sätt har resultatet en stabiliserande effekt på Europa, säger Soini.

YLE - 01 jul 16 kl. 18:56

Niinistö och Putin diskuterade om ekonomi, miljö och flygsäkerhet

Republikens president Sauli Niinistö och Ryssland president Vladimir Putin diskuterade under eftermiddagen om bilaterala och internationella frågor i Gullranda i Nådendal. Putin godkände Niinistös förslag att flygplan som flyger över Östersjörn borde han sin transponder påkopplad. Efter ett par timmars diskussioner kom presidenterna till presskonferensen med omkring hundra jounalister främst från Finland, men också från Ryssland.

YLE - 01 jul 16 kl. 18:56

Niinistö och Putin diskuterade ekonomi, miljö och flygsäkerhet

Republikens president Sauli Niinistö och Ryssland president Vladimir Putin diskuterade under eftermiddagen om bilaterala och internationella frågor i Gullranda i Nådendal. Putin godkände Niinistös förslag att flygplan som flyger över Östersjön borde ha sin transponder påkopplad. Efter ett par timmars diskussioner kom presidenterna till presskonferensen med omkring hundra journalister främst från Finland, men också från Ryssland.

HBL - 01 dec 12 kl. 14:30

Niinistö i radion: God ekonomi är inte evig

Nedgången i den finländska ekonomin beror på felaktiga beslut som fattades inom den ekonomiska politiken när ekonomin var god, säger president Sauli Niinistö.?Läget är tråkigt på det sättet att misstagen i den ekonomiska politiken begås i goda tider. Det stiger en del människor åt huvudet.

YLE - 01 jan 13 kl. 11:47

Niinistö höll sitt första nyårstal

Republikens president Sauli Niinistö höll i dag sitt första nyåstal. I sitt tal betonade Niinistö rättskänslan och sammanhållningen i nationen. Niinistö sade att vi befinner oss i en förbryllande tid, där kontrollen över ekonomin inte enbart är i våra egna händer.

YLE - 12 jul 16 kl. 12:49

Ville Niinistö: Regeringen erbjuder lidande, inte hopp

De grönas ordförande Ville Niinistö kritiserade häftigt regeringen i sitt tal under De grönas evenemang på Suomiareena i Björneborg. Det politiska diskussionsforumet Finlandsarenan fortsatte i dag för andra dagen. Ville Niinistö anklagade regeringen Sipilä för att erbjuda en dyster bild av framtiden, medan finländarna nu behöver hopp.

YLE - 10 jul 17 kl. 11:19

Mumin och jultomten förenar Japan och Finland – Shinzo Abe mötte Niinistö

Japans premiärminister Shinzo Abe och president Sauli Niinistö betonade det nära och viktiga samarbetet som Finland och Japan har, vid en presskonferens på presidentslottet på måndag förmiddag. Miljö, fri handel och Ryssland fanns också på dagordningen. - Premiärminister Shinzo Abes besök är en stor ära för Finland med tanke på 100-årsjubileet, inledde Niinistö den gemensamma presskonferensen för det japanska statsbesöket.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Rapport: Det är svårt för kvinnor i Norden att nå toppen och det är välfärdsstatens fel – "Rapporten bygger på gamla tankebanor", anser finländsk jämställdhetsforskare

Det är svårt för kvinnor att göra karriär och nå toppjobb, trots att kvinnor i Norden aktivt deltar i arbetslivet. Orsaken? Den traditionella nordiska välfärdsstaten.

YLE - 12 timmar sedan

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

YLE - 13 timmar sedan

Tillbudet på Helsingfors-Vanda på fredagen - flygplan landade trots flera order om det motsatta

Olycksutredningscentralen har fortsatt att utreda fredagens olyckstillbud på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett passagerarplan landade trots att flygledningen flera gånger hade gett piloten order om att landningen skulle avbrytas..

YLE - 15 timmar sedan

Tidigare överläkaren Ralf Backman vill se en satsning på den offentliga vården - jobbet på en hälsocentral är inte attraktivt

Skapa tusen nya jobb på hälsocentralerna så är framtiden tryggad, säger läkaren Ralf Backman. I dag orkar få unga läkare jobba på hälsocentral..

YLE - 18 timmar sedan

Försvarsminister Niinistö: Ansvarslöst att tumma på antalet jaktplan

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) anser att Finland inte kan pruta på antalet jaktplan som ska ersätta de nuvarande stridsflygplanen..

YLE - 20 timmar sedan

Yles enkät om försvars- och säkerhetspolitik: Flera oppositionspartier är redo att minska på antalet jaktplan

Socialdemokraterna, Vänsterförbundet, De gröna och Sannfinländarna kan tänka sig att skaffa färre jaktplan än antalet 64 som finns i offertförfrågan. Det här framgår ur Yles färska säkerhetspolitiska enkät..

YLE - 20 timmar sedan

Skyddshemsföreståndare: I Finland finns många invandrarkvinnor för vilka sexuellt våld är en del av familjelivet

Invandrarkvinnor i Finland utsätts 2-3 gånger oftare för våld än finländska kvinnor. Enligt skyddshemsföreståndare tror en del invandrarkvinnor att de inte har några som helst rättigheter i parförhållandet..

YLE - 21 timmar sedan

Det gäller att hänga med i svängarna i bilbranschen: "Jag tror inte robotbilar ligger långt i framtiden"

Viivi Montonen, servicerådgivare vid en bilfirma BN Bilservice i Horsbäck i Ekenäs, tror att det bara är en tidsfråga innan elbilarna hittar till Ekenäs och robotbilarna ut på vägarna..

YLE - Igår: 19:26

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.