YLE > Finland

Saturday, 20 April, 08:54

YLE - 20 maj 15 kl. 14:57

Niinistö: ”Ekonomin styrs av geopolitiken”Det är geopolitiken som styr ekonomin och inte tvärtom, säger president Sauli Niinistö. President Niinistö talade vid Finlands näringsliv EK:s vårseminarium i dag på onsdag och konstaterade att man ännu för 20 år sedan trodde att globaliseringen skulle främja freden och föra länder närmare varandra. Så gick det ändå inte. Enligt presidenten är vi nu i ett läge där geopolitiken är tillbaka. Han inledde sitt tal med att säga att man ändå nu i regeringsförhandlingarna tagit tjuren ordentligt vid hornen.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sauli Niinistö, Niinistö, Finlands, EK, Sydeuropa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Niinistö, Ekonomin, styrsav , geopolitiken
YLE - 16 sep 15 kl. 20:38

President Niinistö: Flyktingfrågorna måste fås under kontroll

President Sauli Niinistö träffade i dag ordförandena för riksdagspartierna. Enligt presidenten låg två frågor på agendan; den globala geopolitiken och flyktingkrisen. Enligt Niinistö har flyktingkrisen överrumplat såväl hela Europa som Finland.

YLE - 01 jan 15 kl. 11:16

Niinistös nyårstal: Ryssland vet att Finland är en del av väst

I presidentens traditionella nyårstal tog president Sauli Niinistö upp de stora frågor som sysselsätter finländarna: säkerhetsfrågor, Rysslands agerande i Ukraina, ekonomin och miljön. - Det gångna året har gett oss många goda minnen, men också minnen som inte ens tiden nödvändigtvis förgyller, sa presidenten. Europa är inte fridens hemvist Enligt presidenten har konflikten i Ukraina, och Rysslands agerande i landet, visat att Europa trots allt inte är fridens hemvist.

YLE - 05 apr 16 kl. 13:40

Ville Niinistö: Regeringen gör det lättare att skattefuska

De grönas ordförande Ville Niinistö ger en känga åt den sittande regeringen angående skatteflykt. Enligt honom har man försökt göra det enklare att skattefuska. –Tyvärr har Sipiläs regering varit bland de sämsta i Finland på länge då det gäller den grå ekonomin.

YLE - 01 jul 16 kl. 18:56

Niinistö och Putin diskuterade om ekonomi, miljö och flygsäkerhet

Republikens president Sauli Niinistö och Ryssland president Vladimir Putin diskuterade under eftermiddagen om bilaterala och internationella frågor i Gullranda i Nådendal. Putin godkände Niinistös förslag att flygplan som flyger över Östersjörn borde han sin transponder påkopplad. Efter ett par timmars diskussioner kom presidenterna till presskonferensen med omkring hundra jounalister främst från Finland, men också från Ryssland.

YLE - 01 jul 16 kl. 18:56

Niinistö och Putin diskuterade ekonomi, miljö och flygsäkerhet

Republikens president Sauli Niinistö och Ryssland president Vladimir Putin diskuterade under eftermiddagen om bilaterala och internationella frågor i Gullranda i Nådendal. Putin godkände Niinistös förslag att flygplan som flyger över Östersjön borde ha sin transponder påkopplad. Efter ett par timmars diskussioner kom presidenterna till presskonferensen med omkring hundra journalister främst från Finland, men också från Ryssland.

YLE - 07 maj 17 kl. 23:12

”Valet av Macron bra för Europa” - Soini, Sipilä och Niinistö gratulerade Frankrikes nya president

Finlands politiska ledning har gratulerat Frankrikes nya president Emmanuel Macron. Utrikesminister Timo Soini säger att Macrons seger innebär förutsägbarhet både för Frankrikes fortsatta Europapolitik och för relationerna mellan Tyskland och Frankrike. - På så sätt har resultatet en stabiliserande effekt på Europa, säger Soini.

HBL - 01 dec 12 kl. 14:30

Niinistö i radion: God ekonomi är inte evig

Nedgången i den finländska ekonomin beror på felaktiga beslut som fattades inom den ekonomiska politiken när ekonomin var god, säger president Sauli Niinistö.?Läget är tråkigt på det sättet att misstagen i den ekonomiska politiken begås i goda tider. Det stiger en del människor åt huvudet.

YLE - 01 jan 13 kl. 11:47

Niinistö höll sitt första nyårstal

Republikens president Sauli Niinistö höll i dag sitt första nyåstal. I sitt tal betonade Niinistö rättskänslan och sammanhållningen i nationen. Niinistö sade att vi befinner oss i en förbryllande tid, där kontrollen över ekonomin inte enbart är i våra egna händer.

YLE - 12 jul 16 kl. 12:49

Ville Niinistö: Regeringen erbjuder lidande, inte hopp

De grönas ordförande Ville Niinistö kritiserade häftigt regeringen i sitt tal under De grönas evenemang på Suomiareena i Björneborg. Det politiska diskussionsforumet Finlandsarenan fortsatte i dag för andra dagen. Ville Niinistö anklagade regeringen Sipilä för att erbjuda en dyster bild av framtiden, medan finländarna nu behöver hopp.

YLE - 10 jul 17 kl. 11:19

Mumin och jultomten förenar Japan och Finland – Shinzo Abe mötte Niinistö

Japans premiärminister Shinzo Abe och president Sauli Niinistö betonade det nära och viktiga samarbetet som Finland och Japan har, vid en presskonferens på presidentslottet på måndag förmiddag. Miljö, fri handel och Ryssland fanns också på dagordningen. - Premiärminister Shinzo Abes besök är en stor ära för Finland med tanke på 100-årsjubileet, inledde Niinistö den gemensamma presskonferensen för det japanska statsbesöket.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Unga och gamla finländare äter klimatvänligast - medelålders personer äter vad de vill

Den mat som personer under 30 år och personer över 70 år äter i Finland belastar klimatet minst, visar en omfattande studie. Medelålders män med höga inkomster konsumerar i snitt mest rött kött..

YLE - 17 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 17 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 17 timmar sedan

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 20 timmar sedan

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - 22 timmar sedan

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - 23 timmar sedan

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

YLE - Igår: 07:32

Åboländsk påskquiz - ta ett påskägg till och testa dina påskkunskaper!

Kan du svara rätt om memmgås, häxor och dansband? Testa dina kunskaper i påskfrågesporten!.

YLE - Igår: 06:07

Morgonkollen: Svenska Yle har granskat riktad valreklam, 1 200 grisar omkom i eldsvåda i Vörå och branden i Notre Dame tros ha orsakats av kortslutning

Tack vare ungefär 500 skärmdumpar har riktad valreklam i riksdagsvalet kunnat granskas. Påsken innebär förändringar i öppethållningstider, bland annat posten är stängd fram till tisdag..

YLE - Igår: 05:58

Över tusen grisar döda i eldsvåda i Vörå

I Vörå har över 1 200 grisar dött till följd av en eldsvåda i en svinstia under torsdagskvällen. Ungefär 250 grisar kunde räddas. Svinstian var 3 900 kvadratmeter stor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.