Nyan > Svenskfinland

Thursday, 18 October, 05:30

Nyan - 18 maj 15 kl. 17:15

Hon hyllas för USA-debutÅländska mezzosopranen Jenny Carlstedt hyllas efter sitt första framträdande i USA med Chicago Symphony Orchestra under ledning av Esa-Pekka Salonen. Esa-Pekka Salonen ledde Chicago Symphony Orchestra's i Debussy's "Pelleas et Melisande", i vilken Jenny Carlstedt gjorde rollen som Melisande. Chicago Tribunes recensent John von Rhein skriver att Carlstedt genom sin sång gav uttryck för den mystiska hjältinnas oskuld och bräcklighet , och att hon ”förde publiken till dramat” mellan de två huvudpersonerna. – Carlstedts succé var desto mer anmärkningsvärd, eftersom hon sjöng sin första Melisande så sent som i oktober förra året. Också Chicago Classical Reviews Lawrence A Johnson lyfter fram Carlstedts sång och utstrålning i sin recension.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
USA, Jenny Carlstedt, Chicago Symphony Orchestra, Esa-Pekka Salonen, Pekka Salonen, Debussy, Pelleas, Melisande, Tribunes, John, Rhein, Carlstedt, Chicago Classical Reviews Lawrence, Johnson, Carlstedts

Dela artikeln

311 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon hyllasför , USA-debut
GöteborgsPosten - 24 mar 17 kl. 15:04

Omskakande USA-debut för Albin

En av SXSW:s specialinbjudna artister är Albin Lee Meldau från Göteborg. Nu har mannen med den stora rösten gjort sin USA-debut. Lite omskakad men ändå nöjd..

SVT - 11 aug 11 kl. 06:43

1-1 mot Mexiko i Klinsmanns USA-debut

Jürgen Klinsmann debuterade i natt som förbundskapten för USA, som spelade 1-1 mot Mexiko i Philadelphia..

SVT - 11 aug 11 kl. 09:18

Oavgjord USA-debut för Klinsmann

Jürgen Klinsmann debuterade i natt som förbundskapten för USA, som spelade 1-1 mot Mexiko i Philadelphia..

SVT - 11 aug 11 kl. 09:57

1-1 i Klinsmanns USA-debut

Tysklands förre förbundskapten Jürgen Klinsmann debuterade i natt som förbundskapten för USA, som spelade 1-1 mot Mexiko i Philadelphia..

Sydsvenskan - 12 jun 15 kl. 17:34

Ilestedt kan få göra USA-debut

Mittbacken Emma Berglund har fått bryta de två senaste matcherna med krampkänningar.
Nu kan 22-åriga Amanda Ilestedt få chansen från start mot USA.
— Det blir min största match i landslaget, än så länge, om det blir så, säger hon..

Helsingborgs Dagblad - 12 jun 15 kl. 17:34

Ilestedt kan få göra USA-debut

Mittbacken Emma Berglund har fått bryta de två senaste matcherna med krampkänningar.
Nu kan 22-åriga Amanda Ilestedt få chansen från start mot USA.
— Det blir min största match i landslaget, än så länge, om det blir så, säger hon..

GöteborgsPosten - 12 jun 15 kl. 17:34

Ilestedt kan få göra USA-debut

Mittbacken Emma Berglund har fått bryta de två senaste matcherna med krampkänningar.Nu kan 22-åriga Amanda Ilestedt få chansen från start mot USA. -Det blir min största match i landslaget, än så länge, om det blir så, säger hon..

Corren - 13 mar 17 kl. 19:46

Wulcans USA-debut slutade med succé

USA-äventyret för dragracingföraren Mattias Wulcan från Linköping kunde knappast börjat bättre..

Expressen - 09 aug 15 kl. 07:47

Stjärnan slog till direkt i USA-debuten

Svenska toppstoet D'One slog till direkt i sin USA-debut. Med mäktiga kliv spurtade hon på lördagen ner amerikanska fixstjärnan Bee A Magician framför Hambletonian-publiken på Meadowlands. - Jag är väldigt stolt över hästen, sa tränaren Roger Walmann..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 10 timmar sedan

Nattlig vandring på Kastelholm

Kastelholms slott håller öppet under skolornas höstlov, den 18 till 20 oktober mellan klockan 10 och 16.00 – Vi upprepar succén från i fjol med kvällsguidning för de modigaste på fredagen och lördagen klockan 20.00.

Nyan - 11 timmar sedan

Ingen strejk på Åland

Den strejk som fackförbundet JHL planerar för den 23 oktober i riket genomförs inte på Åland. Det stod klart efter FOA Ålands möte på onsdagskvällen. – Vi har så små förhållanden på Åland, så genomslagskraften blir inte så stor, säger Henrik Sjöblom på FOA Åland.

Nyan - 11 timmar sedan

677 000 röstade om sommar- eller vintertid

Enkäten om att ställa om klockan engagerade över en halv miljon finländare. Nästan 100 000 svar kom in under fredagen. I en webbenkät fick finländare ta ställning till vilken tidzon Finland ska gå enligt.

Nyan - 12 timmar sedan

Mårten Andersson även i Hammarland

Kyrkoherden i Eckerö församling Mårten Andersson har av Domkapitlet i Borgå förordnats att vid sidan av egen tjänst sköta kyrkoherdetjänsten i Hammarlands församling på deltid från den 1 december i år till den 30 november nästa år. Samtidigt har församlingspastorn i Tervola församling Markus Kallatsa förordnats till församlingspastor i Hammarlands församling för samma period. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 13 timmar sedan

Marken vid Algots varv nu sanerad

ÅMHM har godkänt Algots varv ab:s sanering av marken vid varvet på Klinten i Mariehamn. – 2010 lämnade de in en saneringsplan för mark och vatten och fick miljötillstånd för det, berättar Ann-Sofi Wikingson, tillfällig miljöskyddsinspektör vid ÅMHM. ÅMHM har följt upp att Algots varv fört bort jordmassor och avfall och städat upp.

Nyan - 15 timmar sedan

Svar på frågor om flyg den här veckan

Air Leap har bett om mer tid för att besvara landskapets frågor om klagomål gällande säkerhetsgenomgångarna ombord på flygen mellan Mariehamn och Stockholm. Den här veckan väntas även frågan om Air Leaps certifikat avgöras.
Per-Erik Cederkvist, landskapets upphandlare av flygtrafiken, pratade i måndags med vd för Air Leap, Magnus Ivarsson.

Nyan - 18 timmar sedan

Grön flicka får ny färg

Statyn som brukar stå utanför Mariebad restaureras. ”Grön flicka med ring” får nya skuggor och rostskydd. Armarna och händerna är klara, men benen och bålen återstår.

Nyan - 19 timmar sedan

Svedenplan till stadsstyrelsen

Stadsutvecklingsnämnden godkände i måndags förslaget till ny stadsplan för Svedenområdet i Mariehamn. I förra veckan höll staden ett informationsmöte för boende i området med anledning av stadsplanen där det ingår att 13 hus föreslås k-märkas. – Det var ett bra möte med ett 50-tal invånare.

Nyan - 20 timmar sedan

Oklart om Fifax får mer vatten

Fifax har sedan mars velat utöka sin dygnsförbrukning av vatten. Men då man tidigare överskridit gränsen så var kommunen tveksam och parterna har ännu inte nått någon lösning. – Det har varit ganska många vändor, säger kommundirektör Arsim Zekaj.

Nyan - 21 timmar sedan

242 personer såg Kedjan

Kökars teatergrupp har spelat tre föreställningar av ”Kedjan” för fullsatta hus. 242 personer har sett pjäsen. – Vi är alla överväldigade över responsen och det positiva mottagandet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.