Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 29 February, 13:11

Cornucopia - 16 maj 15 kl. 11:49

Ådalsmyten: Svensk militär har alltid fått sättas in mot civilbefolkningenVänstern har länge fört fram myten att Ådalenhändelserna ledde till att svensk militär förbjöds att användas mot civilbefolkningen. Men svensk militär har alltid fått användas mot civila och det blev först någon reglering av detta år 2006.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Ådalenhändelserna, Bo Widerbergs, Ådalen, Ragnar Lassinantti, Kiruna, Stellan Bojerud, Sverigedemokraternas, Lantvärnet, Kristianstad, FAVO, SchibstedSvD, SvD, Ådalsmyten, Olof Palme, TV, Morgonsurs, SoldF, Magnus Morgonsur Ernström, AK4, Förordningen, Försvarsmaktens, Försvarsmaktenspersonal, Göteborgskravallerna, Sedan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ÅdalsmytenSvensk , militärhar , alltid, fått, sättasin mot , civilbefolkningen
YLE - 04 jan 16 kl. 15:03

Vad vill du med din militärtjänstgöring?

Vi listar vilka uppgifter det finns i "Drakan", beroende på vad du vill ha ut av din tid i de gröna. Idag rycker det in närmare 12000 nya beväringar till den finska försvarsmakten. Största delen av de finlandssvenska beväringarna tjänstgör vid Nylands Brigad i Dragsvik i Ekenäs.

YLE - 21 maj 17 kl. 05:12

Finland föreslås kunna ge militär hjälp till andra länder - följderna kan vara problematiska

Utrikesutskottet föreslår att Finlands försvarsmakt ska delta också i farliga militära operationer utanför Finlands gränser och att regeringen och presidenten ska fatta beslut om det. Följden av direkt militär hjälp skapar en problematisk gråzon, säger fredsforskaren Tarja Cronberg. När, var och hur ska Finland få ge militär hjälp och vem ska få besluta om det i brådskande fall?

Sydsvenskan - 20 feb 15 kl. 20:05

Putin mullrar om militären

Rysslands militär blir allt mer modern och landet kommer alltid att ha svar mot press från utlandet, mullrar president Vladimir Putin.— Ingen bör ha illusionen att man kan nå militär överhöghet över Ryssland, sätta någon press över huvud taget på det — vi kommer alltid ha ett lämpligt svar mot sådan äventyrlighet, sade Putin vid en ceremoni på fredagen för att fira Röda armén.Med Ryssland indraget i konflikten i Ukraina lyssnar världens ledare när Putin talar om militära frågor.

Helsingborgs Dagblad - 20 feb 15 kl. 20:05

Putin mullrar om militären

Rysslands militär blir allt mer modern och landet kommer alltid att ha svar mot press från utlandet, mullrar president Vladimir Putin.— Ingen bör ha illusionen att man kan nå militär överhöghet över Ryssland, sätta någon press över huvud taget på det — vi kommer alltid ha ett lämpligt svar mot sådan äventyrlighet, sade Putin vid en ceremoni på fredagen för att fira Röda armén.Med Ryssland indraget i konflikten i Ukraina lyssnar världens ledare när Putin talar om militära frågor.

HBL - 19 dec 13 kl. 10:32

Militärt spioneri

Finland kommer att få en lag om militär underrättelsetjänst. Lagförslaget har förberetts en längre tid inom försvarsmakten. Själva nyheten uppfattades i alla fall som en överraskning.

Cornucopia - 24 jul 14 kl. 15:33

Militär utrustning för journalister, kurs 101

Trots krig rasande i Ukraina, Gaza, Syrien, Sudan, Irak, Kongo, mfl platser upphör man aldrig att förvånas över svenska journalisters misshandel av militära facktermer, när det gäller utrustning. Här följer en första enkel kurs för journalister, skriven av technothriller-författaren Lars Wilderäng. Kursen kan också vara lämplig för författare.

YLE - 18 dec 15 kl. 11:13

Tillbud inte helt ovanliga i det militära

Olyckor där någon blir svårt skadad eller rent av omkommer är mycket ovanliga i Finland, uppger Försvarsmakten. Men nära ögat-situationer finns det fler av. Den slutsatsen kan man dra av de berättelser som läsarna skickade till X3M i går.

Skånskan - 01 mar 17 kl. 05:00

Betygen rusade i höjden med militär disciplin

LÖBERÖD Veckan inleds med uppställning för alla elever ute på skolgården – oavsett väder. Lärarrummet kallas för mässen och det händer att rektorn dyker upp på skolan iklädd kamouflagefärgad uniform. Kepsar är totalförbjudna att bäras i klassrummen.

YLE - 14 sep 17 kl. 16:31

Experter förklarar: Det här går militärövningen Zapad ut på

Militärövningen Zapad som startade på torsdagen väcker oro i Baltikum. Yles Rysslandsexperter Anders Mård och Kerstin Kronvall säger att övningen är en styrkedemonstration, men det finns inte risk för krig. Anders Mård är Yles medarbetare i S:t Petersburg medan Kerstin Kronvall är Yles tidigare Moskva-korrespondent.

Cornucopia - 07 jan 15 kl. 14:19

Militära erfarenheter från Azovbataljonen

Från den utländska främlingsbataljonen Azov i Ukraina kan det på gott och ont dras ett antal militära erfarenheter kring bland annat rysk krigföring, svensk militär utbildning och skyddsutrustning. Nedan delas några sådana erfarenheter.

Azovbataljonen utgörs av det som klassats som högerextrema (eng far right) frivilliga soldater från bland annat Ukraina, Kanada, Italien, Frankrike, Sverige, Kanada och även Ryssland.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 19 timmar sedan

Fredagsmys: Rammstein bygger arena

Dags för lite fredagsmys, och vad är inte mysigare än ett litet arenabygge för Rammsteins konserter förra sommaren. I år kommer detta suveräna och bokstavligen heta spektakel till Nya Ullevi i Göteborg.Stark rekommendation på den konserten alltså.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Konjunkturbarometeren kvar i lågkonjunktur - före coronapaniken

Konjunkturinstitutets (KI) framåtblickande barometerindikator ("konjunkturbarometern") är kvar i lågkonjunktur, om än stigande. Underlaget för undersökningen samlades in från företag och hushåll före den rådande coronapaniken och marknadskraschen, och det blir således intressant att se nästa månads konjunkturbarometer. Det ser också ut att ha slunkit in ett fel i barometern.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Moderaterna och Ulf Kristersson kanske inte ska göra politik av ett virus?

"Inför risken för en kris på grund av coronaviruset, där tusentals personer bland våra äldre och andra i riskgrupper riskerar att bli svårt sjuka, eller i värsta fall avlida i förtid, så vill vi som oppositionsparti lägga våra politiska meningskiljaktigheter åt sidan. Ett virus bryr sig inte om höger-vänster eller GALTAN. Därför ställer vi oss helhjärtat bakom regeringen i att motverka och hantera en kommande kris och är beredda att ingå i en tvärparlamentarisk krisgrupp.

Cornucopia - Igår: 08:13

The Ulla-Bella Solution: 8.8.8.8

Flera svenska Internetleverantörer upplever problem med Internetes IP-adressbok DNS just nu. Huruvida det är ett angrepp eller bara tekniskt strul går ej att säga just nu. Lösningen är att manuellt ställa in DNS till exempelvis Googles öppna DNS på 8.

Cornucopia - Igår: 07:07

Börskraschen ett faktum - nedgångar på över 10% på en vecka

Börskraschen är ett faktum med nedgångar på över 10% i USA på en vecka, och eventuellt de största nedgångarna på en dag i storbolagsindexet som Dow Jones sedan 1930-talet. Raset fortsätter i Asien, samtidigt som det påstår att Ryssland/Syrien bombat och dödat 37 turkiska militärer i en ledningscentral i Syrien. Turkiet meddelade också enligt Reuters att man slutar hindra flyktingar att ta sig till EU, och har beordrat sin polis, kustbevakning och gränsvakter att kliva åt sidan.

Cornucopia - I förrgår: 12:57

Fler färdigställda lägenheter under 2019

Antalet färdigställda lägenheter i flerbostadshus ökade något under 2019. Anledningen är eftersläpningen av det stora antalet byggstarter innan spekulationen i obyggda bostadsrätter imploderade 2017. Nu har dock byggstarterna gått ner och man kan vänta sig färre färdigställda lägenheter under 2020.

Cornucopia - I förrgår: 11:04

OMXS30 nosar på 2015 års nivåer

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 har varit nere och nosat på nivåerna från 2015. Samtidigt bör det börja bli segt på nedsidan, då området runt 1700 bör vara ett rejält psykologiskt stöd, där börsen vänt eller handlats väldigt mycket.Månadschart OMXS30.

Cornucopia - I förrgår: 10:00

Skärp er!

Skrev några rader som sammantaget utgör en sk rant på Twitter igår, återpublicerar det väsentligaste nedan. Beskedet jag vill ge till bloggläsarna är det samma - försök göra coronaviruset till en politisk fråga eller en fråga om människors ursprung så åker du ut från vitlistan.
Från en plats i Sverige.

Cornucopia - I förrgår: 06:40

Nedåt i Asien och USA - men tech upp

På morgonen faller börserna i Asien, och följer därmed efter nedgångarna i USA igår kväll. De amerikanska börserna var dock splittrade och tech i form av Nasdaq-börsen steg. Microsoft vinstvarnade på grund av coronaviruset och Tysklands folkhälsominister varnade för början på en epidemi.

Cornucopia - I förrgår: 19:00

Försvarsmaktens CBRN-kompani och Akademiska i Uppsala har genomfört lyckad coronaövning

Försvarsmaktens CBRN-kompani i Umeå har i tysthet genomfört en lyckad coronaövning tillsammans med Akademiska sjukhuset i Uppsala. Kompaniet omgrupperade sitt mobila biologiska laboratorie till Uppsala och man arbetade tillsammans på mindre än ett dygn fram lyckad arbetsgång för att låta Försvarsmakten stödja den civila sjukvården.
Gamla hederliga SkyddsR F Stab, från min militärtjänstgöring och 170 timmars utbildning i CBRN (hette ABC på den tiden), i egenskap av stabschef på ett pansarskyttekompani.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.