YLE > Finland

Saturday, 20 April, 08:58

YLE - 16 maj 15 kl. 10:09

Vapaavuori: Sipilä bra ledareSamlingspartisten Jan Vapaavuori lämnar snart posten som näringsminister för jobb inom Europeiska investeringsbanken. Han följer nu för första gången på länge med regeringsförhandlingarna vid sidan om. Han är imponerad av regeringssonderaren, Centerledaren Juha Sipiläs insatser. Enligt Vapaavuori har Sipilä visat tecken gott ledarskap i samband med regeringsförhandlingarna. - Han verkar ha kunnat sköta det här på rätt sätt rent psykologiskt.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jan Vapaavuori, Europeiska, Juha Sipiläs, Vapaavuori, Sipilä, Vapaavuori Yles Morgonettan, Får, Finlands, EU, Finland, Social, Sannfinländarnas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vapaavuori, Sipilä, bra, ledare
YLE - 23 okt 18 kl. 16:03

Sipilä: Inga bra förslag i uppsägningstvistefrågan

Regeringen har inte tagit emot tillräckligt goda förslag för att ersätta lagförslaget om uppsägningsskyddet, sade Sipilä i riksdagen på tisdag..

YLE - 01 dec 16 kl. 09:38

Tidningarna: Sipilä och Yle kommenteras och kritiseras

Statsminister Juha Sipiläs (C) och Yles agerande de senaste dagarna kommenteras aktivt i tidningar och på sociala media. Många skribenter är kritiska både till Sipilä och Yle. Aamulehti, som utkommer i Tammerforstrakten, skriver i sin ledare att Sipilä till sitt agerande påminner om USA:s president Donald Trump.

YLE - 05 maj 15 kl. 13:59

Sipilä berättar om dagens diskussioner

Sannfinländarnas riksdagsgrupp godkänner den överenskommelse som partiordföranden Timo Soini och regeringssonderaren Juha Sipilä (C) har nått om partiets svar på sonderarens frågor. Men hur Sannfinländarna har reviderat sina ursprungliga svar och var Centern har kommit till mötes avslöjar Soini inte. Sipilä träffade riksdagspartiernas representanter i dag och efter diskussionerna med dem håller han en presskonferens.

YLE - 05 maj 15 kl. 13:59

Sipilä berättade om dagens diskussioner

Sannfinländarnas riksdagsgrupp godkänner den överenskommelse som partiordföranden Timo Soini och regeringssonderaren Juha Sipilä (C) har nått om partiets svar på sonderarens frågor. Men hur Sannfinländarna har reviderat sina ursprungliga svar och var Centern har kommit till mötes avslöjar Soini inte. Sipilä träffade riksdagspartiernas representanter i dag och efter diskussionerna med dem håller han en presskonferens.

YLE - 23 apr 14 kl. 08:49

Ledare: Vapaavuori ett steg högerut för Samlingspartiet

Näringsminister Jan Vapaavuori har inlett sin kampanj för att bli vald till ordförande för Samlingspartiet. Hittills är han den första som officiellt meddelar att han är intresserad. Tidningarnas ledarskribenter är överens om att Vapaavuoris chanser att bli vald är rätt goda.

YLE - 08 maj 15 kl. 10:35

Är Sipiläs snabbhet en styrka?

Regeringssonderaren och centerledaren Juha Sipilä tillkännagav som bekant i går en sannborgerlig regering med de tre stora partierna. En intressant aspekt var Sipiläs utläggningar om hur det hela gått till. Idealet hade varit en regering med de fyra stora, men på slutrakan klarnade det att det inte gick ihop, sade han.

YLE - 23 apr 15 kl. 10:23

"Tron stöder Sipilä i beslutsfattandet"

Laestadianer från Fridsföreningen i södra Finland tror att Juha Sipiläs försökt tona ner sin bagrund inom laestadianrörelsen Rauhan Sana i rädsla för att stämplas som gammallaestadian. Själva identifierar de sig i första hand som kristna. Finlands blivande statsminister, centerns Juha Sipilä, är kristen och har en bakgrund i den laestadianska inomkyrkliga väckelserörelsen Rauhan Sana.

YLE - 10 jun 15 kl. 15:32

Sipilä i Bryssel: Nu ska jag lära känna mina kolleger

Statsminister Juha Sipilä (C) deltar i dag för första gången på ett toppmöte i Bryssel. Det är frågan om ett toppmöte där europeiska, latinamerikanska och västindiska ledare samlas för att stärka förbindelserna mellan de båda regionerna. Statsminister Sipilä säger att det två dagar långa mötet är ett bra tillfälle för honom att lära känna sina kolleger.

YLE - 29 apr 15 kl. 09:20

Djupsund: Sipilä håller nycklarna i sin hand

Regeringsbildningen inleddes på allvar i går då Centerns ledare Juha Sipilä utsågs till sonderare. Han har lagt fram en samling kvistiga frågor för de övriga partierna för att vaska fram en regering med hjälp av dem. Finlands ekonomiska läge nu och visioner om hur det ska bli bättre, skattepolitiken och arbetsmarknaden får mycket utrymme i frågorna av vilka många är flerdelade.

YLE - 12 jun 17 kl. 08:47

Professor: Sipilä har mycket att förlora – osannolikt med nyval

Sipilä vill inte riskera sin landskapsmodell med nyval, anser professor Göran Djupsund. Enligt honom är Samlingspartiet inställning nu avgörande. - Sipilä kommer i det längsta att försöka undvika nyval.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Unga och gamla finländare äter klimatvänligast - medelålders personer äter vad de vill

Den mat som personer under 30 år och personer över 70 år äter i Finland belastar klimatet minst, visar en omfattande studie. Medelålders män med höga inkomster konsumerar i snitt mest rött kött..

YLE - 17 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 17 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 17 timmar sedan

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 20 timmar sedan

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - 23 timmar sedan

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - 23 timmar sedan

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

YLE - Igår: 07:32

Åboländsk påskquiz - ta ett påskägg till och testa dina påskkunskaper!

Kan du svara rätt om memmgås, häxor och dansband? Testa dina kunskaper i påskfrågesporten!.

YLE - Igår: 06:07

Morgonkollen: Svenska Yle har granskat riktad valreklam, 1 200 grisar omkom i eldsvåda i Vörå och branden i Notre Dame tros ha orsakats av kortslutning

Tack vare ungefär 500 skärmdumpar har riktad valreklam i riksdagsvalet kunnat granskas. Påsken innebär förändringar i öppethållningstider, bland annat posten är stängd fram till tisdag..

YLE - Igår: 05:58

Över tusen grisar döda i eldsvåda i Vörå

I Vörå har över 1 200 grisar dött till följd av en eldsvåda i en svinstia under torsdagskvällen. Ungefär 250 grisar kunde räddas. Svinstian var 3 900 kvadratmeter stor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.