YLE > Finland

Sunday, 20 January, 06:38

YLE - 16 maj 15 kl. 10:09

Vapaavuori: Sipilä bra ledareSamlingspartisten Jan Vapaavuori lämnar snart posten som näringsminister för jobb inom Europeiska investeringsbanken. Han följer nu för första gången på länge med regeringsförhandlingarna vid sidan om. Han är imponerad av regeringssonderaren, Centerledaren Juha Sipiläs insatser. Enligt Vapaavuori har Sipilä visat tecken gott ledarskap i samband med regeringsförhandlingarna. - Han verkar ha kunnat sköta det här på rätt sätt rent psykologiskt.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jan Vapaavuori, Europeiska, Juha Sipiläs, Vapaavuori, Sipilä, Vapaavuori Yles Morgonettan, Får, Finlands, EU, Finland, Social, Sannfinländarnas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vapaavuori, Sipilä, bra, ledare
YLE - 23 okt 18 kl. 16:03

Sipilä: Inga bra förslag i uppsägningstvistefrågan

Regeringen har inte tagit emot tillräckligt goda förslag för att ersätta lagförslaget om uppsägningsskyddet, sade Sipilä i riksdagen på tisdag..

YLE - 01 dec 16 kl. 09:38

Tidningarna: Sipilä och Yle kommenteras och kritiseras

Statsminister Juha Sipiläs (C) och Yles agerande de senaste dagarna kommenteras aktivt i tidningar och på sociala media. Många skribenter är kritiska både till Sipilä och Yle. Aamulehti, som utkommer i Tammerforstrakten, skriver i sin ledare att Sipilä till sitt agerande påminner om USA:s president Donald Trump.

YLE - 05 maj 15 kl. 13:59

Sipilä berättar om dagens diskussioner

Sannfinländarnas riksdagsgrupp godkänner den överenskommelse som partiordföranden Timo Soini och regeringssonderaren Juha Sipilä (C) har nått om partiets svar på sonderarens frågor. Men hur Sannfinländarna har reviderat sina ursprungliga svar och var Centern har kommit till mötes avslöjar Soini inte. Sipilä träffade riksdagspartiernas representanter i dag och efter diskussionerna med dem håller han en presskonferens.

YLE - 05 maj 15 kl. 13:59

Sipilä berättade om dagens diskussioner

Sannfinländarnas riksdagsgrupp godkänner den överenskommelse som partiordföranden Timo Soini och regeringssonderaren Juha Sipilä (C) har nått om partiets svar på sonderarens frågor. Men hur Sannfinländarna har reviderat sina ursprungliga svar och var Centern har kommit till mötes avslöjar Soini inte. Sipilä träffade riksdagspartiernas representanter i dag och efter diskussionerna med dem håller han en presskonferens.

YLE - 23 apr 14 kl. 08:49

Ledare: Vapaavuori ett steg högerut för Samlingspartiet

Näringsminister Jan Vapaavuori har inlett sin kampanj för att bli vald till ordförande för Samlingspartiet. Hittills är han den första som officiellt meddelar att han är intresserad. Tidningarnas ledarskribenter är överens om att Vapaavuoris chanser att bli vald är rätt goda.

YLE - 08 maj 15 kl. 10:35

Är Sipiläs snabbhet en styrka?

Regeringssonderaren och centerledaren Juha Sipilä tillkännagav som bekant i går en sannborgerlig regering med de tre stora partierna. En intressant aspekt var Sipiläs utläggningar om hur det hela gått till. Idealet hade varit en regering med de fyra stora, men på slutrakan klarnade det att det inte gick ihop, sade han.

YLE - 23 apr 15 kl. 10:23

"Tron stöder Sipilä i beslutsfattandet"

Laestadianer från Fridsföreningen i södra Finland tror att Juha Sipiläs försökt tona ner sin bagrund inom laestadianrörelsen Rauhan Sana i rädsla för att stämplas som gammallaestadian. Själva identifierar de sig i första hand som kristna. Finlands blivande statsminister, centerns Juha Sipilä, är kristen och har en bakgrund i den laestadianska inomkyrkliga väckelserörelsen Rauhan Sana.

YLE - 10 jun 15 kl. 15:32

Sipilä i Bryssel: Nu ska jag lära känna mina kolleger

Statsminister Juha Sipilä (C) deltar i dag för första gången på ett toppmöte i Bryssel. Det är frågan om ett toppmöte där europeiska, latinamerikanska och västindiska ledare samlas för att stärka förbindelserna mellan de båda regionerna. Statsminister Sipilä säger att det två dagar långa mötet är ett bra tillfälle för honom att lära känna sina kolleger.

YLE - 29 apr 15 kl. 09:20

Djupsund: Sipilä håller nycklarna i sin hand

Regeringsbildningen inleddes på allvar i går då Centerns ledare Juha Sipilä utsågs till sonderare. Han har lagt fram en samling kvistiga frågor för de övriga partierna för att vaska fram en regering med hjälp av dem. Finlands ekonomiska läge nu och visioner om hur det ska bli bättre, skattepolitiken och arbetsmarknaden får mycket utrymme i frågorna av vilka många är flerdelade.

YLE - 12 jun 17 kl. 08:47

Professor: Sipilä har mycket att förlora – osannolikt med nyval

Sipilä vill inte riskera sin landskapsmodell med nyval, anser professor Göran Djupsund. Enligt honom är Samlingspartiet inställning nu avgörande. - Sipilä kommer i det längsta att försöka undvika nyval.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Rapport: Det är svårt för kvinnor i Norden att nå toppen och det är välfärdsstatens fel – "Rapporten bygger på gamla tankebanor", anser finländsk jämställdhetsforskare

Det är svårt för kvinnor att göra karriär och nå toppjobb, trots att kvinnor i Norden aktivt deltar i arbetslivet. Orsaken? Den traditionella nordiska välfärdsstaten.

YLE - 12 timmar sedan

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

YLE - 13 timmar sedan

Tillbudet på Helsingfors-Vanda på fredagen - flygplan landade trots flera order om det motsatta

Olycksutredningscentralen har fortsatt att utreda fredagens olyckstillbud på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett passagerarplan landade trots att flygledningen flera gånger hade gett piloten order om att landningen skulle avbrytas..

YLE - 15 timmar sedan

Tidigare överläkaren Ralf Backman vill se en satsning på den offentliga vården - jobbet på en hälsocentral är inte attraktivt

Skapa tusen nya jobb på hälsocentralerna så är framtiden tryggad, säger läkaren Ralf Backman. I dag orkar få unga läkare jobba på hälsocentral..

YLE - 18 timmar sedan

Försvarsminister Niinistö: Ansvarslöst att tumma på antalet jaktplan

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) anser att Finland inte kan pruta på antalet jaktplan som ska ersätta de nuvarande stridsflygplanen..

YLE - 21 timmar sedan

Yles enkät om försvars- och säkerhetspolitik: Flera oppositionspartier är redo att minska på antalet jaktplan

Socialdemokraterna, Vänsterförbundet, De gröna och Sannfinländarna kan tänka sig att skaffa färre jaktplan än antalet 64 som finns i offertförfrågan. Det här framgår ur Yles färska säkerhetspolitiska enkät..

YLE - 21 timmar sedan

Skyddshemsföreståndare: I Finland finns många invandrarkvinnor för vilka sexuellt våld är en del av familjelivet

Invandrarkvinnor i Finland utsätts 2-3 gånger oftare för våld än finländska kvinnor. Enligt skyddshemsföreståndare tror en del invandrarkvinnor att de inte har några som helst rättigheter i parförhållandet..

YLE - 21 timmar sedan

Det gäller att hänga med i svängarna i bilbranschen: "Jag tror inte robotbilar ligger långt i framtiden"

Viivi Montonen, servicerådgivare vid en bilfirma BN Bilservice i Horsbäck i Ekenäs, tror att det bara är en tidsfråga innan elbilarna hittar till Ekenäs och robotbilarna ut på vägarna..

YLE - Igår: 19:26

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.