YLE > Finland

Tuesday, 22 January, 09:02

YLE - 14 maj 15 kl. 16:46

Finlands nya flyktingpolitik går i gamla fotspårDen kommande regeringen kritiseras för att inte dra sitt strå till den europeiska stacken när det gäller flyktingkrisen och för att fokusera för mycket på kostnaderna för invandringen. Några dramatiska förändringar är trots allt inte att vänta i Finlands flyktingpolitik de följande fyra åren. Ekonomin har förutspåtts bli den svåraste frågan under regeringsförhandlingarna. Däremot verkar den kommande regeringen inte ha haft större problem att komma överens om invandringspolitiken. När riktlinjerna för Finlands invandringspolitik presenterades i går var det först många som drog en suck av lättnad.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finlands, Sannfinländarna, En, Svensk Ungdom, SU, Ida Schauman, SFP, Ungdoms, Schauman, Marie Söderman, Finland, Medelhavet, Europa, Samlingspartiet, Center, För, Ditt, Juha Sipilä, Sipilä, Den, EU, Alexander Stubb, Soini, Också SFP, Carl Haglund, Facebook, SDP, Oppositionens, Maarit Feldt-Ranta, Feldt-Ranta, A4, Centern

Dela artikeln

23 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlandsnya , flyktingpolitik, gåri , gamla, fotspår
YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

YLE - 04 jan 16 kl. 18:31

Blir Finlands ogina flyktingpolitik Sveriges linje?

Sverige har varit ett humanistiskt föredöme för många i världen, medan invandringen till Finland var minimal. Nu verkar läget vara det omvända. Sverige stänger till sina gränser medan Finland, med en sannfinländsk utrikesminister, tar emot ett rekordantal asylsökare.

YLE - 11 apr 16 kl. 09:47

Alltid redo - men hur? Finlands svenska scouter förändras för att överleva

Atti Winter i Åbo anslöt sig till scouterna 1969. Sedan dess har hon varit rörelsen trogen. Atti avancerade snabbt inom scoutrörelsen.

Politikerbloggen - 23 jan 13 kl. 13:55

Sveriges flyktingpolitik är omänsklig


DEBATT. Utmaningarna är många för oss som menar allvar med att Sverige ska vara ett land som står upp för rätten till asyl. Under våren driver Ung Vänster därför en flyktingpolitisk kampanj, Riv murarna.

HBL - 11 jul 14 kl. 14:05

Reviderad statistikföring höjde Finlands bnp

Det går en aning bättre för Finlands ekonomi statistiskt sett. Statistikcentralen justerade på fredagen fjolårets bnp från minus 1,4 procent till minus 1,2 procent, enligt det reviderade nationalräkenskapssystemet. Det tidigare värdet offentliggjordes i mars.

YLE - 15 jul 13 kl. 04:42

Finlands Mr. EU går i pension

Näringslivet i Finland borde aktivare delta i EU-diskussionen och massmedierna borde se större linjer i Europa än bara dagsfrågorna. Det anser den tjänsteman som har störst inflytande över Finlands EU-politik, Jan Store. Han har varit Finlands ständige representant vid Europeiska unionen under de senaste fem åren.

PI - 20 apr 11 kl. 12:25

Facebookgrupp framför fyra krav för humanare flyktingpolitik

MASSINVANDRINGEN Nu skriver även Facebookgrupper debattartiklar i Aftonbladet. ”Vi kräver en mycket humanare flykting- och migrationspolitik!”-gruppen framför fyra krav för en humanare flyktingpolitik.

Sydsvenskan - 11 jan 16 kl. 04:00

Kräver en generös flyktingpolitik lägre löner?

Nu inleds en ny politisk strid om flyktinginvandringen. Då tvingas politikerna svara på frågan som för bara något år sen ansågs tabu: Hur mycket invandring tål Sverige?Sex partier säger: Betydligt mindre än i höst.

HBL - 28 nov 13 kl. 15:49

Glädjetårar i Gamla stan i Ekenäs

Det blev tjut och glädjetårar hemma hos familjen Andersson efter samtalet från Folkhälsan i dag. Elin har valts till Finlands lucia.– Inte har jag hunnit bli nervös ännu.

YLE - 03 mar 16 kl. 07:59

THN sågar Finlands World Cup-spelskjorta

The Hockey News skribent Ian Denomme sågar Finlands World Cup-spelskjorta. Den påminner enligt honom för mycket om Kanadas spelskjortor i OS i Sotji 2014. Vad tycker du?

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Misstänkt ordnande av olaga inresa och misstänkta tjänstebrott på finska ambassaden i Turkiet

Centralkriminalpolisen och Gränsbevakningsväsendet utreder en brottshärva som misstänks omfatta grovt ordnande av olaga inresa och grovt missbruk av tjänsteställning. Enligt misstankarna har brotten begåtts på finska ambassaden i Ankara i Turkiet..

YLE - 2 timmar sedan

Pargas stadsstyrelse ryter till: Vägunderhållet måste bli bättre på Norrskata

Pargas stad kommer att kontakta Destia på grund av de dåligt skötta vägarna på Norrskata. Ortsbor uppmärksammade redan under hösten 2018 behovet av att ha ett fungerande plogbilssystem - men ingenting har hänt..

YLE - 2 timmar sedan

Sjundeå Allaktivitetshall får drygt 30 000 euro i stöd av kommunen

Sjundeå Allaktivitetshall får lite på 30 000 euro i stöd av kommunen. Det ekonomiska stödet ges för att stabilisera bolagets ekonomi..

YLE - 2 timmar sedan

Sötsaker och läsk säljs i mer än var tredje skola - "Svårt att bryta en vana"

Diskussionen om läsk och sötsaker i skolorna ledde år 2007 till en rekommendation att skolorna skulle förbjuda försäljningen av sötsaker. Rekommendationen hade effekt, men fortfarande finns det läskautomater och kiosker också i Åboland..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: Hemlig nordkoreansk missilbas hittad, SDP tänker inte byta ut sjuklediga Antti Rinne

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 3 timmar sedan

Universiteten: Ge oss ett entimmeståg!

Mer tid, ett bättre samarbete och en större valfrihet inom undervisningen. Det här tror universiteten i Åbo och Helsingfors på när de nu slår ett gemensamt slag för entimmeståget..

YLE - 4 timmar sedan

Toppmöte i Davos – en tillflykt för politiker och eliten eller en chans att förbättra världen?

Mötet i Davos går av stapeln den 22-25 januari. Bland annat Utrikesminister Timo Soini deltar. Men Donald Trump, Emmanuel Macron och Theresa May stannar hemma..

YLE - 4 timmar sedan

Finländare såg på tv över två timmar per dygn ifjol - slottsbalen och ishockey fängslade tittarna

Finländare tittade förra året på tv 2 timmar och 45 minuter per dygn. Det framgår i Finnpanels mätning..

YLE - 4 timmar sedan

Surrogatarrangemang utomlands blir ett vanligare alternativ för barnlösa nordiska par

Det blir allt vanligare för nordiska par att ingå i surrogatarrangemang utomlands för att bilda familj och få barn. I Sverige uppskattas antalet par som i fjol använde sig av en surrogatmamma utomlands vara större än antal par som adopterade..

YLE - 12 timmar sedan

Förslag: Naturum i Ekenäs får ett år till

I och med att turistbyrån tillfälligt kommer att fungera i samma lokal som Naturum, det vill säga byggnaden vid Strandallén 5 i Ekenäs, så föreslår stadsutvecklingssektionen Fortstyrelsen slipper den höjda hyran..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.