YLE > Finland

Monday, 22 April, 10:04

YLE - 14 maj 15 kl. 16:46

Finlands nya flyktingpolitik går i gamla fotspårDen kommande regeringen kritiseras för att inte dra sitt strå till den europeiska stacken när det gäller flyktingkrisen och för att fokusera för mycket på kostnaderna för invandringen. Några dramatiska förändringar är trots allt inte att vänta i Finlands flyktingpolitik de följande fyra åren. Ekonomin har förutspåtts bli den svåraste frågan under regeringsförhandlingarna. Däremot verkar den kommande regeringen inte ha haft större problem att komma överens om invandringspolitiken. När riktlinjerna för Finlands invandringspolitik presenterades i går var det först många som drog en suck av lättnad.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finlands, Sannfinländarna, En, Svensk Ungdom, SU, Ida Schauman, SFP, Ungdoms, Schauman, Marie Söderman, Finland, Medelhavet, Europa, Samlingspartiet, Center, För, Ditt, Juha Sipilä, Sipilä, Den, EU, Alexander Stubb, Soini, Också SFP, Carl Haglund, Facebook, SDP, Oppositionens, Maarit Feldt-Ranta, Feldt-Ranta, A4, Centern

Dela artikeln

23 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlandsnya , flyktingpolitik, gåri , gamla, fotspår
YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

YLE - 04 jan 16 kl. 18:31

Blir Finlands ogina flyktingpolitik Sveriges linje?

Sverige har varit ett humanistiskt föredöme för många i världen, medan invandringen till Finland var minimal. Nu verkar läget vara det omvända. Sverige stänger till sina gränser medan Finland, med en sannfinländsk utrikesminister, tar emot ett rekordantal asylsökare.

YLE - 11 apr 16 kl. 09:47

Alltid redo - men hur? Finlands svenska scouter förändras för att överleva

Atti Winter i Åbo anslöt sig till scouterna 1969. Sedan dess har hon varit rörelsen trogen. Atti avancerade snabbt inom scoutrörelsen.

Politikerbloggen - 23 jan 13 kl. 13:55

Sveriges flyktingpolitik är omänsklig


DEBATT. Utmaningarna är många för oss som menar allvar med att Sverige ska vara ett land som står upp för rätten till asyl. Under våren driver Ung Vänster därför en flyktingpolitisk kampanj, Riv murarna.

HBL - 11 jul 14 kl. 14:05

Reviderad statistikföring höjde Finlands bnp

Det går en aning bättre för Finlands ekonomi statistiskt sett. Statistikcentralen justerade på fredagen fjolårets bnp från minus 1,4 procent till minus 1,2 procent, enligt det reviderade nationalräkenskapssystemet. Det tidigare värdet offentliggjordes i mars.

YLE - 15 jul 13 kl. 04:42

Finlands Mr. EU går i pension

Näringslivet i Finland borde aktivare delta i EU-diskussionen och massmedierna borde se större linjer i Europa än bara dagsfrågorna. Det anser den tjänsteman som har störst inflytande över Finlands EU-politik, Jan Store. Han har varit Finlands ständige representant vid Europeiska unionen under de senaste fem åren.

PI - 20 apr 11 kl. 12:25

Facebookgrupp framför fyra krav för humanare flyktingpolitik

MASSINVANDRINGEN Nu skriver även Facebookgrupper debattartiklar i Aftonbladet. ”Vi kräver en mycket humanare flykting- och migrationspolitik!”-gruppen framför fyra krav för en humanare flyktingpolitik.

Sydsvenskan - 11 jan 16 kl. 04:00

Kräver en generös flyktingpolitik lägre löner?

Nu inleds en ny politisk strid om flyktinginvandringen. Då tvingas politikerna svara på frågan som för bara något år sen ansågs tabu: Hur mycket invandring tål Sverige?Sex partier säger: Betydligt mindre än i höst.

HBL - 28 nov 13 kl. 15:49

Glädjetårar i Gamla stan i Ekenäs

Det blev tjut och glädjetårar hemma hos familjen Andersson efter samtalet från Folkhälsan i dag. Elin har valts till Finlands lucia.– Inte har jag hunnit bli nervös ännu.

YLE - 03 mar 16 kl. 07:59

THN sågar Finlands World Cup-spelskjorta

The Hockey News skribent Ian Denomme sågar Finlands World Cup-spelskjorta. Den påminner enligt honom för mycket om Kanadas spelskjortor i OS i Sotji 2014. Vad tycker du?

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?.

YLE - 12 timmar sedan

Brandrök i Salo spred på söndag farlig rök i luften - faran är nu över och ingen skadades i branden

Räddningsverket i Egentliga Finland gav på söndag ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanades att hålla sig inomhus..

YLE - 12 timmar sedan

Varningsmeddelande: Brandrök i Salo - invånarna uppmanas att hålla sig inomhus och stänga av ventilationen

Räddningsverket i Egentliga Finland har gett ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanas att hålla sig inomhus..

YLE - 22 timmar sedan

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - Igår: 09:42

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - Igår: 06:57

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - Igår: 06:32

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - Igår: 05:00

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

YLE - I förrgår: 09:00

Mor- och farföräldrar har rätt att umgås med sina barnbarn: Skadligt ifall vuxna fråntar barnet en viktig person

Vilka rättigheter har mor- och farföräldrar i förhållande till sina barnbarn och hur mycket kan de blanda sig i barnbarnets angelägenheter? Och vilket ansvar har föräldrarna för att barnet kan upprätthålla en stark relation till sina mor- och farföräldrar?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.