Cornucopia > Ekonomi

Monday, 22 October, 15:55

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsmoderater, hetsarmot , Göteborgoch , Malmö
Cornucopia - 14 feb 18 kl. 17:20

Antalet anlagda bilbränder har minskat i både Göteborg och Malmö - var fler under alliansregeringen

Medan Moderaterna hetsar med skrämselretorik kring bilbränder i Göteborg, så visar MSB:s statistik på ett minskande antal anlagda fordonsbränder i både Stor-Göteborg och Malmö. För Göteborg var rekordåren 2009 och 2011, under den moderata alliansregeringens tid.
Fordonsbränder i Stor-Göteborg, anlagda med uppsåt 1998 - 2015.

Cornucopia - 16 dec 14 kl. 17:15

Valueguard: Nya rekordpriser, även i Malmö

Enligt Valueguards kvalitetsjusterade bostadsprisindex har nya rekord slagits i princip över hela brädet. Även priserna i Malmö är nu tillbaka på toppnivåer, än så länge för villor.

Det finns inga tecken på en avmattning i bostadsbubblan, utom möjligen en kräftgång på några månader för villapriser i Göteborg.

BT - 21 maj 18 kl. 20:26

TV: Här hetsar fansen på stan: ”Hata, hata, hata Göteborg”

Supportrar från Elfsborg och IFK Göteborg på var sin sida vägen: ”Ni har sämre klack än Häcken”.

Expressen - 29 mar 18 kl. 15:09

Hetsar om utbrottet – inför nya rysaren

Mats Rosseli Olsen fick ett vansinnesutbrott och slog sönder en reklamskylt i match fem.Nu skickar Malmö en pik inför kvällens ödesmatch.”Dagen till ära har vi förstärkt plexiglaset runt Frölundabåset i Malmö Arena!

Sydsvenskan - 11 jun 14 kl. 05:30

Alexander Agrell: Tummel gör tryck- impregnerad och hialös musik som hetsar till dans.

Ett album med fem–sju år gamla inspelningar är veckans heta wax.För några år sedan låg Tummel i släppläge med ny musik redo. Men så tog klarinettisten Annika Jessen timeout, in kom sångaren Jens Friis-Hansen och nästa platta blev en helt annan.

BT - 05 feb 13 kl. 14:41

Först när man är på plats inser man

Det är först när man befinner sig inuti mellomaskineriet som man inser hur stort fenomenet egentligen är.
Det kryllar av stressade spelbolag som höjer och sänker odds stup i kvarten, luttrade journalister som hetsar mot dead-lines, kameramän och -kvinnor som panorerar runt, runt, runt i arenan för att hitta de bästa vinklarna, rutinerade schlagerrävar som är sådär typiskt oimponerade ? och så storögda nykomlingar, som jag.

BT - 05 feb 13 kl. 14:39

Det är först på plats man inser

Det är först när man befinner sig inuti mellomaskineriet som man inser hur stort fenomenet egentligen är.
Det kryllar av stressade spelbolag som höjer och sänker odds stup i kvarten, luttrade journalister som hetsar mot deadlines, kameramän- och kvinnor som panorerar runt, runt, runt i arenan för att hitta de bästa vinklarna, rutinerade schlagerrävar som är sådär typiskt oimponerade ? och så storögda nykomlingar, som jag.

Skånskan - 10 aug 17 kl. 15:49

Dahlin ser fram emot publikfest på Stadion

MALMÖ Kalmar FF brukar inte vara en säker publikmagnet. Men MFF är hett för dagen. När dessa rader skrivs har antalet sålda biljetter till fredagens match passerad 20 000.

BT - 05 maj 14 kl. 08:08

El Kabirs dubbel hjälpte Elfsborg

Häcken fortsätter att spöka för Malmö FF – och mest spökar Moestafa El Kabir. Anfallaren tackade Malmöfansen för sina två mål när MFF åkte på säsongens första allsvenska förlust. – De hetsar och svär.

Sydsvenskan - 30 okt 15 kl. 04:00

Det händer inte "vem som helst"

Dagen efter attentatet i Trollhättan berättar en kollega i sociala medier om en fikasituation på jobbet, om hur en arbetskamrat säger: ”Det är förfärligt. Det kan hända vem som helst.” Min kollega börjar gråta, där och då.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Höjer Riksbanken styrräntan på onsdag?

Detta inlägg är publicerat i samarbete med MittBolån.

På onsdag kommer Riksbankens nästa räntebesked och en del spekulerar kring att man faktiskt kommer höja räntan denna gång. Men vad tror du?

Cornucopia - 6 timmar sedan

Nej, Trump raderade inte 30 års framsteg på 3 sekunder

I SvD skriver en Gunilla von Hall att Trump med beskedet att man river upp INF-avtalet "raserade 30 års framsteg på 3 sekunder". Nej, den som raserade det hela var Vladimir Putin och Kreml, som i över fyra år brutit mot INF. Dessutom måste Trump ha kongressens stöd för att riva upp avtalet, eftersom USA är en demokrati och Trump inte är en diktator.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Årets börsuppgång utplånad - börsen tillbaka till maj 2015

Med börsernas skarpa nedgång är inte bara Stockholmsbörsen på negativt territorium för helåret, utan är också tillbaka hela vägen till februari 2017. Under över tre år har börsen alltså stått stilla utifrån dagsläget, om nu någon vill ropa superkonjunktur och det kan bara gå uppåt.Veckochart OMXSPI.

Cornucopia - Igår: 15:37

Infografik: Länen där fler än 4% röstade på Miljöpartiet

Sveriges Radio rapporterar att Miljöpartiet nu varslat personal, bland annat på partiets kansli i Stockholm, på riksdagskansliet och i sju av Sveriges tjugo landsting, där partiet helt åkte ur. Vi ägnar en tanke åt dessa. Klart.

Cornucopia - Igår: 12:38

A-kassan slut i oktober - regeringen fantiserade om ekonomin

Redan i oktober förväntas a-kassan få slut på pengar eftersom regeringen fantiserat fritt om verkligheten i sin budget inför valåret. Verkligheten är både tillväxt och arbetslöshet har missat regeringens fantasier, vilket Konjunkturinsitutet redan har påpekat. Och nu kommer låg konjunkturen.

Cornucopia - Igår: 10:13

Känner du dig trygg ensam till fots nattetid i staden och vidtar du säkerhetsåtgärder?

En kort undersökning redan nu på morgonkvisten. En del säger sig uppleva otrygghet när de rör sig ensamma i våra städer. Hur ser det ut för din del?

Cornucopia - Igår: 17:59

Introduktion till elbilsladdning

Efter fem månader med elbil så är alla orosmoment kring elbilsladdning som bortblåst, och alla olika typer av laddare som existerar har visat sig vara ett icke-problem. Ska man summera så vill man ha en Mode-3, type-2 (aka type-2) kabel, samt snabbladdaruttag för CHAdeMO, CCS eller Tesla. Därtill kan det behövas en Shuko-adapter eller hellre trefas-adapter för laddning hemma om man inte har en egen laddbox av type-2.

Cornucopia - I förrgår: 08:53

Uppgifter: USA drar sig ur INF-avtalet efter åratal av ryska brott

Enligt ansedda New York Times avser USA att nästa vecka dra sig ur INF-avtalet från 1986, och dess förbud mot markbaserade medeldistansrobotar. Detta efter att Ryssland åtminstone sedan 2014 brutit mot det ömsesidiga nedrustningsavtalet. Kina omfattas inte heller av avtalet och har ensidigt byggt upp omfattande medeldistansrobotkapacitet.

Cornucopia - I förrgår: 17:14

Fredagsmys: Försvarsmakten tog tredjeplatsen i internationell prickskyttävling - av trettio

Dags för lite fredagsmys och upprepade kvitton på det svenska yrkesförsvarets kompetensnivå i världsklass. Svenska Försvarsmaktens bidrag till US Army International Sniper Competition 2018 i Fort Benning, USA, knep tredjeplatsen av trettio deltagande lag. Det betyder att prickskyttarna från de svenska flygbasjägarna övetrumfade bland annat amerikanska Gröna baskrarna.

Cornucopia - 19 okt 18 kl. 14:51

Climeon vann innovationspris i Japan tillsammans med Tesla och Alsrom

Det svenska energinnovationsbolaget Climeon har vunnit ett japanskt pris. Övriga pristagare i kategorin var Tesla och Alstom.
Geotermisk anläggning på Island.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.