Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 19 August, 15:15

Cornucopia - 14 maj 15 kl. 10:37

Stockholmsmoderater hetsar mot Göteborg och MalmöModeraterna i Stockholm försöker rekrytera medlemmar genom att polarisera mot Göteborg och Malmö. Man står i pendeltågstrafiken och delar ut broschyrer som målar ut Göteborg, Malmö (och Eskilstuna) som orsaken till brister i Stockholms välfärd via det kommunala utjämningssystemet.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Göteborg, Malmö, Stockholm, Eskilstuna, Stockholms, MalmöDjurpark, StockholmVarför, Lisebergs, Hellre, LisebergHellre, MalmöNågon, Jerusalem, Moderaternas, Stockholmsregionen, StockholmFörslagsvis, Moderaterna, Nya Karolinska, Förbifart Stockholm, Karolinska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsmoderater, hetsarmot , Göteborgoch , Malmö
Cornucopia - 14 feb 18 kl. 17:20

Antalet anlagda bilbränder har minskat i både Göteborg och Malmö - var fler under alliansregeringen

Medan Moderaterna hetsar med skrämselretorik kring bilbränder i Göteborg, så visar MSB:s statistik på ett minskande antal anlagda fordonsbränder i både Stor-Göteborg och Malmö. För Göteborg var rekordåren 2009 och 2011, under den moderata alliansregeringens tid.
Fordonsbränder i Stor-Göteborg, anlagda med uppsåt 1998 - 2015.

Cornucopia - 16 dec 14 kl. 17:15

Valueguard: Nya rekordpriser, även i Malmö

Enligt Valueguards kvalitetsjusterade bostadsprisindex har nya rekord slagits i princip över hela brädet. Även priserna i Malmö är nu tillbaka på toppnivåer, än så länge för villor.

Det finns inga tecken på en avmattning i bostadsbubblan, utom möjligen en kräftgång på några månader för villapriser i Göteborg.

BT - 21 maj 18 kl. 20:26

TV: Här hetsar fansen på stan: ”Hata, hata, hata Göteborg”

Supportrar från Elfsborg och IFK Göteborg på var sin sida vägen: ”Ni har sämre klack än Häcken”.

Expressen - 29 mar 18 kl. 15:09

Hetsar om utbrottet – inför nya rysaren

Mats Rosseli Olsen fick ett vansinnesutbrott och slog sönder en reklamskylt i match fem.Nu skickar Malmö en pik inför kvällens ödesmatch.”Dagen till ära har vi förstärkt plexiglaset runt Frölundabåset i Malmö Arena!

Sydsvenskan - 11 jun 14 kl. 05:30

Alexander Agrell: Tummel gör tryck- impregnerad och hialös musik som hetsar till dans.

Ett album med fem–sju år gamla inspelningar är veckans heta wax.För några år sedan låg Tummel i släppläge med ny musik redo. Men så tog klarinettisten Annika Jessen timeout, in kom sångaren Jens Friis-Hansen och nästa platta blev en helt annan.

BT - 05 feb 13 kl. 14:41

Först när man är på plats inser man

Det är först när man befinner sig inuti mellomaskineriet som man inser hur stort fenomenet egentligen är.
Det kryllar av stressade spelbolag som höjer och sänker odds stup i kvarten, luttrade journalister som hetsar mot dead-lines, kameramän och -kvinnor som panorerar runt, runt, runt i arenan för att hitta de bästa vinklarna, rutinerade schlagerrävar som är sådär typiskt oimponerade ? och så storögda nykomlingar, som jag.

BT - 05 feb 13 kl. 14:39

Det är först på plats man inser

Det är först när man befinner sig inuti mellomaskineriet som man inser hur stort fenomenet egentligen är.
Det kryllar av stressade spelbolag som höjer och sänker odds stup i kvarten, luttrade journalister som hetsar mot deadlines, kameramän- och kvinnor som panorerar runt, runt, runt i arenan för att hitta de bästa vinklarna, rutinerade schlagerrävar som är sådär typiskt oimponerade ? och så storögda nykomlingar, som jag.

Skånskan - 10 aug 17 kl. 15:49

Dahlin ser fram emot publikfest på Stadion

MALMÖ Kalmar FF brukar inte vara en säker publikmagnet. Men MFF är hett för dagen. När dessa rader skrivs har antalet sålda biljetter till fredagens match passerad 20 000.

BT - 05 maj 14 kl. 08:08

El Kabirs dubbel hjälpte Elfsborg

Häcken fortsätter att spöka för Malmö FF – och mest spökar Moestafa El Kabir. Anfallaren tackade Malmöfansen för sina två mål när MFF åkte på säsongens första allsvenska förlust. – De hetsar och svär.

Sydsvenskan - 30 okt 15 kl. 04:00

Det händer inte "vem som helst"

Dagen efter attentatet i Trollhättan berättar en kollega i sociala medier om en fikasituation på jobbet, om hur en arbetskamrat säger: ”Det är förfärligt. Det kan hända vem som helst.” Min kollega börjar gråta, där och då.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Min arbetsryggsäck: Hazard4 Officer

Dags för lite pryleri. Sedan våren 2016 är inte längre en Hazard4 Kato min EDC- och arbetsväska, utan en lite större väska, ryggsäcken Hazard4 Officer. Nedan följer lite bilder och kommentarer kring väskan.

Cornucopia - 20 timmar sedan

En timme kvar på auktion 4/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 4/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #7 finns nu också ute.

Cornucopia - Igår: 14:16

Att ta ut en vinst

"Högst värden på kontot när vederbörande dör vinner!"Att ta en vinst är en konst som många glömmer bort. Och då menar jag inte att sälja med vinst och inte sitta girigt kvar med hopp om större vinster, utan om att flytta ut vinster från marknaden och omsätta dem i något verkligt, som inte är siffror på en skärm.

Cornucopia - Igår: 11:12

Med Miljöpartiet i regeringen bröts minskningarna av CO2 och kopplades åter till tillväxten

Sedan Miljöpartiets statsbudgetar började gälla 2016 (2015 var en alliansbudget) har de svenska CO2-utsläppen återigen börjat öka och kan hårdare kopplas till tillväxten. Under alliansens budgetar 2007 - 2015 var kopplingen tillväxt och CO2-utsläpp bruten alla år utom 2010, och vi lyckades både minska CO2-utsläpp och ha en växande svensk ekonomi.
Förändring CO2-utsläpp och BNP, samt budgetblock kodat som rött respektive blått.

Cornucopia - Igår: 19:00

En timme kvar på auktion 3/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 3/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #6 finns nu också ute.

Cornucopia - I förrgår: 14:55

Fredagsmys: Foto på den mytologiska Postnordenhörningen

Dags för lite fredagsmys. Och vad kan vara mysigare än att lyckas fotografera den mytologiska PostNordenhörningen, vilket jag klarade av härom veckan?Där bakom syrénbusken skymtar PostNordenhörningen fram, underarten Logistics.

Cornucopia - I förrgår: 10:33

Prepping: Din bil som nödströmsgenerator

Med en växelriktare kan din fossilbil faktiskt fungera som en slags enkel nödströmsgenerator, med avsevärt lägre ljudvolym än ett riktigt reservkraftverk, men kanske inte lika effektiv. Fast i ett krisläge är det ändå en fungerande lösning givet förberedelser.
En 850 W fyrkantsvågväxelriktare och två 300 W sinusväxelriktare.

Cornucopia - I förrgår: 19:00

En timme kvar på auktion 2/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 2/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #5 finns nu också ute.

Cornucopia - I förrgår: 17:28

Någon slags semester närmaste dagarna

De närmaste dagarna har jag någon slags semester. Förhoppningsvis ska påverkan på blogginläggen vara begränsad. Jag ska promenera i lite backar tillsammans med min sambo Lena Padukova med sällskap i några dagar, utrustad med ryggsäck.

Cornucopia - I förrgår: 15:55

Höstsol nu som pocket

Slutligen finns nu min senaste roman Höstsol som pocket. Du hittar den hos alla välsorterade bokhandlare, inklusive Akademibokhandeln och Pocketshop, samt hos Adlibris för 54:- SEK och Bokus för 55:- SEK.
Höstsol på pocket.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.