Cornucopia > Ekonomi

Monday, 21 January, 14:28

Cornucopia - 14 maj 15 kl. 10:37

Stockholmsmoderater hetsar mot Göteborg och MalmöModeraterna i Stockholm försöker rekrytera medlemmar genom att polarisera mot Göteborg och Malmö. Man står i pendeltågstrafiken och delar ut broschyrer som målar ut Göteborg, Malmö (och Eskilstuna) som orsaken till brister i Stockholms välfärd via det kommunala utjämningssystemet.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Göteborg, Malmö, Stockholm, Eskilstuna, Stockholms, MalmöDjurpark, StockholmVarför, Lisebergs, Hellre, LisebergHellre, MalmöNågon, Jerusalem, Moderaternas, Stockholmsregionen, StockholmFörslagsvis, Moderaterna, Nya Karolinska, Förbifart Stockholm, Karolinska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsmoderater, hetsarmot , Göteborgoch , Malmö
Cornucopia - 14 feb 18 kl. 17:20

Antalet anlagda bilbränder har minskat i både Göteborg och Malmö - var fler under alliansregeringen

Medan Moderaterna hetsar med skrämselretorik kring bilbränder i Göteborg, så visar MSB:s statistik på ett minskande antal anlagda fordonsbränder i både Stor-Göteborg och Malmö. För Göteborg var rekordåren 2009 och 2011, under den moderata alliansregeringens tid.
Fordonsbränder i Stor-Göteborg, anlagda med uppsåt 1998 - 2015.

Cornucopia - 16 dec 14 kl. 17:15

Valueguard: Nya rekordpriser, även i Malmö

Enligt Valueguards kvalitetsjusterade bostadsprisindex har nya rekord slagits i princip över hela brädet. Även priserna i Malmö är nu tillbaka på toppnivåer, än så länge för villor.

Det finns inga tecken på en avmattning i bostadsbubblan, utom möjligen en kräftgång på några månader för villapriser i Göteborg.

BT - 21 maj 18 kl. 20:26

TV: Här hetsar fansen på stan: ”Hata, hata, hata Göteborg”

Supportrar från Elfsborg och IFK Göteborg på var sin sida vägen: ”Ni har sämre klack än Häcken”.

Expressen - 29 mar 18 kl. 15:09

Hetsar om utbrottet – inför nya rysaren

Mats Rosseli Olsen fick ett vansinnesutbrott och slog sönder en reklamskylt i match fem.Nu skickar Malmö en pik inför kvällens ödesmatch.”Dagen till ära har vi förstärkt plexiglaset runt Frölundabåset i Malmö Arena!

Sydsvenskan - 11 jun 14 kl. 05:30

Alexander Agrell: Tummel gör tryck- impregnerad och hialös musik som hetsar till dans.

Ett album med fem–sju år gamla inspelningar är veckans heta wax.För några år sedan låg Tummel i släppläge med ny musik redo. Men så tog klarinettisten Annika Jessen timeout, in kom sångaren Jens Friis-Hansen och nästa platta blev en helt annan.

BT - 05 feb 13 kl. 14:41

Först när man är på plats inser man

Det är först när man befinner sig inuti mellomaskineriet som man inser hur stort fenomenet egentligen är.
Det kryllar av stressade spelbolag som höjer och sänker odds stup i kvarten, luttrade journalister som hetsar mot dead-lines, kameramän och -kvinnor som panorerar runt, runt, runt i arenan för att hitta de bästa vinklarna, rutinerade schlagerrävar som är sådär typiskt oimponerade ? och så storögda nykomlingar, som jag.

BT - 05 feb 13 kl. 14:39

Det är först på plats man inser

Det är först när man befinner sig inuti mellomaskineriet som man inser hur stort fenomenet egentligen är.
Det kryllar av stressade spelbolag som höjer och sänker odds stup i kvarten, luttrade journalister som hetsar mot deadlines, kameramän- och kvinnor som panorerar runt, runt, runt i arenan för att hitta de bästa vinklarna, rutinerade schlagerrävar som är sådär typiskt oimponerade ? och så storögda nykomlingar, som jag.

Skånskan - 10 aug 17 kl. 15:49

Dahlin ser fram emot publikfest på Stadion

MALMÖ Kalmar FF brukar inte vara en säker publikmagnet. Men MFF är hett för dagen. När dessa rader skrivs har antalet sålda biljetter till fredagens match passerad 20 000.

BT - 05 maj 14 kl. 08:08

El Kabirs dubbel hjälpte Elfsborg

Häcken fortsätter att spöka för Malmö FF – och mest spökar Moestafa El Kabir. Anfallaren tackade Malmöfansen för sina två mål när MFF åkte på säsongens första allsvenska förlust. – De hetsar och svär.

Sydsvenskan - 30 okt 15 kl. 04:00

Det händer inte "vem som helst"

Dagen efter attentatet i Trollhättan berättar en kollega i sociala medier om en fikasituation på jobbet, om hur en arbetskamrat säger: ”Det är förfärligt. Det kan hända vem som helst.” Min kollega börjar gråta, där och då.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Anders Ygeman (S) blir energi- och digitaliseringsminister

Fd ministern som fick sparken för hanteringen av Transportstyrelseläckan, Anders Ygeman (S), gjorde idag sin återkomst i en regering. Som en extra skymf mot väljarna blir han energi- och digitaliseringsminister, eller om man så vill infrastrukturminister. Man får hoppas att han ordnar så att regeringskansliet får ett digitaliserat bokningssystem för möteslokaler nästa gång myndigheter under hans ansvar läcker topphemliga svenska agenters identiteter till främmande makt.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Taxistrejker i Spanien mot Uber

I Spanien hålls taxistrejker mot tjänsten Uber, som hotar de traditionella taxiförarna. I Barcelona ska strejken pågå hela januari och februari, inklusive just nu under en turismmässa. Minst en Uber-förare har fått medicinsk hjälp sedan vederbörandes taxibil angripits av strejkande och flera större gator i Barcelona är blockerade av antingen taxi eller i motprotest Uberförare.

Cornucopia - 4 timmar sedan

MÖP-måndag: Ryskt "toppmodernt" luftvärn visar återigen sig värdelöst

Det ryska påstått toppmoderna luftvärnet SA-22 Greyhound (Pantsir S1) visar sig återigen värdelöst, sedan Israel förstört minst två sådana system efter ett syriskt robotangrepp mot Israel. Israels Iron Dome-luftvärn lyckades till skillnad mot de ryska systemen skjuta ner robotar.Två SA-22 Greyhound Pantsir S1 förstörs av israeliska robotar.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Nämn inte kriget - Wiens ignorerade flakturms

Bland Wiens ej omnämnda sevärdheter är de sex flakturm, luftvärnstorn, som den lille mustachprydde Österrikefödde korpralens dikatur lämnade efter sig när andra världskriget tog slut. Tornen nämns inte i Wiens guideböcker, det finns inte ens skyltar som förklarar vad dessa massiv betongkonstruktioner är - ömöjliga att riva - och ignoreras av österrikarna som ett pinsam påminnelse om landets aktiva deltagande i andra världskriget.
Finns inte.

Cornucopia - Igår: 11:55

Gästinlägg: Min motivering till köp av elbil

Nedanstående är ett gästinlägg signerad INTJ.
Eltaxi vid Operahuset i Wien. Notera att detta är äldre Nissan Leaf med 15-20 mils räckvidd.

Cornucopia - Igår: 16:17

Stockholms lägenhetspriser fortsätter följa 90-talskraschen

Lägenhetspriserna i Stockholm fortsätter snällt följa utvecklingen från 90-talskraschen. Tidigare prognos ligger fast baserat på detta exempel av curve-fitting.
Medelpriser stickprov bostadsrättsannonser Östermalm 1989 - 1994, och Valueguards HOXFLATSTO-index 201606 - 201812.

Cornucopia - I förrgår: 11:32

Påminnelse: Rösta på Höstregn för Storytel Awards jurynominering

En kort påminnelse om att idag är sista dagen ni kan rösta på era favoriter för jurynominering till ljudbokspriset Storytel Awards. Höstregn finns för omröstning i kategorin spänning här.Mina böcker.

Cornucopia - I förrgår: 10:52

Valueguard: Bostadspriserna ner i hela landet - värst i Göteborg

Valueguard rapporterar att de kvalitetsjusterade bostadspriserna föll i hela riket i december, undantaget lägenheter i mellanstora svenska städer. Värst var det i Göteborg, där lägenheterna föll 1.1% och villorna föll 2.

Cornucopia - I förrgår: 17:30

Fredagsmys: Wien

Dags för lite fredagsmys. På grund av resa, föreläsning, jobb, den obligatoriska löprundan etc, så får det bli ett kortare fredagsmys med lite foton från den forna imperiestaden Wien. En stad med storslagen arkitektur och breda esplanader som får London att gå att gömma sig och möjligen Paris att skämmas lite.

Cornucopia - I förrgår: 15:37

Sverige har fått en statsminister igen

Sverige har så fått en riktig statsminister igen, då avgångsministern Stefan Löfven (S) valdes till statsminister och regeringsbildare igen. Den 21:e januari kommer vi få se hans regeringsbildning och vilka ministrar som utses.
Han är tillbaka.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.