DI > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 00:32

DI - 23 apr 15 kl. 09:38

Johan Hansing: Slopat krav ökar osäkerhetBeskedet om att Finansinspektionen drar tillbaka sitt förlag om amorteringskrav ökar osäkerheten om vad som ska gälla.Det säger Bankföreningens tillförordnade vd, Johan Hansing, till Nyhetsbyrån Direkt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Hansing, Finansinspektionen, Bankföreningens, Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johan, Hansing, Slopat, krav, ökar, osäkerhet
Sydsvenskan - 05 mar 14 kl. 05:30

Ökat vabbande med ny app och slopat krav på intyg

Vobbandet ökar – men det gör vabbandet också.
Slopat frånvarointyg och ny app är förklaringen..

SVT - 28 dec 11 kl. 20:02

Slopat krav på avmaskning

Vid årsskiftet försvinner kravet på att avmaska hundar och katter som förs in i Sverige. Det beror på att rävens dvärgbandmask nu finns i Sverige och inte går att utrota enligt svenska myndigheter. Men alla är inte nöjda med beslutet..

DI - 21 feb 18 kl. 19:43

Slopat krav på bygglov för solpaneler

Kravet på bygglov för att sätta upp solceller ska slopas. Det föreslår regeringen i en lagrådsremiss som läggs fram på torsdagen. .

Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Sänkta krav på Polishögskolan

Kraven för att bli antagen till polishögskolan ändras på en rad områden, bland annat genom slopat läsförståelseprov och lättare konditionstester för manliga sökanden. I fortsättningen kommer intagningen baseras på främst två olika prov, det första är batongprecisionsprovet, vilket mäter styrka och hastighet i den sökandes swing. Minimumkravet för alla sökande kommer ligga på en nivå där man med full kraft kan träffa en fredlig aktivists mjukdelar samtidigt som man undviker grövre skador på huvud och interna organ.

BT - 25 nov 14 kl. 18:43

Lagrådet och FP sågar slopat vårdval

Regeringen har kritiserats för att hasta igenom sitt förslag om slopa kravet på att ge patienter möjlighet att själva välja vårdgivare i primärvården. Nu ansluter Lagrådet sig till kritiken. Vid ett sammanträde på tisdagen slog rådet fast att den knappt tre veckor långa remisstiden för förslaget var "orimligt kort" och att regeringen inte förklarat varför lagändringen måste införas så snabbt.

GöteborgsPosten - 02 jan 18 kl. 19:40

Trumps krav på Mexiko och Kanada

När världens största frihandelsavtal nu omförhandlas är det med skilda ståndpunkter och hårda krav. Donald Trumps ständiga hot om att lämna det snart 24 år gamla avtalet med Mexiko och Kanada har duggat tätt och målet att bli klara innan årsskiftet är för länge sedan slopat..

Sydsvenskan - 05 mar 12 kl. 00:05

"Vi hoppas att fler kommuner vågar göra som Malmö och formulera precisa sociala krav i sina upphandlingar och sedan kontrollera att de följs."

Att lokala fackliga funktionärer i Malmö hjälper till att kontrollera arbetsgivare som utför arbete åt kommunen gynnar hela näringslivet.
Det skriver sex fackliga företrädare för de privata bygg- och tjänstesektorerna. I morgon, tisdagen den 6 mars, informeras politiker, tjänstemän och styrelseledamöter i kommunala bolag om hur Malmö ska utforma sin framtida upphandling av tjänster.

SmålandsPosten - 03 sep 14 kl. 06:50

Att ställa krav handlar inte om valfläsk

Kommentar till Johan Hultberg vill vinna viktiga poäng av Kenneth Karlsson den 19 augusti och Hårdare straff minskar inte inbrotten av Jimmy Blondin den 21 augusti. Jimmy Blondin har en poäng i att det är viktigt att rikta tidiga insatser mot unga som befinner sig i riskzonen för att utveckla ett kriminellt beteende.
Kan man få in dessa personer på rätt spår redan i tidiga tonåren innebär det miljonbesparingar för samhället och ett minskat lidande för omgivningen och inte minst för ung­domen själv.

Supermiljöbloggen - 20 mar 15 kl. 12:55

Wayne’s Coffee blir KRAV-certifierade

Wayne’s Coffee är med sina 88 kaféer i Sverige en av våra största kafékedjor. Nu har beslutet fattats att alla ska KRAV-certifieras, vilket blir ett välkommet tillskott till de ca 800 restauranger som redan är certifierade i Sverige. Det är viktigt att företag i vår storlek tar sitt ansvar och serverar så hållbart producerade råvaror som möjligt.

Nyheter 24 - 15 feb 12 kl. 10:14

Sänkt åldersgräns och slopat språktest - kraven på polisen allt mindre


Professor kritiserar polisen ändringar som kommer leda till fler oerfarna poliser på gatorna. Den tidigare åldersgränsen tas bort och de sökande behöver numera endast vara myndiga. Tidigare har de med kroniska sjukdomar också sållats bort och det fanns även krav på genomfört högskoleprov.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Investera smart i globala megatrenden

De äldre blir allt fler och lever längre. Det är en global megatrend som ger fina investeringstillfällen. Di:s analytiker vet vilka aktier du ska köpa för att rida på vågen..

DI - 1 timme sedan

Skaffa dig en strålande framtid

Det sägs att det kinesiska ordet för kris kan betyda både fara och möjlighet. Även om det är en sanning med modifikation, då ord som chans/risk och möjlighet kan tolkas olika, bör man se pension lika vidsynt..

DI - 2 timmar sedan

Logistikbolagen rycker på börsen

Den snabbväxande e-handeln har förvandlat lager och logistik till det nya svarta inom fastigheter – både på börsen och på transaktionsmarknaden. ”Vill man sälja finns det hur många köpare som helst”, säger Mikael Söderlundh, analyschef på Pangea Property Partners..

DI - 2 timmar sedan

Castellum: Lager och logistik är otroligt hett

Di ställer fem frågor till Henrik Saxborn, vd för fastighetsjätten Castellum, som i förra veckans rapport pekade ut lager- och logistikfastigheter som en stark marknad..

DI - 2 timmar sedan

Nervös handel på USA-börserna inför tung rapportvecka

Det var en nervös och slagig handel med blandad utveckling på USA-börserna på måndagen. Detta inför en tung rapportvecka när jättar som Amazon, Alphabet Microsoft och Caterpillar ska bekänna färg..

DI - 2 timmar sedan

Trump vill ha skattesänkning på 10 procent för medelinkomsttagare

USA:s president Donald Trump sa på måndagen att administrationen planerar att föreslå skattesänkningar på tio procent för medelinkomsttagare..

DI - 3 timmar sedan

Oculusgrundaren lämnar Facebook

Brendan Iribe, grundaren till Facebookägda Oculus som tillverkar VR-headset, har lämnat bolaget..

DI - 3 timmar sedan

Cannabisbolag i fritt fall – miljarder upp i rök

Cannabisbolagen genomlider den värsta börsdagen på 8 månader på måndagen när investerarna hämtar hem vinsterna brett i sektorn. Den största cannabis-ETF:n ETFMG Alternative Harvest som omfattar 750 miljoner dollar rasar 11 procent..

DI - 3 timmar sedan

Börsens bankchefer står inför mardrömsvecka

En ödesvecka väntar för Stockholmsbörsens storbanker, som förutom individuella problem även brottas med marknadens rädsla för nya skandaler efter penningtvättshärvan i Danske Bank. Men ingen av bankcheferna är lika hårt pressad som Nordeas vd Casper von Koskull..

DI - 3 timmar sedan

Bankernas status bortblåst av Danske Bank

Nordiska bankers status som säkra hamnar är borta. Tacka Danske Bank för det. Men långt ifrån alla affärer i Baltikum är olagliga..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.