DI > Ekonomi

Wednesday, 21 March, 08:19

DI - 23 apr 15 kl. 09:38

Johan Hansing: Slopat krav ökar osäkerhetBeskedet om att Finansinspektionen drar tillbaka sitt förlag om amorteringskrav ökar osäkerheten om vad som ska gälla.Det säger Bankföreningens tillförordnade vd, Johan Hansing, till Nyhetsbyrån Direkt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Hansing, Finansinspektionen, Bankföreningens, Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johan, Hansing, Slopat, krav, ökar, osäkerhet
Sydsvenskan - 05 mar 14 kl. 05:30

Ökat vabbande med ny app och slopat krav på intyg

Vobbandet ökar – men det gör vabbandet också.
Slopat frånvarointyg och ny app är förklaringen..

SVT - 28 dec 11 kl. 20:02

Slopat krav på avmaskning

Vid årsskiftet försvinner kravet på att avmaska hundar och katter som förs in i Sverige. Det beror på att rävens dvärgbandmask nu finns i Sverige och inte går att utrota enligt svenska myndigheter. Men alla är inte nöjda med beslutet..

DI - 21 feb 18 kl. 19:43

Slopat krav på bygglov för solpaneler

Kravet på bygglov för att sätta upp solceller ska slopas. Det föreslår regeringen i en lagrådsremiss som läggs fram på torsdagen. .

Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Sänkta krav på Polishögskolan

Kraven för att bli antagen till polishögskolan ändras på en rad områden, bland annat genom slopat läsförståelseprov och lättare konditionstester för manliga sökanden. I fortsättningen kommer intagningen baseras på främst två olika prov, det första är batongprecisionsprovet, vilket mäter styrka och hastighet i den sökandes swing. Minimumkravet för alla sökande kommer ligga på en nivå där man med full kraft kan träffa en fredlig aktivists mjukdelar samtidigt som man undviker grövre skador på huvud och interna organ.

BT - 25 nov 14 kl. 18:43

Lagrådet och FP sågar slopat vårdval

Regeringen har kritiserats för att hasta igenom sitt förslag om slopa kravet på att ge patienter möjlighet att själva välja vårdgivare i primärvården. Nu ansluter Lagrådet sig till kritiken. Vid ett sammanträde på tisdagen slog rådet fast att den knappt tre veckor långa remisstiden för förslaget var "orimligt kort" och att regeringen inte förklarat varför lagändringen måste införas så snabbt.

GöteborgsPosten - 02 jan 18 kl. 19:40

Trumps krav på Mexiko och Kanada

När världens största frihandelsavtal nu omförhandlas är det med skilda ståndpunkter och hårda krav. Donald Trumps ständiga hot om att lämna det snart 24 år gamla avtalet med Mexiko och Kanada har duggat tätt och målet att bli klara innan årsskiftet är för länge sedan slopat..

Sydsvenskan - 05 mar 12 kl. 00:05

"Vi hoppas att fler kommuner vågar göra som Malmö och formulera precisa sociala krav i sina upphandlingar och sedan kontrollera att de följs."

Att lokala fackliga funktionärer i Malmö hjälper till att kontrollera arbetsgivare som utför arbete åt kommunen gynnar hela näringslivet.
Det skriver sex fackliga företrädare för de privata bygg- och tjänstesektorerna. I morgon, tisdagen den 6 mars, informeras politiker, tjänstemän och styrelseledamöter i kommunala bolag om hur Malmö ska utforma sin framtida upphandling av tjänster.

SmålandsPosten - 03 sep 14 kl. 06:50

Att ställa krav handlar inte om valfläsk

Kommentar till Johan Hultberg vill vinna viktiga poäng av Kenneth Karlsson den 19 augusti och Hårdare straff minskar inte inbrotten av Jimmy Blondin den 21 augusti. Jimmy Blondin har en poäng i att det är viktigt att rikta tidiga insatser mot unga som befinner sig i riskzonen för att utveckla ett kriminellt beteende.
Kan man få in dessa personer på rätt spår redan i tidiga tonåren innebär det miljonbesparingar för samhället och ett minskat lidande för omgivningen och inte minst för ung­domen själv.

Supermiljöbloggen - 20 mar 15 kl. 12:55

Wayne’s Coffee blir KRAV-certifierade

Wayne’s Coffee är med sina 88 kaféer i Sverige en av våra största kafékedjor. Nu har beslutet fattats att alla ska KRAV-certifieras, vilket blir ett välkommet tillskott till de ca 800 restauranger som redan är certifierade i Sverige. Det är viktigt att företag i vår storlek tar sitt ansvar och serverar så hållbart producerade råvaror som möjligt.

Nyheter 24 - 15 feb 12 kl. 10:14

Sänkt åldersgräns och slopat språktest - kraven på polisen allt mindre


Professor kritiserar polisen ändringar som kommer leda till fler oerfarna poliser på gatorna. Den tidigare åldersgränsen tas bort och de sökande behöver numera endast vara myndiga. Tidigare har de med kroniska sjukdomar också sållats bort och det fanns även krav på genomfört högskoleprov.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

IAR Systems acquires Secure Thingz

Uppsala, Sweden—March 21, 2018—The Swedish company IAR Systems Group AB (“IAR Systems”) has today entered into a share sale and purchase agreement to acquire 100 percent of the shares in Secure Thingz, Inc. (“Secure Thingz”), a provider of advanced security solutions for embedded systems in the Internet of Things (IoT)..

DI - 5 minuter sedan

Telenor miljardsäljer tillgångar – föreslår extra utdelning

Telenor säljer sina tillgångar i Central- och Östeuropa till PPF Group för 2,8 miljarder euro. Det framgår av ett pressmeddelande från den norska teleoperatören..

DI - 10 minuter sedan

First North-bolag rekryterar från Fingerprint

Bränslecells- och teknikbolaget Myfc, som är listat på First North, har utsett Sebastian Weber till ansvarig för teknisk integration, Chief Technology Integration Officer. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 15 minuter sedan

Henrik Mitelman: Kom upp ur bunkern och hugg in på efterrätten

Börsutsikterna anses vara osäkra. Det är de alltid. Men ekonomin tuffar på och detsamma gäller företagsvinster.

DI - 15 minuter sedan

Resultaten från Hansa Medicals första fas II-studie med IdeS publiceras av American Journal of Transplantation

Hansa Medical AB (Nasdaq Stockholm: HMED), ett biopharmabolag som utvecklar innovativa immunmodulerande enzymer, meddelade i dag att de kliniska resultaten av Hansa Medicals första fas II-studie (ClinicalTrials.gov Identifier: NCT02224820) med läkemedelskandidaten IdeS (INN: Imlifidase) publiceras idag av den månatliga expertgranskade medicinska tidskriften American Journal of Transplantation (AJT) som ges ut av American Society of Transplant Surgeons och American Society of Transplantation..

DI - 15 minuter sedan

MyFC förstärker koncernledningen med Sebastian Weber som Chief Technology Integration Officer

MyFC stärker organisationen med Sebastian Weber. Han får rollen som Chief Technology Integration Officer, och därmed det huvudsakliga ansvaret för ett av företagets fyra kärnområden: full integration av myFC:s teknologi i smartphones..

DI - 15 minuter sedan

Svenskar semestrar i diktaturer men väljer bort USA

Svenskar som åker utomlands på semestern bryr sig oftast inte om vilket styrelseskick som råder i olika länder. Men det finns undantag: Turkiet och USA. Där anger många politiska skäl för att inte resa dit..

DI - 30 minuter sedan

Geely dubblade vinsten – men aktien faller

Den kinesiska biltillverkaren Geely Automotive mer än dubblade vinsten för 2017. Detta framgick av bolagets rapport på onsdagen..

DI - 45 minuter sedan

Kylan lyfte Skistar till rekordnivå

Vinterturismbolaget Skistar redovisar ett resultat efter skatt på 542 miljoner kronor för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret (480). Resultatet per aktie uppgick till 13,58 kronor (12,07)..

DI - 45 minuter sedan

Trump ignorerade varningen – gratulerade Putin

USA:s president Donald Trump struntade helt i sina säkerhetsrådgivares varningar om att inte gratulera sin ryska motsvarighet Vladimir Putin till valsegern. Det uppger källor med insyn, rapporterar Washington Post. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.