DI > Ekonomi

Saturday, 16 December, 23:29

Liknande nyheter

Taggar: Johan, Hansing, Slopat, krav, ökar, osäkerhet
Sydsvenskan - 05 mar 14 kl. 05:30

Ökat vabbande med ny app och slopat krav på intyg

Vobbandet ökar – men det gör vabbandet också.
Slopat frånvarointyg och ny app är förklaringen..

SVT - 28 dec 11 kl. 20:02

Slopat krav på avmaskning

Vid årsskiftet försvinner kravet på att avmaska hundar och katter som förs in i Sverige. Det beror på att rävens dvärgbandmask nu finns i Sverige och inte går att utrota enligt svenska myndigheter. Men alla är inte nöjda med beslutet..

Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Sänkta krav på Polishögskolan

Kraven för att bli antagen till polishögskolan ändras på en rad områden, bland annat genom slopat läsförståelseprov och lättare konditionstester för manliga sökanden. I fortsättningen kommer intagningen baseras på främst två olika prov, det första är batongprecisionsprovet, vilket mäter styrka och hastighet i den sökandes swing. Minimumkravet för alla sökande kommer ligga på en nivå där man med full kraft kan träffa en fredlig aktivists mjukdelar samtidigt som man undviker grövre skador på huvud och interna organ.

Dalarnas tidningar - 14 timmar sedan

I hjältars fotspår – Johan Persson om klubbkänsla, ikonstatus och sitt liv med IK Brage: "Jag är sjukligt besatt"

21 säsonger är till ända. Johan Persson har lämnat Brage. Sporten åkte till Borlänge och pratade med en modern ikon.

BT - 25 nov 14 kl. 18:43

Lagrådet och FP sågar slopat vårdval

Regeringen har kritiserats för att hasta igenom sitt förslag om slopa kravet på att ge patienter möjlighet att själva välja vårdgivare i primärvården. Nu ansluter Lagrådet sig till kritiken. Vid ett sammanträde på tisdagen slog rådet fast att den knappt tre veckor långa remisstiden för förslaget var "orimligt kort" och att regeringen inte förklarat varför lagändringen måste införas så snabbt.

Sydsvenskan - 05 mar 12 kl. 00:05

"Vi hoppas att fler kommuner vågar göra som Malmö och formulera precisa sociala krav i sina upphandlingar och sedan kontrollera att de följs."

Att lokala fackliga funktionärer i Malmö hjälper till att kontrollera arbetsgivare som utför arbete åt kommunen gynnar hela näringslivet.
Det skriver sex fackliga företrädare för de privata bygg- och tjänstesektorerna. I morgon, tisdagen den 6 mars, informeras politiker, tjänstemän och styrelseledamöter i kommunala bolag om hur Malmö ska utforma sin framtida upphandling av tjänster.

SmålandsPosten - 03 sep 14 kl. 06:50

Att ställa krav handlar inte om valfläsk

Kommentar till Johan Hultberg vill vinna viktiga poäng av Kenneth Karlsson den 19 augusti och Hårdare straff minskar inte inbrotten av Jimmy Blondin den 21 augusti. Jimmy Blondin har en poäng i att det är viktigt att rikta tidiga insatser mot unga som befinner sig i riskzonen för att utveckla ett kriminellt beteende.
Kan man få in dessa personer på rätt spår redan i tidiga tonåren innebär det miljonbesparingar för samhället och ett minskat lidande för omgivningen och inte minst för ung­domen själv.

Supermiljöbloggen - 20 mar 15 kl. 12:55

Wayne’s Coffee blir KRAV-certifierade

Wayne’s Coffee är med sina 88 kaféer i Sverige en av våra största kafékedjor. Nu har beslutet fattats att alla ska KRAV-certifieras, vilket blir ett välkommet tillskott till de ca 800 restauranger som redan är certifierade i Sverige. Det är viktigt att företag i vår storlek tar sitt ansvar och serverar så hållbart producerade råvaror som möjligt.

Nyheter 24 - 15 feb 12 kl. 10:14

Sänkt åldersgräns och slopat språktest - kraven på polisen allt mindre


Professor kritiserar polisen ändringar som kommer leda till fler oerfarna poliser på gatorna. Den tidigare åldersgränsen tas bort och de sökande behöver numera endast vara myndiga. Tidigare har de med kroniska sjukdomar också sållats bort och det fanns även krav på genomfört högskoleprov.

Cornucopia - 14 sep 13 kl. 10:19

Läsarna: Amorteringskrav eller slopat ränteavdrag är bäst

Läsarna är tudelade, men någon form av amorteringskrav eller slopat ränteavdrag är vad man tror är bästa åtgärden för att kyla ner bostadsmarknaden. Om man nu ska göra något alls.
Resultatet.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Statens servicecenter döms för upphandling

Statens servicecenter (SSC) gjorde en olaglig direktupphandling av konsulttjänster av företaget PWC och ska betala 750 000 kronor i böter, så kallad upphandlingsskadeavgift. Det har förvaltningsrätten i Falun beslutat sedan ärendet valsat fram och tillbaka genom rättssystemet i flera år..

DI - 2 timmar sedan

Viktor Munkhammar: Bopriserna är ett hot mot festen

Konjunkturen får 2018 en extra skjuts av en mycket expansiv budget. Men byggandet är ett frågetecken. Den redan goda konjunkturen får under 2018 ytter­ligare skjuts av en mycket expansiv budget.

DI - 2 timmar sedan

Specialistsjuksköterskor kräver mer i lön

Nu har 372 erfarna specialistsjuksköterskor vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg tröttnat på skevheter i lönesättning och i ett brev till regionpolitiker och socialminister Annika Strandhäll (S) kräver de 15 000 kronor mer i månaden, skriver tidningen Vårdfokus..

DI - 2 timmar sedan

Svensk startup visar upp elbilsprototyp

Pengar som samlats in via nätet och försäljning hos en stor elektronikkedja. Svenska startupbolaget Uniti tänker i nya banor för att sätta en ny elbil på marknaden. Nu ska den första prototypen visas upp..

DI - 3 timmar sedan

PPM-fonderna som snart kan försvinna

Statens fondtorg, PPM, krymper dramatiskt redan i sommar. Ett par hundra fonder lär försvinna när nya tuffa regler införs. Bland dem finns storsäljarfonder hos storbankerna, AMF och Didner & Gerge..

DI - 3 timmar sedan

SKL förkastar lagändring om vindkraften

En försvagning av det kommunala självstyret och av den lokala demokratin. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) avfärdar förslaget att avskaffa lagkravet på kommunal tillstyrkan vid vindkraftsetablering..

DI - 3 timmar sedan

Danska snabbtåg kraftigt försenade

Efter tre månaders försening kan den nya snabbspårvägen i danska Århus få grönt ljus för passagerartrafik i nästa vecka. Men borgmästaren Jacob Bundsgaard (S) väntar med att fira, tills han med egna ögon ser godkännandet från Trafikstyrelsen..

DI - 4 timmar sedan

Halka på fler ställen i landet

Det har varit mycket halt på vägarna i de södra och västra delarna av Sverige tidigare under lördagen. Och nu håller halkan på att breda ut sig österut i landet..

DI - 5 timmar sedan

Vård och omsorg i metoo-upprop

1 309 vårdanställda samlas under #nustickerdettill i ett upprop mot sexuella trakasserier, skriver Dagens Nyheter..

DI - 5 timmar sedan

Trump far med osanning om möten med kvinnor

Donald Trump nekar till att ens ha träffat de kvinnor som anklagar honom för sexuella trakasserier, men det stämmer inte. Två av dem var med i hans tv-serie och han syns på bild med flera av de andra..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.