DI > Ekonomi

Friday, 20 July, 00:43

DI - 23 apr 15 kl. 09:38

Johan Hansing: Slopat krav ökar osäkerhetBeskedet om att Finansinspektionen drar tillbaka sitt förlag om amorteringskrav ökar osäkerheten om vad som ska gälla.Det säger Bankföreningens tillförordnade vd, Johan Hansing, till Nyhetsbyrån Direkt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Hansing, Finansinspektionen, Bankföreningens, Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johan, Hansing, Slopat, krav, ökar, osäkerhet
Sydsvenskan - 05 mar 14 kl. 05:30

Ökat vabbande med ny app och slopat krav på intyg

Vobbandet ökar – men det gör vabbandet också.
Slopat frånvarointyg och ny app är förklaringen..

SVT - 28 dec 11 kl. 20:02

Slopat krav på avmaskning

Vid årsskiftet försvinner kravet på att avmaska hundar och katter som förs in i Sverige. Det beror på att rävens dvärgbandmask nu finns i Sverige och inte går att utrota enligt svenska myndigheter. Men alla är inte nöjda med beslutet..

DI - 21 feb 18 kl. 19:43

Slopat krav på bygglov för solpaneler

Kravet på bygglov för att sätta upp solceller ska slopas. Det föreslår regeringen i en lagrådsremiss som läggs fram på torsdagen. .

Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Sänkta krav på Polishögskolan

Kraven för att bli antagen till polishögskolan ändras på en rad områden, bland annat genom slopat läsförståelseprov och lättare konditionstester för manliga sökanden. I fortsättningen kommer intagningen baseras på främst två olika prov, det första är batongprecisionsprovet, vilket mäter styrka och hastighet i den sökandes swing. Minimumkravet för alla sökande kommer ligga på en nivå där man med full kraft kan träffa en fredlig aktivists mjukdelar samtidigt som man undviker grövre skador på huvud och interna organ.

BT - 25 nov 14 kl. 18:43

Lagrådet och FP sågar slopat vårdval

Regeringen har kritiserats för att hasta igenom sitt förslag om slopa kravet på att ge patienter möjlighet att själva välja vårdgivare i primärvården. Nu ansluter Lagrådet sig till kritiken. Vid ett sammanträde på tisdagen slog rådet fast att den knappt tre veckor långa remisstiden för förslaget var "orimligt kort" och att regeringen inte förklarat varför lagändringen måste införas så snabbt.

GöteborgsPosten - 02 jan 18 kl. 19:40

Trumps krav på Mexiko och Kanada

När världens största frihandelsavtal nu omförhandlas är det med skilda ståndpunkter och hårda krav. Donald Trumps ständiga hot om att lämna det snart 24 år gamla avtalet med Mexiko och Kanada har duggat tätt och målet att bli klara innan årsskiftet är för länge sedan slopat..

Sydsvenskan - 05 mar 12 kl. 00:05

"Vi hoppas att fler kommuner vågar göra som Malmö och formulera precisa sociala krav i sina upphandlingar och sedan kontrollera att de följs."

Att lokala fackliga funktionärer i Malmö hjälper till att kontrollera arbetsgivare som utför arbete åt kommunen gynnar hela näringslivet.
Det skriver sex fackliga företrädare för de privata bygg- och tjänstesektorerna. I morgon, tisdagen den 6 mars, informeras politiker, tjänstemän och styrelseledamöter i kommunala bolag om hur Malmö ska utforma sin framtida upphandling av tjänster.

SmålandsPosten - 03 sep 14 kl. 06:50

Att ställa krav handlar inte om valfläsk

Kommentar till Johan Hultberg vill vinna viktiga poäng av Kenneth Karlsson den 19 augusti och Hårdare straff minskar inte inbrotten av Jimmy Blondin den 21 augusti. Jimmy Blondin har en poäng i att det är viktigt att rikta tidiga insatser mot unga som befinner sig i riskzonen för att utveckla ett kriminellt beteende.
Kan man få in dessa personer på rätt spår redan i tidiga tonåren innebär det miljonbesparingar för samhället och ett minskat lidande för omgivningen och inte minst för ung­domen själv.

Supermiljöbloggen - 20 mar 15 kl. 12:55

Wayne’s Coffee blir KRAV-certifierade

Wayne’s Coffee är med sina 88 kaféer i Sverige en av våra största kafékedjor. Nu har beslutet fattats att alla ska KRAV-certifieras, vilket blir ett välkommet tillskott till de ca 800 restauranger som redan är certifierade i Sverige. Det är viktigt att företag i vår storlek tar sitt ansvar och serverar så hållbart producerade råvaror som möjligt.

Nyheter 24 - 15 feb 12 kl. 10:14

Sänkt åldersgräns och slopat språktest - kraven på polisen allt mindre


Professor kritiserar polisen ändringar som kommer leda till fler oerfarna poliser på gatorna. Den tidigare åldersgränsen tas bort och de sökande behöver numera endast vara myndiga. Tidigare har de med kroniska sjukdomar också sållats bort och det fanns även krav på genomfört högskoleprov.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Globaliseringen blev lyftet för livsverket

Gösta Karlsson grundade Elme Spreader för 45 år sedan och ser fortfarande inget som helst skäl att släppa in riskkapitalister eller börsnotera livsverket:  ”Om vi inte har haft någon kompanjon hittills, varför skulle vi ha en nu?”..

DI - 2 timmar sedan

Ebay och Alcoa rasade på svag börs

De ledande amerikanska börserna vände ned på torsdagen då flera rapporterande bolag hamnade i fokus. Donald Trump kritiserade Federal Reserves höjningar av styrräntan i en intervju med CNBC på torsdagen. "Jag är inte glad att Fed höjer lånekostnader och potentiellt bromsar in ekonomin", sade Donald Trump under intervjun..

DI - 2 timmar sedan

Millicom levererade på förväntningarna

Teleoperatören Millicoms ebitda-resultat blev 551 miljoner dollar för det andra kvartalet 2018. Det framgår av bolagets delårsrapport. .

DI - 2 timmar sedan

Mikael Vilenius: Framgången fortsätter för Epirocs Eriksgata

Epiroc fortsatte sin Eriksgata på börsen efter avknoppningen från Atlas Copco med en stark rapport. Ingen borde ha blivit förvånad..

DI - 2 timmar sedan

Donald Trump besviken på Feds räntehöjningar

Donald Trump kritiserade Federal Reserves höjningar av styrräntan i en intervju med CNBC på torsdagen.  .

DI - 3 timmar sedan

Första cannabisintroduktionen på New York-börsen premiärrusar

På torsdagen inleds handel av Tilray, det första marijuanaföretaget som handlas på amerikanska marknaden. Teckningskursen låg på 17 dollar men efter några timmars handel handlades aktien 30 procent högre. .

DI - 3 timmar sedan

Agnetha Jönsson: Utdelning med låg risk

Kombinationen låg volatilitet och hög direktavkastning lockar.  Xact och Legg Mason har fonder för den som inte gör jobbet själv. .

DI - 4 timmar sedan

Comcast lägger ner jakten på Fox – priset för högt enligt Bloomberg

Comcast är inte längre intresserade av att förvärva underhållningsverksamheten inom Rupert Murdochs 21st Century Fox. I stället kommer Comcast nu lägga fokus på att vinna budstriden i jakten på brittiska Sky. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 4 timmar sedan

MSB: Blir värre innan det blir bättre

Räddningstjänsterna tvingas prioritera bland skogsbränderna och läget är mycket ansträngt, enligt MSB som sammanfattar läget med att "det blir värre innan det blir bättre". Just nu rasar ett 50-tal terrängbränder i landet..

DI - 4 timmar sedan

Hundratals miljoner brinner upp i skogen

Skog för 600 miljoner kronor har hittills brunnit upp. För privata skogsägare som drabbas väntar ekonomiska förluster och tid med ovisshet. ”Det finns en oro hos alla skogsägare”, säger Sven-Erik Hammar, ordförande för LRF Skog..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.