Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 19 December, 09:31

Nyan - 23 apr 15 kl. 06:00

Ordförande ovetande om obunden insändareDe Obundnas styrelseordförande Henrietta Hellström står inte bakom en insändare som är undertecknad av partiet. Det bubblar inom De Obundna. I måndagens Nya Åland fanns en insändare som riktade hård kritik mot de ledande politikerna i Eckerö i samband med deras agerande under kommunfullmäktigemötet när dåvarande kommundirektören Rasmus Basilier fick sparken. Insändaren var undertecknad av Obunden Samling i Eckerö. Men då Nya Åland ringer upp de Obundnas ordförande tillika viceordförande i Eckerös kommunfullmäktige Henrietta Hellström vet hon inte vem som har tecknat under insändaren.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Obundnas, Henrietta Hellström, De Obundna, Nya Åland, Eckerö, Rasmus Basilier, Obunden Samling, Eckerös, Leif Borg, Borg, nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ordförande, ovetandeom , obunden, insändare
Blekinge Läns tidning - 24 mar 18 kl. 17:26

Svar på skrivarklubbens insändare

För en dryg vecka sedan publicerade BLT en insändare här på kultur och nöjessidorna. Det var Skrivarklubbens ordförande Lisbeth Beselin som bland annat ifrågasatte kriterierna för föreningsbidragen från Region Blekinge. Här kommer svaret från Ivar Wenster, ordförande i regionens kulturnämnd..

Helsingborgs Dagblad - 26 jun 17 kl. 10:00

Insändare: S svarar socialnämndens ordförande

Roger Nilssons svarar på Marie Holmstedts insändare..

YA - 11 nov 18 kl. 05:05

Insändare: Centerpartiet är ett liberalt borgerligt parti

I en insändare publicerad i YA 5 november går Eva Hallmer Lindahl, ordförande för Liberalerna i Skurup, till kraftigt angrepp på Centerpartiet som är Skurups största liberala parti. .

DalaDemokraten - 14 okt 14 kl. 17:32

Insändare: Beundrar Dalkurds ordförande

Jag beundrar Dalkurds ordförande Ramazan Kizil som på plats i Kobane, Syrien, försöker hjälpa alla stackars människor som utsätts för IS hänsynslösa attacker..

DalaDemokraten - 14 nov 14 kl. 16:23

Insändare: Vi har visst starka kvinnor i ledande position i Säter

Starka kvinnor i Säters politik och majoritetens kvinnor nu! Vi har startat en ny majoritet i Säter där socialdemokraterna och centern samarbetar. Maud Jones Jans är vår första kvinnliga ordförande i fullmäktige på väldigt länge.

Helsingborgs Dagblad - 12 jun 17 kl. 16:00

Insändare: Green kidz-ordförande ryter till

Fredrika Ramsay Nelson gillar inte att utbildningsnämndens ordförande Pia Möller (M) kallar verksamheten för "lull-lull"..

YA - 12 dec 18 kl. 02:02

Insändare: Ni bör be Christer Yrjas om ursäkt

Svar till Sara Anheden (S) och Inger Åbonde (S) som gör ett grovt påhopp på kommunfullmäktiges ordförande i Tomelilla i YA 8 december ”Ordförande agerade som vår motpart”..

DalaDemokraten - 27 mar 17 kl. 14:00

Insändare: Tack för hjälp med att stoppa flygplatsen i Sälen, Abbe Ronsten!

Efter Abbe Ronstens, ordförande i Region Dalarna, uttalande om flygplatsen i Sälen fick petitionen “Stoppa airportcenter i Sälen” nya påskrifter, skriver insändarskribenten..

YLE - 05 mar 17 kl. 10:08

Vem blir nästa ordförande för Sannfinländarna?

Hittills har inte en enda politiker i Sannfinländarna meddelat att den säkert ställer upp i ordförandevalet i juni. Blickarna riktas ändå mot två toppnamn inom Sannfinländarna, den invandringskritiska Europaparlamentarikern Jussi Halla-aho och den mer moderata gruppordföranden i riksdagen, Sampo Terho. Sannfinländarnas ordförande Timo Soini meddelade på söndag att han slutar som Sannfinländarnas ordförande i juni och inte ställer upp i partiets ordförandeval.

YLE - 09 jun 17 kl. 17:25

Sannfinländarna väljer ordförande: "Halla-aho är populärare bland de yngre, Terho bland de lite äldre"

Sannfinländarna väljer ny partiordförande i Jyväskylä på lördagen. Över 2 000 röstberättigade väntas dyka upp och den nya ordförandens namn tros vara klar omkring klockan 14. Det kryllar av folk på mötesplatsen Paviljonki i Jyväskylä.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Ingen miljon nu till förskingringsoffer

Under lagtingsdebatten i går gav finansminister Mats Perämaa besked om eventuell återbetalning till dem som drabbades ekonomiskt i förskingringshärvan 2009-12.
Perämaa lovade återkomma efter processen i hovrätten. Bert Häggblom (ObS) med flera lämnade tidigare in en budgetmotion till lagtinget där man ville öka anslaget med en miljon euro i budgeten för 2019 med motiveringen att miljonen skulle användas för att ersätta den ekonomiska skada som de drabbade lidit av den tidigare bokförarens spelande som pågick med stulna pengar i nästan fyra år utan begränsningar från Pafs sida.

Nyan - 1 timme sedan

Rekryteringsgrupp för ny ekonomichef

ÅHS ekonomichef Marie Lövgren har beviljats begärt avsked från och med mars nästa år. Styrelsen vill ta hjälp av rekryteringsföretag för att utse hennes efterträdare och i fredags tillsatte styrelsen en intern rekryteringsgrupp bestående av ordförande Annette Holmberg-Jansson, hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen, vice ordförande Ingrid Johansson och ledamot Runar Karlsson. (ao) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 3 timmar sedan

”Konstig debatt om Ålandsvägen”

”Det har varit ett konstigt debattklimat i Mariehamn”.
Det sade infrastrukturdirektör Kai Söderlund när han på tisdagskvällen pratade om den första etappen av Ålandsvägenbygget för stadsfullmäktige. Rapporten, som gått via infrastrukturnämnden samt stadsstyrelsen, presenterades i går för stadsfullmäktige.

Nyan - 14 timmar sedan

Nu blommar det i Haraldsby

Handelsträdgården Trädgårdsspecialisten ab har öppnat i nybyggda lokaler på industriområdet i Saltvik Haraldsby. Trädgårdsspecialisten höll förr till i Godby, men har nu alltså flyttat till Haraldsby i stället. Ägaren Jörgen Mattsson visar runt i butikslokalen och i det anslutande växthuset.

Nyan - 15 timmar sedan

Nazareth bokat till Rockoff

De skotska 70-talslegendarerna Nazareth är bokat till Rockoff den 24 juli. Det aviserar festivalen på sin Facebook-sida. Du måste vara prenumerant för att läsa denna artikel.

Nyan - 15 timmar sedan

Bred transport från Långnäs till Norrby

I morgon, onsdag 19 december, mellan cirka klockan 9 och 11 på förmiddagen körs en 7,3 meter bred transport längs landsväg nr 3, sträckan Långnäs hamn – Lemland Norrby. Under tiden transporten pågår kommer framkomligheten på sträckan vara begränsad, skriver infrastrukturavdelningen i ett utskick. Transporten kommer att åtföljas av följebilar och trafikdirigerare.

Nyan - 16 timmar sedan

Billigt med barn på Kumlinge

Kumlinge kommuns budget för 2019 innehåller sänkta dagisavgifter, en renovering av skolan och satsningar på äldreomsorgen. Kumlinge inför Ålands lägsta barnomsorgsavgifter uppger kommunen. Första och sista året i barnomsorgen blir helt avgiftsfria och maxavgiften för de resterande åren halveras.

Nyan - 18 timmar sedan

Över 1 600 namn för lotto på Åland

På 17 dagar samlade medborgarinitiativet för lotto och spel på Åland 1 607 namn. I går lämnade initiativtagarna in luntan med namn till lagtinget. Du måste vara prenumerant för att läsa denna artikel.

Nyan - 19 timmar sedan

Ny varuhuschef för Byggvaruhuset

Niklas Andersson blir ny varuhuschef för Byggvaruhuset inom ab Mariehamns Parti, berättas i ett pressmeddelande. Andersson kommer närmast från en tjänst som platschef vid Hans
Mattsson ab och har dessförinnan jobbat bland annat som produktionschef vid Skanska i
Göteborg.
– Det är verkligt inspirerande att från den här stabila grunden vara med
och bygga vidare på allt från sortiment till service tillsammans med hela personalen,
säger Niklas Andersson i pressmeddelandet.

Nyan - 19 timmar sedan

Anställd slår larm om problem vid ÅMHM

En anställd har i ett brev till landskapsregeringen och ÅMHM:s styrelse slagit larm om en allt sämre arbetsmiljö inom ÅMHM.

Brevskrivaren skriver bland annat att stämningen på myndigheten varit dalande under lång tid, och fortsätter: ”Sedan vår nuvarande myndighetschef tillsattes har han kritiserats och tonen har gradvis hårdnat.” Han hänvisar till två personalenkäter med dåliga resultat, sjukskrivningar och samtal med styrelsen, Cityläkarna och personalchefen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.