Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 17 October, 04:08

Nyan - 23 apr 15 kl. 06:00

Ordförande ovetande om obunden insändareDe Obundnas styrelseordförande Henrietta Hellström står inte bakom en insändare som är undertecknad av partiet. Det bubblar inom De Obundna. I måndagens Nya Åland fanns en insändare som riktade hård kritik mot de ledande politikerna i Eckerö i samband med deras agerande under kommunfullmäktigemötet när dåvarande kommundirektören Rasmus Basilier fick sparken. Insändaren var undertecknad av Obunden Samling i Eckerö. Men då Nya Åland ringer upp de Obundnas ordförande tillika viceordförande i Eckerös kommunfullmäktige Henrietta Hellström vet hon inte vem som har tecknat under insändaren.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Obundnas, Henrietta Hellström, De Obundna, Nya Åland, Eckerö, Rasmus Basilier, Obunden Samling, Eckerös, Leif Borg, Borg, nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ordförande, ovetandeom , obunden, insändare
Blekinge Läns tidning - 24 mar 18 kl. 17:26

Svar på skrivarklubbens insändare

För en dryg vecka sedan publicerade BLT en insändare här på kultur och nöjessidorna. Det var Skrivarklubbens ordförande Lisbeth Beselin som bland annat ifrågasatte kriterierna för föreningsbidragen från Region Blekinge. Här kommer svaret från Ivar Wenster, ordförande i regionens kulturnämnd..

Helsingborgs Dagblad - 26 jun 17 kl. 10:00

Insändare: S svarar socialnämndens ordförande

Roger Nilssons svarar på Marie Holmstedts insändare..

DalaDemokraten - 14 okt 14 kl. 17:32

Insändare: Beundrar Dalkurds ordförande

Jag beundrar Dalkurds ordförande Ramazan Kizil som på plats i Kobane, Syrien, försöker hjälpa alla stackars människor som utsätts för IS hänsynslösa attacker..

DalaDemokraten - 14 nov 14 kl. 16:23

Insändare: Vi har visst starka kvinnor i ledande position i Säter

Starka kvinnor i Säters politik och majoritetens kvinnor nu! Vi har startat en ny majoritet i Säter där socialdemokraterna och centern samarbetar. Maud Jones Jans är vår första kvinnliga ordförande i fullmäktige på väldigt länge.

Helsingborgs Dagblad - 12 jun 17 kl. 16:00

Insändare: Green kidz-ordförande ryter till

Fredrika Ramsay Nelson gillar inte att utbildningsnämndens ordförande Pia Möller (M) kallar verksamheten för "lull-lull"..

DalaDemokraten - 27 mar 17 kl. 14:00

Insändare: Tack för hjälp med att stoppa flygplatsen i Sälen, Abbe Ronsten!

Efter Abbe Ronstens, ordförande i Region Dalarna, uttalande om flygplatsen i Sälen fick petitionen “Stoppa airportcenter i Sälen” nya påskrifter, skriver insändarskribenten..

YLE - 05 mar 17 kl. 10:08

Vem blir nästa ordförande för Sannfinländarna?

Hittills har inte en enda politiker i Sannfinländarna meddelat att den säkert ställer upp i ordförandevalet i juni. Blickarna riktas ändå mot två toppnamn inom Sannfinländarna, den invandringskritiska Europaparlamentarikern Jussi Halla-aho och den mer moderata gruppordföranden i riksdagen, Sampo Terho. Sannfinländarnas ordförande Timo Soini meddelade på söndag att han slutar som Sannfinländarnas ordförande i juni och inte ställer upp i partiets ordförandeval.

YLE - 09 jun 17 kl. 17:25

Sannfinländarna väljer ordförande: "Halla-aho är populärare bland de yngre, Terho bland de lite äldre"

Sannfinländarna väljer ny partiordförande i Jyväskylä på lördagen. Över 2 000 röstberättigade väntas dyka upp och den nya ordförandens namn tros vara klar omkring klockan 14. Det kryllar av folk på mötesplatsen Paviljonki i Jyväskylä.

YLE - 19 jan 13 kl. 11:21

Finländare ordförande i Unicefs styrelse

Finlands FN-ambassadör Jarmo Viinanen har valts till ordförande för Unicefs styrelse. Det är första gången en finländare leder styrelsearbetet i FN:s barnfond. - Vårt uppdrag är att fortsätta och utveckla organisationerns arbete för att förbättra livet för världens sämst ställda barn och trygga deras rättigheter, säger Viinanen i ett pressmeddelande.

YLE - 20 feb 13 kl. 17:49

Konstrådets ordförande: Minoriteterna ska finnas närvarande

Finlandssvenska kulturkretsar upprörs av att det nyligen tillsatta Konstrådet helt saknar finlandssvenska medlemmar. Konstrådet ska utse kommissioner som i sin tur beviljar konstnärsstipendier. Kulturminister Paavo Arhinmäki svarar på kritiken med att ordföranden talar svenska.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 9 timmar sedan

Ida chefar över familjesidorna

Ida K Jansson är Nyans nya familjeredaktör. Att få höra historier och skriva glada nyheter tycker hon att är det bästa med jobbet.
Nyan har fått sin nya familjeredaktör efter att Kiki Alberius-Forsman gått i pension.

Nyan - 9 timmar sedan

150 liter plast på två veckor

Nästan två kilo. Så mycket plast har Nya Ålands personal konsumerat under två veckors tid. Nu ska vi försöka minska!

Nyan - 10 timmar sedan

Nytt besvär om kompostbeslut

Två grannar till Ålandskomposten överklagar Sunds byggtekniska nämnds beslut från september gällande bygget av en värmecentral i kompostbolagets komposteringshall. Grannarna företräds av vicehäradshövding Bertil Zetter. Överklagandet registrerades av Ålands förvaltningdomstol den 12 oktober.

Nyan - 11 timmar sedan

Chaplin visar ”Vad ska folk säga”

Filmklubben Chaplins månadsfilm i oktober är den norska filmen ”Vad ska folk säga?”. Den visas torsdagen den 18 oktober klockan 18.

Nyan - 12 timmar sedan

Ägarens sak att flytta bilen

Det är i första hand ägarens sak att forsla bort bilvraket från Badhusberget i Mariehamn, som Nya Åland berättade om i går. uppger Stefan Nordas på Mariehamns stad. – Vi måste först reda ut vem som är ägare.

Nyan - 13 timmar sedan

Pia Eriksson föreslås bli ny ÅF-ordförande

Ålands Framtids styrelse föreslår Pia Eriksson som efterträdare till Axel Jonsson. Eriksson är aktiv inom Ålands Framtids styrelse och leder Lumparlands kommunstyrelse. Läs mera i morgondagens Nya Åland.

Nyan - 13 timmar sedan

Pia Eriksson ny ÅF-ordförande

Ålands Framtid har fått nytt ledarskap i Pia Eriksson. Hon representerade partiet i Alandica Debatts partiledardebatt i somras och ska nu även ta över ordföranderollen efter Axel Jonsson. Heidi Hendersson heidi.

Nyan - 15 timmar sedan

Air Åland ansöker om konkurs

Flygbolaget Air Åland ansöker om konkurs. Det skriver styrelsen i ett pressmeddelande. Orsaken är att man är insolvent till följd av de borgensförbindelser bolaget hade till Nextjet som gick i konkurs tidigare i år.

Nyan - 17 timmar sedan

Landskapet varnar: Dålig luft på Åland just nu

Sedan i fredags den 12 oktober har luftkvaliteten på Åland liksom i hela södra Finland varit sämre än normalt, det skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande idag, tisdag.
Halterna av både små och stora partiklar är hög och halterna av stora partiklar överskrider EU:s tröskelvärden. ”Orsaken till de höga partikelhalterna i luften är en kombination av flera faktorer.

Nyan - 18 timmar sedan

Elavbrott på norra Åland

Norra Åland drabbades av ett elavbrott vid 10-tiden på tisdagsförmiddagen. Avbrottet berör Godby, södra Finström, östra Saltvik, Sund och Vårdö. Vid 11 hade alla fått tillbaka strömmen, men man undersöker fortsättningsvis felet, enligt Ålands elandelslags sajt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.