DI > Ekonomi

Monday, 27 May, 09:03

DI - 21 apr 15 kl. 07:18

Japan nära större frihandelsavtal med USAJapans premiärminister Shinzo Abe uppgav under tisdagen att man är nära att teckna ett större avtal med USA avseende ett handelsavtal mellan 12 nationer, vilket även är känt som Trans-Pacific Partnership (TPP)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Shinzo Abe, Trans-Pacific Partnership, TPP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Japan, närastörre , frihandelsavtalmed , USA
DN - 14 sep 17 kl. 08:14

Norkorea hotar ”sänka Japan” och ”förvandla USA till aska”

Nordkorea fortsätter med sina diplomatiska kraftord mot omvärlden. Med kärnvapen hotar man ”sänka” Japan och ”förvandla USA till aska och mörker” med anledning av säkerhetsrådets senaste sanktioner..

DN - 14 sep 17 kl. 08:14

Nordkorea hotar ”sänka Japan” och ”förvandla USA till aska”

Nordkorea fortsätter med sina diplomatiska kraftord mot omvärlden. Med kärnvapen hotar man ”sänka” Japan och ”förvandla USA till aska och mörker” med anledning av säkerhetsrådets senaste sanktioner..

Regeringen - 14 jul 17 kl. 17:46

EU och Japan – överenskommelse om frihandelsavtal

EU och Japan har enats om en principöverenskommelse om både ett frihandelsavtal och ett politiskt samarbetsavtal. Något som båda regionerna kallar för ”en ekonomisk milstolpe”. – Två av världens största ekonomier har enats om sluta ett frihandelsavtal, i en tid när protektionismens vindar blåser runtom i världen.

DI - 05 jul 17 kl. 17:13

EU och Japan enas om frihandelsavtal

HONGKONG. Bilar, vin och ost. Det är bland de varor som väntas gynnas när Japan och EU skriver frihandelsavtal på torsdagen.

DI - 17 jul 18 kl. 11:56

EU och Japan skriver på frihandelsavtal

EU och Japan undertecknade på tisdagen formellt det frihandelsavtal som framförhandlats under en längre tid, och noterar i ett gemensamt uttalande att de ska fortsätta att bekämpa protektionism. Det rapporterar Bloomberg News..

DN - 05 jul 17 kl. 15:38

EU och Japan nära frihandelsavtal

EU och Japan är i princip överens om ett nytt handelsavtal. EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström är mycket nöjd. Japanska bilar och elektronik får lägre tullar..

SvD - 05 jul 15 kl. 17:44

”Jag ser inte hur Japan ska kunna hota USA”

USA mot Japan. En repris på finalen för fyra år sedan. Fotbolls-VM är snart över och festen dog tidigt för svenskt vidkommande.

SR - 01 jul 15 kl. 15:22

Japan favorit när USA:s finalmotståndare i VM ska utses

USA är redan klart. Nu ska det avgöras vilka motståndarna blir i finalen i VM..

Regeringen - 29 nov 12 kl. 11:04

Grönt ljus för frihandelsförhandlingar med Japan

EU:s handelsministrar enades på ett rådsmöte i Bryssel i dag om att låta EU-kommissionen inleda förhandlingar med Japan om ett frihandelsavtal. - Det är mycket glädjande att rådet nu fattat det här beslutet. Det finns en enorm potential i ett frihandelsavtal med Japan som är en stor och viktig marknad för Europa och Sverige.

YLE - 06 jul 15 kl. 07:01

USA världsmästare efter pangstart

I fotbolls-VM för damer har USA vunnit världsmästerskapet natten till måndag finsk tid. Segern mot Japan innebär att USA är världsmästare för första gången på 16 år. USA fick en pangstart och ledde med 2–0 redan efter fem minuter i Vancouver.

YLE - 06 jul 15 kl. 07:01

USA världsmästare efter pangstart – se målen

I fotbolls-VM för damer har USA vunnit världsmästerskapet natten till måndag finsk tid. Segern mot Japan innebär att USA är världsmästare för första gången på 16 år. USA fick en pangstart och ledde med 2–0 redan efter fem minuter i Vancouver.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Kändisskapet hjälper Biden mer än hans politik

PHILADELPHIA, PA. Joe Bidens presidentkampanj handlar primärt om två saker: behovet av enighet och behovet av att avsätta Donald Trump. Men trots bristen på konkreta politikförslag fortsätter den 76-årige tidigare vice presidenten att dominera Demokraternas primärvalsrace.

DI - 4 minuter sedan

Trump: USA inte redo för handelsavtal med Kina – tror på avtal framöver

USA är inte redo att teckna ett handelsavtal med Kina, men Donald Trump hoppas på en konstruktiv lösning i frågan. Det sade presidenten vid en gemensam presskonferens med japanske premiärministern Shinzo Abe på måndagen. .

DI - 4 minuter sedan

”Sömniga Joe” måste ha blivit besviken

Joe Biden äntrar scenen till tonerna av ”Philadelphia Freedom”, Elton Johns klassiker. Iklädd mörka pilotglasögon slänger han ledigt av sig kavajen när han möter folkets jubel, likt en rockstjärna. .

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen ser ut att öppna på plus

Stockholmsbörsen väntas inleda måndagen något högre i spåren av helgens Europaparlamentsval i flera länder. Finansmarknaderna är helgstängda i London och New York, vilket väntas dämpa marknadsaktiviteten..

DI - 30 minuter sedan

Bio-Works tar in 70 Mkr nyemissioner

First North-listade bioteknikbolaget Bio-Works genomför en riktad nyemission och fullt garanterad företrädesemission om totalt cirka 69,8 Mkr. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. Syftet är att utöka direktförsäljningen i Europa och USA..

DI - 30 minuter sedan

Följ måndagens börsöppning

Programledare Emelie Lundgren lotsar Di TV:s tittare genom måndagens börsöppning när marknaderna reagerar på resultatet från EU-valet. På plats i Börsmorgons studio finns bland andra Di:s analytiker Agnetha Jönsson och omvärldsstrategen Henrik von Sydow..

DI - 30 minuter sedan

Anders Engdahl ny finanschef för Intrum

Anders Engdahl har utsetts till ny finanschef för kredithanteringsbolaget Intrum. Han ersätter Danko Maras som lämnar bolaget efter ett gemensamt beslut. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 30 minuter sedan

Green Landscaping köper bolag med omsättning på 48 miljoner

Green Landscaping har tecknat avtal om att förvärva Mark & Trädgård Skottorp, som har huvudsaklig verksamhet inom skötsel av utemiljöer i Halland och Skåne. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Fastighetsbolaget K2A till börsen

K2A, Knaust & Andersson Fastigheter, uppfyller kraven för en börsnotering. Nu erbjuds allmänheten att notera sig i fastighetsbolaget.  Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

DI - 1 timme sedan

Nu börjar det viktigaste valet för marknaderna

EU-parlamentet kommer att blir mer svårnavigerat efter EU-valet. Men den största dramatiken lär äga rum på nationsnivå. Och för marknaderna blir dragkampen om ECB-posten minst lika viktig..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.