YLE > Finland

Monday, 18 January, 10:45

YLE - 20 apr 15 kl. 14:26

”Chansen att bli invald ökar om man är äldre och man”Under hela 1900- och 2000-talet ökade antalet kvinnor successivt i riksdagen. I år har antalet kvinnliga riksdagsledamöter minskat från 42 procent i förra riksdagen till 41 procent i den nya. För första gången sedan 1995 sjönk andelen kvinnor i riksdagen under valet 2015. - Det har varit nästan en linjärt positiv utveckling när det gäller kvinnorepresentation i riksdagen med ett visst bakslag på 90-talet. Nu kom det återigen ett bakslag, säger statsvetare Åsa von Schoultz.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åsa, Schoultz, Sannfinländarna, Vi, Centerns, Sannfinländarnas, Centerkandidater, Centerkandidaterna, Von Schoultz, Centern, Statsvetenskapliga, Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chansenatt bli , invald, ökarom man är , äldre och man
YA - 23 sep 14 kl. 03:55

Valfrihet ger makt åt äldre och svaga

En 86-årig demenssjuk man i Malmö kommun får bara duscha en gång i veckan (P1 Morgon 22/9).
Förr brukade han alltid gå i skjorta och kostym, säger dottern. Nu tvingas han tvätta baken med en tvättlapp.

Skånskan - 19 mar 20 kl. 19:00

Butikerna vill stötta de äldre och sjuka

Blentarp Jeanett Gerdin står bakom idén att Tempo i Blentarp ska erbjuda hemkörning. Just nu erbjuder de äldre och personer som är sjuka att få sina varor hemkörda. Och de är inte den enda butiken som vill hjälpa till.

Skånskan - 03 sep 19 kl. 15:30

Äldre och handikappade ska få plats på Lantlyckan

Svalöv Konturerna för hur Lantlyckan ska planeras börjar bli skarpare.
Först på tur och högst på prislistan är satsning på äldre och handikappade.Planer finns att bygga 40 särskiltboendeplatser och 20 lägenheter för just trygghetsboende.

Expressen - 11 apr 14 kl. 20:46

"Blir man äldre orkar man inte lika mycket"

MALMÖ. Unga Falun. Mot "gamla" Storvreta.

YLE - 24 dec 14 kl. 04:33

"Man är sig själv, bara i en lite äldre och skrynkligare förpackning"

Kampanjen Använd hjärtat är snart slut, men budskapet lever vidare. Om kampanjen nått sitt mål klarnar först i januari då resultaten blir klara. Carin Göthelid, mediechef på Svenska Yle, tycker ändå att det viktigaste målet, att lyfta upp äldres ensamhet, redan är nått.

YA - 27 jul 13 kl. 10:12

Nya rutiner ska skydda äldre och sjuka i värmen

När värmen slår till är de äldre och sjuka mer utsatta. Med start i år utfärdar Smhi varningar när värmen blir för stark. Ett nytt rutinsystem från kommunen ska göra att varningen sprids ut till vårdboendena.

Barometern - 23 okt 13 kl. 08:19

Låt de äldre och sjuka bestämma själva

på Birgitta Axelsson Edströms inlägg ?Kalmarmodellen av LOV endast en tummetott?. Att Birgitta Axelsson Edström vill ta bort möjligheten för Kalmars äldre och sjuka medborgare rätten att själv få bestämma vem/vilka man vill släppa in i sitt hem är helt i linje med kommunismen.

Barometern - 25 aug 14 kl. 07:20

M satsar på äldre och bredband

Flera nya trygghetsboenden, hemtjänst utan biståndsbedömning och bredband på landsbygden. Det vill Moderaterna ha i Nybro. Partiets egen utvärdering visar att 90 procent av det man ville för fyra år sedan nu är genomfört.

Skånskan - 21 dec 19 kl. 15:30

”Varför ska de äldre och sjuka betala hela Hörbys underskott?”

Lokal debatt Gör din röst hörd Kommentera gärna insändaren under texten eller skriv ett eget inlägg. Tänk på att debattartiklar ska vara undertecknas med namn och får vara max 2 000 tecken. Mejla din lokala insändare till debatt@skd.

Skånskan - 26 maj 18 kl. 09:00

GES på turné: ”Äldre och minde ängsliga”

Vad packar Anders Glenmark, Thomas Orup Eriksson och Niklas Strömstedt ner i väskan när de ger sig ut på sin första gemensamma turné på 15 år? Och vad ska de göra i turnébussen när de far runt mellan 18 spelställen?
Vi fick en pratstund med GES som nu laddar för sin stora sommarturné som bland annat innehåller fyra konserter i Skåne.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.