YLE > Finland

Friday, 15 February, 19:58

YLE - 11 apr 15 kl. 12:00

Försvaret är populärare än flyktingarnaOrdet försvar används nästan hundra gånger i partiernas valprogram. Men ordet flykting används bara fem gånger. Ordet Nato används också fler gånger än bistånd. Svenska Yle har tittat på vilka ord som används mest i partiernas valprogram.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nato, Yle, SFP, Centern, SDP, Rolf Granqvist, Gullmets, Finland, Samlingspartiet, När, Sannfinländarna, De, Socialdemokraterna, Kriserna, EU, Europa, Svenska, Vänsterförbundet, USA Det, Ryssland, USA, TTIP, Syrien, Mellanöstern, Israels, Palestina

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvaretär , populärare, än, flyktingarna
YLE - 17 apr 14 kl. 10:59

Vaktelägg - en allt populärare delikatess

Dollis farm i Malax sjuder av liv. Bland kaniner, guldfasan och ankor finns en liten och speciell hönsfågel - vakteln. Den väger knappt 200 gram men värper upp till två ägg dagligen och blir allt populärare.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Darth Vader – populärare än ObamaTufft även i andra mätningar

Sajten FiveThirtyEight, skapad av siffergurun Nate Silver, gjorde en undersökning om vem som egentligen är den mest populära karaktären från Star Wars-filmerna bland amerikaner. Luke mest poppis
Föga förvånande visade det sig att Luke Skywalker var mest populär – och att Jar Jar Binks befann sig på andra ändan av mätningen.Riktigt intressant blir det dock först om man gör som Washington Post och jämför det med hur omtyckta ett stort antal amerikanska politiska figurer och institutioner är, främst de politiker som väntas ställa upp i nästa presidentval.

YLE - 29 feb 16 kl. 04:30

Billigare värkmediciner allt populärare - Ibumax nu etta, hävdar tillverkare

Många konsumenter köper av gammal vana den dyraste värkmedicinen trots att det finns billigare generiska läkemedel som är så gott som identiska. De billigare alternativen har ändå blivit populärare under senare år och står nu för knappt hälften av den receptfria försäljningen. Vad konsumenterna prioriterar när de köper värkmedicin varierar.

HBL - 13 maj 13 kl. 14:58

Stadssemestrar blir allt populärare

Det blir allt populärare att åka på semester till någon stad i hemlandet. Många reser till Tammerfors som toppade en förfrågan över de populäraste resmålen.Taloustutkimus enkät visar att stadssemestrarna med minst en övernattning har ökat med tio procent sedan 2009.

SVT - 12 aug 13 kl. 19:24

Svamparna nu populärare än bären

Många är ute i skog och mark så här års, men den tidigare så populära bärplockningen har fått ge vika för svampen, som blir allt populärare att plocka..

YLE - 21 apr 15 kl. 12:30

Civila vigslar populärare än kyrkobröllop

Giftermålen fortsätter att minska samtidigt som civila vigslar blivit mer populära än kyrkobröllop. I fjol vigdes 12 395 par i magistraten. I fjol ingicks 24 462 äktenskap, vilket är 657 färre än året innan, visar Statistikcentralens siffror.

Skånskan - 24 sep 15 kl. 14:00

De ska göra lucia populärare

SKURUP Sökandet efter årets lucia är i gång. I år hjälper Gummifabriken Lions club att hitta flickor till luciatåget. Nytt för i år är att lucians ålder har sänkts.

YLE - 31 maj 16 kl. 09:50

Mobilspelande nu populärare än datorspel och konsoler

Spel på mobiltelefoner och pekdatorer är nu för första gången populärare än dator- och konsolspel. Det framgår av den spelarbarometer som några finländska högskolor har låtit göra. Det populäraste digitala spelet är i alla fall en gammal klassiker: Windows patiens.

YLE - 05 aug 14 kl. 04:21

450 euro med bastu och balkong - kollektivboende allt populärare

Det finns gott om lediga stora lägenheter på hyresmarknaden. Därför blir det nu populärare att bo i kollektiv, trots att många föredrar att bo själv. Både Timo Metsola på Vuokraturva och Anne Viita på hyresgästförbundet Vuokralaiset säger att allt fler nu väljer att bo i kollektiv.

SvD - 11 okt 12 kl. 05:47

Michelle populärare än Barack

USA:s första dam Michelle Obama är populärare än maken och presidenten Barack Obama..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Hundar och katter ska registreras — registret tas i bruk år 2022

För att främja hundars hälsa och för att motarbeta valpfabriker ska ett hundregister införas. I ett senare skede ska även kattägare registrera sina djur..

YLE - 3 timmar sedan

EK: Företagarna i Raseborgs ekonomiska region är aktiva men missnöjda

Raseborgs ekonomiska region är en av de minst företagarvänliga i Finland, visar en färsk undersökning. Ordföranden för Västra Nylands handelskammare hoppas att de nya kommundirektörerna kan vända trenden..

YLE - 3 timmar sedan

Utredning: Antalet barn per socialarbetare borde åtminstone halveras

Barnskyddet behöver färre klienter per socialarbetare, mer tid med klienterna och satsningar på teamarbetet, slår en färsk utredning vid Social- och hälsovårdsministeriet fast. Utredningen kom till på socialarbetarnas begäran..

YLE - 4 timmar sedan

Sjöfartsstrejken: Facket beskyller rederierna för försök till lönedumpning

Tusentals anställda på passagerarfartyg, fraktfartyg och isbrytare kan gå i strejk om inte arbetsgivarna och arbetstagarna kommer överens om ett nytt kollektivavtal snart..

YLE - 5 timmar sedan

Se årets gamlas dans vid Ekenäs gymnasium - "Det behöver inte vara prinsessigt om man inte vill"

Maja Lundin och Josefin Sundberg säger att festdagen stärker gemenskapen bland studerandena i gymnasiet. Se bilder och video från dansuppvisningen i artikeln!.

YLE - 6 timmar sedan

Svenska Yle Live: Frasande frackar och släpande långklänningar – se gymnasietvåorna virvla runt på dansgolvet i De gamlas dans

Vi sänder direkt från festligheterna då elever i årskurs två i tio Helsingforsgymnasier firar De gamlas dag..

YLE - 7 timmar sedan

Telias mutåtalade tidigare chefer frikändes på alla punkter - Tero Kivisaari bland de frikända

Telias förra vd Lars Nyberg och två andra Teliachefer som har stått åtalade misstänkta för mutbrott i Uzbekistan frias på alla punkter av Stockholms tingsrätt. Det handlar om Sveriges största muträttegång..

YLE - 7 timmar sedan

Två misstänks för diskriminering under rekryteringsprocess vid Aamulehti

Polisens förundersökning om misstänkt diskriminering i arbetslivet vid Aamulehti har blivit klar. Polisen meddelar att två personer är misstänkta i fallet. Det finns också två målsägande..

YLE - 12 timmar sedan

Evenemangsbolag ansöker om företagssanering - lovar att Julifestivalen i Ekenäs ordnas som planer

Evenemangsbolaget Live Entertainment Finland eller Eastway Live förbereder sig för att ansöka om företagssanering. Det berättar bolaget i ett pressmeddelande..

YLE - 12 timmar sedan

27 tomma stolar för 27 barn och unga som fått cancer

Fredagen den 15 februari är det internationella barncancerdagen. I Åboregionen uppmärksammas dagen genom att man på fredag kväll ställer fram små stolar i köpcentret Mylly i Reso..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.