YLE > Finland

Friday, 17 August, 09:05

Liknande nyheter

Taggar: Försvaretär , populärare, än, flyktingarna
YLE - 17 apr 14 kl. 10:59

Vaktelägg - en allt populärare delikatess

Dollis farm i Malax sjuder av liv. Bland kaniner, guldfasan och ankor finns en liten och speciell hönsfågel - vakteln. Den väger knappt 200 gram men värper upp till två ägg dagligen och blir allt populärare.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Darth Vader – populärare än ObamaTufft även i andra mätningar

Sajten FiveThirtyEight, skapad av siffergurun Nate Silver, gjorde en undersökning om vem som egentligen är den mest populära karaktären från Star Wars-filmerna bland amerikaner. Luke mest poppis
Föga förvånande visade det sig att Luke Skywalker var mest populär – och att Jar Jar Binks befann sig på andra ändan av mätningen.Riktigt intressant blir det dock först om man gör som Washington Post och jämför det med hur omtyckta ett stort antal amerikanska politiska figurer och institutioner är, främst de politiker som väntas ställa upp i nästa presidentval.

YLE - 29 feb 16 kl. 04:30

Billigare värkmediciner allt populärare - Ibumax nu etta, hävdar tillverkare

Många konsumenter köper av gammal vana den dyraste värkmedicinen trots att det finns billigare generiska läkemedel som är så gott som identiska. De billigare alternativen har ändå blivit populärare under senare år och står nu för knappt hälften av den receptfria försäljningen. Vad konsumenterna prioriterar när de köper värkmedicin varierar.

HBL - 13 maj 13 kl. 14:58

Stadssemestrar blir allt populärare

Det blir allt populärare att åka på semester till någon stad i hemlandet. Många reser till Tammerfors som toppade en förfrågan över de populäraste resmålen.Taloustutkimus enkät visar att stadssemestrarna med minst en övernattning har ökat med tio procent sedan 2009.

SVT - 12 aug 13 kl. 19:24

Svamparna nu populärare än bären

Många är ute i skog och mark så här års, men den tidigare så populära bärplockningen har fått ge vika för svampen, som blir allt populärare att plocka..

YLE - 05 aug 14 kl. 04:21

450 euro med bastu och balkong - kollektivboende allt populärare

Det finns gott om lediga stora lägenheter på hyresmarknaden. Därför blir det nu populärare att bo i kollektiv, trots att många föredrar att bo själv. Både Timo Metsola på Vuokraturva och Anne Viita på hyresgästförbundet Vuokralaiset säger att allt fler nu väljer att bo i kollektiv.

YLE - 21 apr 15 kl. 12:30

Civila vigslar populärare än kyrkobröllop

Giftermålen fortsätter att minska samtidigt som civila vigslar blivit mer populära än kyrkobröllop. I fjol vigdes 12 395 par i magistraten. I fjol ingicks 24 462 äktenskap, vilket är 657 färre än året innan, visar Statistikcentralens siffror.

Skånskan - 24 sep 15 kl. 14:00

De ska göra lucia populärare

SKURUP Sökandet efter årets lucia är i gång. I år hjälper Gummifabriken Lions club att hitta flickor till luciatåget. Nytt för i år är att lucians ålder har sänkts.

YLE - 31 maj 16 kl. 09:50

Mobilspelande nu populärare än datorspel och konsoler

Spel på mobiltelefoner och pekdatorer är nu för första gången populärare än dator- och konsolspel. Det framgår av den spelarbarometer som några finländska högskolor har låtit göra. Det populäraste digitala spelet är i alla fall en gammal klassiker: Windows patiens.

SvD - 11 okt 12 kl. 05:47

Michelle populärare än Barack

USA:s första dam Michelle Obama är populärare än maken och presidenten Barack Obama..

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Trålhamnen i Lovisa förvandlas till företagskluster: ”Vi lever i symbios med varandra”

Det är buller och bång i trålhamnen i Lovisa. Grävmaskiner och andra arbetsfordon arbetar för fullt med att utvidga området så att allt fler företag kan flytta in..

YLE - 3 timmar sedan

Svårt att följa lagen och tjäna pengar på glass - "Man måste sälja en hel del bollar bara för att täcka hyreskostnader"

För företagare för glasskiosker kan det vara en så gott som omöjlig ekvation att ha en lukrativ verksamhet och samtidigt följa lagen kring arbetsvillkor. Därför valde Sallu Högberg att till största del sälja själv under de fem år hon hade en glasskiosk i Ekenäs. Den här arbetsgivaren har ingen koppling till fallen som nämns i artikeln om missförhållanden i glasskiosker..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: Pentagon vill inte betala 90 miljoner för Trumps militärparad, och Jari Sillanpää får sin dom

Trump får ingen militärparad, kvinnor som tidigt diagnostiseras med typ 1-diabetes dör i snitt 18 år tidigare än andra, och regeringen får kritik för planerna om en ny livsmedelsmarknadsombudsman..

YLE - 3 timmar sedan

Ny ombudsman ska skydda lantbruksproducenterna – handeln reser ragg åt förslaget

Lantbruksproducenterna är för svaga när de förhandlar med industrin och handeln. Men behöver de en helt ny beskyddare?.

YLE - 4 timmar sedan

Trålarhamnen i Lovisa förvandlas till företagskluster: ”Vi lever i symbios med varandra”

Det är buller och bång i trålarhamnen i Lovisa. Grävmaskiner och andra arbetsfordon arbetar för fullt med att utvidga området så att allt fler företag kan flytta in..

YLE - 12 timmar sedan

Finnair bekräftar att bolagets flygkapten blåste 1,5 promille på Helsingfors-Vanda flygplats

En flygkapten som blåste 1,5 promille på Helsingfors-Vanda flygplats arbetar för Finnair, uppger det finska flygbolaget i ett pressmeddelande..

YLE - 12 timmar sedan

SPT: Finlandssvenska Maria Sid blir biträdande chef på Stockholms stadsteater

Den finlandssvenska skådespelaren och regissören Maria Sid har valts till biträdande chef för Stockholms stadsteater..

YLE - 16 timmar sedan

Församligen vill införa en inträdesavgift till Uspenskijkatedralen - Turister: "Rena rånet"

Helsingfors ortodoxa församling överväger att införa en inträdesavgift för turister till Uspenskijkatedralen på Skatudden i Helsingfors. Pengarna kommer att gå till underhåll, menar kyrkoherden. Flera turister förhåller sig skeptiska till idén..

YLE - 15 timmar sedan

Skogsområde i Sjundeå naturskyddas

Ett skogsområde i Övitsby i norra Sjundeå har blivit naturskyddsområde. I skogen finns flera ovanliga arter så som flygekorren..

YLE - 14 timmar sedan

Kylig stämning och kolleger som inte hälsar på varandra inom social- och hälsovården i Helsingfors – anställd åtalas för tjänstebrott

En anställd inom social- och hälsovården vid Helsingfors stad har åtalats för brott mot tjänsteplikt för att olovligen ha sökt känsliga uppgifter om sin kollega. Helsingfors stad kände till händelsen men nöjde sig med en muntlig anmärkning och gjorde ingen polisanmälan. Under rättegången framkom att stämningen inom den berörda enheten varit infekterad och omsättningen bland personalen stor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.