Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 25 June, 03:27

Helsingborgs Dagblad - 05 apr 15 kl. 04:00

Vi sjuksköterskor vill inte bli utnyttjade längreVåren kommer med stormsteg och de flesta av oss njuter av ljuset och värmen. Som sjuksköterska inom hemsjukvården i Helsingborg vittnar den stundande våren också om en kommande sommar. Sommaren innebär ledighet för de flesta, men för oss sjuksköterskor innebär detta en ökad stress. Kollegor går på semester och inga vikarier finns som täcker upp för den minskade personalstyrkan. Cheferna står handfallna och skyller på att det inte finns några vikarier.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Helsingborg, Florence Nightingale

Dela artikeln

314 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi sjuksköterskorvill inte bli , utnyttjadelängre
SmålandsPosten - 19 maj 14 kl. 06:57

Sökes: 38 000 nya sjuksköterskor

I år är det val. Vi i Vårdförbundet ser två måsten i vårdpolitiken. Det första måstet är att säkra kompetensförsörjningen.

Nerikes Allehanda - 02 mar 15 kl. 18:01

Fler sjuksköterskor behövs i kommunen

Det behövs fler sjuksköterskor i den kommunala hälso- och sjukvården i Laxå kommun. Situationen är inte tillfredsställande, och nu tar kommunen ett samlat grepp för att försöka lösa situationen.LAXÅ.

SmålandsPosten - 23 sep 14 kl. 06:18

Stor brist på sjuksköterskor? mer än var tredje tjänst vakant

Bristen på sjuksköterskor på Ljungby lasarett blir allt mer alarmerande. På medicinkliniken är var tredje tjänst vakant. Svårigheten att rekrytera sjuksköterskor har varit verklighet en längre tid, inte minst vid Ljungby lasarett.

SmålandsPosten - 24 jun 14 kl. 06:08

Danska sjuksköterskor ska lösa personalbrist

Landstinget Kronoberg stänger inte dörrarna för filippinska sjuksköterskor. – Men vi behöver lösa våra rekryteringsbehov av sjuksköterskor här och nu, säger Carl Krekola, HR-­strateg för landstinget Kronoberg, som vänt sig mot Danmark. I?

Ekonomistas - 12 dec 18 kl. 12:04

Gästinlägg: Brist på sjuksköterskor?

I detta gästinlägg undar Mats Persson, professor på IIES, vad som kan ligga bakom den sjuksköterskebrist som råder runtom i landet. Frågorna är fler än svaren så diskutera gärna vidare i kommentarstråden! Häromveckan kunde man i SvD man läsa att det råder stor brist på sjuksköterskor i Sverige.

BT - 11 mar 13 kl. 13:46

Bättre villkor för sjuksköterskor

Vi moderater vet att personalen är basen i sjukvården. Redan 2008 föreslog vi därför att Västra Götalandsregionen skulle förbättra möjligheterna för sjuksköterskor att vidareutbilda sig till specialistsjuksköterska. Från moderat håll har vi gång efter gång uppmärksammat problemet.

SmålandsPosten - 26 jan 15 kl. 06:21

Sjuksköterskor kräver stopp för ensamarbete på natten

Den ensamma sjuksköterskans bil attackerades av en man mitt i skogen efter mörkrets inbrott. Nu kräver nattsjuksköterskorna inom hemsjukvården att de ska slippa arbeta själva. Smålandsposten berättade i en notis lördagen den 3 januari om en polisanmälan rubricerad som framkallande av fara för annan.

Skånskan - 02 feb 17 kl. 05:00

Larm om akut brist på sjuksköterskor

lund Vårdförbundet har i dagarna agerat i två akuta ärenden mot vård- och omsorgsförvaltningen inom Lund kommun.
I det ena fallet, på Höjeågården, saknades tre sjuksköterskor.
I det andra, i kvälls- och nattpatrullen, har fem sjuksköterskor valt att säga upp sig på ett bräde.

YA - 25 feb 14 kl. 06:30

Sjuksköterskor erbjuds 10 000 för kort semester

Lasarettet i Ystad kan stå inför ännu en tuff sommar. Liksom i fjor räcker vikarierna inte till och sjuksköterskor och barnmorskor erbjuds nu upp till 10 000 kronor om de tar ut färre semesterdagar.
– Min uppfattning är att vi inte fullt ut kommer att täcka hela behovet av sjuksköterskor.

Skånskan - 20 feb 17 kl. 06:00

EU-sjuksköterskor utan legitimation

YSTAD De handplockade polska sjuksköterskorna har fortfarande inte fått svensk legitimation för att kunna gå in och arbeta på Lasarettet i Ystad.
Att på bara ett år uppnå språkkraven som ställs har varit svårare än sjukhusledningen planerat för. ERWP.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Abortklinik i Missouri får fem dagar till

Missouris myndigheter beslutade i fredags att inte förnya tillståndet för den sista abortkliniken i Missouri. Men nu har en lokal domstol förhindrat beslutet från att träda i kraft och gett kliniken i Saint Louis tillåtelse att hålla öppet i fem dagar t.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Ny skottlossning i Västerås

En man i 30-årsåldern har skottskadats i Västerås under natten. Han är förd till sjukhus, uppger polisen. – Skadeläget är oklart för mig, men han var talbar när vi kom till platsen, säger Jonas Lindgren, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Ja till Ryssland i Europarådet

Europarådet har nu formellt röstat ja till att Ryssland åter ska få delta i dess arbete, fem år efter den ryska annekteringen av Krimhalvön. Med siffrorna 118–62 beslutade rådets medlemmar att en rysk delegation ska få delta i onsdagens val av en ny gen.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Akutmottagning i Piteå lex Maria-anmäls

Piteå sjukhus har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) enligt lex Maria, skriver Piteå-Tidningen. En patient som besökte akutmottagningen i höstas undersöktes inte tillräckligt, heter det i anmälan. Patienten, som uppges ha fått rådet att.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Kongo-Kinshasa: 1 500 döda av ebola

Sedan ebolautbrottet i Kongo-Kinhasa startade för tio månader sedan har 2 239 fall registrerats och 1 506 personer har avlidit, enligt landets myndigheter. Det pågående utbrottet är den värsta ebolaepidemin sedan mer än 11 300 personer dog i Liberia, Gu.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

”Ibra” och Rooney i MLS all star-lag

Zlatan Ibrahimovic och Jonathan dos Santos från Los Angeles Galaxy. DC Uniteds Wayne Rooney och Atlantas målspottare Josef Martínez. För att inte nämna Bastian Schweinsteiger och Nani, Chicago respektive Orlando.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Två döms för bilhoppande i Falkenberg

Två män i 20-årsåldern döms till fängelse, behandling och skadestånd för skadegörelse av järnvägsstationen i Falkenberg och ett antal parkerade bilar, skriver Hallands Nyheter. De två männen var kraftigt berusade när de en natt i april slog sönder fönst.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Blackstenius: Som jag har väntat på det här

Måltorkan är över. Stina Blackstenius blev hjälte när Sverige spelade sig till kvartsfinal i fotbolls-VM. – Bättre tillfälle kunde det inte bli, säger anfallaren.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Matchvinnaren: ”Bättre tillfälle kunde det inte bli”

Stina Blackstenius bröt sin långa måltorka. ”Blir en liten frustration.”.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Bildextra från Sverige-Kanada

Här kan du kolla in Bildbyråns bilder från Sveriges avancemang i fotbolls-VM efter seger mot Kanada med 1-0..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.