Nyheter 24 > Inrikes

Sunday, 19 January, 15:14

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så många svenskar vill se förbud mot tiggeriNyheter24 har i flera artiklar belyst olika synvinklar av tiggeriet. Fattiga EU-migranter som tigger, allmänhetens bild av dem och hur riksdagen ställer sig till en fråga om förbud, för att nämna några.
Nu visar en undersökning från Sverige Tycker i samarbete med Aftonbladet att 49 procent av svenskarna tycker att ett förbud mot tiggeri ska införas.När Nyheter24 frågade svenska riksdagsledamöter var det endast 10 procent som förespråkade ett förbud, något som alltså inte speglar bilden av hur många svenskar – hälften – som vill förbjuda.

Bildkälla: Nyheter24
LÄS MER: Så tycker riksdagen om tiggeriförbud36 procent av de 1 198 vuxna personerna som intervjuats i Aftonbladets undersökning, som ägde rum mellan den 26 och den 30 mars, tycker att ett
Läs mer på Nyheter 24
Läs mer om:
EU, Sverige Tycker, Aftonbladet, Nyheter24, MER, Aftonbladets, Sverige, Karin Nelsson, Alliansens, Sveigedemokraternas, Mp, Stefan Löfven, Rumänien, LÄS ÄVENRIKSDAGEN OM TIGGERIFÖRBUD, REAGERAR MÄNNISKOR PÅ TIGGERIET, SVERIGES MÖRKA HISTORIA, SverigeHAN SKA LÖSA TIGGERIFRÅGAN, BLEV DET SÅ HÄR

Dela artikeln

101 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: många , svenskarvill se , förbudmot , tiggeri
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Flera moderater enade: Sverige bör överväga ett förbud mot tiggeri

Debatten om tiggeriet och lösningen på problematiken med fattigdom och vem som har ansvar fortsätter vara en het potatis i Sverige. I en debattartikel i Expressen skriver nu fem moderata riksdagsledamöter, Ellen Juntti, Boriana Åberg, Jan Ericson, Anders Hansson, och Lotta Olsson, att Sverige bör överväga att gå samma väg som bland andra Danmark och Storbritannien – två länder som infört förbud. "Vi anser att Sverige också bör överväga att införa ett förbud mot tiggeri.

Sydsvenskan - 17 mar 14 kl. 05:30

Majoritet av svenskar vill förbjuda tiggeri

En majoritet av svenskarna vill att tiggeri förbjuds. Starkast är stödet för ett förbud bland Moderaternas och Sverigedemokraternas väljare.
Regeringens hemlöshetssamordnare är däremot kritisk till förslaget..

Skånskan - 19 dec 18 kl. 14:22

SD ställer nytt krav på tiggeriförbud

ESLÖV Sverigedemokraterna krävde på fullmäktige i veckan på nytt ett tiggeriförbud i Eslöv, efter att före budgetmötet ha nåtts av beskedet att det är fritt fram för Vellinge – och därmed även för övriga svenska kommuner.– Högsta förvaltningsdomstolen ger oss unika möjligheter att följa med det tåget. Vi bör införa lokala ordningsföreskrifter mot tiggeri som flera kommuner kommer att göra framöver, sade SD-gruppledaren Fredrik Ottesen.

Kristianstadsbladet - 02 apr 13 kl. 09:16

Tiggeri är inte olagligt!

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Michael Anefur, nationell hemlöshetssamordnare, ger här sin syn på tiggeri, en företeelse som ökat i Kristianstads gatubild de senaste åren. Någonstans, menar han, tar juridiken slut och humaniteten vid.
Det skrivs nu mycket om tiggande människor, särskilt vanligt i Sveriges största städer men även i medelstora städer kan man se detta från och till.

Sydöstran - 26 jun 19 kl. 13:12

”De flesta svenskar vill förbjuda tiggeri”

Lars Erik Jonsson är påtagligt upprörd i en insändare i Sydöstran den 23 juni och ilskan grundar sig i det tiggeriförbud som Sölvesborgs kommunfullmäktige nu beslutat om och som vi skrivit in i de lokala ordningsföreskrifterna. .

BT - 03 jul 14 kl. 08:23

Tiggeri är kränkande för alla

Det är inte bara sverigedemokrater som reagerar, utan alla som passerar blir obehagligt berörda av tiggarna, oavsett vilket parti man tillhör eller vilken bakgrund man har. Det hävdar SD:s gruppledare i Borås, Ulla-Britt Åsén. Detta evinnerliga, monotona, tjatande om att Sverigedemokraterna är rasistiska börjar bli tröttsamt för alla och riskerar att bli ”utslitet” innan valet, då det inte nyanseras.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Svenskar tigger i Australien

Melbourne. I staden Melbourne är en tredjedel av tiggarna internationella turister . De flesta av dem är backpackande svenskar och tyskar som är under 30 år, säger Brendan Nottle från Frälsningsarmén till tidningen Herald Sun.

BT - 12 nov 13 kl. 07:51

Utegångsförbud i Tacloban

Omfattningen av katastrofen i Filippinerna är ännu oklar, men FN varnar för kraftigt stigande dödssiffror. Hjälpsändningar börjar nu att nå in samtidigt som nattligt utegångsförbud råder i tyfondrabbade staden Tacloban för att förhindra plundring.Den filippinska regeringen har placerat ut pansrade fordon, upprättat vägspärrar och infört nattligt utegångsförbud i Tacloban för att förhindra plundring i den tyfonhärjade staden, rapporterar AFP.

BT - 12 nov 13 kl. 08:10

Nattligt utegångsförbud i Tacloban

Omfattningen av katastrofen i Filippinerna är ännu oklar, men FN varnar för kraftigt stigande dödssiffror. Hjälpsändningar börjar nu att nå in samtidigt som nattligt utegångsförbud råder i tyfondrabbade staden Tacloban för att förhindra plundring.Den filippinska regeringen har placerat ut pansrade fordon, upprättat vägspärrar och infört nattligt utegångsförbud i Tacloban för att förhindra plundring i den tyfonhärjade staden, rapporterar AFP.

Sydsvenskan - 05 apr 14 kl. 05:30

Vinstförbud kan lyfta V

Kravet på vinstförbud i välfärden kan ge Vänsterpartiet ett lyft – om Jonas Sjöstedt lyckas sätta frågan i centrum för valrörelsen.Sex av tio svenskar vill förbjuda privata skol- och vårdbolag att dela ut vinst till sina ägare.Men bara Vänsterpartiet driver linjen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.