HBL > Ekonomi

Thursday, 17 October, 04:59

HBL - 31 mar 15 kl. 16:57

"80 procent av jobben annonseras aldrig"Vänta inte att jobbet ska komma till dig, utan gå själv ut och sök, säger Staffan Kurtén. – 80 procent av jobben annonseras aldrig ut offentligt, säger han.Staffan Kurtén är en pionjär i Finland när det gäller outplacement, det vill säga hur man hanterar uppsägningsprocesser på ett så humant och bra sätt som möjligt ur alla inblandades synvinklar. Det handlar både om att vägleda arbetsgivaren och cheferna, och om att ta hand om dem som sagts upp, se till att de landar på fötterna och hjälpa dem att få nytt jobb. Företaget HRM Partners, där Kurtén i dag är styrelseordförande, var han med och grundade 1993, men i branschen har han jobbat sedan 1980-talet.
Läs mer på HBL
Läs mer om:
Staffan Kurtén, Kurtén, Finland, HRM Partners, USA, Europa, Följande, Enligt Kurtén, Grankulla, Hanken, HRM Partners Ab, Esbokören Novena, Pentafon

Dela artikeln

178 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 80 procent av jobben, annonseras, aldrig
GöteborgsPosten - 21 nov 18 kl. 14:55

Så hittar du dolda jobben – bortom annonserna

Många lediga jobb annonseras aldrig, utan tillsätts på andra sätt. Som sökande räcker det inte längre att bara skriva en bra ansökan – man behöver också veta var man ska leta efter de lediga jobben..

Supermiljöbloggen - 29 jun 14 kl. 09:03

Magdalena Andersson (S): Jobben är den viktigaste frågan, men inte till vilket pris som helst

För snart hundra år sen stod svensk arbetarrörelse inför ett vägval. Skulle vi acceptera att företag som hade låg lönsamhet betalade ut löner långt under genomsnittet, så att dessa företag skulle överleva? Eller skulle vi ställa krav på företag att betala ut goda löner till sina anställda ändå?

BT - 07 dec 14 kl. 20:47

"Vi har säkerställt att jobben finns kvar i Borås"

Catrin Wirfalk, koncernchef på Speed, betonar att företaget följer alla avtal och regler. – Efter en verksamhetsövergång var det ett år av oförändrade villkor, för personalen som ingick i övertagandet. Sen var det förhandlingar med facket som vi har följt till punkt och pricka, säger Catrin Wirfalk.

BT - 23 jan 13 kl. 16:56

Här hittar du jobben

Trots den höga arbetslösheten skriker många företag efter rätt kompetens. Inte på hela 2000-talet har bristen på arbetskraft varit så stor. Och på några års sikt kommer den att bli än större.

Barometern - 21 sep 13 kl. 11:27

Jobben viktigast nästa år

"Jobben kommer bli den viktigaste frågan även inför nästa års val. I Kalmar har vi under flera år arbetat målmedvetet med att bekämpa arbetslösheten. Vi har idag en lägre arbetslöshet i Kalmar än i våra jämförelsekommuner.

BT - 16 jan 14 kl. 08:14

Jobben en utmaning ? igen

Mycket jobb, en hel del skola och framförallt fart och tryck i replikskiftena. Nog märktes det i riksdagens partiledardebatt att det är val om nio månader. Att det också är val om drygt fem månader, till Europaparlamentet, visade de flesta dock inget större intresse för.

BT - 18 maj 12 kl. 00:30

Jobben ger integration

Den som har ett arbete att gå till, en dagmamma till barnen och en meningsfull sysselsättning på fritiden är etablerad i det svenska samhället. För den som saknar jobb och inte kan språket är tillvaron svårare. De allra viktigaste utgångspunkterna för en bra integration är arbete och goda språkkunskaper.

Kristianstadsbladet - 07 aug 13 kl. 09:37

Ägare: "Jag försökte rädda jobben"

Marketinfos tidigare ägare insåg att företaget var konkursmässigt. Därför kom det som en glad överraskning när Bolagskonsulten i Sverige Ltd hittade en köp­are.? Jag trodde jag hade­ räddat jobben åt de 50 anställda, så jag var jätte­nöjd, berättar den tidigare ägaren.

Sydsvenskan - 02 aug 15 kl. 00:01

Robotar tar över jobben. Och vi måste skärpa oss.

Han ritade ett flygplan, en cykel, en bil, en helikopter – och en robot. Renässansgeniet Leonardo da Vincis teckning av en mekanisk riddare var för 500 år sedan en bild av framtiden. Idag är robotar verklighet, och konkurrerar om jobben.

Helsingborgs Dagblad - 02 aug 15 kl. 00:01

Robotar tar över jobben. Och vi måste skärpa oss.

Han ritade ett flygplan, en cykel, en bil, en helikopter – och en robot. Renässansgeniet Leonardo da Vincis teckning av en mekanisk riddare var för 500 år sedan en bild av framtiden. Idag är robotar verklighet, och konkurrerar om jobben.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.