HBL > Finland

Tuesday, 18 February, 18:06

HBL - 24 mar 15 kl. 06:00

Jessica hjälper äldre i vardagenSeniorer ska inte behöva skämmas över att de behöver stöd och hjälp i vardagen, säger Jessica Laiho. Hon har grundat en ny väntjänst som erbjuder sällskap och stöd i vardagen för ensamma äldre.Vänner, social gemenskap och aktivitet ger livet mening och håller människan friskare också på äldre dagar. Det finns många äldre som har ett rikt socialt umgänge, men också många som lider av ensamhet. Uppskattningsvis 300 000 över 70-åringar i Finland känner sig ensamma ofta eller ständigt.
Läs mer på HBL
Läs mer om:
Jessica Laiho, Finland, Jessicas, Laiho, Många, Folkhälsan, Röda Korset

Dela artikeln

237 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jessica, hjälper, äldrei , vardagen
Dagensanalys.se - 04 apr 17 kl. 14:14

Ny guide för vuxna som hjälper sina föräldrar med internet

Hälften av alla över 75 år använder idag internet. Men samhället digitaliseras allt mer och det finns många som behöver hjälp med den nya tekniken. Internetstiftelsen i Sverige, IIS, släpper nu en guide som riktar sig till personer som hjälper äldre med internet.

Nya Wermlands Tidningen - 28 aug 17 kl. 17:04

Jessica hjälper mammor hitta kärleken

Filipstadsambassadör och artist i ny roll.

YLE - 21 maj 17 kl. 10:03

Jessica Stolzmann om filippinska Rose: Hon städar hos mig och gråter för att hon saknar sina barn

Filippinska Rose dammsuger vårt hem och tvättar vårt kök varannan vecka. Hon är en av de miljontals filippinier som lever långt borta från sina barn för att kunna ge dem en bättre framtid. Hjälper det henne att jag har anställt henne?

YLE - 09 dec 14 kl. 10:02

Luciapengar hjälper barnfamiljer att orka

Ända sedan år 1949 har Lucia samlat in pengar till välgörande ändamål. I början gick pengarna till fattiga och nödlidande, oftast barnfamiljer. En barnfamilj vars hus hade brunnit ner under året kunde räkna med hjälp av Lucia.

YLE - 23 jul 13 kl. 13:09

Jessica Aminoff tävlar på många hästar

Jessica Aminoff från Billnäs ryttare tävlar på flera olika hästar och i många olika klasser under Sea Horse Week i Hangö som inleds på onsdag (24.7). Aminoff jobbar också heltid med hästar.

Expressen - 13 jul 17 kl. 09:53

Jessica Almenäs om gravidkampen

Programledaren Jessica Almenäs tålamod är slut – nu vill hon att bebisen ska komma ut.På sin blogg berättar Almenäs att hon är gravid i vecka 38 och att vardagen är extremt kämpig med smärtor i ljumskar och bröst och sömnbrist."Jag är gnällig och jobbig och trött mest hela tiden" skriver Jessica Almenäs på sin blogg..

YLE - 27 okt 15 kl. 05:52

Ny klinik hjälper borreliadrabbade i Österbotten

Eva-Lisa Rosendahl i Rangsby i Närpes fick värk i lederna och kunde knappt hålla i besticken på midsommarlunchen för fem år sedan.
Två veckor tidigare hade hon hittat en stor fästing som bitit sig fast i naveln. Hon hade drabbats av den fästingburna sjukdomen borrelios.

YLE - 14 nov 16 kl. 09:55

Flerfaldiga VM-medaljören Jessica Öller trivs med sitt yrkesval

Flerfaldiga VM-medaljören, dansaren, koreografen och dansläraren Jessica Öller vet vad som krävs för att nå toppen. Och hur viktigt det är att det är roligt att träna. Jessica Öller både tävlar själv och tränar andra dansare i formationsdans eller ”muodostelma” som används mera som begrepp i Finland.

Expressen - 23 okt 19 kl. 11:25

Jessica, 33, startar unikt gym för hundar

Nu ska hundarna bli starka och friska. Jessica Wennfalk, 33, startar ett gym för hundar i Fjälkinge.– Det hjälper hundarna att få kontroll över sina ben – de lär känna sig kropp, säger Jessica om varför ett hundgym behövs..

Barometern - 23 jun 14 kl. 08:11

Gratis sjukvård för äldre

”Ska sjukvården förbli en lika rättighet måste betalningen ske via skattsedeln. Annars är risken överhängande att det offentliga endast betalar för en grundläggande sjukvård och att allt fler behandlingar ska betalas ur egen plånbok.” Är det dags att skrota patientavgifterna i sjukvården?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.