YLE > Svenskfinland

Friday, 14 December, 14:21

YLE - 24 mar 15 kl. 14:13

Brand och nergrävt hus blev film i KarlebyEtt litet rött hus täcktes med jord och blev skolans pulkabacke. Under kriget bodde karelare i skolan och dikterna de skrev på källartrappan finns ännu kvar. Det är några av de historier som elever i Karleby har samlat för att göra filmer om sin skola. För hundra år sedan började taket på Vittsar skola brinna. Nu har eleven Ville Viisteensaari blåst nytt liv i historien genom att klippa ihop en brasa på en bild av skolan.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby, Vittsar, Ville Viisteensaari, Sami Hämäläinen, Johan Wenelius, Ville, Markus Enlund, Mia Lillhonga, Viisteensaari, Såka, Venla Klockars, Karelen, YLEIda-Maria Björkqvist, Autio, Kuniala, Fanny Gåsström, Klockars, Gåsström, Janne Hannula

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brandoch , nergrävt, husblev , filmi , Karleby
NSD - 20 nov 11 kl. 08:33

Brand i Folkets hus

Det har uppstått en brand i Folkets hus i Gällivare. Räddningstjänst är på plats just nu och det har rapporterats om kraftig rökutveckling..

Expressen - 08 okt 15 kl. 19:47

Larm om brand i ett hus i Sundsvall

Ett larm om en brand i ett hus i Sundsvall har inkommit, uppger polisen..

ÖstersundsPosten - 28 sep 16 kl. 22:18

Brand i ett hus i Undersåker

Räddningstjänsten är på plats vid en brand i ett hus i Undersåker..

Västerbottens Folkblad - 17 apr 18 kl. 19:01

Larm om brand på Folkets hus

SOS har larmats om en brand på Ersboda Folkets hus i Umeå på tisdagskvällen. Larmet inkom strax innan klockan sju och enligt initiala uppgifter ska det röra sig om brand i en papperskorg inne i lokalerna. Artikeln uppdateras..

BT - 20 nov 11 kl. 10:15

Brand i Folkets hus i Gällivare

Delar av Folkets hus i Gällivare förstördes vid en kraftig brand i en biosalong på söndagsmorgonen.
Larmet kom klockan halv sex på morgonen.
- Det brann i hela huset då och lågor slog ut.

Nya Wermlands Tidningen - 17 jan 12 kl. 07:14

Kamin orsakade brand i mindre hus

En brand startade i ett mindre hus i Lungsund utanförs Storfors vid 03-tiden natten mot tisdag..

NSD - 25 feb 13 kl. 18:40

Befarad brand i Kyrkans hus

En befarad brand har utbrutit i Kyrkans hus i centrala Luleå..

YLE - 25 aug 14 kl. 15:43

Brand i fähus i Karleby

Ett fähus i Kelviå har totalförstörts i en brand. I fähuset fanns 30 djur, några av dem brann inne. Branden startade vid 14-tiden, troligen i en spannmålstork..

NSD - 02 sep 14 kl. 11:40

Just nu: Befarad brand i Kyrkans hus

En befarad brand har utbrutit i Kyrkans hus i centrala Pajala vid lunchtid..

NSD - 02 sep 14 kl. 11:40

Befarad brand i Kyrkans hus

En befarad brand orsakade utryckning till Kyrkans hus i centrala Pajala vid lunchtid på tisdag..

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Inga extra pengar till Karleby-Jakobstad flygplats – exportbolaget Viexpo får 170 000 euro

Karleby-Jakobstad flygplats får inga extra pengar i nästa års statsbudget. - Det påverkar negativt på samma sätt som när Finnair försämrat både tidtabellerna och antalet flyg per dygn, säger Peter Östman (KD), en av de riksdagsledamöter som krävde mer pengar..

YLE - 2 timmar sedan

Paneldiskussion om vargen ordnas i Skatila på söndag: "Vi vill visa på hur många ställen vi sett vargen"

På söndag ordnas ett vargmöte i Skatila UF i Korsholm. Också Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP) kommer att delta och arrangörerna hoppas på att få svar på sina frågor om vargen i Österbotten. Vargfacklor ska också tändas i Korsholm..

YLE - 8 timmar sedan

Hushållen blir alltmer intresserade av återvinning – nu återvinns över hälften av hushållsavfallet

Folk blir alltmer intresserade av att minska sina avfallsmängder och återvinna så mycket som möjligt, säger Stormossens kommunikationschef Nina Lindman. Vasa är en av 13 kommuner som har deltagit i Miljöcentralens avfallsutredning..

YLE - 20 timmar sedan

Ann-Mari Audas-Willman lämnar Solf församling - "Jag har inte blivit präst i vuxen ålder för att bråka med byråkrater"

Kyrkoherde Ann-Mari Audas-Willman uppger att det är tungrodd byråkrati och seglivade konflikter som får henne att lämna Solf församling. Prästyrket älskar hon fortfarande..

YLE - 22 timmar sedan

Besvär mot uppsägningar förkastades i Vörå – finns inte bevis för sexuella oegentligheter

Efter höstens samarbetsförhandlingar på Oravais flyktingförläggning och Vörå flyktingbyrå lämnade flera uppsagda in besvär. Ett besvär rörde rykten om sexuella oegentligheter. Samtliga besvär förkastades av flyktingnämnden i Vörå på onsdagen..

YLE - 22 timmar sedan

Sponsor Capital går in som majoritetsägare i Herrmans

Det finländska investeringsbolaget Sponsor Capital går in som majoritetsägare i Herrmans Group i Jakobstad. Herrmans tillverkar dels belysningslösningar för tunga fordon, dels cykelkomponenter för en global marknad..

YLE - Igår: 12:46

Bröderna Wingren förverkligade en dröm och gjorde en skiva tillsammans

Bröderna Wingren har skapat och njutit av musik så länge de kan komma ihåg, men först nu är det dags för den första gemensamma skivan. Skivan heter If That Isn`t Love..

YLE - Igår: 12:47

Ingen stoppar Philip Järvenpää på Vegatoppen - rösta här!

Ytterligare en vecka fortsätter 18-åriga Jakobstadsbon Philip Järvenpää att toppa den finlandssvenska hitlistan. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Creative Library Group och The Wingren Brothers?.

YLE - Igår: 12:02

Handelskammaren om utbetalningar till Nextjet: "Inga oegentligheter har skett i Guldkusten Ab"

Peter Boström och Peter Björk använde Österbottens handelskammares dotterbolag Guldkusten Ab för privata överföringar av medel till flygbolaget Nextjet. Något som handelskammaren inte var medveten om. På onsdagen gav Guldkustens revisor klara papper för affärerna..

YLE - Igår: 12:03

Risken för skallskador hör till MMA-vardagen, men jakten på drömmen driver Glenn Sparv framåt: "Beredd att betala det priset om man vill lyckas"

Glenn Sparv börjar vara en veteran i mixed martial arts-sammanhang. Oravaissonen är en av Asiens vassaste kämpar, men väntar ännu på att drömmen om ett UFC-kontrakt skall bli verklighet. Jag är medveten om skaderisken, men det är ett pris jag är beredd att betala, säger Sparv till Yle Sporten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.