Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 14 December, 23:42

Cornucopia - 19 mar 15 kl. 15:29

Få 1.00% i bolåneränta, kanske ännu lägre?Med gårdagens räntesänkning kan åtminstone vissa bolånekunder få möjligheter att låna till ännu lägre ränta. Redan innan onsdagens räntesänkning var det möjligt med 1.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Via, Mitt Bolån, Naturligtvis, Bolån

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , 1.00%i , bolåneräntakanske , ännu, lägre
Cornucopia - 22 jun 15 kl. 20:02

Rörlig bolåneränta var lägre 2009 - 2010 - ändå var priserna lägre

Den rörliga bolåneräntan, Swedbanks 3-månadersränta, var lägre under 2009 - 2010 än nu. Ändå är BLT idag beredda att betala (=skuldsätta sig) det dubbla priset för en lägenhet idag och förnekar existensen av en bostadsbubbla. Slutsatsen är att bostadspriserna kan halveras trots ännu lägre räntor än idag.

Cornucopia - 18 feb 17 kl. 10:33

Fem procents bolåneränta år 2025

Så kallade experter har killgissat hos DI när den rörliga bolåneräntan ska nå fem procent. Avanzas marknadsförare Claes Hemberg gissade t ex år 2025 om man inte följer hans eviga tjat om att pruta på räntan, då det dröjer till 2030. Andra gissningar handlar om 0.

Cornucopia - 19 jul 15 kl. 21:27

Söndagssvar: Vad är din rörliga bolåneränta

Bolåneräntorna fortsätter ligga på eller nära rekordlåga nivåer. Dagens enkät får helt enkelt svara på vad din rörliga bolåneränta ligger på.

Svara på enkäten nedan, så får vi se hur läsekretsen ligger till på den här punkten.

DI - 11 nov 15 kl. 10:04

Snabbast får lägst bolåneränta

Den nyazeeländska banken ASB lät under Auckland Marathon tio personer springa för lägre bolåneränta. Ju snabbare de sprang, desto lägre bolåneränta skulle de få. Det skriver Dagens Media..

SvD - 23 apr 16 kl. 09:00

Sju tips: Så får du ner din bolåneränta

Riksbanken höll i veckan reporäntan oförändrad, men en rad faktorer gör att vi ändå bör förbereda oss på ökade boendekostnader. Därför blir det viktigare än någonsin att försöker få ned din bolåneränta. SvD Näringsliv tipsar hur du prutar bäst..

DI - 03 jul 14 kl. 17:12

Jätten kapar bolåneräntor igen

Efter morgonens räntebesked har Handelsbanken beslutat att sänka sin bolåneränta ännu en gång - samma dag..

Cornucopia - 07 jul 14 kl. 20:06

Rörlig bolåneränta nu 2.42% - bostadspriserna kan stiga ytterligare 10%

Den rörliga 3-månaders bolåneräntan ligger nu så lågt som 2.42% hos åtminstone en storbank, bolånetorskbanken SEB. Hos Swedbank är nu räntan 2.

SVT - 08 okt 15 kl. 08:41

Farligt att ta låg bolåneränta för given

Bostadspriserna fortsätter att stiga och allt fler varnar för en bostadsbubbla. En risk är att många har vant sig vid den låga bolåneräntan. - Det är ganska farligt om man inbillar sig att den kommer att vara för alltid, säger SEB:s privatekonom Jens Magnusson till SVT:s Gomorron Sverige..

Cornucopia - 04 aug 15 kl. 16:18

Få ner till 0.90% i bolåneränta via MittBolån!

Min annonsör MittBolån har publicerat en ny rapport titulerad Svensk privatekonomisk barometer, med en lång rad intressanta uppgifter. Det finns mycket att tjäna på att förhandla ner sin ränta, även en bit under den sk snitträntan som bankerna numera redovisar.

De kunder som låtit MittBolån förhandla ner räntan valde under andra kvartalet i 100% av fallen rörlig ränta mot 97% under första kvartalet.

Cornucopia - 17 nov 14 kl. 12:25

SBAB "chocksänker" bolåneräntorna

Statliga bolånetorskbanken SBAB "chocksänker" bolåneräntorna enligt ett nytt pressmeddelande. Man kan nu, oprutat, låsa räntan på fem år till 2.10% i ränta.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Första solcellsproduktionen - minimalt i december

December är den sämsta månaden på året för solkraft, men nu har min anläggning åtminstone börjat producera, trots snö, mulet och snöfall.Individuella panelers prestation som bäst under onsdagen.Vid den mycket låga solintrålning som är så här års, både i intensitet och vinkel, så erhålls bara mindre än en procent av årsproduktionen enligt schablonerna.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Dålig timing i bostadsbubblan: Banker och kommuner

Det är inte bara de hushåll som köpt en bostad de senaste två åren, som har haft dålig timing nu när priserna på lägenheter i Stockholm är tillbaka till sommaren 2015. Dit räknas också ett antal banker och de kommuner som köpt bostadsrätter de senaste två åren med uttalanden om att skattebetalarna kommer få tillbaka pengarna när lägenheterna säljs.
Moln över Nacka.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Valueguard: Mer än två års prisuppgång utraderad för Stockholms lägenheter

Valueguard rapporterade i morse sitt kvalitetsjusterade lägenhetsprisindex. I Stockholm har priserna nu fallit till nivåer från juli 2015, dvs för mer än två år sedan. Undantaget det fåtal som köpte sommaren 2016 sitter statistiskt "alla" som köpt lägenheter i Stockholm sedan sommaren 2015 på en latent förlust.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Pensionsgruppen: Lägsta pensionsålder höjs med tre år - garantipension tidigast vid 66 år

Så kom nu den sk pensionsgruppens besked över hur de svenska pensionerna försämras. Mest uppseendeväckande är att lägsta pensionsålder höjs med tre år till 64 år och att man tidigast kan få den sk fattigpensionen garantipensionen vid 66 års ålder.
De sex partierna i pensionsgruppen i riksdagshuset är överens om hur pensionerna ska försämras.

Cornucopia - Igår: 20:02

Föreläsning för stort fastighetsbolag

Igår höll jag en föreläsning för ledningsgruppen och styrelsen i ett av Sveriges största fastighetsbolag. Ämnet var bostadsbubblan och de demografiska utmaningarna för den svenska bostadsmarknaden. Föreläsningen var en kundanpassad och utökad version av den föreläsning jag tidigare höll på Fastighetsvärldens Bostadsdag i Göteborg, något jag kommer upprepa i Malmö i mars.

Cornucopia - Igår: 17:10

Pensionsuppgörelsen offentliggörs i morgon: Allmän pension först vid 69 års ålder?

Enligt mediauppgifter offentliggörs den sk pensionsuppgörelsen i en debattartikel i morgon, och efterföljande presskonferens. Eventuellt kan högskoleutbildade först få en allmän pension uppåt 70 års ålder, då det pratas om krav på 44 års yrkesliv innan allmän pension. Högskolefällan slår igen.

Cornucopia - Igår: 14:36

Gotlands garnison blir regemente

Regeringen fattade idag beslut om att Gotlands garnison med 18:e stridsgruppen omvandlas till ett eget regemente, istället för att sortera under P 4 Skaraborgs regemente. Sverige får därmed sitt första nya regemente sedan andra världskriget, vilket säger en del om säkerhetsläget.
18:e stridsgruppens nuvarande fana är Skaraborgs regementes fana med 3:e bataljonen och en gotländskt gutebagge.

Cornucopia - Igår: 10:46

Östermalm: "Säljarna är marknadens sista optimister"

Mitti Östermalm rapporterar om allt fler sänkta utropspriser på bostadsannonserna på gräddhyllan.Östermalm hävdar Apples Photos utifrån GPS-koordinaterna. Extremt trist område.

Cornucopia - I förrgår: 15:58

Solcellsanläggningen nu online

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Solkraft Sverige.
Efter att Ellevio igår bytte ut elmätaren är nu min solcellsanläggning online. Den har sedan inkopplingen producerat exakt noll kWh energi tack vare årstid och väderlek.

Cornucopia - I förrgår: 12:46

Patriot misslyckades skjuta ner robot - Polen anser för dyrt

Enligt ansedda New York Times har Saudi-Arabiens Patriot-luftvärn misslyckats att skjuta ner en ballistisk robot avfyrad från Jemen mot huvudstaden Riyad. Samtidigt har Polen fått siffran på hur dyr deras anskaffning av Patriot blir och anser att priset är oacceptabelt dyrt.
Sveriges nuvarande luftvärn EldE 97 HAWK har sitt ursprung från tidigt 60-tal.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.