YLE > Finland

Wednesday, 25 April, 08:34

YLE - 17 mar 15 kl. 05:19

Företagsamhet i sikte"Kaj" trivs bra med att vara taxiföretagare. "Kaj" trivs som företagare bakom ratten Bild: Yle/Maria Wasström Det finns tecken på att finländarnas intresse för att starta egna företag ökar igen. Efter flera år av ständigt nedåtgående trend ser flera företagsrådgivare att intresset för att starta eget nu verkar vara på uppåtgående. Kaj (som vill att vi endast använder hans förnamn) har varit företagare i ett halvt år. Efter att först ha jobbat i metallbranschen och sedan flera år kört taxi för andra tog han mod till sig och startade eget.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Maria Wasström, Kaj, Kajs, Företagshelsingfors, Toivo Utso, Den, Företagsfinland, Arbets, Jankes, Finland, Statistiken, Statistikcentralen, Nyland, Men, Sundqvist, Novago

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Företagsamheti , sikte
YLE - 08 maj 15 kl. 04:52

Företagsamhet blir obligatoriskt i gymnasiet

Det nationella sakkunnignätverket för företagsamhetsfostran, YES, vill att företagsamhet ska bli obligatoriskt för alla gymnasieelever i den nya läroplanen. Läroplanen, som är under beredning, tas i bruk 1.8.

BT - 12 feb 14 kl. 19:47

Företagsamhet? Nej, Borås i botten

Herrljunga toppar i företagsamhet i Sjuhärad. Borås ligger i botten när andelen företagsamma av befolkningen mäts. Borås är enda Sjuhäradskommun under rikssnittet.

YLE - 03 apr 13 kl. 10:44

Ung företagsamhet resulterade i lokalt Monopolspel

I kursen ung företagsamhet i Jakobstads gymnasium har Carl-Oscar Beijar, Casper Blomgren, Petri Fagerudd och Niclas Glasberg utvecklat ett nytt brädspel, Konsortium. Spelet är ett monopolspel vilket går ut på att man köper och säljer aktier i lokala företag från Jakobstad och Larsmo. - Det ser ut som ett vanligt brädspel med rutor med olika företag.

Nya Wermlands Tidningen - 19 dec 12 kl. 21:15

Ung Företagsamhet bäst i Sverige

Ung Företagsamhet i Värmland är bäst i Sverige. Antalet UF-elever i de värmländska gymnasierna har det senaste läsåret ökat med 82 procent jämfört med läsåret innan. Totalt deltar 1 088 UF-elever i arbetet.

Nya Wermlands Tidningen - 09 apr 14 kl. 06:00

Drivhuset och Ung Företagsamhet samverkar

Nu kan ungdomarna på gymnasiet, som inom ramen för Ung Företagsamhet startar så kallade UF-företag, omvandla sina idéer till riktiga företag. Detta blir möjligt efter ett nytt samarbete mellan Drivhuset vid Karlstads universitet och Ung Företagsamhet i Värmland. – Projektet finansieras av Näringsdepartementet och Skolverket.

Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 06:47

Framgång för företagsamhet

Foto: Bosse Nilsson

Att skapa en ny marknadsplats, C4 Shopping, på Hammar, har dragit ut på tiden. Nu har många hinder forcerats. Enligt artikel i Bladet (2/5) säger Länsstyrelsen okej till C4 Shopping, därför att inga skäl finns för överprövning.

LV - 06 okt 14 kl. 09:26

Ung företagsamhet har startat

Att vara med i Ung företagsamhet är det roligaste som finns, säger Malin Ljung från Ung företagsamhet, när hon kliverr fram på scenen på årets UF Kick-off som ägde rum i Louis De Geer hallen i Norrköping, inför massor av peppade kommande UF företagare. På plats fanns även UF alumner som drivit företag tidigare år..

YLE - 18 nov 15 kl. 13:33

Tim Wallin: Om jantelagen och företagsamhet

"Du ska inte tro att du är något" är kanske det mest irriterande, allmänt förekommande uttrycket i Svenskfinland som jag känner till, det skriver Tim Wallin i sin gästkolumn. Hur ska man någonsin kunna uppnå sin fulla potential, när vi har en sådan attityd till varandra? Lyckligtvis har jag själv aldrig brytt mig om dylika kommentarer som riktats till mig genom åren - annars skulle jag knappast vara där jag är idag.

Dagens PS - 10 maj 17 kl. 08:31

Guldregn på SM i Ung Företagsamhet

Locker room talk UF tar i år hem det prestigefyllda priset, som delades ut i Stockholm. Företaget vill med hjälp av föreläsningar för unga pojkar förändra machokulturen i omklädningsrummen. Locker room talk UF består av Rogerio Silva och Shanga Aziz, som båda går på Nya Bergska gymnasiet i Finspång.

Nya Wermlands Tidningen - 20 okt 12 kl. 08:15

Rekorddeltagande i Ung Företagsamhet

Innevarande läsår slår UF-företagandet på de värmländska gymnasieskolorna rekord. Hittills har över 800 elever registrerat sig för UF-företagande. Det är 200 fler elever än förra läsåret.

Nya Wermlands Tidningen - 25 okt 12 kl. 08:51

Efterföljare till Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet har blivit en framgångssaga. Nu startar företagsutbildning för vuxna, Vuxf och den allra första studiecirkeln i Vuxenskolans regi startar nu på måndag i Edebäcks bygdegård, norr om Hagfors. ?

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Karis idrottshalls fasad saneras för 235 000 euro

Det är företaget Consti julkisivut som sanerar fasaderna på Karis idrottshall. Priset är drygt 235 000 euro..

YLE - 2 timmar sedan

Morgonkollen: Finland tappar placering på pressfrihetsindex, Peter Madsen får sin dom och daghemspersonal protesterar mot ny dagvårdslag

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen..

YLE - 3 timmar sedan

Pressfrihetsindex: Norge etta, Finland fyra – ”Fientlighet mot journalister är ett hot mot demokratin”

Reportrar utan gränser har publicerat sin årliga lista över hur bra länder klarar av att verkställa pressfriheten. Finland är högt på listan, men har fallit lite sedan senast..

YLE - 3 timmar sedan

Drogmissbrukare som vill ha substitutionsbehandling behandlas olika i Svenskfinland – livsfarligt anser experterna

Opioidberoende som vill bli av med sitt missbruk behandlas olika beroende på var de bor. Reglerna för de på Åland och delvis även i Vasa är betydligt striktare än i exempelvis Helsingfors och Åbo..

YLE - 3 timmar sedan

Hon ska nosa fram den gömda narkotikan

Narkotikan som används i Finland smugglas i huvudsak in från utlandet. En betydande del av tullens narkotikaavslöjanden görs tack vare narkotikahundarnas insats..

YLE - 3 timmar sedan

De tunga drogerna ökar också i Västnyland - “Det är ingen idé att sticka huvudet i sanden”

Allt fler använder tunga droger i Västnyland. Missbrukarvården borde därför jobba på att möta missbrukarna där de finns, säger servicekoordinator Monica Kainulainen i Raseborg..

YLE - 4 timmar sedan

Gäller Matti Vanhanens löfte till Åland om plats i EU-parlamentet? “Nej, det var min åsikt som statsminister då”

Åland anser sig ha rätt till en EU-parlamentariker när Storbritanniens platser delas ut. I riksdagens grundlagsutskott stöder man sig på ett principbeslut som den finländska regeringen fattade år 2009..

YLE - 11 timmar sedan

Invånare vill inte ta över ansvaret för vägunderhållet - Raseborgs stad avvaktar med Leksvallvägen

Raseborgs stad beslutade i januari att underhållet av flera vägar överförs från staden till fastighetsägare och andra vägdelägare. Beslutet har inte fallit i god jord hos de berörda..

YLE - 12 timmar sedan

Finländarna har Europas billigaste bostadslån – men vi tar också en större risk än låntagare i andra länder

Den senaste statistiken från Europeiska centralbanken visar att räntan på bostadslån i Finland i medeltal är 0,92 procent. I länder där banksektorn har kämpat med problem som Irland och Grekland är räntan högst..

YLE - 12 timmar sedan

Analys: Kaj Turunens avhopp är ett hårt slag mot Blå framtid – om fler följer hans exempel står regeringen inför en ny kris

Partiordförande Sampo Terhos utbrott mot regeringskollegerna i Samlingspartiet må ha varit ett spel för gallerierna. Om avhoppen fortsätter lär en ny regeringskris vara ett faktum, skriver Rikhard Husu..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.