YLE > Finland

Thursday, 25 April, 13:54

YLE - 17 mar 15 kl. 05:19

Företagsamhet i sikte"Kaj" trivs bra med att vara taxiföretagare. "Kaj" trivs som företagare bakom ratten Bild: Yle/Maria Wasström Det finns tecken på att finländarnas intresse för att starta egna företag ökar igen. Efter flera år av ständigt nedåtgående trend ser flera företagsrådgivare att intresset för att starta eget nu verkar vara på uppåtgående. Kaj (som vill att vi endast använder hans förnamn) har varit företagare i ett halvt år. Efter att först ha jobbat i metallbranschen och sedan flera år kört taxi för andra tog han mod till sig och startade eget.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Maria Wasström, Kaj, Kajs, Företagshelsingfors, Toivo Utso, Den, Företagsfinland, Arbets, Jankes, Finland, Statistiken, Statistikcentralen, Nyland, Men, Sundqvist, Novago

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Företagsamheti , sikte
YLE - 08 maj 15 kl. 04:52

Företagsamhet blir obligatoriskt i gymnasiet

Det nationella sakkunnignätverket för företagsamhetsfostran, YES, vill att företagsamhet ska bli obligatoriskt för alla gymnasieelever i den nya läroplanen. Läroplanen, som är under beredning, tas i bruk 1.8.

BT - 12 feb 14 kl. 19:47

Företagsamhet? Nej, Borås i botten

Herrljunga toppar i företagsamhet i Sjuhärad. Borås ligger i botten när andelen företagsamma av befolkningen mäts. Borås är enda Sjuhäradskommun under rikssnittet.

YLE - 03 apr 13 kl. 10:44

Ung företagsamhet resulterade i lokalt Monopolspel

I kursen ung företagsamhet i Jakobstads gymnasium har Carl-Oscar Beijar, Casper Blomgren, Petri Fagerudd och Niclas Glasberg utvecklat ett nytt brädspel, Konsortium. Spelet är ett monopolspel vilket går ut på att man köper och säljer aktier i lokala företag från Jakobstad och Larsmo. - Det ser ut som ett vanligt brädspel med rutor med olika företag.

Nya Wermlands Tidningen - 19 dec 12 kl. 21:15

Ung Företagsamhet bäst i Sverige

Ung Företagsamhet i Värmland är bäst i Sverige. Antalet UF-elever i de värmländska gymnasierna har det senaste läsåret ökat med 82 procent jämfört med läsåret innan. Totalt deltar 1 088 UF-elever i arbetet.

Nya Wermlands Tidningen - 09 apr 14 kl. 06:00

Drivhuset och Ung Företagsamhet samverkar

Nu kan ungdomarna på gymnasiet, som inom ramen för Ung Företagsamhet startar så kallade UF-företag, omvandla sina idéer till riktiga företag. Detta blir möjligt efter ett nytt samarbete mellan Drivhuset vid Karlstads universitet och Ung Företagsamhet i Värmland. – Projektet finansieras av Näringsdepartementet och Skolverket.

Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 06:47

Framgång för företagsamhet

Foto: Bosse Nilsson

Att skapa en ny marknadsplats, C4 Shopping, på Hammar, har dragit ut på tiden. Nu har många hinder forcerats. Enligt artikel i Bladet (2/5) säger Länsstyrelsen okej till C4 Shopping, därför att inga skäl finns för överprövning.

LV - 06 okt 14 kl. 09:26

Ung företagsamhet har startat

Att vara med i Ung företagsamhet är det roligaste som finns, säger Malin Ljung från Ung företagsamhet, när hon kliverr fram på scenen på årets UF Kick-off som ägde rum i Louis De Geer hallen i Norrköping, inför massor av peppade kommande UF företagare. På plats fanns även UF alumner som drivit företag tidigare år..

YLE - 18 nov 15 kl. 13:33

Tim Wallin: Om jantelagen och företagsamhet

"Du ska inte tro att du är något" är kanske det mest irriterande, allmänt förekommande uttrycket i Svenskfinland som jag känner till, det skriver Tim Wallin i sin gästkolumn. Hur ska man någonsin kunna uppnå sin fulla potential, när vi har en sådan attityd till varandra? Lyckligtvis har jag själv aldrig brytt mig om dylika kommentarer som riktats till mig genom åren - annars skulle jag knappast vara där jag är idag.

Dagens PS - 10 maj 17 kl. 08:31

Guldregn på SM i Ung Företagsamhet

Locker room talk UF tar i år hem det prestigefyllda priset, som delades ut i Stockholm. Företaget vill med hjälp av föreläsningar för unga pojkar förändra machokulturen i omklädningsrummen. Locker room talk UF består av Rogerio Silva och Shanga Aziz, som båda går på Nya Bergska gymnasiet i Finspång.

Nya Wermlands Tidningen - 20 okt 12 kl. 08:15

Rekorddeltagande i Ung Företagsamhet

Innevarande läsår slår UF-företagandet på de värmländska gymnasieskolorna rekord. Hittills har över 800 elever registrerat sig för UF-företagande. Det är 200 fler elever än förra läsåret.

Nya Wermlands Tidningen - 25 okt 12 kl. 08:51

Efterföljare till Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet har blivit en framgångssaga. Nu startar företagsutbildning för vuxna, Vuxf och den allra första studiecirkeln i Vuxenskolans regi startar nu på måndag i Edebäcks bygdegård, norr om Hagfors. ?

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

"Ni är inte här för att bredda klyftorna utan för att minska dem" - president Niinistö öppnade riksmötet och betonade sämja i sitt tal

Republikens president Sauli Niinistö betonade sämja och sammanhållning i sitt tal inför riksdagen, då han öppnade riksmötet 2019 på torsdag..

YLE - 30 minuter sedan

1 500 SAS-piloter hotar med strejk - men endast få flyg till och från Finland drabbas

Alla resenärer som har bokat SAS-biljetter till fredag, lördag eller söndag erbjuds möjlighet att gratis boka om sina biljetter. Från midnatt kan 1 500 piloter i Sverige, Norge och Danmark gå i strejk..

YLE - 5 timmar sedan

President Niinistö öppnade riksmötet 2019 - Svenska Yle sänder direkt kl. 13.25

Republikens president Sauli Niinistö har öppnat riksmötet 2019. Svenska Yle direktsänder från riksdagen med svenskt referat..

YLE - 1 timme sedan

Yle förnyar sin verksamhet i höst - Svenska Yle påverkas inte direkt

Yle förnyar sin verksamhet hösten 2019. Vd Merja Ylä-Anttila uppger att Yle måste förnyas för att kunna betjäna finländarna på bästa möjliga sätt även i framtiden. För Svenska Yles del blir det inga direkta förändringar..

YLE - 1 timme sedan

Ida Sulin blir Kommunförbundets nya direktör för svenska och internationella ärenden

Kommunförbundets styrelse har utsett Ida Sulin till direktör för svenska och internationella ärenden. Sulin efterträder Kristina Wikberg..

YLE - 2 timmar sedan

Oljeläckan i Hangö: Oljebommar i bruk vid stränderna för säkerhets skull

Största delen av hydrauloljan som läckte ut från en mobilkran i Hangö hamn nådde aldrig havet. Oljan i havet har åtgärdats med hjälp av oljebommar..

YLE - 3 timmar sedan

Nokias resultat ännu sämre än väntat – hur går det för andra stora finländska börsbolag? Följ vår liverapportering här!

Många har spått att en ny lågkonjunktur ligger bakom hörnet. De flesta hoppas ändå att tillväxten endast skall mattas av under den närmaste framtiden.

YLE - 7 timmar sedan

Harkimo överväger att göra rörelsen Liike Nyt till parti - finansieringen en fråga

Harry "Hjallis" Harkimo överväger att göra sin politiska rörelse Liike Nyt till ett parti. Enligt Harkimo är det svårt att fungera som valmansförening och han säger att han inte kan finansiera rörelsen ur egen ficka "i all evighet"..

YLE - 5 timmar sedan

Riksmötet 2019 öppnas - Svenska Yle sänder direkt kl. 13.25

Republikens president Sauli Niinistö öppnar riksmötet 2019 torsdagen den 25 april. Svenska Yle direktsänder från riksdagen med svenskt referat..

YLE - 6 timmar sedan

Henrik Grönroos leder VNF till slutet av augusti

Styrelsen för Västra Nylands folkhögskola ska intervjua två av tre sökande för ett tillsvidare tjänsteförhållande som rektor. Henrik Grönroos och Kirsi Lindroos intervjuas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.