HBL > Ekonomi

Sunday, 21 July, 00:46

HBL - 16 mar 15 kl. 19:07

Yle: Karl Fazer flyr skatter utomlandsEn av medlemmarna bolaget Fazers ägarsläkt, Karl Fazer, tänker flytta från Finland i protest mot arvsskatten. I en intervju i Yles A-studio på måndagen sade Fazer att han inte ser något annat sätt för bolaget att finansiera en generationsväxling.Karl Fazer talar bara för sin egen del, inte för hela släkten Fazer. Han är en av cirka 80 ägare. På bolaget ville man inte kommentera Karls Fazers uttalande och inte heller han själv ville komma med fler kommentarer.
Läs mer på HBL
Läs mer om:
Fazer, Fazers, Finland, Yles, Karls Fazers, Familjeföretagens, Möttinen, Maarit Toivananinen-Koivisto, Portugal, Björn Wahlroos, Sverige, FNB

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Yle, Karl, Fazer, flyr, skatter, utomlands
YLE - 16 mar 15 kl. 18:21

Karl Fazer lämnar Finland på grund av arvsskatten

Karl Fazer som hör till den släkt som äger företaget Fazer säger att han kommer att lämna Finland på grund av arvsskatten. Fazer berättar om sitt beslut i en intervju för A-studio. Arvskatten har höjts flera gånger under den här regeringsperioden och särskilt beskattningen på större arv har skärpts.

HBL - 18 mar 15 kl. 12:35

"Avskedsskatt" kan drabba miljonärer som flyr landet

Skatteverket föreslår en särskild skatt för finländare som flyttar utomlands permanent.Ett nytt förslag från Skatteverket innehåller planer på att effektivera skatteuppbäringen genom en särskild "avskedsskatt" för finländare som flyttar utomlands, skriver Iltalehti. Idén går ut på att den som flyttar från Finland ska lämna en bankgaranti till staten.

YLE - 09 dec 15 kl. 13:37

Två män döms för grov utpressning av Valio och Fazer

Två män dömdes på onsdagen i Helsingfors tingsrätt för grov utpressning och försök till grov utpressning. Valio och Fazer var målsägande i fallet. Hur de båda männen har utpressat mejeriföretaget Valio och livsmedelskoncernen Fazer är till största delen oklart.

YLE - 28 apr 14 kl. 15:07

Fazer förhandlar med 146 bagerianställda

Fazerkoncernen överväger att lägga ner två av sina bagerier i Finland. Fazer inleder samarbetsförhandlingar med alla 146 anställda vid enheterna i Hyvinge och Ulvsby. - Marknadsläget är utmanande och konsumentbeteendet har förändrats avsevärt, säger Markus Hellström som är vd för Fazer Bageri i Finland.

YLE - 03 feb 17 kl. 12:54

Fazer gör Runebergstårtorna i Lettland – Facket: Underlig present till 100-åriga Finland

Finlands Livsmedelsarbetareförbund fördömer Fazers beslut att i år tillverka Runebergstårtorna i Lettland. Det är en underlig present till det 100-åriga Finland, skriver förbundet i ett pressmeddelande. Det står på tårtorna att de är tillverkade i Lettland, men förbundet anser att det inhemska familjeföretaget Fazer säljer sina Runebergstårtor under ett starkt fosterländsk varumärke och att många kanske inte ens märker att bakverken är gjorda i Lettland.

YLE - 27 sep 12 kl. 14:05

Fazer kritiseras för chokladreklam

Fazer ber om ursäkt för omdiskuterad chokladreklam. Företaget har publicerat ett pressmeddelande där man svarar på den senaste tidens kritik mot bolagets välgörenhetskampanj. Den gick ut på att Fazer donerar fem cent för varje såld Fazers Blå-platta till ett skolprojekt i Elfenbenskusten.

YLE - 29 nov 12 kl. 17:26

Fazer tar upp kampen med småbagerierna

Det går relativt bra för de mindre, lokala bagerierna i huvudstadsregionen. Nu ger sig bagerijätten Fazer in i konkurrensen med ett butikskoncept hämtat från Sverige. Fazer har länge varit en dominerande bagerikoncern i Finland, men nu satsar bolaget igen på mer småskalig verksamhet.

YLE - 18 aug 14 kl. 14:19

Sappi och Fazer planerar uppsägningar

Papperstillverkaren Sappi och livsmedelskoncernen Fazer meddelade om samarbetsförhandlingar i dag. Förhandlingarna gäller 55 respektive ett sextiotal jobb. Sappi förhandlar med 55 anställda inom alla personalgrupper vid fabriken i Gerknäs i Lojo, som totalt sysselsätter 600 personer.

YLE - 25 nov 14 kl. 14:59

Fazer slutar leverera mat till Karisskolor

Det är oklart hur över tusen barn i Karis ska få sin dagliga lunch efter årsskiftet. Företaget Fazer Food Services vill inte förlänga avtalet med Raseborgs stad. Fazer i Helsingfors har under hösten tillrett maten till över 1 200 skol- och daghemsbarn i Karis och Svartå medan centralköket i Karis renoveras.

YLE - 22 dec 15 kl. 09:25

Fazer investerar i finländsk havre

Fazer fortsätter att investera i finländsk havre och utvidgar sin havrekvarn i Lahtis. - Vår plan är att investera 100 miljoner euro i Finland under de följande tre åren, säger Fazers koncernchef Christoph Vitzthum. Till en början kommer Fazer att utvidga den havrekvarn som koncernen byggde i Lahtis år 2013.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.