Cornucopia > Ekonomi

Friday, 23 March, 00:16

Cornucopia - 13 mar 15 kl. 13:00

Swedbank tror på ytterligare räntesänkningar nästa veckaSchibsted/SvD rapporterar att Swedbank tror att Riksbanken sänker styrräntan reporäntan till -0.20% nästa vecka.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SvD, Swedbank, Riksbanken, SEB, USDSEK, Riksbankens, MSEK, Stockholm, SBAB, Finansinspektionen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbank, tror, ytterligare, räntesänkningarnästa , vecka
Cornucopia - 19 nov 16 kl. 15:16

Nollinflationsperioden över - osannolikt med ytterligare räntesänkningar

Det är nu snart ett år sedan den officiella KPI-inflationen låg runt nollan. Tvärt om har vi under året haft en stabil och stigande KPI-inflation, vilket gör det osannolikt att Riksbanken genomför ytterligare räntesänkningar. Tvärt om är det dags att förbereda sig på räntehöjningar även för de rörliga bolånen, även om det kanske ligger ett år framåt i tiden.

Affärsvärlden - 20 aug 13 kl. 07:52

Australiens centralbank: Ytterligare räntesänkningar möjliga

Australiendollarn kommer att vara en viktig variabel i räntebesluten framöver och ytterligare räntesänkningar är möjliga..

Cornucopia - 13 maj 15 kl. 10:33

KPI faller igen - risk för ytterligare räntesänkningar

SCB rapporterade igår om fallande konsumentprisindex (KPI), felaktigt i dagligt tal kallat inflationen. Risken finns nu att Riksbanken i panik genomför ytterligare destruktiva räntesänkningar.
Under februari och mars steg KPI och vid senaste räntebeskedet sänkte man inte räntan, även om man utökade de kvantitativa lättnaderna.

Cornucopia - 11 okt 16 kl. 08:01

KPI +1.1%, KPIF +1.4% - osannolikt med räntesänkningar

Inflationen fortsätter bita sig fast och stiger något i SCB:s senaste statistik från igår. KPI stiger +1.1% och KPIF, som ignorerar Riksbankens egna inflationsdämpande åtgärder via räntesänkningar, stiger +1.

Affärsvärlden - 16 maj 17 kl. 10:42

Analytikern: "Minskar sannolikheten för ytterligare räntesänkningar"

Riksbanken vill justera inflationsmålet. Det kan leda till färre penningpolitiska lättnader framöver, tror ränteanalytikern Knut Hallberg..

Affärsvärlden - 24 aug 16 kl. 10:55

Erdogan uppmanar till fler räntesänkningar i Turkiet

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan lovordar de räntesänkningar som landets centralbank genomfört. Samtidigt uppmanar han till ytterligare snabba sänkningar för att stödja sysselsättningen och tillväxten. Det rapporterar Livesquawk med hänvisning till Reuters..

Sydsvenskan - 27 feb 13 kl. 06:30

Ytterligare räntesänkning mindre sannolik

Chansen för fler räntesänkningar från Riksbanken minskar.
Det visar protokollet från det senaste räntemötet..

E24 - 20 aug 13 kl. 05:31

Australien: Ytterligare räntesänkningar möjliga

?Bostadslån har ökat, liksom huspriserna?..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

JO-anmälan mot Försvarsmakten - förband straffar officer på Twitter

I nya Officerstidningen avslöjas att justitieombudsmannen utreder Försvarsmakten efter att en officer utsatts för repressalier från sitt förbands chefer sedan han deltagit i allmän försvarsdebatt på Twitter. Officeren har inte skrivit om något hemligt och inte heller något om det egna förbandet.
Stridsvagn S har inget med det hela att göra.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Bostadsbyggandet stoppar upp - allt färre bostadsrätter säljs

Medan börsen faller hårt idag med -2.50% i skrivande stund för OMXS30, så kommer fler rapporter in om allt svagare bostadsmarknad. Hemnet säger att allt färre objekt, som försvinner från Hemnet, har sålts.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Militära höghöjds-UAV:er observerade över svenska övningar

Expressen ger lite mer insyn i vad för UAV-observationer, som gjort under svenska övningar som bloggen rapporterat om. Det anges nu att det även handlat om rent militära spanings-UAV:er ("drönare"), som rört sig på flera tusen meters höjd och inte kan förklaras som hobbydrönare.
Luftvärn är praktiskt om ska kunna upptäcka höghöjdsdrönare.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör slutar omgående

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör Marcela Sylvander slutar i princip omgående rapporterar myndigheten. Avgången sker på egen begäran enligt en notis från Högkvarteret.
Några foton på Högkvarteret på Lidingövägen kan det förstås inte bli, pga fotoförbud.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Detta är vad dina FB-vänner kan ge bort till tredje part

Letar man i Facebooks inställningar kan man hitta vad dina så kallade Facebookvänner kan dela med sig av för information om dig till tredje part, t ex när de svarar på en rolig enkät eller gör ett skojsigt test på Facebook. Nedan ser du vad vännerna kan ge vidare.
Detta hittas under Inställningar->Appar.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Ni har väl läst det finstilta i ert Facebook-avtal?

"Om det är gratis är det du som är produkten."Facebook är i blåsväder sedan det blivit allmänt känt att tredjepartsutvecklare kan läsa oc sprida användares och deras vänners data och gjort det när Kreml påverkade det amerikanska presidentvalet. Spridandet av persondata till tredje part står förstås redan i Facebooks användaravtal, så ingen ska väl vara överraskad.

Cornucopia - Igår: 18:01

Bra jobbat av SJ - 40% inställda tåg

Järnvägen och SJ fortsätter gå från klarhet till klarhet. Vid resan till och från Falun valdes förstås järnväg. Tyvärr innebär det byten och än så länge har hela 40% av tågen varit inställda, så det är lite spännande huruvida om och när man når destinationen.

Cornucopia - Igår: 16:52

I halva Sverige kopplar man redan in bilen på elnätet varje dag

Efter en visit till Mellansverige kan jag konstatera att handhavandet kring elbilars laddning inte innebär någon större förändring. Åtminstone inte i Falun, där alla verkar koppla in sina bilar i elnätet åtminstone varje kväll. Falun.

Cornucopia - Igår: 10:34

Dålig lönsamhet i detaljhandeln

Handelns Utredningsinstituts (HUI) rapport om detaljhandelns lönsamhet från 2015 ger lite ledtrådar kring hur det kan gå med svensk detaljhandel och om den kan följa efter den gryende amerikanska krisen. Trots ökad omsättning har man inte ökat sin lönsamhet.
Detaljhandel.

Cornucopia - I förrgår: 16:54

Bra SF: Altered Carbon ställer väsentliga frågor om mänskligheten och klyftor i samhället

Netflix teveanpassning av Richard K Morgans cyberpunkroman Altered Carbon är kontroversiell politiskt inkorrekt, men bra science fiction, som vågar ställa väsentliga frågar om vad det innebär att vara människa och segregation och klyftor i samhället. Sevärd och tänkvärd, även om många lär sätta i halsen.
Altered Carbon är en någorlunda väl genomfört teveanpassning av den litterära förlagan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.