Cornucopia > Ekonomi

Monday, 18 December, 19:40

Liknande nyheter

Taggar: Swedbank, tror, ytterligare, räntesänkningarnästa , vecka
Cornucopia - 19 nov 16 kl. 15:16

Nollinflationsperioden över - osannolikt med ytterligare räntesänkningar

Det är nu snart ett år sedan den officiella KPI-inflationen låg runt nollan. Tvärt om har vi under året haft en stabil och stigande KPI-inflation, vilket gör det osannolikt att Riksbanken genomför ytterligare räntesänkningar. Tvärt om är det dags att förbereda sig på räntehöjningar även för de rörliga bolånen, även om det kanske ligger ett år framåt i tiden.

Affärsvärlden - 20 aug 13 kl. 07:52

Australiens centralbank: Ytterligare räntesänkningar möjliga

Australiendollarn kommer att vara en viktig variabel i räntebesluten framöver och ytterligare räntesänkningar är möjliga..

Cornucopia - 13 maj 15 kl. 10:33

KPI faller igen - risk för ytterligare räntesänkningar

SCB rapporterade igår om fallande konsumentprisindex (KPI), felaktigt i dagligt tal kallat inflationen. Risken finns nu att Riksbanken i panik genomför ytterligare destruktiva räntesänkningar.
Under februari och mars steg KPI och vid senaste räntebeskedet sänkte man inte räntan, även om man utökade de kvantitativa lättnaderna.

Cornucopia - 11 okt 16 kl. 08:01

KPI +1.1%, KPIF +1.4% - osannolikt med räntesänkningar

Inflationen fortsätter bita sig fast och stiger något i SCB:s senaste statistik från igår. KPI stiger +1.1% och KPIF, som ignorerar Riksbankens egna inflationsdämpande åtgärder via räntesänkningar, stiger +1.

Affärsvärlden - 16 maj 17 kl. 10:42

Analytikern: "Minskar sannolikheten för ytterligare räntesänkningar"

Riksbanken vill justera inflationsmålet. Det kan leda till färre penningpolitiska lättnader framöver, tror ränteanalytikern Knut Hallberg..

Affärsvärlden - 24 aug 16 kl. 10:55

Erdogan uppmanar till fler räntesänkningar i Turkiet

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan lovordar de räntesänkningar som landets centralbank genomfört. Samtidigt uppmanar han till ytterligare snabba sänkningar för att stödja sysselsättningen och tillväxten. Det rapporterar Livesquawk med hänvisning till Reuters..

Sydsvenskan - 27 feb 13 kl. 06:30

Ytterligare räntesänkning mindre sannolik

Chansen för fler räntesänkningar från Riksbanken minskar.
Det visar protokollet från det senaste räntemötet..

E24 - 20 aug 13 kl. 05:31

Australien: Ytterligare räntesänkningar möjliga

?Bostadslån har ökat, liksom huspriserna?..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Finwires enkät tror på fallande börs och bostadspriser 2018

Den finansiella nyhetsbyrån Finwires följare tror med svagt överläge på fallande börs 2018. En stor majoritet tror även på fallande bostadspriser.
Dagschart OMXS30 för 2017 så här långt.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Sverige: Hög inflation och dålig tillväxt sammanfaller

Det sägs att hög inflation ska sammanfalla med högkonjunktur, men åtminstone för svensk del verkar det släpa efter och istället bli högre inflation när lågkonjunkturen inträffar. Och nu är inflationen relativt sett på väg uppåt...Svensk BNP-tillväxt och KPI-inflation sedan 1981 till och med 2016.

Cornucopia - 6 timmar sedan

SBAB: Bostadspriserna i Stockholm ska ner 10-15% ytterligare

SBAB VD Klas Danielsson säger till Bloomberg att bostadspriserna i Stockholm fallit 10 - 15% och kan mycket väl falla ytterligare 10 - 15%. Killgissningar i all ära, det mest intressanta är att detta sägs i engelskspråkiga internationella Bloomberg, och alltså får internationell spridning.
På väg ner.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Samtyckeslagstiftningen: Så här undviker du bli anmäld för våldtäkt!

Regeringen föreslår att en samtyckeslagstiftning ska införas för sexuellt umgänge. Därmed blir det uppenbarligen tvärt om mot idag inte tillåtet att ha sex med en person utan dennes medgivande. Nedan följer några enkla råd för hur du ska undvika att bli anmäld för våldtäkt.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Var beredda på den smutsigaste valrörelsen någonsin

Efter årsskiftet drar valrörelsen igång på allvar, även om positionering via vilka lagförslag som ska bli valfrågor börjat. Då diktaturen i Kreml kommer lägga sig i det svenska valet via påverkansoperationer och stämningen på svenska Internet redan är hätsk, så kommer 2018 års valrörelse bli den smutsigaste och med det minst relevanta någonsin. Frågan är dock om det påverkar resultatet i någon större utsträckning?

Cornucopia - Igår: 18:33

Hur mycket är din julgåva från arbetsgivaren värd?

Med tredje advent idag drar det ihop sig till jul. Har du fått någon julgåva från arbetsgivaren i år, vad var det för något och vad bedömer du i så fall att den är värd?Julemys.

Cornucopia - Igår: 17:34

Gästinlägg: Säkerhetsfokus på kappseglingstävlingen RSHYR

Nedanstående är ett gästinlägg av Lena Padukova adrenalena.se, som jul-nyår seglar i legendariska Rolex Sydney Hobart Yacht Race, en av världens tuffaste seglingstävlingar.

Efter ett flertal tragiska händelser i samband med tidigare Rolex Sydney Hobart Yacht Race (RSHYR), framför allt år 1989, när de tävlande drabbades av en superstorm, har säkerhetsföreskrifterna uppdaterats och skärpts väsentligt.

Cornucopia - Igår: 09:26

Signerar böcker i Göteborg och Kungsbacka idag söndag

Kort tjatig påminnelse igen. Jag signerar böcker klockan 12:00 - 13:00 hos Akademibokhandeln i Nordstan Göteborg och sedan hos Akademibokhandeln i Kungsmässan Kungsbacka 14:00 - 15:00. Detta är min sista boksignering i julhandeln och den enda i Göteborgsområdet, så passa på att köpa dina signerade julklappar.

Cornucopia - I förrgår: 15:11

Lördagsfråga: Var är detta foto taget?

Nu en liten fråga till läsarna så här på eftermiddagen. Var i Sverige är nedanstående foto taget?Var?

Cornucopia - I förrgår: 13:13

Har raset i lägenhetspriser stoppat upp i december?

Flera sk experter hävdar att boprisfallet har upphört i december. Frågan är dock vad Boolis prisdata säger på månadsnivå nu när vi snart når jul och affärsavslut kraftigt dyker i sedvanlig ordning? Svaret följer nedan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.