Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 22 July, 10:53

Cornucopia - 13 mar 15 kl. 13:00

Swedbank tror på ytterligare räntesänkningar nästa veckaSchibsted/SvD rapporterar att Swedbank tror att Riksbanken sänker styrräntan reporäntan till -0.20% nästa vecka.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SvD, Swedbank, Riksbanken, SEB, USDSEK, Riksbankens, MSEK, Stockholm, SBAB, Finansinspektionen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbank, tror, ytterligare, räntesänkningarnästa , vecka
Cornucopia - 19 nov 16 kl. 15:16

Nollinflationsperioden över - osannolikt med ytterligare räntesänkningar

Det är nu snart ett år sedan den officiella KPI-inflationen låg runt nollan. Tvärt om har vi under året haft en stabil och stigande KPI-inflation, vilket gör det osannolikt att Riksbanken genomför ytterligare räntesänkningar. Tvärt om är det dags att förbereda sig på räntehöjningar även för de rörliga bolånen, även om det kanske ligger ett år framåt i tiden.

Affärsvärlden - 20 aug 13 kl. 07:52

Australiens centralbank: Ytterligare räntesänkningar möjliga

Australiendollarn kommer att vara en viktig variabel i räntebesluten framöver och ytterligare räntesänkningar är möjliga..

Cornucopia - 13 maj 15 kl. 10:33

KPI faller igen - risk för ytterligare räntesänkningar

SCB rapporterade igår om fallande konsumentprisindex (KPI), felaktigt i dagligt tal kallat inflationen. Risken finns nu att Riksbanken i panik genomför ytterligare destruktiva räntesänkningar.
Under februari och mars steg KPI och vid senaste räntebeskedet sänkte man inte räntan, även om man utökade de kvantitativa lättnaderna.

Cornucopia - 11 okt 16 kl. 08:01

KPI +1.1%, KPIF +1.4% - osannolikt med räntesänkningar

Inflationen fortsätter bita sig fast och stiger något i SCB:s senaste statistik från igår. KPI stiger +1.1% och KPIF, som ignorerar Riksbankens egna inflationsdämpande åtgärder via räntesänkningar, stiger +1.

Affärsvärlden - 16 maj 17 kl. 10:42

Analytikern: "Minskar sannolikheten för ytterligare räntesänkningar"

Riksbanken vill justera inflationsmålet. Det kan leda till färre penningpolitiska lättnader framöver, tror ränteanalytikern Knut Hallberg..

Affärsvärlden - 24 aug 16 kl. 10:55

Erdogan uppmanar till fler räntesänkningar i Turkiet

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan lovordar de räntesänkningar som landets centralbank genomfört. Samtidigt uppmanar han till ytterligare snabba sänkningar för att stödja sysselsättningen och tillväxten. Det rapporterar Livesquawk med hänvisning till Reuters..

Sydsvenskan - 27 feb 13 kl. 06:30

Ytterligare räntesänkning mindre sannolik

Chansen för fler räntesänkningar från Riksbanken minskar.
Det visar protokollet från det senaste räntemötet..

E24 - 20 aug 13 kl. 05:31

Australien: Ytterligare räntesänkningar möjliga

?Bostadslån har ökat, liksom huspriserna?..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Foton: Trollfjorden, Lofoten

Nedan följer några foton från gårdagens segling till Trollfjorden på Lofoten. En ganska spektakulär naturupplevelse.Trollfjorden inifrån.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Fossila bränslen ökade 2.5x så mycket som förnyelsebart 2017

Mänskligheten upplevde förstås under 2017 ännu ett nytt rekord för global energikonsumtionen. Bruket av fossila bränslen ökade 2.5x så fort som så kallat övrigt förnyelsebart, dvs vind, sol, geotermisk energi, biodrivmedel mm, oräknat vattenkraft.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Halverad försäljning hos bostadsutvecklarna

Nyhetsbyrån Direkt har gjort en genomgång av de stora bostadsutvecklarnas byggstarter och konstaterar att försäljingen under andra kvartalet har halverats jämfört med 2017. Att försäljningen ökat sedan första kvartalet ska ses som en säsongseffekt och inte att marknden återhämtat sig.
Läsarfoto.

Cornucopia - Igår: 09:42

Foto: Stokmarknes, Norge

Den närmaste veckan har jag anslutit till min sambo, den professionella äventyraren Lena, och seglar i Nordnorge, närmare bestämt det lite mer lugna Lofoten. Ingen större påverkan på bloggen, annat än att det blir lite fotoinlägg. Här uppe finns iaf 4G.

Cornucopia - Igår: 18:56

Fredagsmys: En liten tur på betesmarkerna

Så var det dags för lite härligt fredagsmys igen. Och vad kan vara härligare än en liten trevlig promenad i den strålande sommarsolen, som enligt prognosen ska vara kvar här utan regn i ytterligare minst tio dagar på raken. Artrik betesmark klassad som särskilda värden, tillika fornlämning från stenåldern.

Cornucopia - Igår: 14:55

Svenska staten köper TV4

Svenska staten har nu köpt TV4. Detta genom att TeliaSonera köpt TV4:s ägarbolag Bonnier Broadcasting. Därmed styr staten över i princip all seriösare television i Sverige, i den mån någon fortfarande tittar på tablåteve.

Cornucopia - Igår: 12:54

Villaägare - lär dig mer om din tomt i torkan

"Spik i foten? Jajajmensan!" - Hasse & TageInget ont som inte har något gått med sig.

Cornucopia - Igår: 12:06

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige under 2017

De globala ökningarna av fossilbaserade CO2-utsläpp tog fart under 2017. Ökningen motsvarar nio Sverige och om Sverige så går tillbaka till stenåldern kommer den globala uppvärmningen bara skjutas upp en månad. Fast utsläppen ökar ju inte bara ett enda år, så effekten skulle bli ännu mindre om stenåldersdrömsamhället uppfylldes.

Cornucopia - I förrgår: 17:41

Detta bistår Försvarsmakten med till släckningsarbetet

Försvarsmaktens bidrag till skogsbrandsbekämpningen är mycket större än de mer än 500 personer som aktivt jobbar med släckning i brandlinjen. Det saknas just nu komplett sammanställning, men nedan följer Försvarsmaktens redogörelse.
Personlig utrustning.

Cornucopia - I förrgår: 15:15

Morgan Johansson: Regeringen vill dra ner svensk försvarsförmåga ytterligare

I samband med en pressträff idag meddelande justitieminister Morgan Johansson (s) att regeringen vill se på möjligheten att dra ner ytterligare på svensk försvarsförmåga.
En av Försvarsmaktens helikopter 16 Blackhawk.Försvarsmaktens första uppgifter att försvara Sverige och leverera operativ försvarsförmåga.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.