YLE > Finland

Wednesday, 23 January, 02:46

YLE - 10 mar 15 kl. 13:38

Anders Borg – en politiker i ekonomkläder eller tvärtom?Anders Borg var finansminister i Sverige i åtta år. Under samma tid skakades hela Europa av den nedgång som eurokrisen förorsakat. Anders Borg - en leende, intellektuell man - klarade galant av krisen. På onsdag presenterar Anders Borg tillsammans med Juhana Vartiainen en rapport om Finland. Rapporten beställdes av statsminister Alexander Stubb i höstas.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Borg, Sverige, Europa, Anders Borg, Juhana Vartiainen, Finland, Alexander Stubb, Carl Bildt, Sveriges, Stockholm, Uppsala, EU, Svenska, Helsingfors, Europas, Financial Times, Årets, Katatinen, Fredrik Reinfeldt

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anders, Borgen , politikeri , ekonomklädereller , tvärtom
Dagens PS - 08 aug 17 kl. 08:31

Riksdagen vill sätta Anders Borg i karantän

En genomgång av SR Ekot visar att förslaget om att sätta statsråd och statssekreterare i karantän i upp till ett år – i övergången mellan politiken till näringslivet – har brett stöd i riksdagen. Sverige är i dag ett av få länder som saknar reglering för dessa frågor som varit en het potatis i debatten de senaste åren. Några exempel på toppolitiker som fått prestigeuppdrag på ”andra sidan” är Göran Persson (S), Björn Rosengren (S), Filippa Reinfeldt (M) och nu högaktuelle Anders Borg (M).

Nerikes Allehanda - 20 feb 14 kl. 05:02

Keynes, Bertil Ohlin och Anders Borg

Det blir inga fler jobbskatteavdrag. De som kör bensinslukande bilar får räkna med höjd fordonsskatt med omkring 900 kronor per år. Alkohol, cigaretter och snus kommer att bli dyrare.

Alliansfritt Sverige - 08 sep 12 kl. 16:13

Anders Borg blandar ihop eller ljuger om höghastighetsbana

TÅG. I juli 2010 förklarade Anders Borg för Norrköpings Tidning att han var emot planerna på Ostlänken vilket i förslaget innebar en höghastighetsbana mellan Järna och Linköping.
Det skulle vara robust olönsamt.

YLE - 12 mar 15 kl. 04:26

"Vartiainen vill bli Finlands Anders Borg"

Den ekonomiska rapport, som samlingspartistiska riksdagskandidaten Juhana Vartiainen och förra svenska finansministern Anders Borg publicerade på onsdagen, är ett samlingspartistiskt beställningsarbete. Den här bredsidan levererar två kända nationalekonomer på vänsterkanten. Inget i rapporten överraskar.

Alliansfritt Sverige - 18 nov 13 kl. 20:08

Sverige i recession – Anders Borg: whatever

Sverige ser ut att befinna sig i recession. Det senaste kvartalet har industrin tvingats reat ut sina lagervaror till ett värde av 10 miljarder kronor, vilket befaras komma att trycka ned BNP till under minusgränsen. Detta skulle innebära att vi för första gången sedan år 2009 har en krympande ekonomi två på varandra följande kvartal.

Supermiljöbloggen - 13 jan 14 kl. 08:38

Tågupproret: Avgå, Anders Borg!

Missnöjet med tågpolitiken stiger. Nu kräver Tågupproret finansministerns avgång.  Den senaste tiden har tågproblemen avlöst varandra, med urspårningar och förseningar.

Alliansfritt Sverige - 08 sep 12 kl. 17:05

Anders Borg: Då massarbetslöshet idag den nivå där arbetslösheten ska vara

NOTIS. Under en diskussion om A-kassan i Ekots lördagsintervju förklarade Anders Borg att nivån som arbetslösheten ska vara är runt fem eller sex procent:

Anders Borg
Foto: Mary X Jensen? A-kassan kan höjas när vi ser att, för det första: vi ser att vi också kan göra andra saker som stimulerar arbetsutbudet, till exempel  jobbskatteavdrag.

Expressen - 04 apr 14 kl. 11:36

Anders Borg KU-anmäls

GÖTEBORG. Finansminister Anders Borg anmäls i dag till riksdagens konstitutionsutskott, KU. Han anklagas för att systematiskt skjuta upp interpellationsdebatter i riksdagen, kan Expressen.

Kristianstadsbladet - 10 mar 14 kl. 15:06

Anders Borg inspirerar till lustspel

"Folk ska jobba, inte supa". Det sade finansminister Anders Borg (M) i ett tal 2010. Det citatet gick komikergänget på Vallarnas friluftsteater i gång på och har nu skapat en fars baserat på uttalandet.

Trelleborgs Allehanda - 10 mar 14 kl. 15:06

Anders Borg inspirerar till lustspel

"Folk ska jobba, inte supa". Det sade finansminister Anders Borg (M) i ett tal 2010. Det citatet gick komikergänget på Vallarnas friluftsteater i gång på och har nu skapat en fars baserat på uttalandet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

90-åriga Thea har sett teater på ÅST sedan 1935 - nu firar hon teaterhusets jubileumsår

Åbobon Thea Selen hör garanterat till Åbo svenska teaters trognaste vänner. Teaterhuset firar i år 180 år, och i nästan hälften av de åren har Selen funnits bland åskådarna. Selen har också ordnat fester och loppmarknader för teaterns väl..

YLE - 6 timmar sedan

Både arbetsgivar- och arbetstagarorganisationerna vill underlätta arbetskraftsinvandring

Centralorganisationerna på arbetsmarknaden vill att nästa regering underlättar arbetskraftsinvandringen till Finland. De anser att utländsk invandring behövs för att antalet skattebetalare ska öka. Företagarna oroar sig också för en kommande brist på arbetskraft..

YLE - 7 timmar sedan

Bloomberg: Finland tredje bäst i världen på innovationer

Sydkorea på första plats, Tyskland på andra. Och Finland klättrar hela fyra placeringar..

YLE - 8 timmar sedan

Den gamla järnvägsidyllen i Karis förfaller – hugade husköpare får ta kontakt

De kulturhistoriskt värdefulla arbetarhusen på gamla järnvägsområdet i Karis håller på att förfalla. Ägaren, Karis industrifastigheter har däremot inga konkreta renoveringsplaner. Vill någon köpa hus lönar det sig att ta kontakt, säger bolagets verkställande direktör Henrik Westerlund..

YLE - 8 timmar sedan

Kyrkobrännare dömdes till tre års fängelse och måste betala nästan tre miljoner euro i skadestånd

Den man som i höstas brände ner kyrkan i Kiihtelysvaara i Norra Karelen har dömts till fängelse för grov skadegörelse. Han ska också betala nästan tre miljoner euro i skadestånd..

YLE - 8 timmar sedan

SDP får svårt att vinna valet utan stark statsministerkandidat, säger Göran Djupsund

Att SDP leder opinionsmätningarna men dalar inför valets slutspurt har hänt förr, så Antti Rinnes sjukskrivning gör inte läget lättare för partiet, tror professor emeritus Göran Djupsund..

YLE - 9 timmar sedan

Ett ovaccinerat barn i dagisåldern har insjuknat i mässling i Kotka - smittan sannolikt utomlandsifrån

Ett ovaccinerat barn i dagisåldern har diagnosticerats med mässling i Kotka. Barnet har vistats utomlands och smittan misstänks ha kommit därifrån..

YLE - 10 timmar sedan

FN-steels konkursbo förhandlar med Hangö om mark i Koverhar

En drygt 50 hektar stor plätt mark på FN-steels gamla fabriksområde kanske köps av Hangö stad. Området är intressant ur hamnens synvinkel, menar stadsdirektör Denis Strandell..

YLE - 10 timmar sedan

Lovisa stänger förskolor i Pernå, Haddom och Teutjärvi: "När min son hörde det så började han gråta"

Nästa höst kommer förskolorna att försvinna från Pernå kyrkoby skola, Haddom skola och Teutjärven koulu eftersom grupperna är alltför små. Föräldrarna är inte nöjda..

YLE - 11 timmar sedan

Anställd på Aktia råkade ut för nätfiske - tiotals kunders personuppgifter i riskzonen

En bankanställds misstag har lett till att ett begränsat antal kunders personuppgifter är i fara. Aktia har kontaktat alla berörda kunder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.