YLE > Finland

Monday, 18 June, 08:00

YLE - 10 mar 15 kl. 13:38

Anders Borg – en politiker i ekonomkläder eller tvärtom?Anders Borg var finansminister i Sverige i åtta år. Under samma tid skakades hela Europa av den nedgång som eurokrisen förorsakat. Anders Borg - en leende, intellektuell man - klarade galant av krisen. På onsdag presenterar Anders Borg tillsammans med Juhana Vartiainen en rapport om Finland. Rapporten beställdes av statsminister Alexander Stubb i höstas.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Borg, Sverige, Europa, Anders Borg, Juhana Vartiainen, Finland, Alexander Stubb, Carl Bildt, Sveriges, Stockholm, Uppsala, EU, Svenska, Helsingfors, Europas, Financial Times, Årets, Katatinen, Fredrik Reinfeldt

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anders, Borgen , politikeri , ekonomklädereller , tvärtom
Dagens PS - 08 aug 17 kl. 08:31

Riksdagen vill sätta Anders Borg i karantän

En genomgång av SR Ekot visar att förslaget om att sätta statsråd och statssekreterare i karantän i upp till ett år – i övergången mellan politiken till näringslivet – har brett stöd i riksdagen. Sverige är i dag ett av få länder som saknar reglering för dessa frågor som varit en het potatis i debatten de senaste åren. Några exempel på toppolitiker som fått prestigeuppdrag på ”andra sidan” är Göran Persson (S), Björn Rosengren (S), Filippa Reinfeldt (M) och nu högaktuelle Anders Borg (M).

Nerikes Allehanda - 20 feb 14 kl. 05:02

Keynes, Bertil Ohlin och Anders Borg

Det blir inga fler jobbskatteavdrag. De som kör bensinslukande bilar får räkna med höjd fordonsskatt med omkring 900 kronor per år. Alkohol, cigaretter och snus kommer att bli dyrare.

Alliansfritt Sverige - 08 sep 12 kl. 16:13

Anders Borg blandar ihop eller ljuger om höghastighetsbana

TÅG. I juli 2010 förklarade Anders Borg för Norrköpings Tidning att han var emot planerna på Ostlänken vilket i förslaget innebar en höghastighetsbana mellan Järna och Linköping.
Det skulle vara robust olönsamt.

YLE - 12 mar 15 kl. 04:26

"Vartiainen vill bli Finlands Anders Borg"

Den ekonomiska rapport, som samlingspartistiska riksdagskandidaten Juhana Vartiainen och förra svenska finansministern Anders Borg publicerade på onsdagen, är ett samlingspartistiskt beställningsarbete. Den här bredsidan levererar två kända nationalekonomer på vänsterkanten. Inget i rapporten överraskar.

Alliansfritt Sverige - 18 nov 13 kl. 20:08

Sverige i recession – Anders Borg: whatever

Sverige ser ut att befinna sig i recession. Det senaste kvartalet har industrin tvingats reat ut sina lagervaror till ett värde av 10 miljarder kronor, vilket befaras komma att trycka ned BNP till under minusgränsen. Detta skulle innebära att vi för första gången sedan år 2009 har en krympande ekonomi två på varandra följande kvartal.

Supermiljöbloggen - 13 jan 14 kl. 08:38

Tågupproret: Avgå, Anders Borg!

Missnöjet med tågpolitiken stiger. Nu kräver Tågupproret finansministerns avgång.  Den senaste tiden har tågproblemen avlöst varandra, med urspårningar och förseningar.

Alliansfritt Sverige - 08 sep 12 kl. 17:05

Anders Borg: Då massarbetslöshet idag den nivå där arbetslösheten ska vara

NOTIS. Under en diskussion om A-kassan i Ekots lördagsintervju förklarade Anders Borg att nivån som arbetslösheten ska vara är runt fem eller sex procent:

Anders Borg
Foto: Mary X Jensen? A-kassan kan höjas när vi ser att, för det första: vi ser att vi också kan göra andra saker som stimulerar arbetsutbudet, till exempel  jobbskatteavdrag.

Expressen - 04 apr 14 kl. 11:36

Anders Borg KU-anmäls

GÖTEBORG. Finansminister Anders Borg anmäls i dag till riksdagens konstitutionsutskott, KU. Han anklagas för att systematiskt skjuta upp interpellationsdebatter i riksdagen, kan Expressen.

Kristianstadsbladet - 10 mar 14 kl. 15:06

Anders Borg inspirerar till lustspel

"Folk ska jobba, inte supa". Det sade finansminister Anders Borg (M) i ett tal 2010. Det citatet gick komikergänget på Vallarnas friluftsteater i gång på och har nu skapat en fars baserat på uttalandet.

Trelleborgs Allehanda - 10 mar 14 kl. 15:06

Anders Borg inspirerar till lustspel

"Folk ska jobba, inte supa". Det sade finansminister Anders Borg (M) i ett tal 2010. Det citatet gick komikergänget på Vallarnas friluftsteater i gång på och har nu skapat en fars baserat på uttalandet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Trafikskyddet: Var fjärde ungdom känner någon som har kört drogpåverkad

En fjärdedel av ungdomarna i åldern 15-20 år känner personligen någon som har kört ett fordon under drogpåverkan. En överväldigande majoritet anser också att köra påverkad är en allvarlig eller mycket allvarlig trafikförseelse..

YLE - 1 timme sedan

Teuvo Hakkarainen ställs inför rätta för sexuellt ofredande och misshandel – följ direktsändningen från rätten klockan 8.45

Åtalet gäller att Hakkarainen i december med tvång försökte kyssa Veera Ruoho då hon satt i riksdagens café. Yle sänder direkt från rätten med start klockan 8.45..

YLE - 2 timmar sedan

Forststyrelsen polisanmäler markbranden i Sibbo storskogs nationalpark

Det skulle ha kunnat sluta riktigt dåligt då någon gjorde upp en lägereld i Sibbo storskogs nationalpark för två söndagar sedan. Nu har Forststyrelsen polisanmält markbranden som följde..

YLE - 2 timmar sedan

Över 60 Uberchaufförer har överklagat till hovrätten, vill inte bli av med det de tjänat: "Tänkte att det här inte är möjligt i Finland"

Uber gör i och med nya taxilagen comeback i Finland men rättsprocesserna mot tidigare Uberchaufförer pågår fortfarande. Över 60 chaufförer har överklagat domar till hovrätten. Största delen har utländsk bakgrund och en säger att han inte trodde att det här var möjligt i Finland..

YLE - 2 timmar sedan

Livsviktiga adrenalininpennor slut - "Så här katastrofalt har jag inget minne av att det skulle ha varit förut"

Situationen är kritisk för allergiker och personer som till exempel är överkänsliga för getingstick. Tillverkaren Mylan säger man att de bara kan hoppas på att läget förbättras nästa säsong..

YLE - 2 timmar sedan

Allt fler poliser orkar inte i jobbet – "Alla har vi våra gränser och vid något skede kommer den gränsen emot"

Under det senaste decenniet har antalet poliser minskat från över 8000 till drygt 7000, samtidigt som arbetet har blivit allt mer krävande. Vid polisernas fackförbund säger man att arbetsbördan håller på att bli för stor och att allt fler poliser funderar på att byta bransch..

YLE - 3 timmar sedan

Trumps USA spär på den globala osäkerheten – Carl Bildt: "Vi måste göra mer tillsammans i Europa"

Frågetecknen kring USA:s utrikes- och säkerhetspolitiska linje betyder att vi måste göra mer tillsammans i Europa. Det säger tidigare svenska stats- och utrikesministern Carl Bildt som är aktuell i samband med Gullrandadiskussionerna som fortsätter i dag, måndag..

YLE - 3 timmar sedan

Borgås skolbyggen och renoveringar blir ofta dyrare än väntat – politiker: ”Vi måste kunna lita på fakta"

Det senaste fallet är Kvarnbackens skola. Kostnadsberäkningen håller inte och renoveringen beräknas bli en miljon euro dyrare än budgeterat. Bildningsnämndens ordförande är upprörd..

YLE - 12 timmar sedan

"Emilia": "Jag vill inte leta efter orden då jag talar om mitt illamående" - stor brist på svenskspråkiga terapeuter

I flera år har man försökt få till stånd en utbildning för psykoterapeuter på svenska i Helsingfors, men intresset har inte varit tillräckligt på många år. För många är det enklare att söka sig till en finskspråkig terapeut..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.