DI > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 11:23

Liknande nyheter

Taggar: USA-börser, Statistik, tynger
DI - 28 apr 15 kl. 16:33

USA-börser: Statistik tynger

Efter en inledning runt nollstrecket tynger nu svag statistik över det amerikanska konsumentförtroendet kurserna på New York-börserna. Nedgångarna är dock fortfarande relativt beskedliga jämfört med de tunga nedgångarna i Europa..

DI - 30 nov 15 kl. 16:20

USA-börser: Statistik tynger

USA-börserna rörde sig måttligt på måndagen efter den förkortade handelsveckan till följd av Thanksgiving. Dagens statistikskörd kom in på den svaga sidan..

DI - 05 jul 17 kl. 16:58

USA-börser: Oljeraset tynger

USA-börserna pekade i olika riktningar under onsdagen efter tisdagens nationaldagsfirande. Firandet stördes när Nordkorea testavfyrade sin missil som hade kunnat träffa USA..

DI - 15 jun 18 kl. 16:36

USA-börser: Handelskonflikten tynger Wall Street

USA-börserna inleder fredagen nedåt efter att handelskonflikten mellan USA och Kina eskalerat. .

DI - 02 aug 13 kl. 16:38

USA-börser: Jobbsiffror tynger

USA-börserna inledde fredagen i negativt territorium, och föll således från gårdagens rekordnivåer..

DI - 02 maj 14 kl. 18:08

USA-börser: Ukraina tynger

USA-börserna hade backat till nära oförändrat när lite mer än ett par timmar av fredagens handel passerat. Nya oroligheter i Ukraina ställdes mot en stark jobbrapport..

DI - 02 jun 14 kl. 16:38

USA-börser: Teknikaktierna tynger

USA-börserna inledde handelsveckan på lägre nivåer, efter att det amerikanska inköpschefsindexet för maj överraskande sjönk. American Realty Capital Healthcare klättrade efter uppköpsbud..

DI - 12 okt 16 kl. 18:16

USA-börser: Ericsson tynger tekniksektorn

Några timmar in i onsdagssessionen noterades USA-börserna fortsatt kring nollstrecket, vilket speglade öppningen. Investerare hade siktet inställt på kvällens Fed-protokoll. Kring klockan 18 noterades Dow Jones Industrial Average upp 0,1 procent till 18.

DI - 26 okt 16 kl. 16:14

USA-börser: Oljan tynger

Tapp i oljan och en rapportbesvikelse från Apple bidrog till att USA-börserna startade onsdagen i rött, andra nedgångsdagen i följd..

DI - 16 jun 17 kl. 21:15

USA-börser: Bosiffror tynger

USA-börserna handlas försiktigt nedåt på fredagen efter svag bostadsstatistik. På börserna riktas fokus på e-handelsjätten Amazon, som har förvärvat livsmedelskedjan Whole Foods..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Oboya Hoticulture spår bättre resultat efter årsskiftet

First North-bolaget Oboya Horticulture, som är leverantör till odlingsindustrin samt till konsument för hemmaodling, hade en intäktstillväxt på 20 procent under det tredje kvartalet. Omsättningen uppgick till 121 miljoner kronor (101)..

DI - 5 minuter sedan

Boozt-vd varnar för att marginalpressen kommer att fortsätta 2019

Den fysiska butiken i Köpenhamn och höga lagernivåer i marknaden kommer att försätta att pressa Boozts lönsamhet in i 2019. "Vi hoppas att det ska bli bättre men utgår från att det inte kommer att bli bättre.".

DI - 10 minuter sedan

Life science-investerare: Ser fem lovande kandidater nästa år

Karolinska Development, som investerar i life-sciencebolag, uppger att de under 2019 kommer att avläsa fem stycken fas 2-studier som med 27-50 procents chans i genomsnitt kommer kunna visa positiv data. Det säger vd Viktor Drvota på Redeyes Life Sciencedag som pågår under onsdagen. .

DI - 10 minuter sedan

Epiroc tillsätter ny chef för framtida förvärv och strategi

Gruv- och bergbrytningsteknikbolaget Epiroc har enligt ett pressmeddelande utnämnt Martin Hjerpe till förvärvs- och strategidirektör, med start den 1 mars 2019. .

DI - 15 minuter sedan

Prognos: Tillväxten i världsekonomin har toppat – "svårt att mjuklanda"

Det råder grov sjö för världsekonomin. Global BNP-tillväxt är stark men har passerat toppen. Arbetslösheten är klart lägre än före finanskrisen på flera håll i världen, arbetskraftsbristen börjar bita och inflationen är fortsatt dämpad.

DI - 15 minuter sedan

OECD: Stark export och svag krona talar för svensk expansion

Stark export till följd av tillväxt hos Sveriges största handelspartners och en svagare krona, tillsammans med solid inhemsk efterfrågan kommer fortsätta stötta den svenska expansionen..

DI - 15 minuter sedan

Zijin Mining tar över Nevsun som Lundin Mining försökte köpa

Kinesiska Zijin Mining har säkrat regulatoriskt godkännande för sitt förvärv av kanadensiska Nevsun Resources för 1,4 miljarder dollar, motsvarande 12,7 miljarder kronor. Det rapporterar sajten Mining..

DI - 15 minuter sedan

Facebookchef pudlar efter smutskastning av kritiker

Facebooks avgående kommunikationschef Elliot Schrage godkände beslutet att anlita den omstridda pr-firman Definers. Kommunikationschefen medger också att hans team uppmanade Definers att gräva fram negativa nyheter om Facebooks rivaler och kritiker, bland dem investeraren George Soros..

DI - 15 minuter sedan

Även JP Morgan ser tydlig inbromsning i USA nästa år

JP Morgan förväntar sig att den amerikanska ekonomin bromsar in till en tillväxt om 1,9 procent nästa år, rapporterar CNBC. En liknande spådom kom Wall Street-jätten Goldman Sachs med i måndags..

DI - 30 minuter sedan

Räntor & valutor: Italienska räntor ned inför EU-besked

Amerikanska räntorna steg något i den avslutande handeln på tisdagen och har fortsatt något upp på onsdagen med tioåringen kring 3,08 procent. Europabörserna trotsar nedgången i USA och handlas upp 0,5-1 procent..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.