DN > Opinion

Sunday, 23 September, 23:37

DN - 20 feb 15 kl. 00:05

”Sveriges militära avtal med Saudiarabien måste brytas”
Ta rätt beslut, Löfven. Vapenhandel och beväpnande av skurkstater kan ­knappast legitimeras genom argumentet att handel är bra – eller av rädsla för minskad svensk export. Sveriges militära samarbetsavtal med Saudiarabien ­måste brytas, skriver tre socialdemokratiska riksdagsledamöter..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Saudiarabien

Dela artikeln

1396 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges militära, avtalmed , Saudiarabienmåste , brytas
BT - 29 jun 12 kl. 14:20

Militärt avtal Vitryssland-Ecuador

Ecuador och Vitryssland har ingått ett avtal om militärt samarbete, tänkt att stärka det sydamerikanska landets försvar, rapporterar lokala medier. Avtalet skrevs på under den vitryske presidenten Aleksandr Lukasjenkos besök i Quito i torsdags, där han träffade president Rafael Correa.
Avtalet omfattar bland annat utbildning samt utbyte av personal, information och militär teknologi.

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 12 kl. 14:22

Militärt avtal Vitryssland?Ecuador

Ecuador och Vitryssland har ingått ett avtal om militärt samarbete, tänkt att stärka det sydamerikanska landets försvar, rapporterar lokala medier. Avtalet skrevs på under den vitryske presidenten Aleksandr Lukasjenkos besök i Quito i torsdags, där han träffade president Rafael Correa. Avtalet omfattar bland annat utbildning samt utbyte av personal, information och militär teknologi..

Metro - 29 jun 12 kl. 14:25

Militärt avtal Vitryssland?Ecuador

Ecuador och Vitryssland har ingått ett avtal om militärt samarbete, tänkt att stärka det....

SvD - 14 jun 16 kl. 07:30

Hemlig bilaga i militärt avtal med USA

Avsiktsförklaringen, Statement of Intent (SOI), om utökat militärt samarbete mellan Sverige och USA innehåller även en hemlig bilaga med detaljer om hur avtalet ska genomföras, kan SvD rapportera. Till skillnad från själva avtalet är bilagan inte diarieförd i försvarsdepartementet..

SR - 02 jul 16 kl. 18:52

Militärt avtal mellan Island och USA

Militärbas tas i bruk igen efter att ha lagts ner för 10 år sedan..

UNT - 20 okt 16 kl. 12:06

Tidslinje: När Saudiarabien surnade till på Sverige

Ett uppsagt militärt avtal och ett uttalande av utrikesminister Margot Wallström ledde våren 2015 till en diplomatisk kris mellan Sverige och Saudiarabien..

GöteborgsPosten - 20 okt 16 kl. 12:07

Tidslinje: När Saudiarabien surnade till på Sverige

Ett uppsagt militärt avtal och ett uttalande av utrikesminister Margot Wallström ledde våren 2015 till en diplomatisk kris mellan Sverige och Saudiarabien. Så här gick det till – dag för dag..

GöteborgsPosten - 07 aug 12 kl. 06:49

Ambulansleverantör säljer militärfordon

Västra Götalandsregionen köper ambulanser från en leverantör som också säljer militärfordon till Saudiarabien, enligt P4 Göteborg..

BT - 29 jun 12 kl. 13:35

Historisk militärpakt skjuts upp

Underskriften av en historisk militärpakt mellan Sydkorea och den forna kolonialmakten Japan sköts på fredagen upp, efter upprörda känslor i Seoul.
Avtalet om informationsutbyte - bland annat om Nordkoreas missil- och kärnkraftsprogram - skulle ha blivit ländernas första militära avtal sedan Japans brutala kolonialstyre över Korea 1910-1945.
Många äldre koreaner minns fortfarande tiden under Japan och både det styrande partiet och oppositionen har krävt att avtalet skjuts upp.

Fler nyheter från DN

DN - 20 sep 18 kl. 21:00

”M måste kräva posten som utbildningsminister”

DN DEBATT 21/9. Svensk skola står nu inför ett vägval. Ska vi fortsätta på den postmoderna flumvägen eller ska vi på allvar bana vägen för en likvärdig skola med kunskap i fokus?

DN - 18 sep 18 kl. 21:00

”Brist på alternativ asylpolitik kan förklara SD:s framgångar”

DN DEBATT 19/9. SD:s stora framgångar kan förstås som effekten av ett omfattande demokratiskt underskott i svensk politik. Jag tror att det hade räckt med ett politiskt alternativ som skulle inneburit enbart en något stramare asyl­politik än den som faktiskt fördes för att förhindra SD:s tillväxt, men ­något sådant kom inte, skriver statsvetaren Bo Rothstein..

DN - 17 sep 18 kl. 21:00

”Lärarnas sociala uppdrag avskräcker akademiker”

DN DEBATT 18/9. Lärarkårens uppdrag måste rensas från så många sociala uppgifter som bara möjligt. Det som fortfarande behöver skötas som inte är direkt relaterat till under­visningen måste läggas på annan personal än lärare.

DN - 16 sep 18 kl. 15:41

Gran Canaria – ön med många ansikten

Mångsidiga Gran Canaria är ön vi aldrig tröttnar på och som kan upptäckas igen och igen. Följ med på en färd till den mer sällan besökta norra delen av ön..

DN - 09 sep 18 kl. 21:00

”Efter valet är det dags för de allra viktigaste frågorna”

DN DEBATT 10/9. Det finns två frågor vi alla bör ställa oss. De är de allra viktigaste och de lyder: Vilken värld vill vi lämna vidare till våra barn?

DN - 07 sep 18 kl. 21:00

”Hur ska jag veta vilket parti jag ska lägga min röst på?”

DN DEBATT 8/9. Att gå efter sakfrågor är en otillförlitlig metod; vi väljare är inte tillräckligt insatta. Sanningen är nog att vi måste lita till vår förmåga att bedöma vilka politiker som är mest tillförlitliga, också inom politiken finns utrymme för att luta sig mot expertis.

DN - 06 sep 18 kl. 21:00

”Kompetens för yrket får man snarare på jobbet än i skolan”

DN DEBATT 7/9. En vanlig bild är att man får kunskaper genom att ”gå i skolan” och att ju längre man sitter i skolbänken desto kunnigare blir man. Men den föreställningen leder fel.

DN - 25 aug 18 kl. 21:00

”Landet måste regeras – vi behöver färre partier”

DN DEBATT 26/8. Dagens parlamentariska röra är resultatet av det valsystem som beslutades i mitten av 1960-talet med millimeterrättvisa och en spärr på 4 procent. Men den nuvarande politiska situationen är inte bra och mest förvirrande för väljarna.

DN - 23 aug 18 kl. 13:30

”SVT:s ’Uppdrag granskning’ exploaterar människors oro”

DN DEBATT 24/8. I onsdagens ”Uppdrag granskning” ställs frågan varför invandrares bakgrund och kultur inte undersökts tillräckligt i syfte att förklara deras överrepresentation när det gäller våldtäkter. Men vetenskapen visar knappast att kulturell bakgrund skulle ha högre förklaringsvärde än andra variabler, skriver kriminologen Jerzy Sarnecki..

DN - 19 aug 18 kl. 13:10

”Också Vänsterpartiet är en destruktiv kraft i svensk politik”

DN DEBATT 20/8. Sverigedemokraterna är ett bidragsparti med en orealistisk ekonomisk politik och kan beskrivas som ett omöjligt parti. Men också Vänsterpartiet är ett omöjligt parti.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.