DN > Opinion

Wednesday, 21 November, 10:38

DN - 20 feb 15 kl. 00:05

”Sveriges militära avtal med Saudiarabien måste brytas”
Ta rätt beslut, Löfven. Vapenhandel och beväpnande av skurkstater kan ­knappast legitimeras genom argumentet att handel är bra – eller av rädsla för minskad svensk export. Sveriges militära samarbetsavtal med Saudiarabien ­måste brytas, skriver tre socialdemokratiska riksdagsledamöter..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Saudiarabien

Dela artikeln

1396 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges militära, avtalmed , Saudiarabienmåste , brytas
BT - 29 jun 12 kl. 14:20

Militärt avtal Vitryssland-Ecuador

Ecuador och Vitryssland har ingått ett avtal om militärt samarbete, tänkt att stärka det sydamerikanska landets försvar, rapporterar lokala medier. Avtalet skrevs på under den vitryske presidenten Aleksandr Lukasjenkos besök i Quito i torsdags, där han träffade president Rafael Correa.
Avtalet omfattar bland annat utbildning samt utbyte av personal, information och militär teknologi.

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 12 kl. 14:22

Militärt avtal Vitryssland?Ecuador

Ecuador och Vitryssland har ingått ett avtal om militärt samarbete, tänkt att stärka det sydamerikanska landets försvar, rapporterar lokala medier. Avtalet skrevs på under den vitryske presidenten Aleksandr Lukasjenkos besök i Quito i torsdags, där han träffade president Rafael Correa. Avtalet omfattar bland annat utbildning samt utbyte av personal, information och militär teknologi..

Metro - 29 jun 12 kl. 14:25

Militärt avtal Vitryssland?Ecuador

Ecuador och Vitryssland har ingått ett avtal om militärt samarbete, tänkt att stärka det....

SvD - 14 jun 16 kl. 07:30

Hemlig bilaga i militärt avtal med USA

Avsiktsförklaringen, Statement of Intent (SOI), om utökat militärt samarbete mellan Sverige och USA innehåller även en hemlig bilaga med detaljer om hur avtalet ska genomföras, kan SvD rapportera. Till skillnad från själva avtalet är bilagan inte diarieförd i försvarsdepartementet..

SR - 02 jul 16 kl. 18:52

Militärt avtal mellan Island och USA

Militärbas tas i bruk igen efter att ha lagts ner för 10 år sedan..

UNT - 20 okt 16 kl. 12:06

Tidslinje: När Saudiarabien surnade till på Sverige

Ett uppsagt militärt avtal och ett uttalande av utrikesminister Margot Wallström ledde våren 2015 till en diplomatisk kris mellan Sverige och Saudiarabien..

GöteborgsPosten - 20 okt 16 kl. 12:07

Tidslinje: När Saudiarabien surnade till på Sverige

Ett uppsagt militärt avtal och ett uttalande av utrikesminister Margot Wallström ledde våren 2015 till en diplomatisk kris mellan Sverige och Saudiarabien. Så här gick det till – dag för dag..

BT - 29 jun 12 kl. 13:35

Historisk militärpakt skjuts upp

Underskriften av en historisk militärpakt mellan Sydkorea och den forna kolonialmakten Japan sköts på fredagen upp, efter upprörda känslor i Seoul.
Avtalet om informationsutbyte - bland annat om Nordkoreas missil- och kärnkraftsprogram - skulle ha blivit ländernas första militära avtal sedan Japans brutala kolonialstyre över Korea 1910-1945.
Många äldre koreaner minns fortfarande tiden under Japan och både det styrande partiet och oppositionen har krävt att avtalet skjuts upp.

GöteborgsPosten - 07 aug 12 kl. 06:49

Ambulansleverantör säljer militärfordon

Västra Götalandsregionen köper ambulanser från en leverantör som också säljer militärfordon till Saudiarabien, enligt P4 Göteborg..

Fler nyheter från DN

DN - 14 nov 18 kl. 21:00

”Inget extra till kommunerna i övergångsregeringens budget”

DN DEBATT 15/11. Övergångsregeringen har använt höstbudgeten 2018 som utgångspunkt för budgetförslaget för 2019. Utöver det har anslag – efter kontakt med M, C, V, KD och L – justerats enligt sex principer.

DN - 13 nov 18 kl. 21:00

”Det finns alternativ till den förstelnade partipolitiken”

DN DEBATT 14/11. Dagens låsta situation är bara ett symtom på en större kris. Partierna har upphört att vara en länk mellan medborgarna och det politiska systemet.

DN - 27 okt 18 kl. 21:00

”Ny forskningsrapport påstår att samer inte är svenskar”

DN DEBATT 28/10. Rapporten ”Kartläggning av rasism mot samer i Sverige” är undermålig och att göra politik med utgångspunkt i denna rapport är bisarrt. Projekt­gruppens essentialiserande beskrivning av samer och svenskar ligger farligt nära det kulturrasistiska synsätt som finns inom den yttersta ­högern, skriver Jonny Hjelm, professor i historia vid Umeå universitet..

DN - 22 okt 18 kl. 21:00

”Fackets medlemmar vill ha fria och granskande tidningar”

DN DEBATT 23/10. En ny undersökning visar att fackförbundspressens läsare vill ha tidningar som arbetar efter journalistiska principer. Trots det lockas flera förbund, bland annat Lärarförbundet som i dag inleder sin kongress, av marknads­föringsretorikens idéer om att ”tala med en röst”.

DN - 17 okt 18 kl. 14:04

”Bättre arbetsvillkor krävs för att locka kompetens till tvångsvården”

REPLIK DN DEBATT 16/10. Sex forskare efterlyser mer öppenhet, bättre arbetsmiljö och mer utbildad personal på de särskilda ungdomshemmen. Vi som organiserar den akademiskt utbildade personalen inom Statens institutionsstyrelse vill gå längre.

DN - 12 okt 18 kl. 21:00

”Ät hälften så mycket kött och mer ärtor och bönor”

DN DEBATT 13/10. Den svenska genomsnittskosten innehåller för lite frukt och grönt och många äter ohälsosamt mycket rött kött. Livsmedelssektorn står i dag för 20–30 procent av de klimatpåverkande utsläppen.

DN - 08 okt 18 kl. 21:00

”Bättre villkor för företagen kan underlätta integration”

DN DEBATT 9/10. Framgångsrika företagare födda utomlands spelar en viktig roll i integrationen av utrikes födda på arbetsmarknaden. Vår undersökning visar att företag som drivs av personer födda utanför Europa, och som anställer personal, i väsentligt högre grad anställer nyanlända personer från länder utanför ­Europa, skriver forskarna Mats Hammarstedt och Chizheng Miao..

DN - 06 okt 18 kl. 21:00

”Farlig övertro på AI som ännu är allt för ointelligent”

DN DEBATT 7/10. All hausse kring AI riskerar att leda till en övertro och till att vi använder ointelligent AI för saker som kräver betydligt mer avancerad intelligens, som förmåga att förstå, resonera, värdera och göra moraliska över­väganden. En klok användning av AI måste styras av en medvetenhet om systemens begränsningar, skriver dataprofessorn Thomas Hellström..

DN - 07 okt 18 kl. 21:00

”Stora utmaningar för ny svensk regering i IPCC:s klimatrapport”

DN DEBATT 8/10. IPCC:s nya klimatrapport bör vara ett givet underlag för de nu pågående regeringsförhandlingarna. Den samhällsomställning som krävs för att följa vägen mot en temperaturhöjning som understiger 2 grader är ­betydligt mer utmanande än att hantera invandring, försvarsbudget och kommande lågkonjunktur, skriver forskaren Göran Sundqvist..

DN - 05 okt 18 kl. 21:00

”Kristersson kan lära av de löftesbrytande statsministrarna”

DN DEBATT 6/10. Högerledaren Arvid Lindman släppte motståndet mot den allmänna rösträtten i utbyte mot den proportionella valmetoden. Per Albin Hansson (S) kohandlade med bondeförbundet och svek vallöftet om frihandel och fick igenom den viktigare arbetslöshetspolitiken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.