HBL > Finland

Friday, 28 February, 21:51

HBL - 16 feb 15 kl. 18:21

Forskare föreslår nordisk pakt– Eftersom ett finskt och ett svenskt Natomedlemskap inte kommer att bli verklighet inom en överskådlig framtid och Nato inte längre är en tillräcklig försvarsgaranti borde de nordiska länderna gå in för en samnordisk försvars­allians med uppbackning av USA. ­Lösningen kastas fram av militär­experterna Pekka Holopainen och Stefan Forss.Samtidigt som den europeiska säkerhetsordningen har kollapsat i och med kriget i Ukraina och Natodiskussionen stampar på ställe i Finland och Sverige kommer förra chefen för Försvarshögskolans strategiska institution, överste Pekka Holopainen och professor Stefan Forss med en ny öppning i försvars­debatten. Artikeln kommer att publiceras av US Army War College inom kort.
Bakgrund Artikelförfattarnas argument Så
Läs mer på HBL
Läs mer om:
Natomedlemskap, Nato, USA, Pekka Holopainen,  Stefan Forss, Ukraina, Natodiskussionen, Finland, Sverige, Försvarshögskolans, Stefan Forss, US Army War College, Nordic Security Dialogue, Obama, Stockholm, Rysslands, Ryssland, Natoland, Atlantpaktens, Forss, Natoländerna Norge, Danmark, Norge, Finlands, Estland, Natoländerna Danmark, Natomedlemskapets, Holopainen, Europa, Arktis, Israels, Australien, Japan, Norden, Hornet

Dela artikeln

586 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, föreslår, nordisk, pakt
Kristianstadsbladet - 03 okt 13 kl. 16:45

Forskare anar få kulturnyheter vid maktskifte

Skuggbudgetar inom kulturområdet lyser med högre belopp än anslagen i regeringens proposition - men varken visionerna eller siffrorna är så diametrala att ett maktskifte tros röra om i grytan. Kulturaktörer har kidnappat frågan, enligt en kulturekonom.
- Alla partier utom Sverigedemokraterna är i grund och botten överens om vilken slags kultur man vill främja.

Trelleborgs Allehanda - 03 okt 13 kl. 16:45

Forskare anar få kulturnyheter vid maktskifte

Skuggbudgetar inom kulturområdet lyser med högre belopp än anslagen i regeringens proposition - men varken visionerna eller siffrorna är så diametrala att ett maktskifte tros röra om i grytan. Kulturaktörer har kidnappat frågan, enligt en kulturekonom.
- Alla partier utom Sverigedemokraterna är i grund och botten överens om vilken slags kultur man vill främja.

Ekonomistas - 11 mar 15 kl. 05:29

Hur kan hanteringen av våra forskningsregister förbättras?

Många av de senaste årens nya forskningsrön och banbrytande upptäckter har tillkommit tack vare svenska registerdatabaser. En ny utvärdering från Vetenskapsrådet konstaterar att SCBs hantering av dessa registerdata är säker och tillfredsställande ur sekretessynpunkt. Men utvärderingen pekar ut ett antal punkter där hanteringen kan förbättras och i förlängningen möjliggöra ännu fler och bättre forskningsrön.

HBL - 01 mar 15 kl. 04:46

När Maria och Uno blev folktyper

Rashygienen på 1920-talet tilltalade finlandssvenska vetenskapsmän, och fanns i bakgrunden när Folkhälsan grundades. Hbl har grävt sig genom det tidiga 1900-talets rashygieniska debatt och hittat en bit av det finlandssvenska kulturarvet som man länge tigit om. Men vad hände egentligen med de hundratals bilder av finlandssvenskar som skulle visas på en planerad rashygienisk utställning?

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Sådan är Finska Motståndsrörelsen - verkligheten bakom fasaden

Sådan är Finska Motståndsrörelsen -
verkligheten bakom fasaden
Spotlight kan i dag erbjuda en unik inblick i hur vårt lands hårdföraste nazistorganisation fungerar och hur den utvecklats sedan starten 2008. Esa Holappa var med om att starta Finska Motståndsrörelsen, blev dess ansikte utåt och satt i åratal med i organisationens innersta kärna. När han nu bryter tystnaden så gör han det väl medveten om att han blir motståndsrörelsens dödsfiende i hela Norden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.