Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 22 February, 05:18

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 15 kl. 11:30

Eurozonens handelsöverskott ökarEurozonens handelsöverskott nästan dubblerades till 24,3 miljarder euro i december i fjol, vilket var mer än väntat.Under december 2013 låg överskottet på 13,6 miljarder euro och analytiker hade i snitt räknat med ett lyft till 20,5 miljarder euro.För hela 2014 ökade eurozonens export med 2 procent, medan importen var i stort sett oförändrad. Det gav ett handelsöverskott för hela året på 194,8 miljarder euro, upp från 152,3 miljarder ett år tidigare..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eurozonens, handelsöverskott, ökar
Sydsvenskan - 16 feb 15 kl. 11:30

Eurozonens handelsöverskott ökar

Eurozonens handelsöverskott nästan dubblerades till 24,3 miljarder euro i december i fjol, vilket var mer än väntat.Under december 2013 låg överskottet på 13,6 miljarder euro och analytiker hade i snitt räknat med ett lyft till 20,5 miljarder euro.För hela 2014 ökade eurozonens export med 2 procent, medan importen var i stort sett oförändrad.

SvD - 16 feb 15 kl. 11:29

Eurozonens handelsöverskott ökar

Eurozonens handelsöverskott nästan dubblerades till 24,3 miljarder euro i december i fjol, vilket var mer än väntat..

UNT - 16 feb 15 kl. 11:29

Eurozonens handelsöverskott ökar

Eurozonens handelsöverskott nästan dubblerades till 24,3 miljarder euro i december i fjol, vilket var mer än väntat..

Kristianstadsbladet - 16 maj 13 kl. 12:22

Euroländernas handelsöverskott ökar


Euroländernas handelsöverskott med omvärlden steg kraftigt i mars. Orsaken är fallande import. Överskottet landade på 22,9 miljarder euro, jämfört med 6,9 miljarder euro i mars i fjol, enligt Eurostat.

Sydsvenskan - 12 jul 19 kl. 09:23

Kinas handelsöverskott ökar

Kinas export ökade 6,1 procent under första halvåret jämfört med samma period i fjol. Samtidigt minskade importen med 1,4 procent. Det resulterar i ett handelsöverskott på 179 miljarder dollar under det första halvåret..

Helsingborgs Dagblad - 12 jul 19 kl. 09:23

Kinas handelsöverskott ökar

Kinas export ökade 6,1 procent under första halvåret jämfört med samma period i fjol. Samtidigt minskade importen med 1,4 procent. Det resulterar i ett handelsöverskott på 179 miljarder dollar under det första halvåret..

TA - 15 jan 13 kl. 11:23

Eurozonens handelsöverskott steg


Eurozonen uppvisade ett överskott i handelsbalansen på 13,7 miljarder euro i november i fjol, enligt statistik från Eurostat. Analytiker hade i genomsnitt räknat med ett överskott på 10 miljarder euro.Det är en ökning mot föregående år, då överskottet var 4,9 miljarder euro.

DI - 10 jul 13 kl. 06:41

Kinas handelsöverskott ökar

Kinas utrikeshandel genererade ett överskott på motsvarande 27,12 miljarder dollar i juni, att jämföra med ett överskott på 20,42 miljarder dollar föregående månad, rapporterar Bloomberg News..

DI - 13 jul 17 kl. 07:04

Kinas handelsöverskott ökar

Kinas utrikeshandel genererade ett överskott på motsvarande 42,80 miljarder dollar i juni, att jämföra med ett överskott på 40,79 miljarder dollar föregående månad, rapporterar Bloomberg News..

DI - 16 jul 15 kl. 11:05

EMU:s handelsöverskott ökar

Euroområdets netto i handelsbalansen mot resten av världen visade ett överskott på 18,8 miljarder euro i maj, att jämföra med ett netto på +14,7 miljarder euro motsvarande månad 2014..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

”Vi behöver stöd för att bemöta det problem sexuella trakasserier utgör inom våra organisationer.”

Gustav Ekström och Matilda Byström, Lunds universitets studentkårer..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

46 000 år gammal lärka hittad närapå intakt

Forskare har artbestämt en uråldrig fågel som hittades nästan intakt i permafrost i Sibirien. Den internationella forskargruppen, varav flera är verksamma vid universiteten i Stockholm och Lund, har kommit fram till att det handlar om en berglärka (Erem.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Kinhult tappar placeringar i Mexiko

Det går sådär för Marcus Kinhult i den pågående världstourtävlingen (WGC) i golf utanför Mexico City. Efter andra dagens spel har han tappat åtta placeringar, från en delad 55:e plats till en delad plats 63, efter att ha gått rundan på 74 slag – 3 över.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

USA: Iran sårade 110 i januariräd

Pentagon meddelar att antalet amerikanska soldater som sårades vid Irans raketattack mot en militärbas i Irak den 8 januari är högre än tidigare befarat. 110 personer fick lättare hjärnskador, enligt amerikanska försvaret – det vill säga betydligt fler.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Omstritt gruvprojekt får statligt bidrag

Ett brittiskt gruvbolag har fått en halv miljon kronor i bidrag från svenska staten för att utreda möjligheten att utvinna en värdefull metall ur marken kring Hörby i Skåne, rapporterar Sydsvenskan. Företaget Scandivanadiums planer på att bryta vanadin.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Kraftig ökning av virus i Sydkorea

142 nya fall av det nya coronaviruset har rapporterats i Sydkorea. Det innebär att totalt 346 personer har testats positivt för viruset i landet. Ytterligare en person har dessutom avlidit till följd av smittan.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Sarkofagfynd i Rom tros hylla första kungen

Sarkofagen är tom, men så sades Roms ene grundare och förste kung, Romulus, också ha stigit till himlen vid sin död. Ett slags gravkammare som har grävts ut i Roms hjärta tros vara en hyllning till honom. Kammaren bedöms vara en skengrav för att högtidl.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Bloomberg tar bort munkavlar

Den amerikanske presidentaspiranten Mike Bloomberg säger att kvinnor som ålagts med munkavle gällande anklagelser mot honom kan frigöras från tystnadsplikten om de kontaktar hans företag, rapporterar CNN. Bloomberg och hans företag har flera gånger ankl.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

120 dödade i militärräd i Niger

I en gemensam militär operation av nigeriska och franska soldater har 120 terrorister dödats, enligt ett uttalande från Nigers försvarsdepartement. Vid attacken i torsdags i Tillabériregionen sydvästra Niger, nära gränsen till Mali och Burkina Faso, tog.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Italiensk man död av coronaviruset

En 78-årig italiensk man har avlidit av det nya coronaviruset, skriver La Repubblica. Dödsfallet, som inträffade i regionen Veneto i nordöstra Italien, är det första som kopplas till viruset i Italien. – Skolor och företag stängs, man försöker att rekon.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.