PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 19 January, 23:38

PrivataAffärer - 13 feb 15 kl. 09:11

Positiv öppning på StockholmsbörsenEfter en något volatil vecka öppnade Stockholmsbörsen ovanför nollstrecket på fredagen. Torsdagens uppgift om eldupphör i Ukraina gav världens börser ett lyft vilket inkluderar Kina som stiger på morgonen....
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Ukraina, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Positiv, öppning, Stockholmsbörsen
BT - 21 feb 14 kl. 19:01

Uppåt på Stockholmsbörsen

Börsveckan avslutades i positiv ton. Stockholmsbörsen steg 0,5 procent på fredagen.Bland vinnarna fanns framför allt Nokia.

DI - 29 okt 13 kl. 08:45

Stockholmsbörsen: Pessimistiskt inför öppningen

Terminerna för de ledande europeiska handelsplatserna drog svagt nedåt inför tisdagens öppning. Stockholmsbörsen stängde något lägre på nivån 1.288,4 på måndagen.

DI - 30 mar 17 kl. 10:05

Stockholmsbörsen: H&M vänder ned

Lyckan vände snabbt för H&M som faller till botten av storbolagslistan under en i övrigt svag börsöppning. Stockholmsbörsen tyngs av utdelningar men på Aktietorget bjuder ett drönarbolag på en tresiffrig rusning..

GöteborgsPosten - 21 feb 14 kl. 09:28

Uppåt på Stockholmsbörsen

Börsveckan avslutades i positiv ton. Stockholmsbörsen steg 0,5 procent på fredagen. Bland vinnarna fanns framför allt Nokia..

DI - 24 apr 15 kl. 08:56

Stockholmsbörsen: Det pekar uppåt inför öppning

Vitvarubolaget Electrolux väntas stiga i fredagens öppning på Stockholmsbörsen. De svenska indexen kan få stöd av en väntad positiv utveckling i Europa i den initiala handeln. Även Astra Zeneca spås en positiv inledning på börsdagen, efter sin rapport..

Affärsvärlden - 27 jun 14 kl. 08:52

Lugn öppning väntas på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen väntas ha en lugn öppning med en smått positiv tendens. Europaterminerna indikerar en öppning runt 0,3-0,4 procent uppåt..

Affärsvärlden - 24 jan 14 kl. 08:46

Stockholmsbörsen: Positiv öppning väntas

Stockholmsbörsen väntas få en start snäppet över nollan om man tar de ledande europeiska terminerna som indikator. Cirka en halvtimme innan börsens öppning pekar terminerna i Frankfurt, Paris och London upp med 0,1-0,2 procent..

DI - 18 feb 16 kl. 08:07

Stockholmsbörsen: Positiv öppning väntas

Stockholmsbörsen väntas inleda högre när handeln drar i gång på torsdagen. Europaterminerna utvecklas dock blandat före öppning där Frankfurt indikerar tydliga uppgångar medan London pekar ned något. Asienbörserna har utvecklats starkt under natten och i USA stängde New York nära dagshögsta i går..

Affärsvärlden - 08 dec 16 kl. 08:30

Stockholmsbörsen: Öppning uppåt väntar

Stockholmsbörsen stod på torsdagsmorgonen inför en positiv öppning, sedan de amerikanska börserna på onsdagen fortsatt upp rejält och de asiatiska börserna på torsdagen stigit vidare..

Affärsvärlden - 13 jan 17 kl. 08:46

Positiv öppning väntas på Stockholmsbörsen

Om fredagen den trettonde blir en otursdag återstår att se, men terminerna pekar mot en positiv öppning för de stora Europabörserna. Även för Stockholms del väntas börsen börja med stigande kurser..

DI - 18 jan 19 kl. 08:36

Stockholmsbörsen går mot positiv öppning på handelsoptimism

Stockholmsbörsen stod på fredagsmorgonen inför en öppning i positivt territorium sedan uppgifter om en mildare amerikansk tullpolitik, senare dementerade, lyft börserna i USA på torsdagen och i Asien på fredagsmorgonen..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 16:45

Mystisk kursuppgång i Note

Note steg redan i öppningen på fredagen och handlades på eftermiddagen drygt 12 procent högre. Aktiviteten var också ovanligt stor med dryga 800 avslut, det högsta antalet sedan Note noterades 2004. När Nyhetsbyrån Direkt når styrelseordföranden Johan Hagberg, som dessutom är största ägare i Note, hade han inte noterat aktiens avancemang.

PrivataAffärer - I förrgår: 16:48

SBB vill sälja fastigheter för 11 miljarder

”SBB, med ett fastighetsvärde på över 70 miljarder kronor, har attraktiva tillgångar vilket dessa försäljningar tydligt visar. Genom försäljningarna kommer vi att ha förberett SBB för en BBB+ rating”, säger Lars Thagesson, vice vd på SBB. Fastigheterna som är på väg att säljas har ett stort inslag av kontor.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:17

Börsen handelsstoppar Hufvudstadens C-aktie

”Nasdaq Stockholm AB har beslutat att handelsstoppet ska bestå under en utredning huruvida förutsättningar föreligger för fortsatt handel i Huvudstaden AB:s C-aktie på Nasdaq Stockholm”, skriver Nasdaq i ett meddelande. Hufvudstadens A-aktie handlas fortsatt. Spekulationsaktie Hufvudstaden C är något av en spekulationsaktie som ofta visar extrema rörelser under mycket låg omsättning.

PrivataAffärer - I förrgår: 12:56

Dr Doom: Överhängande risk för stor börskorrektion

Nouriel Roubini blev världskändis på förutsägelsen att husmarknaden i USA skulle kollapsa, och öknamnet ”Dr Doom” fick han efter förutsägelsen om finanskrisen 2008 – två år innan den tog sin början. Inför 275 investerare på Skagens Nyårskonferens på Waterfront i Stockholm på fredagsförmiddagen skissade Dr Doom på fyra olika scenarier för global tillväxt, beroende bland annat på utfallet av konflikten mellan Iran och USA. Han talade också om de skuldsatta amerikanska bolagen, och om pressen på marginalerna som hotar att öka ytterligare i takt med att lönehöjningarna i USA ökar.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:58

ABG: Red Tiger kan lyfta Net Ent

Det menar AGB Sundal Collier i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på fredagen höjer analyshuset sin rekommendation till köp och justerar upp riktkursen till 36 kronor (30). ”Vi gör antagandet att Red Tiger kan växa med ungefär 20 procent i år jämför med i fjol, vilket vi inte anser är utmanande eftersom vi uppskattar att tillväxten har varit betydligt högre under 2019”, skriver ABG som menar att även om Net Ents ursprungliga affär inte växer så kan rörelseresultatet komma att stiga med omkring 20 procent under 2020 jämfört med 2019. I den potentiellt positiva vågskålen finns även den utökade livekasino-satsningen som ABG tror börjar få fäste hos operatörerna, men som analyshuset inte tagit med i estimatberäkningarna för 2020.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:29

Många tekniska analyser i fredagens Trading Direkt

I den tekniska analysen svarade Tobbe Rosén på tittarfrågor om allt från stödnivåer till stop-loss. Teknisk analys i fredagens avsnitt: S&P500, DAX, OMXS30, Sandvik, Volvo, Hexpol, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent), Alelion, Arctic Paper, Hemcheck, Lime, Mentice, Nokia, Pandora, Raytelligence, SBB, Tesla, Varta, Ziccum, JP Morgan.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:11

Hernhag: Fem favoritaktier med miljöprägel

Christian : Vilka är några favoritbolag inom bolag med tydligt miljöfokus?
Marcus: Neste gör biobränsle, Absolent och Nederman olika typer av luft- och filterprodukter, Alfa Lavals industriprodukter fixar en del för miljön, Nextera Energy är störst på ren energi. Det är fem olika alternativ med miljöprägel.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:56

Tre toppval i tech-sektorn

Gamingbolaget Embracer, för vilket Redeye har ett rimligt värde för aktien på 100 kronor i ett basscenario, beskrivs som ett kvalitetsbolag i en tillväxtsektor. ”Aktiekursen har fallit under det fjärde kvartalet 2019 som en följd av en negativ analys. Vi anser att det är omotiverat och i stället ser vi den nuvarande aktiekursnivån som mycket attraktiv”, skriver Redeye om Embracer.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Sparekonomen: Avskaffa begreppet hedgefonder

Vissa fondkategorier är tydligare än andra. Vad Sverigefonder eller USA-fonder placerar i är tämligen uppenbart. Men vad hedgefonder egentligen placerar i är desto mer oklart.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:38

Carnegie: Därför ska du sälja Holmen

Carnegie konstaterar att aktien gått upp nästan 60 procent sedan starten av 2019, trots att konsensus och Carnegies egna estimat har sänkts under samma period. ”Omvärderingen av skogstillgångarna (bokförda värdet upp) och aktieåterköpsprogrammet gav stöd till aktien under 2019. Nu är det dags att fokusera på resultat- och kassaflödesutsikterna, som enligt oss i stora drag är oförändrade från början av 2019”, skriver Carnegie i morgonbrevet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.