Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 16 September, 12:09

Helsingborgs Dagblad - 11 feb 15 kl. 18:56

Handbollsklubb bjuder in asylsökande



Den allsvenska handbollsklubben HIF Karlskrona bjuder alla asylsökande från ett boende i Fur, norr om Karlskrona, att komma och titta på klubbens match mot Tyresö på söndag. Alla som vill kolla på matchen bjuds på entréavgiften och bussresa till Karlskrona med företaget Trossö Buss.— För att integreras i samhället behöver man känna tillhörighet. Genom denna insats hoppas vi kunna glädja en grupp människor som har det väldigt svårt och som befinner sig i ett tydligt utanförskap. Kanske kan detta även vara starten på något större, där handbollen kan spela en roll i kommunens arbete med integration, säger initiativtagaren Olof Ljungberg i ett pressmeddelande..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
HIF Karlskrona, Fur, Karlskrona, Tyresö, Trossö Buss, Olof Ljungberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handbollsklubb, bjuderin , asylsökande
Västerbottens Folkblad - 23 dec 15 kl. 20:50

Bjuder asylsökande på jultårta

Lilla bageriet i Lycksele delar ut smakfulla julklappar. Julafton brukar gå i givandets tecken. Vid Lilla bageriet i Lycksele kommer man att bjuda asylsökande på tårta.

Sydsvenskan - 11 feb 15 kl. 18:56

Handbollsklubb bjuder in asylsökande

Den allsvenska handbollsklubben HIF Karlskrona bjuder alla asylsökande från ett boende i Fur, norr om Karlskrona, att komma och titta på klubbens match mot Tyresö på söndag. Alla som vill kolla på matchen bjuds på entréavgiften och bussresa till Karlskrona med företaget Trossö Buss.— För att integreras i samhället behöver man känna tillhörighet.

UNT - 11 feb 15 kl. 18:55

Handbollsklubb bjuder in asylsökande

Den allsvenska handbollsklubben HIF Karlskrona bjuder alla asylsökande från ett boende i Fur, norr om Karlskrona, att komma och titta på klubbens match mot Tyresö på söndag..

DN - 11 feb 15 kl. 19:13

Handbollsklubb bjuder in asylsökande

Den allsvenska handbollsklubben HIF Karlskrona bjuder alla asylsökande från ett boende i Fur, norr om Karlskrona, att komma och titta på klubbens match mot Tyresö på söndag..

SvD - 11 feb 15 kl. 18:55

Handbollsklubb bjuder in asylsökande

Den allsvenska handbollsklubben HIF Karlskrona bjuder alla asylsökande från ett boende i Fur, norr om Karlskrona, att komma och titta på klubbens match mot Tyresö på söndag. Alla som vill kolla på matchen bjuds på entréavgiften och bussresa till Karlskrona med företaget Trossö Buss..

YLE - 31 dec 15 kl. 05:03

Asylsökande gillar sitt café

Internetcafét i Sjundeå får gott betyg av asylsökande och frivilliga. Kulturella möten engagerar lokalt och verksamheten fortsätter nästa år. Det tillfälliga internetcafét i Sjundby har lockat mellan 40 och 50 asylsökande från flyktingförläggningen i Evitskog.

YLE - 10 mar 17 kl. 15:22

Asylsökande: Flyktingmotståndare är välkomna på te

Asylsökande har i veckor demonstrerat mot Finlands flyktingpolitik på Järnvägstorget i Helsingfors. Stämningen är lugn på torget, både de asylsökande och Suomi Ensin-gruppen säger att de inte vill ha bråk. I ett stort tält serverar Motaz Al-Kaisy från Irak kaffe och te.

YLE - 26 jan 16 kl. 20:17

Asylsökande i Salla: Ryska myndigheter hämtade oss från hotellet

Till gränsstationen i Salla anländer varje dag mellan femton och tjugo asylsökande. De berättar hur de ryska myndigheterna hjälpt dem över gränsen till Finland. Klockan fyra på eftermiddagen anländer två bilar.

YLE - 24 sep 15 kl. 04:31

Asylsökande kan övervintra på Kronvik lägergård

Trots att den så kallade flyktingslussen har tagits i bruk i Torneå så är de asylsökande fortfarande många i Österbotten. Röda korset som sköter mottagningscentralen i Kristinestad har nu tvingats leta sig så långt som till Vasa för att hitta boende för de asylsökande. I slutet av förra veckan hyrde Röda korset upp två lägerområden i Sundom, dels FMU:s fritidsgård i Utterö där det bor ett femtiotal personer och dels Kronvik lägergård där det bor ungefär lika många.

Cornucopia - 30 dec 14 kl. 12:28

Ju fler (m)-väljare, desto färre asylsökande i kommunen - tvärt om för (sd)

"Jag kommer att vädja till svenska folket att öppna sina hjärtan för de mycket utsatta människor som vi nu ser runt om i världen" - Fredrik Reinfeldt (m)Den gammelmoderata tankesmedjan Fri Världs VD Stefan Olsson har i en serie inlägg diskuterat sambandet mellan (sd):s valresultat och antalet asylsökande, och även uppmärksammat mina tidigare inlägg i ämnet. Olsson har nu gjort ett hästjobb och publicerat asylsökande per capita i landets kommuner, och valresultatet i riksdagsvalet för (m) och (sd) i alla landets kommuner. Slutsatsen är att ju fler (m)-väljare desto stängdare hjärtan har kommunen, och ju fler (sd)-väljare desto öppnare hjärtan i kommunen, eller så innebär fler asylsökande att (sd) plockar röster från (m).

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

94 kvadratmeter stort hus i Grevie, Båstad sålt till ny ägare

Nu är affären klar och det blir ny ägare till huset på Kvinnaböskevägen 111 i Grevie..

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Spansk domstol: Spionchef bör inte lämnas ut

Spaniens regering bör avslå en begäran från USA om att utlämna den före detta chefen för Venezuelas underrättelsetjänst Hugo Carvajal. Det slår den spanska specialdomstolen Audiencia Nacional fast i sitt utlåtande om saken. Carvajal greps i april av spa.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Musik är det omöjligas konst

Tobias Lund tog del av Emmy Lindströms uppfriskande orkesterstycke ”The lost clown”..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Fagerholm om tystnaden efter en gruppvåldtäkt

Monika Fagerholms senaste roman "Vem dödade bambi" graviterar runt en gruppvåldtäkt i en finare förort. Hon vill hitta språket som kan spränga tystnaden kring sexuellt våld. Monika Fagerholm är nervös, mer än hon brukar vara över en bok.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Mer pengar mot biståndskorruption i budgeten

Biståndsmyndigheten Sida får 175 miljoner i ökade anslag i den kommande höstbudgeten. Pengarna ska bland annat gå till myndighetens antikorruptionsarbete. Biståndsminister Peter Eriksson (MP) beskriver satsningen som en del av ett ökat arbete mot just k.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Tove Lo gör spelning i Sverige

Albumaktuella Tove Lo kommer till Sverige i vår. Hon avslutar sin turné på hemmaplan med en spelning på Annexet i Stockholm den 26 mars. På fredag släpps Tove Los album "Sunshine kitty" och under våren ger sig den svenska artisten ut på en lång Europatu.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Dödade maken – döms för dråp

Polisen larmades till en bostad i centrala Lysekil i början på april. På platsen hittade de en äldre man död. Hans hustru fanns också i lägenheten, också hon med skärsår i handleden.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Petri sångare svarade på varje infall i S-D Sandströms körmusik

Carlhåkan Larsén upplevde en konsert där ambitionerna var skyhöga..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Ingen gripen efter explosionen i Lund

Än så länge ser polisen inga givna kopplingar till tidigare sprängningar i närliggande städer..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Radhusbrand i Linköping släckt

Vid sjutiden i morse fattade ett radhus i Linköping eld, och strax därefter evakuerade polisen ett 20-tal boende från fem av husen. Branden spred sig snabbt till två andra bostäder i radhuslängan, men enligt räddningstjänsten är branden nu under kontrol.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.