YLE > Finland

Thursday, 17 October, 05:59

YLE - 09 feb 15 kl. 05:06

Inga misstänkta i attackerna mot SannfinländarnaHelsingforspolisen vet inte vem som ligger bakom de upprepade attackerna mot Sannfinländarnas kontor i Helsingfors och prioriterar inte fallet. Anarkisten Suvi Auvinen säger att Sannfinländarna får vad de förtjänar. Polisen utreder nu tre attacker i september, november och under nyårsnatten mot Sannfinländarnas kontor på Tavastvägen. Fönster har krossats och väggar har blivit nerklottrade. Partiet har också gjort en fjärde brottsanmälan då väggen på kontoret blev nerklottrad förra veckan.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sannfinländarna, Sannfinländarnas, Helsingfors, Suvi Auvinen, Tavastvägen, Petri Juvonen, Helsingforspolisen, Takku, Efter, Graffitikriget, Markku Pitkänen, Yle Huvudstadsregionen, Auvinen, Helsingfors Teemu Suominen, Suominen, SannfinländarnaSabotage

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inga, misstänktai , attackernamot , Sannfinländarna
YLE - 26 aug 15 kl. 12:44

Anne Suominen: Sannfinländarna gör dygd av nödvändigheten

Det var ett smart drag av riksdagsledamoten Olli Immonen att ställa sig utanför Sannfinländarnas riksdagsgrupp för en tid framåt. Nu slipper den fundera på vad man ska göra med honom efter hans omdiskuterade facebookinlägg mot mångkulturalism. Riksdagsgruppen hade haft två alternativ.

HBL - 09 jul 12 kl. 15:15

Sydkusten tänder inte på Sannfinländarna

Språket, SFP och starka lokala politiker har hittills stoppat Sannfinländarnas frammarsch i de nyländska kustkommunerna. Här finns en utbredd språklig allergi mot Sannfinländarna och deras inställning till svenskan, förklarar Raseborgsbon Ralf Friberg.Hbl granskar Sannfinländarna inför höstens kommunalval.

YLE - 14 jun 17 kl. 10:03

Splittringen inom Sannfinländarna: Var det faktiskt värderingarna som avgjorde?

Då Juha Sipiläs Centern och Samlingspartiets Petteri Orpo bestämde sig för att ödelägga samarbetet med det förnyade Sannfinländarna som leds av Jussi Halla-aho, angavs Halla-ahos olämpliga värdegrund som den viktigaste orsaken. Också då Centern och Samlingspartiet igår meddelade att de tar tillbaka den sannfinländska utbrytargruppen Nytt alternativ till regeringen, angavs värderingar som orsak. Statsminister Juha Sipilä sade vid presskonferensen igår kväll att de tidigare och nuvarande sannfinländarnas värderingsskillnader i synnerhet i invandringsfrågor är betydande.

YLE - 02 maj 14 kl. 14:17

Naziofficer och Saddam illustrerade Sannfinländarna i Jakobstad

Sannfinländarna i Jakobstad använde bilder med kopplingar till nazismen för att illustrera sina styrelsemedlemmar. Fullmäktigeledamot Sari Karlström la in bilderna på avdelningens webbsida. Fre 2.

YLE - 20 apr 15 kl. 01:08

Samlingspartiet trea efter Sannfinländarna

Kampen om andraplaceringen i valet blev en veritabel thriller. Länge såg det ut som om Samlingspartiet och SDP skulle gå i mål som lika stora, men så blev det inte. Sannfinländarna gick förbi Samlingspartiet på slutrakan.

YLE - 03 jan 17 kl. 07:08

Rödgröna partierna framåt - Sannfinländarna rasar i huvudstadsregionen

De gröna, SDP och Vänsterförbundet ser ut att klara sig bra i vårens kommunalval i huvudstadsregionen. Däremot ser Samlingspartiet och i synnerhet Sannfinländarna ut att gå mot valförlust. Stödet för SFP ser ut att vara rätt oförändrat.

YLE - 14 jun 17 kl. 19:35

De österbottniska sannfinländarna håller ihop

De sannfinländska fullmäktigeledamöterna i Österbotten är partiet troget och lämnar inte Sannfinnländarna trots att partiet på riksplanet har delats i två. Sannfinnländarna har sex fullmäktigeledamöter i Vasa. Styrelsen för Sannfinländarnas lokalavdelning i Vasa beslöt på onsdagskvällen att stanna kvar i partiet.

YLE - 03 jul 13 kl. 04:34

Kommentar: Växtvärk inom Sannfinländarna

Om Sannfinländarna i framtiden vill ha stormöten dit folk faktiskt dyker upp så är förändringar oundvikliga", skriver YLE Nyheters politiska redaktör AG Karlsson. Det var hett i Joensuu på veckoslutet, både vad kommer till temperaturen och stämningen. Många Sannfinländare hade åkt till mötesplatsen för att säga sitt om partiets politik och för att vara med och påverka.

YLE - 02 maj 14 kl. 14:17

Naziofficer och Saddam illustrerar sannfinländarna i Jakobstad

Sannfinländarna i Jakobstad använder bilder med kopplingar till nazismen för att illustrera sina styrelsemedlemmar. Fullmäktigeledamot Sari Karlström la in bilderna på avdelningens webbsida. Partiets Jaakko Tamminen illustreras på webbplatsen med en amerikansk anti-nazistisk affisch av en nazistisk officer i uniformsmössa.

YLE - 27 jul 15 kl. 07:10

"Regeringen och Sannfinländarna borde kommentera Immonens inlägg mer"

Den Sannfinländska riksdagsledamoten Olli Immonens hätska Facebook-inlägg mot multikulturalism fick mycket kritik under veckoslutet. Något som också kritiserades var att regeringen valde att hålla en låg profil i den offentliga debatten, och främst kommunicera kortfattat på sociala medier. Ann-Cathrine Jungar forskar i högerpopulistiska partier vid Södertörns högskola i Sverige och efterlyser nu en större tydlighet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Många funktionsnedsatta möter hat när de uppmärksammar diskriminering - Åbojurist: ”Vi har gått tillbaka i tiden”

Många funktionsnedsatta personer blir dåligt bemötta när de uppmärksammar problem kring tillgängligheten i samhället, säger juristen Jukka Kumpuvuori från Åbo. Han tycker inte att situationen har blivit bättre med åren..

YLE - 1 timme sedan

Emma bodde i parker, på tåg, i trappuppgångar – bostadslösa kvinnor blir utsatta för stölder, våld och sexuell påtryckning

Emma har haft bostad sedan juni, innan det var hon bostadslös i flera år, med knark, våld och oro över följande övernattningsställe som ständiga följeslagare. Hon var en av över tusen bostadslösa kvinnor, som Svenska Yle nu uppmärksammar..

YLE - 1 timme sedan

Nattklubbarnas popularitet rasar: "Man kan inte vara bakfull om man vill träna fem gånger i veckan"

Många väljer hellre hemmakvällar och lugnare alternativ än dansgolven i nattklubbarna. Unga satsar också på sin hälsa och då prioriterar man inte nattklubbsliv..

YLE - 1 timme sedan

Om några år får Borgåborna en del av sitt dricksvatten från Borgbacken

De senaste veckorna har Borgå vatten provpumpat råvatten i stora mängder från reservvattentaget vid Borgbacken..

YLE - 1 timme sedan

Grannar stördes av rök från pizzaugn i Ekenäs

Rök från en pizzeriaugn i Ekenäs centrum besvärade grannarna i somras. Ett fastighetsbolag lämnade därför i augusti in ett klagomål till staden om den nya lokala pizzerians vedeldade ugn..

YLE - 1 timme sedan

Ingen ringer tillbaka och bidragen fryses. De arbetssökandes vardag är full av besvikelser medan varje handledare ska sköta upp till 300 kunder

Ingen personlig kontakt, långa väntetider och bidrag som fryses. Arbetssökande berättar om otaliga brister i arbets- och näringsbyråernas service. Regeringen lovar förbättra situationen men resursbristen är enorm - varje handläggare ansvarar för upp till 300 kunder..

YLE - 10 timmar sedan

Brexit drabbar även Åland ekonomiskt: “Vi har inte så mycket kvar att förlora”

Åland har redan lidit av osäkerheten kring brexit då näthandlare drivits bort av osäkerheten kring tullrutiner och pundets sjunkande värde. Men de direkta förlusterna blir troligtvis relativt små för det åländska samhället, de indirekta effekterna är svåra att beräkna..

YLE - 11 timmar sedan

Nooah Riijärvi, 18 år, skapar jobb åt sig själv med att hjälpa företag marknadsföra sig på sociala medier

Nooah Riijärvis arbete är också hans glädje och passion i livet. Efter en sommar på glasskiosk ville han försäkra sig om att han inte behöver jobba för någon annan igen..

YLE - 14 timmar sedan

Nytt servicehem planeras i Hangö - ska ersätta Torsken

Stiftelsen Hangö servicebostäder planerar ett nytt servicehem mittemot Tokmanni, i hörnet av Källvägen och Kapellhamnsvägen i Hangö. Därmed vill de flytta ut ur Torsken..

YLE - 15 timmar sedan

Var är prinsessan Latifa? Amnesty International kräver att kvinnor i Arabemiraten inte längre ska förtryckas

Dottern till Dubais regent är försvunnen och hålls förmodligen fången av sin far..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.