YLE > Svenskfinland

Monday, 22 January, 15:18

YLE - 08 feb 15 kl. 13:01

Bluffare försöker lura äldre på pengarNågon försöker lura äldre personer på pengar. Under veckoslutet har äldre personer i Österbotten blivit uppringda av någon som utger sig för att vara en släkting som behöver pengar. Personen har bland annat försökt lura åldringen att tro att bilen har blivit stulen och begär pengar till en ny. De personer som har blivit utsatta för bluffmakarna har tagit kontakt med sina släktingar efter telefonsamtalet. Bluffen har inte lyckats Enligt de uppgifter som har kommit till Österbottens polisinrättning har inget av blufförsöken lyckats.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Österbotten, Enligt, Österbottens

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bluffare, försöker, lura, äldre, pengar
Aftonbladet - 01 dec 15 kl. 23:52

Bluffare försöker lura rapparens fans

”Vi vet inte omfattningen”.

Nerikes Allehanda - 24 jun 15 kl. 21:28

Bluffare försökte lura Victoria på pengar

I ett samtal ombads Victoria Asprou betala obetalda fakturor, men när hon synade bluffen lades samtalet på..

ÖstersundsPosten - 29 jul 13 kl. 06:06

Bluffare försöker få datorägare att installera trojan

När Sandra Åhman svarade i telefon presenterade sig en man på engelska med indisk brytning. Han sa sig ringa från Microsoft Tech ­Suport, och att alla familjens datorer var infekterade med ­virus. Om hon inte gjorde något skulle datorerna krascha inom en timma..

GT - 22 jun 14 kl. 11:06

Så försökte it-bluffare att lura Anne-Mor, 73

FLODA. It-bedragarna låtsas ringa från Microsoft men ägnar sig åt organiserat lurendrejeri. Måltavlorna är äldre utan datorvana.

Expressen - 19 nov 16 kl. 18:32

Telefonförsäljarna slår till mot sjuka och äldre

De har ett mindre företagsimperium med bolag som anklagas för att via telefon lura in gamla och sjuka i köpavtal om kosttillskott. Bakom den senaste tidens våg av bluffare finns företagarna Eris Parsay, 24 och Posse Lindholm, 63. – Jag känner mig oerhört lurad, säger Ingela Widén, en av många anmälare..

YLE - 21 nov 13 kl. 06:16

Vem som helst kan bli sms-bluffare

Från ett obekant, femsiffrigt nummer ramlar det in ett sms med uppmaningen om att svara ok för att bekräfta en fortlöpande prenumeration på ett nöjespaket till priset av 15 euro i veckan. En snabb sökning på numret visar att det tillhör det franska företaget Netsize SA, och att många fler har fått skumma meddelanden från samma nummer.

”En gång svarade jag på ett reklam-sms.

Helsingborgs Dagblad - 08 okt 12 kl. 13:54

Bluffare påstår att de ringer från Windows

Sätten att försöka lura folk på pengar har varierat med åren och hittar ny grogrund i en alltmer tekniskt komplicerad värld..

Nya Wermlands Tidningen - 16 feb 13 kl. 07:30

Bluffare påstår sig vara Skatteverket

Nätbedragarna fortsätter att försöka lura av dig pengar. I den senaste bluffen utger sig någon för att vara Skatteverket..

GT - 20 jan 15 kl. 11:23

Victoria, 23, avslöjade bluffare – hängdes ut

Victoria Wendelid, 23, avslöjade Blocket-bedragaren. Då kom hämnden. Bluffaren hängde ut Victoria som bedragare – med namn, adress och telefonnummer.

Nerikes Allehanda - 21 jun 17 kl. 13:48

Hemtjänst-bluffare stal kontanter och smycken av gammal kvinna

Mannen knackade på hos den äldre kvinnan och uppgav sig vara från hemtjänsten. När han lämnat bostaden upptäckte kvinnan att det saknades ett stort kontantbelopp och smycken..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Riskas tur att lämna ligajumbon Sport – flyttar till Allsvenskan

Ligaprofilen Filip Riska blir den tredje meriterade spelaren som lämnar Vasa Sport mitt under säsongen. 32-åringens nya klubb är IF Björklöven i Sverige..

YLE - 2 timmar sedan

Ann-Luise Bertell ny dramaturg på Svenska Teatern

Wasa Teaters tidigare chef Ann-Luise Bertell blir Svenska Teaterns nya chefdramaturg efter att Linnea Stara och Christoffer Mellgren lämnar teatern till hösten..

YLE - 2 timmar sedan

Hamnområdet i Umeå går miste om statlig investering - inte nya färjan

Västerbottens-Kuriren har korrigerat sin nyhet om Kvarkenprojektet från onsdag förra veckan. Även Yle Österbotten skrev om de pengar som projektet gick miste om från svenska regeringen. Pengarna skulle ha använts till att utveckla hamnområdet i Umeå..

YLE - 4 timmar sedan

Är sagan snart all för Onecoin? Myndigheter slog till mot företagets kontor

Början på slutet kan vara här för den påstådda kryptovalutan, efter ett färskt tillslag. Europeiska polismyndigheter verkar vara övertygade om att det faktiskt handlar om ett pyramidspel, där pengarna kan ha gått till organiserad brottslighet. Flera finländare har investerat stora summor i Onecoin..

YLE - 10 timmar sedan

Fuktskador har kostat Karleby 75 miljoner

Fuktskador och dålig inneluft har kostat Karleby stad ungefär 75 miljoner euro de senaste sex åren. Mer än 1200 skolelever har tvingats gå i skola i tillfälliga byggnader och ännu är investeringarna inte över..

YLE - 10 timmar sedan

Samarbete kan rädda ortopedin vid MÖCS

Framtiden för ortopedin vid Mellersta Österbottens centralsjukhus är oviss. Därför för man diskussioner med Uleåborgs universitetssjukhus om ett möjligt samarbete..

YLE - 19 timmar sedan

Recension: Carola Sarén och Ingrid Söderblom är stjärnor på Wasa Teaters scen i pjäsen ”Den första dagen”

Hur vill du leva dina sista år? Med människor som inte tar i dig med hårda händer om du behöver lyftas? Ett liv med vettig sysselsättning?

YLE - 22 timmar sedan

Bilbrand i Vestersundsby i Jakobstad

En bil började av okänd orsak brinna i Jakobstad natten till söndag. Bilen stod parkerad invid rinken vid Vestersundsby skola..

YLE - 23 timmar sedan

Narkostandvården vid Malmska sjukhuset upphörde vid årsskiftet

All offentlig narkostandvård i Österbotten måste efter årsskiftet ske vid centralsjukhuset i Vasa. Malmska sjukhuset i Jakobstad var tvunget att lägga ner den här verksamheten men inom den privata sektorn är narkostandvård tillsvidare tillåten..

YLE - Igår: 12:32

Ari Luusua vann herrarnas jämna tremil i Vörå

Tremilen i klassisk stil i den finska cupen blev en rätt så jämn historia. En efter en sållades bort från tätklungan och på slutet var det åtta åkare som gjorde upp om medaljerna. Ari Luusua kom i mål som etta, knappt före Juho Mikkonen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.