YLE > Svenskfinland

Thursday, 19 April, 11:40

YLE - 08 feb 15 kl. 13:01

Bluffare försöker lura äldre på pengarNågon försöker lura äldre personer på pengar. Under veckoslutet har äldre personer i Österbotten blivit uppringda av någon som utger sig för att vara en släkting som behöver pengar. Personen har bland annat försökt lura åldringen att tro att bilen har blivit stulen och begär pengar till en ny. De personer som har blivit utsatta för bluffmakarna har tagit kontakt med sina släktingar efter telefonsamtalet. Bluffen har inte lyckats Enligt de uppgifter som har kommit till Österbottens polisinrättning har inget av blufförsöken lyckats.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Österbotten, Enligt, Österbottens

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bluffare, försöker, lura, äldre, pengar
Aftonbladet - 01 dec 15 kl. 23:52

Bluffare försöker lura rapparens fans

”Vi vet inte omfattningen”.

Nerikes Allehanda - 24 jun 15 kl. 21:28

Bluffare försökte lura Victoria på pengar

I ett samtal ombads Victoria Asprou betala obetalda fakturor, men när hon synade bluffen lades samtalet på..

ÖstersundsPosten - 29 jul 13 kl. 06:06

Bluffare försöker få datorägare att installera trojan

När Sandra Åhman svarade i telefon presenterade sig en man på engelska med indisk brytning. Han sa sig ringa från Microsoft Tech ­Suport, och att alla familjens datorer var infekterade med ­virus. Om hon inte gjorde något skulle datorerna krascha inom en timma..

GT - 22 jun 14 kl. 11:06

Så försökte it-bluffare att lura Anne-Mor, 73

FLODA. It-bedragarna låtsas ringa från Microsoft men ägnar sig åt organiserat lurendrejeri. Måltavlorna är äldre utan datorvana.

Expressen - 19 nov 16 kl. 18:32

Telefonförsäljarna slår till mot sjuka och äldre

De har ett mindre företagsimperium med bolag som anklagas för att via telefon lura in gamla och sjuka i köpavtal om kosttillskott. Bakom den senaste tidens våg av bluffare finns företagarna Eris Parsay, 24 och Posse Lindholm, 63. – Jag känner mig oerhört lurad, säger Ingela Widén, en av många anmälare..

YLE - 21 nov 13 kl. 06:16

Vem som helst kan bli sms-bluffare

Från ett obekant, femsiffrigt nummer ramlar det in ett sms med uppmaningen om att svara ok för att bekräfta en fortlöpande prenumeration på ett nöjespaket till priset av 15 euro i veckan. En snabb sökning på numret visar att det tillhör det franska företaget Netsize SA, och att många fler har fått skumma meddelanden från samma nummer.

”En gång svarade jag på ett reklam-sms.

Helsingborgs Dagblad - 08 okt 12 kl. 13:54

Bluffare påstår att de ringer från Windows

Sätten att försöka lura folk på pengar har varierat med åren och hittar ny grogrund i en alltmer tekniskt komplicerad värld..

Nya Wermlands Tidningen - 16 feb 13 kl. 07:30

Bluffare påstår sig vara Skatteverket

Nätbedragarna fortsätter att försöka lura av dig pengar. I den senaste bluffen utger sig någon för att vara Skatteverket..

GT - 20 jan 15 kl. 11:23

Victoria, 23, avslöjade bluffare – hängdes ut

Victoria Wendelid, 23, avslöjade Blocket-bedragaren. Då kom hämnden. Bluffaren hängde ut Victoria som bedragare – med namn, adress och telefonnummer.

Nerikes Allehanda - 21 jun 17 kl. 13:48

Hemtjänst-bluffare stal kontanter och smycken av gammal kvinna

Mannen knackade på hos den äldre kvinnan och uppgav sig vara från hemtjänsten. När han lämnat bostaden upptäckte kvinnan att det saknades ett stort kontantbelopp och smycken..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 timmar sedan

Nu stiger vattnet snabbt i Kyro älv – flera vägar avstängda

Närings-, trafik- och miljöcentralen (NTM) meddelar att ispropparna i Kyro älv börjat röra på sig. Nu är vattennivåerna sådana att man tvingas stänga vägar i Vasa och Kortsholm..

YLE - 18 timmar sedan

"Det är skönt att få leva sitt liv på svenska och synen på Finland blir också bättre av att flytta till Sverige"

I serien Vad säger vetenskapen? får du svaret på frågor som berör ditt liv och vårt samhälle. Den här gången ställer vi frågan: Varför migrerar unga finlandssvenskar till Sverige?.

YLE - 6 timmar sedan

Förnyat kontrakt för Jakob Garden i Fantasea i Jakobstad

Företagaren Timo Mäkipelto och hans företag Jakob Garden fortsätter att driva vattenparken Fantasea i Jakobstad. Kontraktet gäller tio år och detaljerna i avtalet skall ännu gås igenom med tekniska verket..

YLE - 6 timmar sedan

SFP i Jakobstad kördes över i Kållbykorsningen

Det blir en rondelllösning för trafikproblemen vid infarten till Jakobstad från Kållbyvägen. Frågan delade tekniska nämnden i Jakobstad, det blev SFP mot resten och rösterna föll 5-4..

YLE - 6 timmar sedan

Vargar eller hybrider? – privatpersoner samlade in pengar för DNA-test

I samband med vargmötet i Vörå överlämnades drygt 2 000 euro till amatörvargforskaren Kaj Granlund. Pengarna har samlats in för att bekosta DNA-tester som ska ge svar på om det är vargar eller hybrider som rör sig i Österbotten..

YLE - 7 timmar sedan

Berörda inom Åbouniversiteten hurrar över samarbetet för att få mer svenskspråkiga och tvåspråkiga socialarbetare: "Behovet är stort"

Genom samarbetet kan studerande vid Åbo Akademi nu få behörighet i socialt arbete via Åbo universitet..

YLE - 15 timmar sedan

Sömnlösa nätter för invånare intill Toby å i Korsholm

Natten till onsdagen låg Ghita Bodman som bor intill Toby å i Karkmo, Korsholm, sömnlös. Orsaken är att hon hade översvämning från ån in på gården..

YLE - 15 timmar sedan

Nu stiger vattnet snabbt i Kyro älv - invånare uppmans förbereda sig på översvämningar

Närings-, trafik- och miljöcentralen (NTM) meddelar att ispropparna i Kyro älv börjat röra på sig under onsdagskvällen. Det kan förekomma översvämningar i det nedre loppet..

YLE - 15 timmar sedan

HJK och RoPS fortsätter med rent spel – Jesse Öst debuterade för SJK

Att HJK har inlett fotbollsligan med tre raka trepoängare är ingen skräll, men att bottentippade RoPS går från seger till seger hade ingen väntat sig..

YLE - 16 timmar sedan

Vasas stadsdirektör om friande mutdom: ”Bra att det utretts men det tog för länge”

Att alla åtal förkastades i den så kallade muthärvan inom Vasa stad gör stadsdirektör Tomas Häyry glad. Men han ger en känga till förundersökningen och rättsväsendet eftersom det har tagit två år att komma till den här punkten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.