YLE > Svenskfinland

Wednesday, 24 October, 06:54

YLE - 08 feb 15 kl. 13:01

Bluffare försöker lura äldre på pengarNågon försöker lura äldre personer på pengar. Under veckoslutet har äldre personer i Österbotten blivit uppringda av någon som utger sig för att vara en släkting som behöver pengar. Personen har bland annat försökt lura åldringen att tro att bilen har blivit stulen och begär pengar till en ny. De personer som har blivit utsatta för bluffmakarna har tagit kontakt med sina släktingar efter telefonsamtalet. Bluffen har inte lyckats Enligt de uppgifter som har kommit till Österbottens polisinrättning har inget av blufförsöken lyckats.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Österbotten, Enligt, Österbottens

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bluffare, försöker, lura, äldre, pengar
Aftonbladet - 01 dec 15 kl. 23:52

Bluffare försöker lura rapparens fans

”Vi vet inte omfattningen”.

Nerikes Allehanda - 24 jun 15 kl. 21:28

Bluffare försökte lura Victoria på pengar

I ett samtal ombads Victoria Asprou betala obetalda fakturor, men när hon synade bluffen lades samtalet på..

ÖstersundsPosten - 29 jul 13 kl. 06:06

Bluffare försöker få datorägare att installera trojan

När Sandra Åhman svarade i telefon presenterade sig en man på engelska med indisk brytning. Han sa sig ringa från Microsoft Tech ­Suport, och att alla familjens datorer var infekterade med ­virus. Om hon inte gjorde något skulle datorerna krascha inom en timma..

GT - 22 jun 14 kl. 11:06

Så försökte it-bluffare att lura Anne-Mor, 73

FLODA. It-bedragarna låtsas ringa från Microsoft men ägnar sig åt organiserat lurendrejeri. Måltavlorna är äldre utan datorvana.

Expressen - 19 nov 16 kl. 18:32

Telefonförsäljarna slår till mot sjuka och äldre

De har ett mindre företagsimperium med bolag som anklagas för att via telefon lura in gamla och sjuka i köpavtal om kosttillskott. Bakom den senaste tidens våg av bluffare finns företagarna Eris Parsay, 24 och Posse Lindholm, 63. – Jag känner mig oerhört lurad, säger Ingela Widén, en av många anmälare..

YLE - 21 nov 13 kl. 06:16

Vem som helst kan bli sms-bluffare

Från ett obekant, femsiffrigt nummer ramlar det in ett sms med uppmaningen om att svara ok för att bekräfta en fortlöpande prenumeration på ett nöjespaket till priset av 15 euro i veckan. En snabb sökning på numret visar att det tillhör det franska företaget Netsize SA, och att många fler har fått skumma meddelanden från samma nummer.

”En gång svarade jag på ett reklam-sms.

Helsingborgs Dagblad - 08 okt 12 kl. 13:54

Bluffare påstår att de ringer från Windows

Sätten att försöka lura folk på pengar har varierat med åren och hittar ny grogrund i en alltmer tekniskt komplicerad värld..

Nya Wermlands Tidningen - 16 feb 13 kl. 07:30

Bluffare påstår sig vara Skatteverket

Nätbedragarna fortsätter att försöka lura av dig pengar. I den senaste bluffen utger sig någon för att vara Skatteverket..

GT - 20 jan 15 kl. 11:23

Victoria, 23, avslöjade bluffare – hängdes ut

Victoria Wendelid, 23, avslöjade Blocket-bedragaren. Då kom hämnden. Bluffaren hängde ut Victoria som bedragare – med namn, adress och telefonnummer.

Nerikes Allehanda - 21 jun 17 kl. 13:48

Hemtjänst-bluffare stal kontanter och smycken av gammal kvinna

Mannen knackade på hos den äldre kvinnan och uppgav sig vara från hemtjänsten. När han lämnat bostaden upptäckte kvinnan att det saknades ett stort kontantbelopp och smycken..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Patienter skickas från Jakobstad – ingen anestesi kan längre ges på sjukhuset

Sedan början av året har man vid Malmska sjukhuset i Jakobstad inte haft någon så kallad bakjour. Det innebär bland annat att sjukhuset inte längre har någon anestesiläkare och ingrepp som kräver anestesi kan inte utföras på sjukhuset..

YLE - 9 timmar sedan

Kommunforskare: De svenskspråkiga i Korsholm avgör om fusionen med Vasa blir av

Det finns förutsättningar för en fungerande tvåspråkighet om Vasa och Korsholm slås ihop. Det menar kommunforskare Siv Sandberg. Men ska en fusion bli av måste man först lösa den infekterade språkdebatten..

YLE - 14 timmar sedan

Giftiga ämnen hittades i Infjärden – Vasa planerar stor operation för att flytta massorna

Bottenmassorna i Infjärden i Vasa är full av giftiga ämnen. Proverna visar bland annat på höga halter av arsenik, koppar och krom. Det blir en omfattande och dyr affär för staden..

YLE - 15 timmar sedan

Drygt 300 väktare strejkar i Österbotten

Omkring trehundra österbottniska väktare berörs av PAM:s strejk. Strejken inleds på onsdagen och bland annat butiker, sjukhus och banker berörs..

YLE - 20 timmar sedan

IKEA bygger tolv vindkraftverk i Malax

Under hösten börjar fyra nya vindparker byggas i Finland, två av dem är Långmossa och Ribäcken i Malax. IKEA Finland finansierar bygget och kommer äga parkerna när de tas i drift i början av 2020..

YLE - Igår: 05:53

Strejkerna fortsätter i dag – Korkman: Regeringen och facken måste vara pragmatiska

I motsats till många inlägg i den offentliga debatten anser professorerna Sixten Korkman och Seppo Koskinen inte att facken krävt en allmän vetorätt i samband med uppsägningstvisten..

YLE - Igår: 04:55

Rektor om gemensamt skolcampus i Kristinestad: Väggar och tak inget hinder för samarbete

Gemensamt skolcampus eller inte? Enligt svenska gymnasiets nya rektor Peter Grannas är det irrelevant i det här skedet att diskutera väggar och tak. Först måste det vara klart hur själva innehållet i samarbetet mellan skolorna i Kristinestad ska se ut..

YLE - Igår: 16:04

Inga ledsna miner bland eleverna i Karleby trots utebliven skollunch

Under måndagen och tisdagen är det matsäck som gäller för skoleleverna i Karleby. Det på grund av den strejk som facket JHL utlyst bland sina medlemmar i protest mot regeringens planer på att försvaga uppsägningsskyddet..

YLE - Igår: 15:40

Kaskö hamn växer – "inte gått så här bra sen 2013"

En stadig tillväxt med 20 procent, så kan man beskriva Kaskö hamns tredje kvartal i år jämfört med fjolåret. Så goda siffror har hamnen i Kaskö inte kunnat visa sedan 2013..

YLE - Igår: 14:10

Fortfarande inga löften om riksväg 8 – minister Berner har sista ordet om stomvägnätet

De har hört oss så många gånger, nu hoppas jag att de också ska lyssna. Det säger landskapsdirektör Kaj Suomela på Österbottens förbund efter att han deltagit i ett möte om förslaget till stomnätverk. I slutändan är det minister Anne Berner som avgör om riksväg 8 tas med eller inte..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.