Sydsvenskan > Nyheter

Wednesday, 20 January, 21:27

Sydsvenskan - 05 feb 15 kl. 04:00

Hur många äldre som tvingas hem från vården faller i hemmen?En äldre kvinna som är 84 år har tvingats hem till sin lägenhet i ensamhet och otrygghet. Hon bor nu i sitt hem med ett mottagningsteam som ska stötta upp ett par veckor och därefter ska möte återigen ske med handläggare för utvärdering av behov.Vid vistelse på en korttidsenhet var den äldre kvinnan mycket piggare och gladare. Hon gick små promenader i korridoren med sin rullator. Hon var trygg med att det fanns andra kring henne och hon kunde sitta i en gemenskap och äta.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sigmund Kaleta

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur många äldresom , tvingas, hemfrån , vården, faller, i hemmen
GT - 04 jun 19 kl. 12:15

Äldre tvingas lämna sina hem – Johanna fruktar för deras hälsa

Äldreboendet Gullvivan på Skaftö i den bohuslänska skärgården ska stängas.En katastrof enligt öbor och omvårdnadspersonal, som vägrar ge sig utan strid.– Flera av de äldre gråter öppet.

YLE - 10 mar 17 kl. 09:55

ÖT: Äldre tvingas bo på sjukhuset i Jakobstad

Österbottens Tidning skriver att stängningen av bädden i Jakobstad lett till att äldre nu i stället bor på sjukhuset. Alla serviceboenden är fulla. I fjol stängde Malmskas båda avdelningar för äldre och då försvann närmare sextio vårdplatser inom långvården.

Barometern - 30 jul 14 kl. 07:11

Äldre tvingas flytta under värmeböljan

Värmen slår hårt mot kommunens äldreboenden. Värst är det på Mogårdens demensavdelningar där man nu får flytta på de boende för att klara nätterna. – Jag har arbetat i den här verksamheten i 13 år, men så här illa har det aldrig varit tidigare, säger Annica Bennesved, tillförordnad kommunchef och områdeschef inom äldreomsorgen.

SmålandsPosten - 09 apr 14 kl. 06:45

System ska hjälpa äldre komma hem

Socialnämnden i Uppvidinge vill införa ett system med ett hemtagningsteam för att äldre som kommer från en sjukhusplats ska kunna återvända direkt till hemmet. Förslaget är ännu så länge under utredning och det är socialförvaltningen som har fått i uppdrag att se över möjligheterna att skapa ett hemtagningsteam.
– En del andra kommuner har infört det och vi är en grupp som tittar på hur de har löst frågan, och om den insatsen kan göra att de snabbare får den hjälp de behöver, säger hälso- och sjukvårdschef Carina Asp.

BT - 05 okt 14 kl. 18:36

Äldre tvingas leva i kylan ? hela vintern: "Väldigt kallt"

Marianne Lundskog, 85, har pälsjackan på sig i lägenheten. Både hon och personalen i serviceboendet Duvan klagar på att det är för kallt i huset. Men de 25 år gamla elementen kommer inte att bytas ut förrän till våren.

Expressen - 16 jan 16 kl. 18:26

Äldre tvingas betala för mat de inte äter

Äldre får betala - för mat de inte äter. Det nya systemet, som ska spara pengar åt Älmhults kommun, får hård kritik. – Jag tycker att det är stöld.

Expressen - 07 nov 18 kl. 20:47

Tvingas hem från bondens gård – nu avslöjar hon planen: ”Redan uppgjort”

Mjölkbonden Simon Ohlsson och brevskrivaren Sarah Pettersson fick tidigt upp ögonen för varandra och stod för ”Bonde söker fru”-säsongens första kyss.Men i kvällens avsnitt fick romansen ett abrupt slut när Simon skickade hem Sarah från gården – nu berättar hon om det hemliga spelet bakom kamerorna.– Han smet i väg med en av tjejerna flera gånger bakom kamerorna, säger hon..

YA - 13 maj 19 kl. 22:00

Byalaget protesterar mot befarad nedläggning – oro för svåra följder för de äldre tvingas flytta

Blentarps byalag engagerar sig nu för det nedläggningshotade äldreboendet Blentarpsgården. – Det är ett modernt boende i en trivsam miljö, säger Marie Bchara, ordförande i byalaget..

Expressen - 12 aug 12 kl. 08:00

Tvingas överge gården - frun ovetande

Här är nästa smäll för Pär-Ola Nyström. Hästbonden tvingas sälja drömgården utanför Fjugesta - helt utan hustrun Louise vetskap. Samtidigt jagas han för sina stapplande steg i "Let's dance"..

SVT - 18 feb 18 kl. 09:51

Många självmord bland äldre – ändå brister vården

Depression och självmord är betydligt vanligare bland äldre än bland yngre. Trots det saknar hälften av landstingen specialiserad vård för äldre med psykisk ohälsa. – Det är jättemärkligt, särskilt med tanke på att det blir fler äldre i samhället, säger Ingmar Skoog, professor i psykiatri..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.