Affärsvärlden > Ekonomi

Friday, 14 December, 10:40

Liknande nyheter

Taggar: Amazonoch , Sprint, sneglar, Radioshack-lokaler
Dagensanalys.se - 29 aug 16 kl. 11:31

Amazon gör som Göteborg Stad, fast inte riktigt…

Under 2015 blev det mycket skriverier om Göteborg Stad som på prov införde 30 timmars arbetsvecka för vissa anställda inom äldreomsorg och sjukvård. De anställda behövde bara jobba 6-6,5 timmar per dag men med bibehållen lön. Experimentet var delvis baserat på erfarenheter från Toyotas fabrik på Hisingen, och nu går jätteföretaget Amazon ut med att även de vill införa 30 timmars arbetsvecka för vissa team, fast då men minskad lön.

Barometern - 03 jul 13 kl. 07:36

Kuststaden satsar i Visby och Kalmar

Kuststaden fastigheter AB fortsätter att växa i Visby och planerar nu att etablera sig i Kalmar ochVästervik också. ? Vi behöver tillväxt.

Barometern - 03 jul 13 kl. 07:36

?Visby är vårt första steg?Har tretton anställda

Kuststaden fastigheter AB fortsätter att växa i?Visby och planerar nu att etablera sig i Kalmar och?Västervik också.

Trelleborgs Allehanda - 26 apr 14 kl. 06:59

Hamnen vill hyra Duxlokaler

Arkivfoto: Tomas Nyberg
Trelleborgs hamn har fullt i sina lagerterminaler och har svårt att erbjuda nya kunder plats. Hamnen sneglar nu mot Dux gamla lokaler och hoppas kunna hyra utrymmen av kommunen.
– Vi för diskussioner men inget är klart, säger hamnens vd Tommy Halén.

BT - 20 dec 14 kl. 10:18

50 år i bara mässingen

Sedan 1965 har Bernt Andersson drivit firma, först inom smide med järn- och stålkonstruktioner för byggen, och senare – sedan 1989 – med en exklusiv inriktning på mässing. Vi träffar företagaren i BBS Designs lokaler på Lundaskog. Utanför kontoret står en grupp med exotiska djur i brons, denna dag dessutom med snö på hjässan: elefanter och ett par giraffer, de senare fyra meter höga.

Dagensanalys.se - 09 maj 17 kl. 12:31

Boosta kreativitet och nytänkande

I förra veckan hade jag förmånen att få delta i företaget F-Nations workshop ”innovation sprint” och det var i sanning en sprint. Tre timmars fokuserat innovationstänkande där kreativitet och skaparglädje fick sig en rejäl skjuts. F-Nation är ett utbildningsföretag som är skapat av grundarna till Fotografiska, och som utnyttjar de vackra miljöer som Fotografiskas lokaler erbjuder för att hålla utbildningar och workshops.

YLE - 20 jan 16 kl. 04:55

Social engineering på uppgång – hackare utnyttjar den mänskliga faktorn

Så kallade social engineering-angrepp har ökat en hel del i antal under senare tid – särskilt mot företag. De går ut på att angriparen försöker få lösenord eller annan information genom att bluffa sig fram. Men trots att mycket står på spel är beredskapen att motverka attackerna låg.

YLE - 20 jan 16 kl. 04:55

Effektiv blufftaktik på nätet – hackare utnyttjar den mänskliga faktorn

Så kallade social engineering-angrepp har ökat en hel del i antal under senare tid – särskilt mot företag. De går ut på att angriparen försöker få lösenord eller annan information genom att bluffa sig fram. Men trots att mycket står på spel är beredskapen att motverka attackerna låg.

Dagensanalys.se - 29 maj 17 kl. 13:45

F nation lanserar moderna utbildningar för den digitala branschen

Du har säkert varit på Fotografiska, kanske till och med på en konferens. Nu startar företaget F nation moderna utbildningar för den digitala branschen, i Fotografiskas lokaler. Söker du en utbildning bland heta ämnen där man använder ett effektivt kursmaterial och tider som skapar bra balans ska du läsa den här artikeln.

SvD - 10 feb 11 kl. 10:57

H&M kan starta butik på Island

Sneglar på etablering i Reykjavik. Letar efter lämpliga lokaler i den isländska huvudstaden..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Cargotec vinstvarnar

Cargotec sänker sin vinstprognos för 2018 och spår nu att rörelseresultatet exklusive omstruktureringskostnader hamnar i intervallet 235-245 miljoner euro..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Medivir omorganiserar och söker samarbete

Medivir har nu genomfört den tidigare aviserade omorganisationen. Uppsägning av personal inom främst forskning och administration är gjord, vilket reducerat organisationen från 75 till 17 anställda..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Förlusten stiger i Scandidos

First North-listade Scandidos kvartal tyngs av nedskrivningar och sämre försäljning..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Hyresrättsjättens nya femårsplan

BOLAGSUPPDATERING 8 procent per år. Så mycket siktar Wallenstam på att växa sitt substansvärde de kommande fem åren..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Ta rygg på EQT

ANALYS First North-noterade Bimobject har tagit en åtråvärd global ledarposition när byggsektorn digitaliseras. Aktien är långsiktigt köpvärd..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Fordon backade på Wall Street

New York-börserna utvecklades blandat på torsdagen..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Nedgångar i Asien efter svag Kinastatistik

De asiatiska börserna sjönk på bred front i nervös fredagshandel sedan kinesisk makrostatistik kommit in klart svagare än väntat och ökat oron för Kinas ekonomiska utveckling..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Bioarctic ett steg närmare licensiering till Abbvie

Bioarctic och Abbvie har nu fått godkännande från amerikanska konkurrensmyndigheter för Abbvies licensieringen av Bioarctics portfölj med antikroppar mot alfa-synuklein för Parkinsons sjukdom och andra potentiella indikationer..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Banksektorn lockar Christer Gardell

Finansmannen Christer Gardell, som står bakom aktivistfonden Cevian, anser att nordisk banksektor är "attraktiv"..

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

BMW i3 – mer ett miljöfenomen än bil

BWM i3 är elbilen som kan återvinnas till 95 procent, gjord på bland annat ull och PET-flaskor. Den kan dessutom laddas upp hemma på fyra timmar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.