Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 16 October, 07:26

Liknande nyheter

Taggar: Amazonoch , Sprint, sneglar, Radioshack-lokaler
Dagensanalys.se - 29 aug 16 kl. 11:31

Amazon gör som Göteborg Stad, fast inte riktigt…

Under 2015 blev det mycket skriverier om Göteborg Stad som på prov införde 30 timmars arbetsvecka för vissa anställda inom äldreomsorg och sjukvård. De anställda behövde bara jobba 6-6,5 timmar per dag men med bibehållen lön. Experimentet var delvis baserat på erfarenheter från Toyotas fabrik på Hisingen, och nu går jätteföretaget Amazon ut med att även de vill införa 30 timmars arbetsvecka för vissa team, fast då men minskad lön.

Barometern - 03 jul 13 kl. 07:36

Kuststaden satsar i Visby och Kalmar

Kuststaden fastigheter AB fortsätter att växa i Visby och planerar nu att etablera sig i Kalmar ochVästervik också. ? Vi behöver tillväxt.

Barometern - 03 jul 13 kl. 07:36

?Visby är vårt första steg?Har tretton anställda

Kuststaden fastigheter AB fortsätter att växa i?Visby och planerar nu att etablera sig i Kalmar och?Västervik också.

Trelleborgs Allehanda - 26 apr 14 kl. 06:59

Hamnen vill hyra Duxlokaler

Arkivfoto: Tomas Nyberg
Trelleborgs hamn har fullt i sina lagerterminaler och har svårt att erbjuda nya kunder plats. Hamnen sneglar nu mot Dux gamla lokaler och hoppas kunna hyra utrymmen av kommunen.
– Vi för diskussioner men inget är klart, säger hamnens vd Tommy Halén.

BT - 20 dec 14 kl. 10:18

50 år i bara mässingen

Sedan 1965 har Bernt Andersson drivit firma, först inom smide med järn- och stålkonstruktioner för byggen, och senare – sedan 1989 – med en exklusiv inriktning på mässing. Vi träffar företagaren i BBS Designs lokaler på Lundaskog. Utanför kontoret står en grupp med exotiska djur i brons, denna dag dessutom med snö på hjässan: elefanter och ett par giraffer, de senare fyra meter höga.

Dagensanalys.se - 09 maj 17 kl. 12:31

Boosta kreativitet och nytänkande

I förra veckan hade jag förmånen att få delta i företaget F-Nations workshop ”innovation sprint” och det var i sanning en sprint. Tre timmars fokuserat innovationstänkande där kreativitet och skaparglädje fick sig en rejäl skjuts. F-Nation är ett utbildningsföretag som är skapat av grundarna till Fotografiska, och som utnyttjar de vackra miljöer som Fotografiskas lokaler erbjuder för att hålla utbildningar och workshops.

YLE - 20 jan 16 kl. 04:55

Social engineering på uppgång – hackare utnyttjar den mänskliga faktorn

Så kallade social engineering-angrepp har ökat en hel del i antal under senare tid – särskilt mot företag. De går ut på att angriparen försöker få lösenord eller annan information genom att bluffa sig fram. Men trots att mycket står på spel är beredskapen att motverka attackerna låg.

YLE - 20 jan 16 kl. 04:55

Effektiv blufftaktik på nätet – hackare utnyttjar den mänskliga faktorn

Så kallade social engineering-angrepp har ökat en hel del i antal under senare tid – särskilt mot företag. De går ut på att angriparen försöker få lösenord eller annan information genom att bluffa sig fram. Men trots att mycket står på spel är beredskapen att motverka attackerna låg.

Dagensanalys.se - 29 maj 17 kl. 13:45

F nation lanserar moderna utbildningar för den digitala branschen

Du har säkert varit på Fotografiska, kanske till och med på en konferens. Nu startar företaget F nation moderna utbildningar för den digitala branschen, i Fotografiskas lokaler. Söker du en utbildning bland heta ämnen där man använder ett effektivt kursmaterial och tider som skapar bra balans ska du läsa den här artikeln.

SvD - 10 feb 11 kl. 10:57

H&M kan starta butik på Island

Sneglar på etablering i Reykjavik. Letar efter lämpliga lokaler i den isländska huvudstaden..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 5 minuter sedan

Ambea köper Aleris

Omsorgsbolaget Ambea förvärvar Investorägda Aleris omsorgsverksamheter i Norge, Sverige och Danmark för en köpeskilling om 2,6 miljarder kronor på skuldfri basis..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

NCC vinstvarnar inför rapport

Byggjätten NCC har fattat beslut om omvärderingar som påverkar det preliminära resultatet negativt med nästan 1,6 miljarder kronor. Rörelseresultatet för tredje kvartalet beräknas därmed bli en förlust på 1,1 miljarder kronor..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Barclays sänker svenska verkstadsbolag

Barclays sänker riktkurserna för verkstadsbolagen SKF, Sandvik och Atlas Copco..

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

Ericsson spås vinst efter år av förluster

Efter drygt två år av ideliga förluster kan det nu ha vänt för Ericsson. Bedömarna spår en mindre vinst i kvartalsrapporten som släpps på torsdag..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Wall Street inledde börsveckan nedåt

USA-börserna sjönk på måndagen, särskilt inom tekniksektorn, efter att i fredags ha återhämtat en del av förra veckans kursras..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Deutsche Börse säger upp 218 anställda

Den tyska börsoperatören Deutsche Börse kommer att minska antalet anställda i Tyskland med 218 personer som ett led i de nedskärningar på omkring 350 personer som aviserades i planen "Roadmap 2020" i våras..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Löfven får talmannens uppdrag

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven får i uppdrag att sondera möjligheten att bilda en ny regering..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Grundade Microsoft - omformade Seattle

Paul Allen, som medgrundande mjukvarujätten Microsoft, har avlidit i cancer, uppger hans familj..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Dyster dag för Bennet

Carl Bennet, miljardär, industriman och storägare, har en tuff dag på börsen under måndagen. Alla bolag där han är storägare faller..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Porsche nekar till börsplaner

Porsche tog på måndagen avstånd från uttalanden från företagets finanschef, som gett upphov till spekulationer om en avknoppning av sportbilstillverkaren från Volkswagenkoncernen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.