SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 24 May, 10:17

SmålandsPosten - 12 jan 15 kl. 00:31

Hotbilderna kräver politisk förnyelseDet senaste årets säkerhetspolitiska läge har förändrats dramatiskt också för svenskt vidkommande.
Ryssland har utökat sitt territorium med vapenmakt och kontrollerar medier för att lägga ut dimridåer. Terrorn har åter visat sitt ansikte i Europa. I går deltog världsledare som Benjamin Netanyahu från Israel, palestiniernas Mahmoud Abbas, och Tysklands Angela Merkel tillsammans med ett 50 tal andra stats- och regeringschefer, däribland Stefan Löfven, i en manifestation mot våldet och för demokratin i Paris.

Löfven utesluter inte att terrorn också kan slå till i Sverige, likt attentatet mot satirtidningen Charlie Hebdo.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Europa, Benjamin Netanyahu, Israel, Mahmoud Abbas, Tysklands Angela Merkel, Stefan Löfven, Paris, Sverige, Charlie Hebdo, Säpo, Anders Thornberg, Folk, Sälen, Försvarets, FRA, Militära, Östersjön, Nato, Ryssland, Irak, IS, Natolandet Tyskland, Atlantpakten, Socialdemokraterna

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotbilderna, kräver, politisk, förnyelse

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Kina: Inga ledtrådar om mystiska ljud

Det är fortfarande en gåta vad som hänt den amerikanska medborgare i Kina som upplevt onormala ljud och drabbats av en hjärnskada. Kinas utrikesdepartement uppger att man inte hittat några ledtrådar som kan kasta ljus över händelsen.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Federala åklagare utreder Weinstein

Federala åklagare i New York har inlett en utredning om sexbrott mot den tidigare filmmogulen Harvey Weinstein. Det uppger källor för The Wallstreet Journal.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Tre åtalas för synagogaattacken

I samband med en ungdomsfest kastades plötsligt flera brinnande föremål in på synagogans gård. Nu åtalas tre män för händelserna i Göteborg den 9 december förra året.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Gratis smakar gott när 80-talsnostalgin flödar i Älmhult

Festgeneralen Per Faeltenborg har sitt eget favoritband från förr. 1982 spelade han fotboll med punkinfluerade engelsmännen i The Jam innan konserten på Olympen i Lund. Men det blir ingen återförening i Älmhult – däremot svensk 80-talsnostalgi..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Flyttbeslut för räddningshelikopter står fast

Beslutet att flytta driften av Sjöfartsverkets räddningshelikopter från Kallinge i Blekinge till Kristianstad ligger fast. Detta trots att länsstyrelsen nu gett tillstånd till fortsatt drift i Kallinge.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Råoljepris ger högre producentpriser

Den underliggande inflationen, i form av producentpriserna, steg med 0,6 procent mellan mars och april 2018 enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Inom exporten var det framförallt oljerelaterade varor liksom högre priser på massa, papper och papp som var bidragande orsaker.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Nederländsk betaljätte till börsen

Det nederländska betaltjänstföretaget Adyen, som bland annat hanterar betalningar inom AirBNB, Uber, Spotify och Netflix, bekräftar att bolaget planerar en börsnotering i Amsterdam i juni. Enligt källor som Reuters talat med beräknas noteringen ske till en bolagsvärdering på omkring 60-90 miljarder kronor.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Svenska skolgårdar krymper

De svenska skolgårdarna krymper snabbt. På bara tre år har ytan per elev minskat med nästan fyra kvadratmeter - vilket är oroväckande, anser Boverket. - Vi vet ju att utemiljön spelar en stor roll för barns lek, lärande och hälsa, säger Ulrika Åkerlund, landskapsarkitekt och utredare vid Boverket.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Uppåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen stiger svagt vid öppning. Efter drygt tio minuters handel är OMXS-index upp 0,2 procent med Ericsson som draglok. Telekomjätten stiger 1,4 procent efter att styrelseordförande Ronnie Leten köpt 44 380 aktier för cirka 2,9 miljoner kronor.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Fifa sköter dopningstesterna under VM

Inga ryssar får hantera dopningstesterna under fotbolls-VM i Ryssland. - Jag har sagt till dem i Ryssland att om något går fel så slipper ni kritik och kan inte ses som ansvariga, säger Michel D'Hooghe, medicinskt ansvarig i Internationella fotbollsförbundet (Fifa), till The Times.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.