SmålandsPosten > Nyheter

Saturday, 21 October, 10:25

SmålandsPosten - 12 jan 15 kl. 00:31

Hotbilderna kräver politisk förnyelseDet senaste årets säkerhetspolitiska läge har förändrats dramatiskt också för svenskt vidkommande.
Ryssland har utökat sitt territorium med vapenmakt och kontrollerar medier för att lägga ut dimridåer. Terrorn har åter visat sitt ansikte i Europa. I går deltog världsledare som Benjamin Netanyahu från Israel, palestiniernas Mahmoud Abbas, och Tysklands Angela Merkel tillsammans med ett 50 tal andra stats- och regeringschefer, däribland Stefan Löfven, i en manifestation mot våldet och för demokratin i Paris.

Löfven utesluter inte att terrorn också kan slå till i Sverige, likt attentatet mot satirtidningen Charlie Hebdo.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Europa, Benjamin Netanyahu, Israel, Mahmoud Abbas, Tysklands Angela Merkel, Stefan Löfven, Paris, Sverige, Charlie Hebdo, Säpo, Anders Thornberg, Folk, Sälen, Försvarets, FRA, Militära, Östersjön, Nato, Ryssland, Irak, IS, Natolandet Tyskland, Atlantpakten, Socialdemokraterna

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotbilderna, kräver, politisk, förnyelse

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Växjö: Ny krog kan ge 50 arbetstillfällen

När O'learys öppnar i Växjö kan uppemot 50 personer komma att anställas. – Den anläggningen vi ska öppna i Växjö är mycket större än den vi har i Kalmar, säger en representant för företaget som står bakom etableringen..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Fröberg Idling om ett dystopiskt Sverige

Han har utforskat revolutionens mekanismer i Kambodja. Nu vänder Peter Fröberg Idling blicken mot Sverige och en alternativ, dystopisk framtid. Även i totalitära stater pågår vardagens livspussel - tills den godtyckliga repressionen slår till.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Magnus Karlsson: Tvååringar på nätet är inget att förfasas över

Instagram är den näst mest populära sociala medieplattformen. Fler tittar på Youtube. Och så gott som alla upp till pensionsåldern använder Internet..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Danmark sjunde störst på världshaven

De relativt små EU-länderna Grekland och Danmark fortsätter att gå starkt som sjöfartsnationer. I årets globala kartläggning från Danske rederier stärker Grekland sin ledning i topp, och danskarna går förbi Sydkorea till en sjundeplats.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Fem kandidater - vem ska Trump välja?

Efter drygt tre år på posten är det dags för Janet Yellen att kliva av som Fed-chef. Eller kanske inte? Inom kort väntas president Donald Trump nominera hennes ersättare - eller mot alla odds ge Yellen nytt förtroende.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Personstrid väntar bakom Busch Thor

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har fått förnyat förtroende att leda partiet i ytterligare två år. Härom var partiets riksting enigt. Men nu väntar en personstrid om vem som ska bli andre vice ordförande.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Sprithärvan: Sålde sprit till 14-åring

Tusentals flaskor öl, vin och sprit beslagtogs i parets bostad efter misstankar om att det pågick olovlig försäljning. När rättegången avslutades i veckan yrkade åklagaren på minst sex månaders fängelse för den 54-årige mannen och den 50-åriga kvinnan. Den yngsta köparen ska ha varit en 14-åring..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Väktare dröjde över en timme innan polisen larmades

Väktare var på plats på Däckia i Tingsryd redan ett par minuter efter att inbrottslarmet utlösts. Men det dröjde över en timme innan polisen kontaktades - just den här natten fanns flera poliser i tjänst i Tingsryd..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Skalvet slog till mitt i hjärtoperationen

När jorden började skaka flydde de flesta utomhus. Men inte kirurgen David Arellano, som fortsatte hjärtoperationen på en nyfödd flicka i Mexikos huvudstad mitt under jordskalvet den 19 september. - Skakningarna var väldigt kraftiga, mycket intensiva.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Man misshandlad i Helsingborg

En man i 30-årsåldern misstänks ha blivit utsatt för en grov misshandel i Helsingborg, uppger polisen. Tidigt under lördagsmorgonen stötte en väktare på den skadade mannen vid Knutpunkten i centrala Helsingborg. Han uppgav att han blivit slagen och sparkad och hade skärskadeliknande sår på underkroppen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.