SvD > Ekonomi

Sunday, 12 July, 11:56

SvD - 08 jan 15 kl. 05:47

Tyskland: kan fÖrhandla om greklands skuld efter val (oms)Tyskland är öppet för förhandlingar om lättnader gällande Greklands skuld efter Greklands kommande nyval..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
FÖrhandla, Greklands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tysklandkan , fÖrhandlaom , greklands, skuldefter , val, oms
Kristianstadsbladet - 15 nov 12 kl. 16:53

Fler vill skriva ned Greklands skuld

En ny runda skuldnedskrivningar för Grekland kan krävas för att landet ska få bukt med sitt skuldberg, anser en växande skara bedömare och beslutsfattare.Senast ut är ECB-ledamoten Luc Coene.
En grekisk mobb angrep på torsdagen en tysk diplomat, Wolfgang Hölscher-Obermaier, på ett möte i Thessaloniki.

VA - 27 jun 11 kl. 14:22

Flera möten om Greklands skuld

27 juni Flera informella möten pågår mellan euroområdets institutioner och banker för att hitta olika alternativ för en rollover av Greklands skuld som undviker en selektiv default. Det sade EU-kommissinens ekonomiske talesman Amadeu Altafaj vid en pressbriefing på måndagen. "Det pågår kontakter på decentraliserad bas med utgångspunkt från eurogruppens överenskommelse den 20 juni", sade han.

HBL - 07 apr 15 kl. 19:21

Tyskland avfärdar Greklands krav på krigsskadestånd

Tyskland avfärdar Greklands krav på mer än 278 miljarder euro i krigsskadestånd. Tysklands ekonomiminister kallar det "dumt" att blanda krav från andra världskriget med Greklands förhandlingar om mer hjälp.Tyskland avfärdar Greklands krav på mer än 278 miljarder euro i krigsskadestånd.

DI - 19 feb 15 kl. 13:20

Tyskland förkastar Greklands förslag

Tyskland avvisar Greklands förslag om en förlängning av stödprogrammet..

Eurosport - 07 sep 14 kl. 20:16

20.45: Följ Tyskland, Portugal och Greklands kvalmatcher

Följ EM-kvalpremiärerna LIVE på eurosport.se. Tyskland möter Skottland.

VA - 17 jun 11 kl. 15:21

Klartecken för Greklands nödlån väntas

17 juni Euroländernas finansministrar väntas besluta om utbetalningen av 12 miljarder euro till Grekland i början av juli vid eurogruppens möte på söndag-måndag. Ministrarna diskuterar också utformningen av det nya krisprogrammet och rullningen av Greklands skuld enligt principerna som Tyskland och Frankrike enades om på fredagen. Någon överenskommelse om denna del väntas dock först vid nästa eurogruppsmöte, den 11 juli.

DI - 07 jan 15 kl. 19:02

Tyskland öppnar för förhandlingar med Grekland

Tyskland är öppet för förhandlingar om lättnader gällande Greklands skuld efter Greklands kommande nyval..

SR - 29 jun 15 kl. 17:13

Tyskland berett på nya förhandlingar

Tyskland, som är Greklands största långivare med stort inflytande inom EU, är berett att gå med på nya förhandlingar mellan EU och Grekland efter den kommande folkomröstningen på söndag. Det var budskapet efter ett krismöte med samtliga de tyska partiledarna i dag. Förbundskansler Angela Merkel betonade dock att Eurozonen i dag står betydligt bättre rustad mot en så kallad Grexit än tidigare..

DI - 01 nov 11 kl. 12:44

Tyskland oenigt om Greklands folkomröstning

Den grekiska regeringens avsikt att hålla en folkomröstning kring stödpaketet är en inhemsk grekisk händelseutveckling som den tyska regeringen hittills inte har någon officiell information om eller kommentar kring, uppger det tyska finansdepartementet i ett uttalande..

GöteborgsPosten - 19 jun 20 kl. 06:45

Tyskland visar att historisk skuld kan ta lång tid att bearbeta

Att bearbeta ett lands mörka förflutna är ett hårt arbete..

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i Turkcell

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.