Cornucopia > Ekonomi

Monday, 21 January, 00:24

Cornucopia - 07 jan 15 kl. 16:20

Öppen tråd: Terrordådet mot trycjfrihetenLämnar här en öppen tråd angående terrordådet mot tryckfriheten, med mordet på tio medarbetare på den franska satirtidningen Charlie Hebdon och två poliser.Jag har läsare i Frankrike, ni får gärna kommentera om stämningen på plats i Frankrike och/eller Paris.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Charlie Hebdon, Frankrike, Paris, Ku Klux Klan, The Local, NI, GIGN, SOG

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Öppen, tråd, Terrordådetmot , trycjfriheten
SVT - 04 jun 17 kl. 16:27

Svenska kyrkan i London efter terrordådet: ”Det finns en större oro, och den plockar vi upp”

Svenska kyrkan i London står öppen efter terrordådet.

DN - 15 apr 17 kl. 16:30

Björn Wiman: Dagarna efter terrordådet blir påsken mer postsekulär än någonsin

En knapp timme efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm förra fredagen skrev ärkebiskop Antje Jackelén på Twitter: ”Storkyrkan och Jacobs kyrka är öppna. Bön för alla drabbade, hjälpare och beslutsfattare.” Lite senare meddelade ärkebiskopen att även S:t Johannes kyrka var öppen: ”Finns skarvsladdar, mobilladdare, filtar och personal.

Expressen - 24 dec 16 kl. 01:51

Julmarknaden i Berlin öppen igen efter dådet

Tolv personer dödades i terrordådet mot julmarknaden i Berlin. Nu sprids julstämningen återigen på marknaden som har återöppnats. Här ovan kan du se de stämningsfulla bilderna..

Sydsvenskan - 18 nov 12 kl. 06:30

En annan man. Det är förvandlingsnumret som fyller mig med obehag.

I den ryckiga mobilfilm som för all framtid kommer att ingå i den svenska politiska historien, finns en sekvens som gör mig illa berörd på det där krypande, otäcka sättet; jag vill stänga av datorn, gå därifrån, ta en lång dusch. Nej, inte den rasistiska retoriken, inte ?hora?

Helsingborgs Dagblad - 19 aug 15 kl. 05:20

Drabbad helgedom öppen igen

Det hinduiska templet Erawan, som var platsen för terrordådet i Bangkok i måndagskväll, har åter öppnat. Det rapporterar BBC.Minst 20 personer dödades och över 100 skadades när en bomb exploderade vid det fullsatta templet.

Sydsvenskan - 19 aug 15 kl. 05:20

Drabbad helgedom öppen igen

Det hinduiska templet Erawan, som var platsen för terrordådet i Bangkok i måndagskväll, har åter öppnat. Det rapporterar BBC.Minst 20 personer dödades och över 100 skadades när en bomb exploderade vid det fullsatta templet.

SvD - 19 aug 15 kl. 05:20

Drabbad helgedom öppen igen

Det hinduiska templet Erawan, som var platsen för terrordådet i Bangkok i måndagskväll, har åter öppnat. Det rapporterar BBC..

UNT - 19 aug 15 kl. 05:19

Drabbad helgedom öppen igen

Det hinduiska templet Erawan, som var platsen för terrordådet i Bangkok i måndagskväll, har åter öppnat..

YLE - 19 nov 15 kl. 19:31

Vi tar det lugnt i kriser

Var uppmärksamma, men lev som vanligt. Det har varit den svenska polisens uppmaning efter terrordåden i Paris. En allmän uppfattning är vi ska undvika förändringar, terroristerna ska inte få vinna.

Sydsvenskan - 17 mar 16 kl. 18:32

Ryssland agerar i det fördolda. Natofrågan ska diskuteras öppet.

Det är som att vara tillbaka i det kalla krigets 80-tal – och ändå inte. Då fanns inga nättroll, knappt några cyberattacker, inte det moderna informationssamhällets alla möjligheter att manipulera och försöka påverka. Då var det Sovjetunionen – nu är det Putins Ryssland som trappar upp sin aktivitet.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 7 timmar sedan

Nämn inte kriget - Wiens ignorerade flakturms

Bland Wiens ej omnämnda sevärdheter är de sex flakturm, luftvärnstorn, som den lille mustachprydde Österrikefödde korpralens dikatur lämnade efter sig när andra världskriget tog slut. Tornen nämns inte i Wiens guideböcker, det finns inte ens skyltar som förklarar vad dessa massiv betongkonstruktioner är - ömöjliga att riva - och ignoreras av österrikarna som ett pinsam påminnelse om landets aktiva deltagande i andra världskriget.
Finns inte.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Gästinlägg: Min motivering till köp av elbil

Nedanstående är ett gästinlägg signerad INTJ.
Eltaxi vid Operahuset i Wien. Notera att detta är äldre Nissan Leaf med 15-20 mils räckvidd.

Cornucopia - Igår: 16:17

Stockholms lägenhetspriser fortsätter följa 90-talskraschen

Lägenhetspriserna i Stockholm fortsätter snällt följa utvecklingen från 90-talskraschen. Tidigare prognos ligger fast baserat på detta exempel av curve-fitting.
Medelpriser stickprov bostadsrättsannonser Östermalm 1989 - 1994, och Valueguards HOXFLATSTO-index 201606 - 201812.

Cornucopia - Igår: 11:32

Påminnelse: Rösta på Höstregn för Storytel Awards jurynominering

En kort påminnelse om att idag är sista dagen ni kan rösta på era favoriter för jurynominering till ljudbokspriset Storytel Awards. Höstregn finns för omröstning i kategorin spänning här.Mina böcker.

Cornucopia - Igår: 10:52

Valueguard: Bostadspriserna ner i hela landet - värst i Göteborg

Valueguard rapporterar att de kvalitetsjusterade bostadspriserna föll i hela riket i december, undantaget lägenheter i mellanstora svenska städer. Värst var det i Göteborg, där lägenheterna föll 1.1% och villorna föll 2.

Cornucopia - I förrgår: 17:30

Fredagsmys: Wien

Dags för lite fredagsmys. På grund av resa, föreläsning, jobb, den obligatoriska löprundan etc, så får det bli ett kortare fredagsmys med lite foton från den forna imperiestaden Wien. En stad med storslagen arkitektur och breda esplanader som får London att gå att gömma sig och möjligen Paris att skämmas lite.

Cornucopia - I förrgår: 15:37

Sverige har fått en statsminister igen

Sverige har så fått en riktig statsminister igen, då avgångsministern Stefan Löfven (S) valdes till statsminister och regeringsbildare igen. Den 21:e januari kommer vi få se hans regeringsbildning och vilka ministrar som utses.
Han är tillbaka.

Cornucopia - I förrgår: 09:01

Läsarfråga: Hyra eller köpa bostad igen efter hoppat av bubblan?

En läsare säljer nu sin villa efter att på en vecka fixat en hyresrätt med förstahandskontrakt. Hyresrätten är dock en nödlösning av killgissningsvis så kallade vanliga orsaker, och läsaren vill nu ha förslag på vad vederbörande ska göra sen.
Bostäder i Lomma har inget med inlägget att göra.

Cornucopia - I förrgår: 09:26

Föreläser på univeritetet i Wien

Jag föreläser med start strax på universitetet i Wien, men återkommer med blogginlägg senare under dagen.
Korvstånd bredvid Sigmund Freud-parken. Korv.

Cornucopia - 17 jan 19 kl. 16:17

Strömhopp från MP - av Kreml-apologeter

Efter uppgörelsen S-C-L-MP hoppar nu tre framträdande miljöpartister av partiet. Ett välkommet besked, då det handlar om Kreml-apologeter som under den defensiva försvarsövningen Aurora deltog i det Kremlstödjande "fredslägret på Åland", och är kända motståndare till såväl den defensiva ömsesidiga försvarsorganisationen för Västs demoktratier, NATO, liksom Sveriges samarbetsavtal med Nato och våra demokratiska grannar.
Huvudbonad från Miljöpartiet och enligt uppgift fredslägret på Gotland.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.