Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 21 April, 09:38

Cornucopia - 07 jan 15 kl. 16:20

Öppen tråd: Terrordådet mot trycjfrihetenLämnar här en öppen tråd angående terrordådet mot tryckfriheten, med mordet på tio medarbetare på den franska satirtidningen Charlie Hebdon och två poliser.Jag har läsare i Frankrike, ni får gärna kommentera om stämningen på plats i Frankrike och/eller Paris.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Charlie Hebdon, Frankrike, Paris, Ku Klux Klan, The Local, NI, GIGN, SOG

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Öppen, tråd, Terrordådetmot , trycjfriheten
SVT - 04 jun 17 kl. 16:27

Svenska kyrkan i London efter terrordådet: ”Det finns en större oro, och den plockar vi upp”

Svenska kyrkan i London står öppen efter terrordådet.

DN - 15 apr 17 kl. 16:30

Björn Wiman: Dagarna efter terrordådet blir påsken mer postsekulär än någonsin

En knapp timme efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm förra fredagen skrev ärkebiskop Antje Jackelén på Twitter: ”Storkyrkan och Jacobs kyrka är öppna. Bön för alla drabbade, hjälpare och beslutsfattare.” Lite senare meddelade ärkebiskopen att även S:t Johannes kyrka var öppen: ”Finns skarvsladdar, mobilladdare, filtar och personal.

Expressen - 24 dec 16 kl. 01:51

Julmarknaden i Berlin öppen igen efter dådet

Tolv personer dödades i terrordådet mot julmarknaden i Berlin. Nu sprids julstämningen återigen på marknaden som har återöppnats. Här ovan kan du se de stämningsfulla bilderna..

Sydsvenskan - 18 nov 12 kl. 06:30

En annan man. Det är förvandlingsnumret som fyller mig med obehag.

I den ryckiga mobilfilm som för all framtid kommer att ingå i den svenska politiska historien, finns en sekvens som gör mig illa berörd på det där krypande, otäcka sättet; jag vill stänga av datorn, gå därifrån, ta en lång dusch. Nej, inte den rasistiska retoriken, inte ?hora?

SvD - 19 aug 15 kl. 05:20

Drabbad helgedom öppen igen

Det hinduiska templet Erawan, som var platsen för terrordådet i Bangkok i måndagskväll, har åter öppnat. Det rapporterar BBC..

Helsingborgs Dagblad - 19 aug 15 kl. 05:20

Drabbad helgedom öppen igen

Det hinduiska templet Erawan, som var platsen för terrordådet i Bangkok i måndagskväll, har åter öppnat. Det rapporterar BBC.Minst 20 personer dödades och över 100 skadades när en bomb exploderade vid det fullsatta templet.

Sydsvenskan - 19 aug 15 kl. 05:20

Drabbad helgedom öppen igen

Det hinduiska templet Erawan, som var platsen för terrordådet i Bangkok i måndagskväll, har åter öppnat. Det rapporterar BBC.Minst 20 personer dödades och över 100 skadades när en bomb exploderade vid det fullsatta templet.

UNT - 19 aug 15 kl. 05:19

Drabbad helgedom öppen igen

Det hinduiska templet Erawan, som var platsen för terrordådet i Bangkok i måndagskväll, har åter öppnat..

YLE - 19 nov 15 kl. 19:31

Vi tar det lugnt i kriser

Var uppmärksamma, men lev som vanligt. Det har varit den svenska polisens uppmaning efter terrordåden i Paris. En allmän uppfattning är vi ska undvika förändringar, terroristerna ska inte få vinna.

Sydsvenskan - 17 mar 16 kl. 18:32

Ryssland agerar i det fördolda. Natofrågan ska diskuteras öppet.

Det är som att vara tillbaka i det kalla krigets 80-tal – och ändå inte. Då fanns inga nättroll, knappt några cyberattacker, inte det moderna informationssamhällets alla möjligheter att manipulera och försöka påverka. Då var det Sovjetunionen – nu är det Putins Ryssland som trappar upp sin aktivitet.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 14 timmar sedan

Fredagsmys: Det här behöver du för att förverkliga ditt eget hemman

Dags för lite härligt fredagsmys efter en heldag på gård och i trädgård. Många läsare drömmer om ett anspråkslöst boende på landet, där de kan odla lite mat, ordna egen ved och kanske ha några djur, både för vardaglig självhushållning och som yttersta krisberedskap. Här följer lite om vad du behöver för att förverkliga detta, nämligen attityderna.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Dan Eliasson/MSB: Viktigt begränsa alla vapen, inte bara halvautomater

Signerat av generaldirektören för Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB) signerades den 10:e april ett remissvar från MSB, där det framgår att myndigheten anser att det är viktigt begränsa alla skjutvapen och inte bara halvautomatiska. Under Dan Eliasson har nu MSB gett sig ut kompetens- och uppgiftsvatten långt utanför sitt område.
Från MSB:s remisssvar.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Den militära flygplatsen i Karlsborg stängd - osäker framtid

Start- och landningsbanan på fd F 6 i Karlsborg är nu stängd för flyg, inklusive det militära transportflyget som såväl övningsverksamhet hos Fallskärmsjägarskolan (FJS) eller Särskilda operationsgruppen (SOG) och 31:a och 32:a bataljon, såväl som skarpa insatser. Brist på resurser gör att Sveriges special- och elitförbandscentrum inte kan använda transportflyg lokalt.
Svensk försvarsbudget 2019, pixels på skärm.

Cornucopia - Igår: 09:35

Första upptaxeringarna pga ej deklarerad bitcoinhandel

DI Digital skriver att tjugo personer nu straffskattats för att inte deklarerat sin handel i bitcoin. Skatteverket ska ha utvecklat metoder för att få fram vem som handlat och har än så länge upptaxerat och straffskattat tjugo personer på nästan 5 MSEK. Tidigare har man beslagtagit 10 MSEK från en enskild västmanlänning.

Cornucopia - Igår: 19:08

Oljepriset fortsätter uppåt - drar med sig oljeaktiernas

Oljepriset fortsätter uppåt i dubbel bemärkelse för oss svenskar. Dels via faktiskt oljepris i USD och dels via fallande svensk krona. Och som vanligt följer oljebolagsaktierna med uppåt.

Cornucopia - Igår: 12:46

BREAKING: MSB stoppar skytteklubbarnas försäljning av ammunition till medlemmar

Enligt uppgifter till bloggen har MSB stoppat åtminstone Pistolskytteförbundets försäljning av ammunition till medlemmar eller tävlingsdeltagare med relevant vapenlicens. Ammunition får nu endast säljas för att användas i sk klubbvapen, dvs de vapen en aspirerande skytt måste använda tills man erhåller licens på eget vapen.
Legalt skytte på klubb.

Cornucopia - Igår: 11:27

Ny deklarationstjänst för Bitcoin - seminarium om GPDR och blockchain

Nu finns det ytterligare en Internettjänst för att deklarera Bitcoin-affärer. Det ordnas även ett seminarium kring vad som gäller för GDPR och det faktum att det lagras persondata i sk blockchainteknik, likt Bitcoin. Mer nedan.

Cornucopia - I förrgår: 08:50

Pelletsbristen tillfällig enligt branschen

På grund av den kalla och långa vintern drabbades Sverige och hela Europa av pelletsbrist. Energirådgivarnas favorituppvärmningsform tog helt enkelt slut och det gick inte att få tag på pellets för de som inte köpt in minst en årsförbrukning.
Vedkamin, inte pelletskamin eller pelletspanna.

Cornucopia - I förrgår: 18:23

Foton: Alla vill vara jägare - baskerprov på K 3 Livregementets Husarer

Jag har under dagen gått med en sträcka på ett baskerprov hos K 3 Livregementets Husarer. En serie foton följer nedan.
Baskerprovet på K 3 Livregementets Husarer har bara börjat.

Cornucopia - I förrgår: 12:00

Studiebesök på K 3 under dagen

Under dagen är jag på studiebesök på K 3 Livregementets Husarer i Karlsborg, så det dröjer kanske en stund innan nästa blogginlägg.En terrängbil 16 "Galten" från 31:a lätta luftburna bataljon på Livregementets Husarer.Jag kommer väl mestadels att följa ett baskerprov under dagen, och ska försöka återkomma med ytterligare blogginlägg i något ämne senare idag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.