DN > Utrikes

Friday, 23 February, 23:30

DN - 30 dec 14 kl. 12:52

Kapten: Ingen fara för flyktingar ombordEtt fraktfartyg utanför den grekiska turistön Korfu slog på tisdagen larm om att det bland de 700 passagerarna ombord finns beväpnade personer. Senare på dagen tonades det hela ner då fartygets kapten meddelade att ingen ombord var utsatt för fara, uppger brittiska BBC..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Korfu, BBC

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KaptenIngen , faraför , flyktingar, ombord
YLE - 21 sep 15 kl. 14:07

"Få flyktingar ombord på Viking Line"

Nyligen greps en person i Åbo hamn misstänkt för människosmuggling. Mannen hade åkt över med en Sverigebåt från Stockholm och smugglat med sig fyra personer i sin bil. En person som är på flykt kan åka fritt med Sverigebåtarna, men kravet är att resenären har ett giltigt identitetsbevis med sig.

DN - 10 sep 15 kl. 22:34

Uppemot 175 flyktingar på väg till Göteborg med färja


Uppemot 175 migranter befann sig på torsdagskvällen ombord på en färja på väg från nordtyska Kiel till Göteborg. En annan färja med runt 200 flyktingar ombord nådde på torsdagskvällen fram till Trelleborg. Eventuellt skulle fler flyktingar komma dit senare under natten..

SR - 02 apr 14 kl. 22:09

Hundratals flyktingar räddade i Medelhavet

Italienska militärfartyg har räddat 730 flyktingar ombord på överfulla båtar utanför Sicilien det senaste dygnet. Samtidigt har italienska parlamentet i dag tagit ett steg mot mer human behandling av flyktingar som anländer, genom att inte längre betrakta dem som kriminella..

Kristianstadsbladet - 12 sep 13 kl. 15:09

Båt med 200 Syrien-flyktingar bordad


Italiensk polis har gripit en besättning på 15 man för människosmuggling efter att deras fartyg, med över 200 syriska flyktingar ombord, stoppats på internationellt vatten utanför Sicilien.Det 30-meter långa fartyget var ett så kallat moderskepp, vars syfte var att ta flyktingarna till internationellt vatten där de sedan skulle hämtas av mindre båtar, enligt polisen. Skeppet upptäcktes först av en rumänsk patrullbåt från EU:s gränskontrollorgan Frontex..

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 13 kl. 15:12

Båt med 200 Syrien-flyktingar bordad

Italiensk polis har gripit en besättning på 15 man för människosmuggling efter att deras fartyg, med över 200 syriska flyktingar ombord, stoppats på internationellt vatten utanför Sicilien. Det 30-meter långa fartyget var ett så kallat moderskepp, vars syfte var att ta flyktingarna till internationellt vatten där de sedan skulle hämtas av mindre båtar, enligt polisen..

UNT - 12 sep 13 kl. 15:09

Båt med 200 Syrien-flyktingar bordad

Italiensk polis har gripit en besättning på 15 man för människosmuggling efter att deras fartyg, med över 200 syriska flyktingar ombord, stoppats på internationellt vatten utanför Sicilien.(TT).

NSD - 12 sep 13 kl. 15:09

Båt med 200 Syrien-flyktingar bordad

Italiensk polis har gripit en besättning på 15 man för människosmuggling efter att deras fartyg, med över 200 syriska flyktingar ombord, stoppats på internationellt vatten utanför Sicilien..

SVT - 12 sep 13 kl. 15:19

Båt med 200 Syrien-flyktingar bordad

Ett fartyg med över 200 syriska flyktingar ombord har stoppats på internationellt vatten utanför Sicilien..

NT - 12 sep 13 kl. 15:09

Båt med 200 Syrien-flyktingar bordad

Italiensk polis har gripit en besättning på 15 man för människosmuggling efter att deras fartyg, med över 200 syriska flyktingar ombord, stoppats på internationellt vatten utanför Sicilien..

BT - 12 sep 13 kl. 15:12

Båt med 200 Syrien-flyktingar bordad

Italiensk polis har gripit en besättning på 15 man för människosmuggling efter att deras fartyg, med över 200 syriska flyktingar ombord, stoppats på internationellt vatten utanför Sicilien. Det 30-meter långa fartyget var ett så kallat moderskepp, vars syfte var att ta flyktingarna till internationellt vatten där de sedan skulle hämtas av mindre båtar, enligt polisen. Skeppet upptäcktes först av en rumänsk patrullbåt från EU:s gränskontrollorgan Frontex..

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Nordkorea skickar tidigare spionchef till OS-avslutningen

Nordkoreas tidigare chef för den militära underrättelsetjänsten, general Kim Jong Chol, kommer att leda landets idrottare under avslutningsceremonin då OS i Pyeongchang avslutas på söndag. .

DN - 3 timmar sedan

Katrine Marçal: Ekonomens tågsex går på tvärs med samtiden

KRÖNIKA. Tågresan mellan London och Cambridge är ett samhälle i miniatyr. En upptagen medelklass har inte tid för något annat än produktivitet.

DN - 4 timmar sedan

Två bilbomber i Mogadishu – minst 18 döda

Minst 18 människor har dödats av två bilbomber i Somalias huvudstad Mogadishu, rapporterar Reuters med hänvisning till ambulanstjänsten. Ytterligare ett 20-tal människor har skadats..

DN - 4 timmar sedan

Källa: USA-ambassad i Jerusalem öppnas maj

USA räknar med att kunna öppna sin ambassad i Jerusalem i maj, säger en tjänsteman i Washington till nyhetsbyrån Reuters. Det är tidigare än väntat, och kan i första skedet innebära inrättande av en provisorisk ambassad..

DN - 5 timmar sedan

Florida inför nya vapenlagar efter skolskjutningen

Floridas guvernör Rick Scott meddelade på fredagen att delstaten nu inför ändrade vapenlagar efter skolskjutningen i Parkland tidigare den här månaden..

DN - 15 timmar sedan

Matkravaller i Rwanda – flera flyktingar döda

Minst fem människor har dödats och omkring 20 skadats i ett flyktingläger i Rwanda, sedan protester mot minskade matransoner urartat, enligt rwandiska polisen. Sju poliser skadades också vid händelsen..

DN - 15 timmar sedan

Upptrappning i gränstvisten mellan Slovenien och Kroatien

Slovenien höjer insatserna i gränskonflikten mot grannlandet Kroatien. Diplomatiska källor hävdar att landet anmäler Kroatien för EU-kommissionen, vilket i förlängningen kan leda till böter – eller till och med indragen rösträtt i unionen för kroaterna..

DN - 15 timmar sedan

Strid om EU:s valsystem under toppmöte

Tyskland och Frankrike är överens i många EU-frågor, men inte när det gäller systemet med så kallade spetskandidaterna i nästa EU-val. Sprickan kan leda till laddade diskussioner under fredagens EU-toppmöte.  .

DN - 16 timmar sedan

Italienskt projekt ger asylsökande laglig väg in i EU

Rom. De slipper opålitliga människosmugglare och en livsfarlig båtfärd över Medelhavet. I stället tar de ett bekvämt direktflyg från Libanon till Italien.

DN - Igår: 22:57

NRA om vapendebatten: De vill utrota individuell frihet

Chefen för USA:s vapenlobby NRA bröt på torsdagen tystnaden en vecka efter skolskjutningen i Florida med en attack på den ”politiska eliten”. – De vill eliminera vår vapenfrihet och utrota all individuell frihet, säger Wayne LaPierre, skriver The Guardian..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.