YLE > Finland

Saturday, 20 July, 04:55

YLE - 30 dec 14 kl. 14:00

Partimätning: Centerns popularitet håller i sigCenterns popularitet håller i sig, medan Sannfinländarnas fall fortsätter. Det visar Yle Nyheters partistödsmätning för december. Centern får i mätningen ett stöd på 26,8 procent. I riksdagsvalet 2011 fick partiet 15,8 procent av rösterna. Skillnaden till tvåan i mätningen, Samlingspartiet, är uppe i nästan tio procentenheter.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sannfinländarnas, Yle Nyheters, Centerns, Juha Sipilä, SDP, Sannfinländarna, Socialdemokraterna, Yle, Vänsterförbundet De, Vänsterförbundet, SFP Kristdemokraterna, Svenska Folkpartiet, KD, SFP, Taloustutkimus

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Partimätning, Centerns, popularitet, hålleri sig
YLE - 31 mar 17 kl. 05:38

Partimätning: Samlingspartiet går om SDP - Sannfinländarna spurtar

Samlingspartiet har gått om SDP som största parti i Yles partimätning. På en månad har stödet för Samlingspartiet ökat en aning, medan SDP:s stöd har minskat med två procentenheter. Stödet för Samlingspartiet ligger för tillfället på 19,1 procent.

YLE - 02 dec 16 kl. 05:33

Partimätning: De gröna dalar från höga höjder

De Grönas gallupframgångar ser ut att ha nått sin kulmen för stunden. På två månader har partiets stöd minskat med med 1,4 procentenheter visar Yles partimätning. Samlingspartiet får däremot sitt högsta stöd i år.

YLE - 03 jun 15 kl. 14:01

Partimätning: Centern fortsatt uppåt, också Gröna har vind i seglen

Centern går framåt men Samlingspartiet backar rejält jämfört med valet i april. Också SDP:s väljarstöd fortsätter att sjunka. Däremot har De gröna vind i seglen.

YLE - 22 maj 14 kl. 16:15

Blandade åsikter om partimätning

En stor övning i valstatistik satte igång på partikanslierna på torsdag efter att YLE offentliggjorde sin färska partimätning. Det rådde en viss oklarhet i om man skulle se på partiunderstödssiffrorna bland alla som hade meddelat Taloustutkimus sin åsikt eller det estimerade valresultatet. En sak hade båda synsätten ändå gemensamt.

YLE - 17 maj 18 kl. 05:14

HS partimätning: SDP fortsättningsvis landets största parti

Enligt HS nyaste partimätning håller oppositionspartiet Socialdemokraterna täten som landets största parti. Drygt 21 procent av finländarna skulle rösta på SDP om det var riksdagsval nu..

YLE - 06 sep 18 kl. 05:04

Yles partimätning: SDP störst igen – De grönas nedförsbacke fortsätter

Yles färska partimätning bekräftar tydligt att stödet för De gröna sjunker. Socialdemokraterna håller sig kvar som Finlands största parti för fjärde månaden i rad..

YLE - 31 dec 14 kl. 09:39

Partierna prutar på sina valkampanjer

Totalt sett bränner partierna mindre pengar på sina kampanjer inför riksdagsvalet 2015 än i det senaste valet 2011. Enligt partierna skräms valfinansiärerna bort av hårda regler kring kampanjpengarna. Svenska folkpartiets partisekreterare Johan Johansson berättar att det blivit svårare för alla partier att få bidrag till valkampanjerna, också för SFP.

YLE - 17 aug 17 kl. 05:09

Partimätning: Stödet för De gröna når nya höjder, motigt för Centern och SDP

De gröna har gått om Centern som landets näst största parti. 17,6 av finländarna uppger att de skulle rösta på De gröna om riksdagsvalet ordnades nu. Det är uppenbart att valet av Touko Aalto partiordförande fallit i god jord bland väljarna.

YLE - 17 aug 17 kl. 05:09

Partimätning: De gröna är näst största parti, motigt för Centern och SDP

De gröna har gått om Centern som landets näst största parti. 17,6 procent av finländarna uppger att de skulle rösta på De gröna om riksdagsvalet ordnades nu. Det är uppenbart att valet av Touko Aalto partiordförande fallit i god jord bland väljarna.

YLE - 03 maj 18 kl. 05:00

Yles partimätning: Samlingspartiet backar men förblir ändå landets största parti

Samlingspartiet behåller med nöd och näppe sin förstaplats men har SDP flåsandes tätt i nacken. Samtidigt gasar de Gröna och Centern på..

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Rädsla, oro och sorg - de här och många andra känslor kan klimatångesten väcka hos oss

Klimatångesten blir allt vanligare. Känslorna varierar från mildare oro till ett mera närvarande ångesttillstånd. I värsta fall kan ångesten leda till tvångsmässigt beteende, något som också kan kallas klimatortorexi.

YLE - 9 timmar sedan

HFD går emot Migri och förvaltningsdomstolen: Könsstympning grund för asyl, somalisk mamma och barn får ny behandling

En somaliska mamma och hennes dotter bör få sitt fall prövat av Migri på nytt och då ska risken för könsstympning utgöra grunden för ett asylbeslut, fastslår Högsta förvaltningsdomstolen i ett uppmärksammat utslag den här veckan. HFD kullkastar med utslaget Migris och förvaltningsdomstolens tidigare asylavslag..

YLE - 11 timmar sedan

Projektet Raseborgs å kan hämta kräftorna tillbaka – översvämningarna är Raseborgsåns största problem

Översvämningarna kring Raseborgsån är ett stort problem för åns välmående. Raseborgs miljöbyrås projekt Raseborg å ska minska på fosforbelastningen. Snart kanske kräftorna trivs i ån igen..

YLE - 11 timmar sedan

Bussar ersätter rälsbussen mellan Hangö och Karis under veckoslutet

Kvällens sista turer på lördag (20.7) och alla turer på söndag (21.7) mellan Karis och Hangö ersätts med bussar..

YLE - 13 timmar sedan

Ny app ska hjälpa kunder spåra sitt klimatavtryck: "Klimatfrågor lika viktiga som social- och hälsovårdsfrågor för våra kunder"

Den största delen av Finlands klimatpåverkan kommer från hushållen. S-gruppen har utvecklat en app med vilken deras kunder kan spåra klimatavtrycket efter sina inköp..

YLE - 14 timmar sedan

“Vi vill visa allt som är osynligt i Raseborg” - unga arrangörer kontaktade föreningar som nu visar vad de erbjuder

Man måste ta saken i egna händer och se till att det finns något att göra. Det säger Nizar Ben Othman och Jonas Grönqvist som samlar föreningar i Stallörsparken i Ekenäs..

YLE - 14 timmar sedan

I början av nästa vecka blir det riktigt hett – till och med 27 grader i Sydvästra Finland

Värmen fortsätter efter veckoslutet in i nästa vecka. För måndagen och tisdagen utlovas 25 grader i Kittilä, och till och med 24 grader så långt upp som i Enare..

YLE - 15 timmar sedan

Hållbarhet och rymdteknologi har aldrig sett så här bra ut - Helsinki Fashion Week är en föregångare inom modeindustrin

Helsinki Fashion Week är världens mest hållbara modevecka och också den enda som till 100% baserar sig på cirkulär ekonomi. Material och innovationer tas till och med från rymdteknologi..

YLE - 18 timmar sedan

Utsläppen från fiskodling har minskat: "Inhemskt odlad fisk ett bra alternativ ur en miljösynvinkel"

Färsk forskning visar att utsläppsmängderna från fiskodlingarna har minskat. Enligt en ny rapport från Naturresursinstitutet har utsläppen minskat med cirka 70 procent sedan 1990-talet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.