YLE > Svenskfinland

Sunday, 21 April, 22:56

YLE - 30 dec 14 kl. 13:23

Österbotten 2014: Från hjärtkirurgi via världsmästare till bilbombDet nya året 2014 startade i milda gråa tecken. Vintern fortsatte mild och snöfattig. Till och med så snöfattig att skidloppet Botnia Vasan på 53 kilometer måste inhiberas.
Victor Lövdahl vann BotniaVasan 2013. Bild: YLE/SofiNordmyr I övrigt startade året med nya besked när det gäller hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhus.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Botnia, Lövdahl, BotniaVasan, Ylesofinordmyr, Vasa, SFP, Korsholm, Mikaela Löv-Aldén, Jeppis, Halpa-Halli, Sara Maria Forsberg, Smoukahontas, Jakobstad, Youtube, YLEMikaela Löv Aldén, What, Korsholm Vasas, Malax Maj, Smulter, Malax, Evert Rönnqvist, VM, Danmark, EU, Österbottens, Miapetra Kumpula-Natri, SDP, Bryssel, BB, YLEMikaela Löv-Aldén, Kvarken, Juckasgrynnan, Roy Fogde, Vörå, Katarina Heikuis, Heikius, Christina Båssars, Jeppispride, YLEIda-Maria Björkqvist, Christina Båssar, Juthbacka, Smedsby, Rådhusgatan, ÖverforsYLE, Yle Österbotten, Mommos, Oktober, Närpes, Anna Ruda, Larsmo, Österbotten, Finlands, YLEMarcus Lillkvist, Vasaborna, Vasa November, Korsnäs, Ikea, Risön, YLEChristoffer Gröhn, För, Kalervo Werkkala, Werkkala, HUCSTimo Lofgren, Sundom, Johannes Tervo

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Österbotten, 2014Från , hjärtkirurgi, via, världsmästaretill , bilbomb
YLE - 16 jun 17 kl. 11:57

Virtuella besök inom hemvården i Mellersta Österbotten

Nu kan klienter i Mellersta Österbotten få hjälp via pekplattan när de ska ta sin medicin. Virtuella besök blir en del av hemvården i Mellersta Österbotten. Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommun Soite har tagit i bruk virtuell omsorg som komplement till personliga hembesök.

YLE - 30 aug 14 kl. 11:20

Hjärtkirurgi åter igång i november?

Hjärtkirurgen Kalervo Werkkala ser fram emot att ta emot jobbet som överläkare för hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhus. - Det började med ett par missförstånd kring min lön, men nu tror jag att vi har nått samförstånd och för min del är jag beredd på en flytt till Vasa i november, säger Werkkala. På fredagen möttes den arbetsgrupp som på uppdrag av fullmäktige för Vasa sjukvårdsdistrikt försöker finna lösningar för en fortsatt hjärtkirurgisk verksamhet vid Vasa centralsjukhus.

YLE - 02 dec 16 kl. 04:58

Joakim Strand: Österbotten är etta

"Österbotten är den mest betydande aktören för Finlands export." Det påståendet ifrågasattes efter att annonsen till förmån för Vasa centralsjukhus publicerades i Helsingin Sanomat. - Påståendet är korrekt, säger riksdagsledamot Joakim Strand (SFP).

YLE - 26 jan 17 kl. 09:53

Risk för lokala mässlingsepidemier i Österbotten

Vaccinationstäckning bland småbarnen i Finland är överlag god, meddelar THL. Men mässlingepidemier är möjliga i områden med sämre täckning. Till exempel i Jakobstad har täckningen varit för låg i flera år.

YLE - 28 apr 17 kl. 04:52

Snåre kämpar för att få vara by i Österbotten

Vilka samhällen ska få vara byar i den nya landskapsplanen och vad innebär det om man trillar ut så som Snåre i Kronoby föreslås göra? Det vill Snårebon Tomas Hellqvist få klarhet i. Nu återremitterar landskapsstyrelsen utredningen.

YLE - 17 jul 14 kl. 14:59

Stabilt resultat för Nordea Kust-Österbotten

Nordea Kust-Österbotten gjorde ett stabilt resultat för det andra kvartalet 2014. Bank- och finanskoncernen lanserar nya sätt att få kontanter och de första TalletusOtto-automaterna är öppnade. I Nordeas region Kust-Österbotten gjorde bank- och finanskoncernen en rörelsevinst på 4,5 miljoner euro och räntenettot var 5,7 miljoner, det meddelar Nordea.

YLE - 27 sep 14 kl. 09:55

Besvär mot vindkraft i Sydösterbotten

Forststyrelsen besvärar sig mot landskapsplanens vindkraftsområden i Sydösterbotten. Österbottens förbund har i dagarna gett sitt svar på besvären. Etapp 2 i Österbottens landskapsplan behandlar förnybar energi och godkändes av landskapsfullmäktige i maj i år.

YLE - 09 dec 15 kl. 06:14

Österbotten ropar efter närvårdare

Det behövs flera hundra nya närvårdare de närmsta åren i svenska Österbotten. Bakgrunden är att de äldre blir fler och samtidigt ska de bo hemma allt längre. Dessutom pensioneras många av de nuvarande närvårdarna.

YLE - 01 feb 16 kl. 07:47

Drömmen om den rätta går via appen

Det är svårare än tidigare att hitta rätt partner. Allt fler söker därför efter den rätta via internet. "Lena" hade levt ensam flera år när hon bestämde sig för att pröva nätdejting.

YLE - 26 mar 15 kl. 19:54

Österbotten leder bredbandsligan

Fler än åtta av tio österbottningar har tillgång till fast bredband. Det är den högsta siffran i hela landet. Fibernätet är också mest utbyggt här.

Fler nyheter från YLE

YLE - Igår: 21:03

Stor påskfest i Solf - "Vi vill fira, med eller utan brasa"

Påsklördagen bjöd på strålande kvällssol i Solf, och trots förbudet mot påskbrasor var den årliga påskfesten välbesökt..

YLE - Igår: 08:30

Iskmo-Jungsund delar gärna med sig av sin vandringsled: "Det tycks komma vandrare året om"

Människan behöver skogen, säger Bengt Leander, en av eldsjälarna bakom vandringsleden Iskmo-Jungsund. Leden invigdes 2016 och besöks året om..

YLE - I förrgår: 17:11

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar..

YLE - I förrgår: 11:59

Fortfarande oklart vad som orsakade svingårdsbranden i Kimo: "Nu får vi sitta ner och fundera hur vi ska gå vidare"

Släckningsarbetet pågick i flera timmar under natten, men svingården i Kimo gick inte att rädda. Ägarna riktar sitt tack till de grannar som har hjälpt till med släckningen..

YLE - I förrgår: 07:13

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Brasor och häxor i all ära, men vad vore väl påsken utan all god mat? I veckan sökte sig många till Vasa saluhall för att handla det allra sista till påskbordet..

YLE - 18 apr 19 kl. 19:53

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan..

YLE - 18 apr 19 kl. 15:55

Sparkraven i Vasa drabbar småbarnspedagogiken: Öppna daghem läggs ner och slås ihop

Vasa stads pågående sparprogram syns nu inom den öppna dagvården. Gustavsborgs öppna daghem på Kasernområdet stängs och verksamheten flyttar. Det finskspråkiga öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned helt och hållet..

YLE - 18 apr 19 kl. 13:53

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Den så kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioåringar tagit klimatkampen i egna händer..

YLE - 18 apr 19 kl. 13:25

Efter branden: NTM river och bygger nytt

Den här veckan inledde man rivningen av den brandskadade hallen vid Närpes trä och metall. Hallen gick inte att räddas och nu bygger man nytt i stället..

YLE - 18 apr 19 kl. 12:00

Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.