YLE > Svenskfinland

Wednesday, 23 January, 04:53

YLE - 30 dec 14 kl. 13:23

Österbotten 2014: Från hjärtkirurgi via världsmästare till bilbombDet nya året 2014 startade i milda gråa tecken. Vintern fortsatte mild och snöfattig. Till och med så snöfattig att skidloppet Botnia Vasan på 53 kilometer måste inhiberas.
Victor Lövdahl vann BotniaVasan 2013. Bild: YLE/SofiNordmyr I övrigt startade året med nya besked när det gäller hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhus.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Botnia, Lövdahl, BotniaVasan, Ylesofinordmyr, Vasa, SFP, Korsholm, Mikaela Löv-Aldén, Jeppis, Halpa-Halli, Sara Maria Forsberg, Smoukahontas, Jakobstad, Youtube, YLEMikaela Löv Aldén, What, Korsholm Vasas, Malax Maj, Smulter, Malax, Evert Rönnqvist, VM, Danmark, EU, Österbottens, Miapetra Kumpula-Natri, SDP, Bryssel, BB, YLEMikaela Löv-Aldén, Kvarken, Juckasgrynnan, Roy Fogde, Vörå, Katarina Heikuis, Heikius, Christina Båssars, Jeppispride, YLEIda-Maria Björkqvist, Christina Båssar, Juthbacka, Smedsby, Rådhusgatan, ÖverforsYLE, Yle Österbotten, Mommos, Oktober, Närpes, Anna Ruda, Larsmo, Österbotten, Finlands, YLEMarcus Lillkvist, Vasaborna, Vasa November, Korsnäs, Ikea, Risön, YLEChristoffer Gröhn, För, Kalervo Werkkala, Werkkala, HUCSTimo Lofgren, Sundom, Johannes Tervo

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Österbotten, 2014Från , hjärtkirurgi, via, världsmästaretill , bilbomb
YLE - 16 jun 17 kl. 11:57

Virtuella besök inom hemvården i Mellersta Österbotten

Nu kan klienter i Mellersta Österbotten få hjälp via pekplattan när de ska ta sin medicin. Virtuella besök blir en del av hemvården i Mellersta Österbotten. Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommun Soite har tagit i bruk virtuell omsorg som komplement till personliga hembesök.

YLE - 30 aug 14 kl. 11:20

Hjärtkirurgi åter igång i november?

Hjärtkirurgen Kalervo Werkkala ser fram emot att ta emot jobbet som överläkare för hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhus. - Det började med ett par missförstånd kring min lön, men nu tror jag att vi har nått samförstånd och för min del är jag beredd på en flytt till Vasa i november, säger Werkkala. På fredagen möttes den arbetsgrupp som på uppdrag av fullmäktige för Vasa sjukvårdsdistrikt försöker finna lösningar för en fortsatt hjärtkirurgisk verksamhet vid Vasa centralsjukhus.

YLE - 02 dec 16 kl. 04:58

Joakim Strand: Österbotten är etta

"Österbotten är den mest betydande aktören för Finlands export." Det påståendet ifrågasattes efter att annonsen till förmån för Vasa centralsjukhus publicerades i Helsingin Sanomat. - Påståendet är korrekt, säger riksdagsledamot Joakim Strand (SFP).

YLE - 26 jan 17 kl. 09:53

Risk för lokala mässlingsepidemier i Österbotten

Vaccinationstäckning bland småbarnen i Finland är överlag god, meddelar THL. Men mässlingepidemier är möjliga i områden med sämre täckning. Till exempel i Jakobstad har täckningen varit för låg i flera år.

YLE - 28 apr 17 kl. 04:52

Snåre kämpar för att få vara by i Österbotten

Vilka samhällen ska få vara byar i den nya landskapsplanen och vad innebär det om man trillar ut så som Snåre i Kronoby föreslås göra? Det vill Snårebon Tomas Hellqvist få klarhet i. Nu återremitterar landskapsstyrelsen utredningen.

YLE - 17 jul 14 kl. 14:59

Stabilt resultat för Nordea Kust-Österbotten

Nordea Kust-Österbotten gjorde ett stabilt resultat för det andra kvartalet 2014. Bank- och finanskoncernen lanserar nya sätt att få kontanter och de första TalletusOtto-automaterna är öppnade. I Nordeas region Kust-Österbotten gjorde bank- och finanskoncernen en rörelsevinst på 4,5 miljoner euro och räntenettot var 5,7 miljoner, det meddelar Nordea.

YLE - 27 sep 14 kl. 09:55

Besvär mot vindkraft i Sydösterbotten

Forststyrelsen besvärar sig mot landskapsplanens vindkraftsområden i Sydösterbotten. Österbottens förbund har i dagarna gett sitt svar på besvären. Etapp 2 i Österbottens landskapsplan behandlar förnybar energi och godkändes av landskapsfullmäktige i maj i år.

YLE - 09 dec 15 kl. 06:14

Österbotten ropar efter närvårdare

Det behövs flera hundra nya närvårdare de närmsta åren i svenska Österbotten. Bakgrunden är att de äldre blir fler och samtidigt ska de bo hemma allt längre. Dessutom pensioneras många av de nuvarande närvårdarna.

YLE - 01 feb 16 kl. 07:47

Drömmen om den rätta går via appen

Det är svårare än tidigare att hitta rätt partner. Allt fler söker därför efter den rätta via internet. "Lena" hade levt ensam flera år när hon bestämde sig för att pröva nätdejting.

YLE - 26 mar 15 kl. 19:54

Österbotten leder bredbandsligan

Fler än åtta av tio österbottningar har tillgång till fast bredband. Det är den högsta siffran i hela landet. Fibernätet är också mest utbyggt här.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

Har du åkt färja mellan Vasa och Umeå? – Vi vill höra dina minnen

En ny Kvarkenfärja är beställd och nu vill Yle Österbotten höra dina minnen från rutten mellan Vasa och Umeå. Är det en sommarkryssning under trafikens glasdagar som dyker, eller är det året då taxfree-försäljningen upphörde och festen tog slut som fastnat i minnet?.

YLE - 15 timmar sedan

Kronobystyrelsen står fast: Påras skola stänger

Måndagens skolstrejk lyckades inte vända politikerna i Kronoby. Kommunstyrelsen står fast vid att Påras skola stänger efter avslutat läsår..

YLE - 16 timmar sedan

Grov misshandel i Karleby – polisen söker vittnen

Polisen i Karleby utreder en misstänkt grov misshandel. Offret, en man från annan ort, vill själv inte uppge vad som har hänt. Därför ber polisen om tips från allmänheten..

YLE - 23 timmar sedan

Kommunikationskonsult Elli Flén: Kyrkan måste bestämma sig för vad man ska tycka om homosexualitet

Uttalandena om homosexualitet som kyrkoherden och en kaplan i Kristinestads svenska församling kommit med i offentligheten är ytterligare en kris för kyrkans image. Så länge kyrkans anställda är delade då det gäller synen på homosexualitet kommer dylika mediekriser att fortsätta blossa upp och det är absolut inte bra för kyrkan, säger kommunikationskonsult Elli Flén..

YLE - Igår: 09:06

Sökoperationen i Tamokdalen fortsatte med helikopter – Recco-sökare gav åtta utslag

Polisen i Troms försökte på måndagen lokalisera den fjärde skidåkaren med hjälp av Recco-sökare, men eftersökningen gav inget konkret resultat. Sökaren gav åtta utslag, men den reagerar på många olika saker..

YLE - Igår: 16:31

Kollission grusade Haaralas chanser på paradsträckan – drömde om en VM-medalj på hemmaplan: "Jättebesviken"

IF Minkens Juuso Haarala hoppades på framgång i den klassiska sprinten i junior-VM i Lahtis. Men då en amerikansk motståndare vurpade framför honom försvann chanserna till avancemang. Eveliina Piippos JVM-premiär var i sin tur över redan efter kvalet..

YLE - Igår: 09:06

Sökoperationen i Tamokdalen fortsätter med helikopter – ett lavinoffer saknas ännu

Polisen i Tromsö fortsätter sökoperationen i Tromsö idag med en Recco-sökare från helikopter. Inga andra eftersökningar görs under måndagen efter den fjärde omkomna skidåkaren..

YLE - Igår: 12:21

Olycksutredningscentralen: Gammal utrustning från 1980-talet bidrog till farosituation på Karleby-Jakobstad flygplats

Den föråldrade utrustningen i flygledartornet i Kronoby borde uppdateras och flygledarna borde utbildas i specialsituationer. Det rekommenderar Olycksutredningscentralen (Otkes) i sin rapport om det allvarliga tillbudet vid Karleby-Jakobstad flygplats för ett knappt år sedan..

YLE - Igår: 09:44

Pohjalainen: GigaVaasa förhandlar med två kinesiska batterifabriker

Två kinesiska batterifabriker är intresserade av att bygga en batterifabrik i Vasa. Det står klart efter att en delegation från Vasa besökte Kina i början av månaden..

YLE - Igår: 09:06

NRK: Sökoperationen i Tamokdalen tar paus – ett lavinoffer saknas ännu

Polisen i Tromsö meddelar att det inte blir någon sökoperation i Tamokdalen under måndagen, istället ska de lägga upp en strategi för det fortsatta arbetet. Tre av de fyra omkomna skidåkarna har hittats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.