DN > Utrikes

Friday, 23 February, 23:31

Liknande nyheter

Taggar: Beväpnade, ombord, färjavid , Korfu
DN - 30 dec 14 kl. 12:52

Beväpnade ombord på grekisk färja

En grekisk passagerarfärja har slagit larm om att det finns beväpnade personer ombord, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

SR - 30 dec 14 kl. 13:24

Fartyg utanför Korfu larmar om beväpnade män ombord

Ett fartyg med 700 människor ombord har skickat nödsignaler med uppgift om att det finns beväpnade män ombord. Färjan befinner sig nära den grekiska ön Korfu..

Expressen - 30 dec 14 kl. 13:01

Nödsignal från skepp: Beväpnade personer

Ett grekiskt passagerarfartyg har skickat en nödsignal på grund av beväpnade män ombord. Fartyget befinner sig utanför ön Korfu, rapporterar Reuters..

BT - 02 nov 17 kl. 02:55

Niger ber USA om beväpnade drönare

Niger har bett USA att börja använda beväpnade drönare i kampen mot jihadister i gränsområdet mot Mali. I oktober dödades fyra amerikanska soldater och fyra soldater från Niger i ett bakhåll. USA har en drönarbas i staden Agadez i centrala Niger som används för övervakningsdrönare.

DN - 30 dec 14 kl. 12:52

Kapten: Ingen fara för flyktingar ombord

Ett fraktfartyg utanför den grekiska turistön Korfu slog på tisdagen larm om att det bland de 700 passagerarna ombord finns beväpnade personer. Senare på dagen tonades det hela ner då fartygets kapten meddelade att ingen ombord var utsatt för fara, uppger brittiska BBC..

Cornucopia - 26 aug 15 kl. 16:12

Börja träna Krav Maga!

I dagarna drar träning igång land och rike runt. Det är ett utmärkt tillfälle för både yrkesmän och lekmän att börja träna självförsvar, och för den som inte är ute efter något nonsens utan rent praktiskt undvikande av våld eller om det inte fungerar aktivt självförsvar är Krav Maga det självklara valet.

Våldsdebatten de senaste veckorna är inte svart-vit och lokalt och för individer kan absolut exponeringen för våld eller riskmiljöer ökat.

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 12 kl. 23:07

Skottlossning när färja rånades

Ett väpnat rån genomfördes vid 19-tiden på söndagskvällen mot ett växlingskontor ombord på Scandlines färja m/s Hamlet då den låg i Helsingborgs hamn. Flera skott avlossades av två gärningsmän som var beväpnade med automatvapen och pistol men ingen person skadades fysiskt. De båda gärningsmännen flydde på motorcyklar som stod parkerade i närheten av terminalen..

Expressen - 03 jun 12 kl. 20:37

Skottlossning under rån mot färja

Ett väpnat rån inträffade på söndagskvällen ombord på båten Hamlet som låg i hamnen Knutpunkten i Helsingborg. Gärningsmännen var beväpnade med automatvapen och pistoler när de rånade växlingskontoret på båten..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Väpnat rån mot HH-färja i Helsingborg

Två tungt beväpnade personer rånade på söndagsskvällen växlingskontoret på färjan Hamlet som trafikerar Helsingborg-Helsingör. Rånarna slog till en stund efter klockan 19 då båten låg i hamn vid Knutpunkten. Rånarna var beväpnade med automatvapen och pistol.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Nordkorea skickar tidigare spionchef till OS-avslutningen

Nordkoreas tidigare chef för den militära underrättelsetjänsten, general Kim Jong Chol, kommer att leda landets idrottare under avslutningsceremonin då OS i Pyeongchang avslutas på söndag. .

DN - 3 timmar sedan

Katrine Marçal: Ekonomens tågsex går på tvärs med samtiden

KRÖNIKA. Tågresan mellan London och Cambridge är ett samhälle i miniatyr. En upptagen medelklass har inte tid för något annat än produktivitet.

DN - 4 timmar sedan

Två bilbomber i Mogadishu – minst 18 döda

Minst 18 människor har dödats av två bilbomber i Somalias huvudstad Mogadishu, rapporterar Reuters med hänvisning till ambulanstjänsten. Ytterligare ett 20-tal människor har skadats..

DN - 4 timmar sedan

Källa: USA-ambassad i Jerusalem öppnas maj

USA räknar med att kunna öppna sin ambassad i Jerusalem i maj, säger en tjänsteman i Washington till nyhetsbyrån Reuters. Det är tidigare än väntat, och kan i första skedet innebära inrättande av en provisorisk ambassad..

DN - 5 timmar sedan

Florida inför nya vapenlagar efter skolskjutningen

Floridas guvernör Rick Scott meddelade på fredagen att delstaten nu inför ändrade vapenlagar efter skolskjutningen i Parkland tidigare den här månaden..

DN - 15 timmar sedan

Matkravaller i Rwanda – flera flyktingar döda

Minst fem människor har dödats och omkring 20 skadats i ett flyktingläger i Rwanda, sedan protester mot minskade matransoner urartat, enligt rwandiska polisen. Sju poliser skadades också vid händelsen..

DN - 15 timmar sedan

Upptrappning i gränstvisten mellan Slovenien och Kroatien

Slovenien höjer insatserna i gränskonflikten mot grannlandet Kroatien. Diplomatiska källor hävdar att landet anmäler Kroatien för EU-kommissionen, vilket i förlängningen kan leda till böter – eller till och med indragen rösträtt i unionen för kroaterna..

DN - 15 timmar sedan

Strid om EU:s valsystem under toppmöte

Tyskland och Frankrike är överens i många EU-frågor, men inte när det gäller systemet med så kallade spetskandidaterna i nästa EU-val. Sprickan kan leda till laddade diskussioner under fredagens EU-toppmöte.  .

DN - 16 timmar sedan

Italienskt projekt ger asylsökande laglig väg in i EU

Rom. De slipper opålitliga människosmugglare och en livsfarlig båtfärd över Medelhavet. I stället tar de ett bekvämt direktflyg från Libanon till Italien.

DN - Igår: 22:57

NRA om vapendebatten: De vill utrota individuell frihet

Chefen för USA:s vapenlobby NRA bröt på torsdagen tystnaden en vecka efter skolskjutningen i Florida med en attack på den ”politiska eliten”. – De vill eliminera vår vapenfrihet och utrota all individuell frihet, säger Wayne LaPierre, skriver The Guardian..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.