SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 27 January, 21:10

SmålandsPosten - 27 dec 14 kl. 14:02

Partierna har automatiserats
I varje land och bransch finns en viss kultur och vissa normer om hur man ska se ut och uppföra sig i olika sammanhang. Den som avviker avsevärt från denna kultur och normkommer med stor sannolikhet uppfattas på ett negativt sätt, konstaterar ett par uppsatsskrivare vid Karlstad Business School efter att ha fördjupat sig i forskningen på området.
Det ska inte ses som ett normativt påstående, utan beskrivande. Var och en har naturligtvis rätt att trä ett kalkonben genom näsborrarna och sedan pröva lyckan på arbetsmarknaden.

När studenterna Kalle Gramnes och Steven Zettergren undersökte saken visade det sig att Business-casual är det som gäller för fastighetsmäklare som vill vara framgångsrika.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Karlstad Business School, Kalle Gramnes, Steven Zettergren, Business, Sten Widmalm, Respons, Miljöpartiet, Peter Eriksson, Frozen Face, Aestethic Journal, SVT, Aktuellt, Agenda, Moderaterna, Socialdemokraterna, Jimmie Åkesson, Stefan Löfven, Frozen

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Partiernahar , automatiserats
Politologerna - 23 maj 14 kl. 11:41

Hur mår de politiska partierna?

Detta inlägg är samförfattat av Gissur Ó Erlingsson och Mikael Persson. *** På DN-debatt tidigare i veckan tog vi upp frågan om hur de politiska partierna mår i Sverige. Vi vill här ta tillfället i akt att kort presentera några av de data vi refererar till.

YLE - 20 maj 14 kl. 10:42

Småpartierna siktar framåt

Av de fjorton partier som siktar på parlamentsposter i EU, är sex mycket små. Självständighetspartiet, Köyhien Asialla, Piratpartiet, Förändring 2011, Finlands kommunistiska parti och Sinivalkoinen rintama saknar plats i riksdagen men kandiderar nu i EU-valet, utan realistiska chanser till mandat. Politiskt pendlar de små partierna från ytterhögern till den yttre vänsterkanten så de har sinsemellan har en väldigt olika profil.

Politologerna - 06 jan 14 kl. 11:00

Reformer i kommunpolitiken: Binder partierna ris för egen rygg?

Då och då gästspelar jag som krönikör i Södermanlands Nyheter (de är s.a.s.

YLE - 12 jul 16 kl. 21:03

Mikael Jungner: Kris för demokratin om inte partierna förnyas

Ideologins "bäst före"-datum har löpt ut för länge sedan. Partierna måste ställa om sig. Det säger Mikael Jungner i Björneborg.

Kristianstadsbladet - 19 apr 13 kl. 03:59

Partierna är inte demokratin

En gång vart fjärde år får väljarna säga sitt i de allmänna valen.
Däremellan är det de politiska partierna som i stort har monopol på makten. Ser man på stora medlemstapp som de etablerade partierna haft det senaste två decennierna är det kanske dags att omvärdera den ordningen.

YA - 19 apr 13 kl. 03:58

Partierna är inte demokratin

En gång vart fjärde år får väljarna säga sitt i de allmänna valen. Däremellan är det de politiska partierna som i stort har monopol på makten.
Ser man på stora medlemstapp som de etablerade partierna haft det senaste två decennierna är det kanske dags att omvärdera den ordningen.

Kristianstadsbladet - 07 jan 14 kl. 10:04

Borgerliga partierna tappar

Sverigedemokraterna ser ut att bli tredje största parti och vågmästare i kommunfullmäktige, visar Kristianstadsbladets väljarundersökning. Miljöpartiet och Socialdemokraterna stärks, medan de borgerliga partierna backar.
Men de största förlorarna – om resultatet i opinionsundersökningen håller i sig över valdagen i september – är Åhuspartiet och Kristianstadsbygdens framtid.

Alliansfritt Sverige - 29 aug 13 kl. 15:57

Småpartierna slåss om kaffepengar i budgetförhandlingarna

I dagens Expressen kan vi läsa att det har Moderaterna har gått hårt åt småpartierna i årets budgetförhandlingar. Medan småpartierna kämpar för sin överlevnad har Moderaterna kämpat emot. Tidigare år har Moderaterna varit mer tillmötesgående men i år är det jobbskatteavdraget som äter upp utrymmet.

Sydsvenskan - 03 feb 14 kl. 10:36

"Det är väljarna som ska välja sina företrädare, inte partierna."

Vintern före ett val är svensk politiks sämsta tid. Då fastställs listorna inför valet och jag hatar det. Väljaren går till vallokalen, tar en valsedel, kryssar kanske ett namn och lämnar in sin röst.

BT - 02 okt 14 kl. 06:01

Superår för partierna i Borås

Ryktet om partiernas död är överdrivet. Supervalåret 2014 är de politiska partiernas år. "En enkel framskrivning av trenden visar att medlemsantalet är nere på noll omkring år 2012–2013.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.