BT > Utrikes

Thursday, 27 June, 02:44

BT - 22 dec 14 kl. 22:29

USA: Nordkorea en "levande mardröm"
Nordkorea får skarp kritik i FN:s säkerhetsråd från USA som anklagar regeringen för "sadistiska bestraffningar" och brutalitet. Ryssland och Kina försökte förhindra att frågan tas upp i rådet, men misslyckades.
USA:s FN-ambassadör Samantha Power skräder inte orden när hon inför FN:s säkerhetsråd beskriver människorättsläget i Nordkorea. Nordkorea, säger Power, har blivit "en levande mardröm" för sitt folk som utsätts för omfattande övergrepp.Hon framhåller att FN:s utredningskommitté har samlat övertygande vittnesmål från Nordkoreaner i exil som pekar på system med "sadistiska bestraffningar".
Läs mer på BT
Läs mer om:
USA, FN, Kina, Samantha Power, Nordkorea, Power, Nordkoreaner, Internationella, ICC, Ryssland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA, Nordkoreaen , levande, mardröm
GT - 31 okt 17 kl. 06:00

Jelenas levande mardröm: Råttorna tar över bostaden

Efter att ha haft problem med råttor i väggarna till och från under tre år har Jelena Vasic, 29, hamnat i en levande mardröm.Råttorna har nu med största sannolikhet förökat sig och använder utrymmet under lägenheten som toalett. Hon tvingas nu bo på sin brors soffa för att komma bort från stanken och upplever att bostadsbolaget Poseidon inte tagit problemen på allvar.

Dagens PS - 19 dec 17 kl. 05:29

USA: Nordkorea boven bakom jätte-it-attack

Anklagar landet för världsomfattande it-attack. Det var i våras som den stora it-attacken drabbade världen. Utpressningsviruset Wannacry infekterade datorer i omkring 150 länder, även i Sverige, genom att låsa datorns filer och kräva betalning för att de skulle återställas.

UNT - 22 dec 14 kl. 22:29

USA: Nordkorea en "levande mardröm"

Nordkorea får skarp kritik i FN:s säkerhetsråd från USA som anklagar regeringen för "sadistiska bestraffningar" och brutalitet..

SvD - 22 dec 14 kl. 22:29

USA: Nordkorea en ”levande mardröm”

Nordkorea får skarp kritik i FN:s säkerhetsråd från USA som anklagar regeringen för ”sadistiska bestraffningar” och brutalitet. Ryssland och Kina försökte förhindra att frågan tas upp i rådet, men misslyckades..

UNT - 22 dec 14 kl. 23:54

USA: Nordkorea en "levande mardröm"

Nordkorea får skarp kritik i FN:s säkerhetsråd från USA som anklagar regeringen för "sadistiska bestraffningar" och brutalitet..

Sydsvenskan - 23 dec 14 kl. 08:11

USA: Nordkorea en "levande mardröm"

Nordkorea får skarp kritik i FN:s säkerhetsråd från USA som anklagar regeringen för "sadistiska bestraffningar" och brutalitet. Ryssland och Kina försökte förhindra att frågan tas upp i rådet, men misslyckades.(TT).

DI - 23 dec 14 kl. 15:25

USA: Nordkorea en "levande mardröm"

Nordkorea får skarp kritik i FN:s säkerhetsråd från USA som anklagar regeringen för "sadistiska bestraffningar" och brutalitet. Ryssland och Kina försökte förhindra att frågan tas upp i rådet, men misslyckades..

Kristianstadsbladet - 26 mar 14 kl. 03:26

USA: Nordkorea provocerar

"Besvärande och provokativ upptrappning" på den koreanska halvön.USA använde hårda ord sedan Nordkorea avfyrat två medeldistansrobotar i Japanska sjön på onsdagen.
Utrikesdepartementet i Washington gjorde klart att USA i samarbete med allierade och partner nu ska vidta "lämpliga åtgärder" efter Pyongyangs senaste "brott mot FN:s säkerhetsråds resolutioner".

BT - 26 mar 14 kl. 03:26

USA: Nordkorea provocerar

"Besvärande och provokativ upptrappning" på den koreanska halvön. USA använde hårda ord sedan Nordkorea avfyrat två medeldistansrobotar i Japanska sjön på onsdagen.Utrikesdepartementet i Washington gjorde klart att USA i samarbete med allierade och partner nu ska vidta "lämpliga åtgärder" efter Pyongyangs senaste "brott mot FN:s säkerhetsråds resolutioner".

SvD - 25 apr 14 kl. 08:06

USA: Nordkorea förbereder kärnvapentest

Nordkorea verkar förbereda ännu ett kärnvapentest, enligt rapporter både från USA och Sydkorea. Under fredagen reser USA:s president Barack Obama till Sydkorea, och i en intervju varnar han Nordkorea för fortsatta kärnvapentester. .

Fler nyheter från BT

BT - 04 apr 19 kl. 09:04

Ny lag vill få bort våld från sociala medier

Sociala medier-företag kan tvingas böta upp till tio procent av sin omsättning och chefer kan sättas i fängelse i upp till tre år om våldsamt innehåll inte tas bort från plattformarna tillräckligt snabbt, enligt en ny australisk lag.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 07:00

Ungersk människorättsjurist får utmärkelse

Den ungerska Helsingforskommittén arbetar med flyktingars rättigheter i ett land där premiärminister Victor Orbáns politik fått många att högljutt protestera. En av ledarna för kommittén, Márta Pardavi, prisas nu som årets människorättsförsvarare för sitt arbete i Ungern.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 03:50

Tusentals flykt undan översvämningar

Över 20 000 hushåll påverkas av svåra översvämningar i Paraguay till följd av två veckors kraftig regnande, sedan vattennivån i Paraguayfloden stigit kraftigt. Regnet förutspås fortsätta och i floden, som sträcker sig cirka 1 000 kilometer från norr till söder, väntas vattnet fortsätta att stiga.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 02:37

Många döda efter jihadistattacker

62 personer ska under tre dagar ha dödats i samband med jihadistattacker och efterföljande konflikter i Burkina Faso. - Vi har 32 döda på grund av terroristerna.(TT).

BT - 04 apr 19 kl. 00:29

Flygkraschrapport kan komma på torsdagen

I dag väntas en första preliminär rapport om vad som hände när ett passagerareplan från Ethiopian Airlines med 157 personer ombord kraschade, rapporterar AFP med hänvisning till anonyma källor nära utredningen.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 23:16

Terrordömd finländare utlämnad från Danmark

En finsk man som dömdes för terrorbrott i Danmark förra året har utlämnats till Finland, rapporterar Yle. Enligt Yles uppgifter är det en 26-årig man. I mars förra året dömdes han till fyra års fängelse av en dansk domstol för att ha anslutit till terrorrörelsen IS.

BT - 03 apr 19 kl. 21:32

Krafttag mot kolera efter cyklonen Idai

En vaccinationskampanj för att förhindra spridningen av kolera har inletts i Moçambique. Över 1 400 personer har smittats av sjukdomen som en följd av den förödande cyklonen som har svept fram över regionen och orsakat över 900 dödsfall.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 19:40

Löfven säger ja till EU-åklagare

Det var nej, nej, nej i många år. Men nu har regeringen ändrat sig om EU:s åklagarsamarbete Eppo. Ett förslag ska nu läggas till riksdagen om svenskt deltagande, berättar statsministern i Bryssel.

BT - 03 apr 19 kl. 18:34

1500-talsvrak funnet vid containerjakt

Ett skeppsvrak från 1500-talet har upptäckts i vattnen vid Frisiska öarna utanför Nederländernas kust. "Det är det äldsta sjögående fartyget som någonsin hittats i nederländska vatten", meddelar landets vetenskaps- och kulturdepartement.(TT).

BT - 03 apr 19 kl. 18:29

Antalet döda i iranska översvämningar stiger

Antalet personer som omkommit i samband med de omfattande översvämningarna i Iran har stigit till 62, uppger iranska hälsovårdsmyndigheter enligt nyhetsbyrån Fars. Provinsen som heter Fars är värst drabbad med 21 döda. Dödsfall har noterats i elva av Irans totalt 31 provinser.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.