SVT > Kultur

Tuesday, 26 May, 21:34

SVT - 19 dec 14 kl. 15:24

Adelsohn Liljeroth och Sjöstedt bakom tidskrifts-vändningBakom Kulturutskottets kovändning om kulturtidskriftsstödet står bland andra förre kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) och Madeleine Sjöstedt (FP), tidigare kulturborgarråd i Stockholm..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Liljeroth, Sjöstedt, Kulturutskottets, Lena Adelsohn Liljeroth, Madeleine Sjöstedt, Stockholm

Dela artikeln

204 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Adelsohn, Liljerothoch , Sjöstedt, bakom, tidskrifts-vändning
Trelleborgs Allehanda - 02 jul 14 kl. 10:41

Adelsohn Liljeroth öppnar för omval

Vem blir ny kulturminister efter valet? Lena Adelsohn Liljeroth (M) ställer upp för omval, men det finns fler kandidater i leden. En del, som Lars Ohly, räcker självmant upp handen, andra väntar på att bli tillfrågade.

Kristianstadsbladet - 02 jul 14 kl. 10:41

Adelsohn Liljeroth öppnar för omval

Vem blir ny kulturminister efter valet? Lena Adelsohn Liljeroth (M) ställer upp för omval, men det finns fler kandidater i leden. En del, som Lars Ohly, räcker självmant upp handen, andra väntar på att bli tillfrågade.

Expressen - 07 feb 15 kl. 16:33

Han skojade om att Ulf Adelsohn var mördare

I Singapore går det omkring en fartygsbutler som tror att han med nöd och näppe undkommit med livet i behåll sedan han passat upp förre Moderatledaren Ulf Adelsohn och hans fru, förra kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth. Butlern fick veta att Ulf var en nyligen utsläppt mördare efter 20 år bakom galler. – Det var jag som skojade lite, erkänner "Skansen-Jonas" Wahlström..

Expressen - 28 feb 18 kl. 14:54

Efter 37 år – ex-politikern berättar hemligheten bakom äktenskapet

Lena Adelsohn Liljeroth, 62, firade 37-årig bröllopsdag med maken Ulf Adelsohn, 76, för några veckor sedan. I en krönika på sajten News 55 avslöjar hon nu sanningen bakom lyckade äktenskapet:
Överraskningar. – Särskilt småbarnsåren är tuffa nog.

BT - 07 apr 11 kl. 22:15

Avpolleterad Adelsohn ryter tillbaka

Han är tågälskaren som nu får packa ihop och dra vidare. SJ-ordföranden Ulf Adelsohn och regeringen tycker olika om hur tågtrafik ska bedrivas. ?

DN - 28 maj 18 kl. 15:03

Ulf Adelsohn: Ullsten hade mycket humor bakom en torr fasad.

– Ola var en person som hade en väldig massa humor bakom en ganska torr fasad, säger Ulf Adelsohn, Moderaternas partiledare 1981–86..

Expressen - 17 dec 12 kl. 19:05

Adelsohn: "Jag tror att Olofsson låg bakom"

Inställda tåg, försenade tåg och missnöjda resenärer ? igen och som vanligt. I fjol fick förre moderatledaren Ulf Adelsohn, 71, sparken som ordförande i SJ sedan han öppet vågat kritisera regeringens järnvägspolitik.

Alliansfritt Sverige - 01 jul 14 kl. 16:36

Gävlemoderaternas dumhet hotar skydd mot förföljda författare

Fristadssystemet i Sveriges kommuner för förföljda konstnärer och författare har länge varit ett förslag från kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M. I korthet är det ett projekt mellan myndigheter, landsting och kommuner i syfte att öka fokus på yttrandefrihetsfrågor,. De flesta av alliansvännerna verkade också gå med på förslaget.

Nyheter 24 - 10 okt 11 kl. 12:11

Ehrnberg: "Det finns bara ett val"


KRÖNIKA. Nyheter24:s Björn Ehrnberg kastar sig in i debatten om vem som ska ersätta Per Unckel i huliganutredningen. När jag skriver dessa ord och meningar gör jag det inte i rollen som sportjournalist, en roll som annars är mitt dagliga levebröd.

HBL - 11 sep 13 kl. 19:21

Slopad reklamskatt föreslås i Sverige

Helt avskaffad reklamskatt, samdistribution av post och dagstidningar, lika behandling av storstads- och småstadstidningar i presstödssystemet och samma driftstöd för läsarintäkter från digital upplaga som för tryckt tidning. Det föreslår Presstödskommittén i Sverige i onsdagens SvD.Betänkandet lämnas till kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och förslagen föreslås gälla från 2017, helst ännu tidigare.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

6 700 varslades i kultursektorn

Nästan dubbelt så många är inskrivna som arbetslösa på Arbetsförmedlingen Kultur och media jämfört med samma tid i fjol, enligt nya siffror från myndigheten..

SVT - 2 timmar sedan

Italien öppnar igen: Se orkestern spela för första gången

För första gången sedan Italien stängde ner i början av mars spelar 45 musiker tillsammans igen i studion Forum Music Village Studios i Rom..

SVT - 3 timmar sedan

Bonnier svarar på kritik om moralpanik: ”Finns inget varumärke att bygga kring”

I veckan har Bonnier fått kritik för att de valt att dra in tidigare publikationer av den tv-profil som erkänt sexköp. Nu svarar förlaget att man fattat beslutet för att böckerna säljer ”en bild som inte längre går att saluföra”..

SVT - 7 timmar sedan

Melodifestivalen inför krav på fler kvinnliga kompositörer

År 2022 planerar SVT att inför ett krav på att alla bidrag till Melodifestivalen, som skrivs av fler än en person, ska ha med en kvinnlig kompositör eller textförfattare..

SVT - 10 timmar sedan

Polsk public service anklagas för censur

Public service i Polen anklagas för censur efter att de plockade ner en låt med regeringskritiskt innehåll. Händelsen har fått skarp kritik i landet och en programledare och två DJ:s vid radiokanalen har avgått i protest, det rapporterar BBC och Kulturnytt i P1..

SVT - 10 timmar sedan

Så skildras Sverige och svensken i film och tv

Många länder är kritiska till den svenska coronastrategin och Sverige har kallats både Europas krogfyllo och mobboffer de senaste dagarna. Hur ser omvärlden egentligen på Sverige och svensken? Kulturnyheterna listar exempel från film- och tv-världen..

SVT - 14 timmar sedan

Isabella Löwengrip öppnar sig i egen podcast

Influeraren Isabella Löwengrip lanserar en podcast tillsammans med sin bästa vän Sheila Arnell. I Isabella söker Sheila kommer de att ge en inblick i vardagen och prata om bland annat kärlek, vänskap och hälsa men också om misslyckanden och ensamhet..

SVT - 15 timmar sedan

Minnesvärda scener med saliv i fokus

I Danmark kan man denna vecka gå på teater igen, men det är inte bara publiken som måste sitta glest, även skådespelarna på scen måste man hålla det så kallade salivavståndet på två meter till varandra..

SVT - Igår: 20:06

Afrikas artistelit går ihop mot coronaviruset

Under måndagen sändes den digitala musikshowen World Afro Network (WAN) på sociala medier och i 60 afrikanska tv-kanaler. Flera kända afrikanska artister kommer att uppträda och syftet är att sprida kunskap om coronaviruset med hjälp av musik..

SVT - Igår: 19:15

Produktionsbolag får 30 miljoner i stöd

Filminstitutet ger tillfälligt stöd till produktionsbolag som har påverkats av coronakrisen. Stödet gäller för bolag som har kontinuerlig produktion av lång-, spel- och dokumentärfilm och innebär att 30 miljoner som inte har använts till ett så kallat efterhandsstöd tidigare nu omfördelas. Omfördelningen påverkar inte årets budget, skriver Filminstitutet i ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.