BT > Ekonomi

Sunday, 21 April, 11:07

BT - 18 dec 14 kl. 01:56

Ska bli enklare att jämföra fonder
Regeringen vill att information om hur fonder hanterar etiska frågor ska bli mer enhetlig. En utredare tillsätts för att ta fram förslag.
- Det ska gå lätt att jämföra olika investeringar, säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP) till Dagens Nyheter.Han nämner Fjärde AP-fondens arbete med att ta fram uppgifter om vilken klimatpåverkan innehavet leder till.- Den skulle kunna bli en standard för alla fonder, säger ministern till tidningen..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Per Bolund, Dagens Nyheter, Fjärde AP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ska bli enklareatt , jämföra, fonder
SvD - 18 dec 14 kl. 01:56

Ska bli enklare att jämföra fonder

Regeringen vill att information om hur fonder hanterar etiska frågor ska bli mer enhetlig. En utredare tillsätts för att ta fram förslag..

UNT - 18 dec 14 kl. 01:56

Ska bli enklare att jämföra fonder

Regeringen vill att information om hur fonder hanterar etiska frågor ska bli mer enhetlig..

Helsingborgs Dagblad - 18 dec 14 kl. 01:59

Ska bli enklare att jämföra fonder

Regeringen vill att information om hur fonder hanterar etiska frågor ska bli mer enhetlig. En utredare tillsätts för att ta fram förslag. — Det ska gå lätt att jämföra olika investeringar, säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP) till Dagens Nyheter.

SVT - 18 dec 14 kl. 02:19

Ska bli enklare att jämföra fonder

Regeringen vill att information om hur fonder hanterar etiska frågor ska bli mer enhetlig..

E24 - 05 maj 15 kl. 14:46

Ny satsning visar: så hållbara är dina fonder

Från och med i dag blir det dramatiskt enklare att se hur etiskt dina sparpengar investeras. En helt ny branschstandard lanseras, med målet att alla landets fonder ska kunna jämföras utifrån sin hållbarhetsprofil..

DN - 10 okt 17 kl. 15:50

Fonder får svanmärkning

Nu ska den svenska finansmarknaden bli grön. I dag presenteras världens första Svanenmärka fonder och sammanlagt 30 miljarder kronor omfattas av nya krav för att garantera hållbarhet och miljöarbete. För sparare blir det enklare att välja en hållbar fond..

PrivataAffärer - 04 aug 14 kl. 13:42

Borg: Ska bli enklare att placera i Afrika

Pensionsbolag ska enklare kunna placera pengar i utvecklingsprojekt i Afrika genom att det ska skapas fonder och finansiella instrument för ändamålet....

GöteborgsPosten - 03 jun 12 kl. 04:00

Enklare jämföra fondavgifter

Fonder och premiepension ger många ångest. Pensionsmyndigheten har nu en förenklad Fondvalsguide, och Fondbolagen lanserar Fondkollen..

PrivataAffärer - 20 maj 14 kl. 14:27

Enklare jämföra avkastning

Nu går det att se avkastningen för premiepensionsfonder efter avdragen rabatt. Därmed blir jämförelsen mellan olika fonder mer rättvis, menar Fondbolagens förening....

PrivataAffärer - 18 dec 14 kl. 09:26

Sparare ska vägledas till etiska fonder

Regeringen vill göra det enklare för fondsparare att välja etiska alternativ. Finansmarknadsminister Per Bolund ser det som en fortsättning på Norman-beloppet....

Fler nyheter från BT

BT - 15 jan 18 kl. 11:30

Okej spela golf med friskvårdsbidraget

Även golf och ridning blir tillgängligt för friskvårdsbidraget som många arbetsgivare erbjuder sina anställda. Det har Skatteverket kommit fram till efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen. Tidigare har Skatteverket nekat dyra sporter som golf och ridning skattesubventionerad friskvård.

BT - 15 jan 18 kl. 11:36

Na-kd tar in 360 miljoner i kapital

Boråsaren Jarno Vanhatapios modeföretag Na-kd har under 2017 växt med 150 procent jämfört med föregående år. Nu tar företaget in dryga 360 miljoner kronor i kapital..

BT - 15 jan 18 kl. 10:35

Renault växte mer än Volvo

Den franska biltillverkaren Renault ökade försäljningen med 8,5 procent i fjol, jämfört med året före. Det är mer än Volvo Cars, som i början av januari meddelade att bilförsäljningen steg med sju procent 2017. Renault sålde 3,76 miljoner bilar och volymerna ökade i alla delar av världen.

BT - 15 jan 18 kl. 08:10

Positiv USA-effekt för Hexagon

Mätteknikbolaget Hexagon räknar med en positiv effekt av den amerikanska skattereformen på cirka 72 miljoner euro, motsvarande 700 miljoner kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 07:01

Fler skänkte till välgörenhet förra året

Fler skänkte pengar till välgörenhet förra året. Allra mest ökade gåvorna från företag kring jul, där trenden att byta ut personalklappen mot fjärran bidrag verkar stå sig.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 04:00

Regeringen vilseleder om välfärden

BT - 14 jan 18 kl. 19:55

Kvinnor i finansbranschen i metoo-upprop

Omkring 300 kvinnor i finans- och försäkringsbranschen går nu ut i ett gemensamt metoo-upprop och vittnar om tystnadskultur och en sexistisk och förminskande jargong, skriver Dagens industri..

BT - 13 jan 18 kl. 13:57

Efter konkursen: Han öppnar ny restaurang i centrum

Restaurang Framnäs har stått tom sedan konkursen i oktober. Snart öppnar Michel Sukkar restaurangen Acappella med en ny inriktning..

BT - 13 jan 18 kl. 12:42

Irena: Vind och sol är billigare

Prismässigt håller nu allt billigare vind och sol på att blåsa fossil energi åt sidan. Det förklarar den globala organisationen Irena i samband med sitt årsmöte. Vind- och solkraft faller snabbt i pris.

BT - 13 jan 18 kl. 11:28

Stor ombyggnation av krog i Skene: ”Vi vill locka mer folk”

Pizzaugnen har flyttat ut där det tidigare var en scen och möblerna har bytt plats mellan de två lokalerna när Skene krog byggde om under senhösten. – Jag är jättenöjd, säger Jeanette Lindqvist som jobbar på restaurangen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.